Μην προσπαθείς να την Εντυπωσιάσεις (και τι να κάνεις) - Men's Bible

Μην προσπαθείς να την Εντυπωσιάσεις (και τι να κάνεις)

Μην προσπαθείς να την Εντυπωσιάσεις (και τι να κάνεις)

Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που μόλις δουν κάποια κοπέλα που τους αρέσει προσπαθούν πολύ να την εντυπωσιάσουν ώστε να αρέσουν και σε εκείνη οι ίδιοι. Ίσως μάλιστα έχεις πέσει κι εσύ στην παγίδα του να προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολλοί αυτοί που μπαίνουν στη λογική του ότι πρέπει να τα κάνουν όλα τέλεια, να πουν την τέλεια ατάκα, να της κάνουν καλή εντύπωση και να της δείξουν πόσα πράγματα έχουν καταφέρει στη ζωή τους, διαφορετικά νομίζουν ότι δεν θα έχουν καμία τύχη μαζί της.

Αυτός ο τρόπος σκέψης όμως είναι που χαλάει εξ αρχής τις πιθανότητες επιτυχίας τους, προτού καλά –καλά την πλησιάσουν και ανοίξουν το στόμα τους. Και για να είμαι ειλικρινής το να νομίζεις πως πρέπει πρώτα να την εντυπωσιάσεις για να σου δώσει σημασία είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα αυτοεκτίμησης που έχουν πολλοί.

Η αλήθεια είναι ότι όταν προσπαθούν να κάνουν τα πάντα εντός των δυνάμεών τους για να την εντυπωσιάσουν, πρακτικά ετοιμάζουν την αποτυχία τους γιατί, άθελά τους, υπο-επικοινωνούν τα λάθος πράγματα.

Δείχνουν ότι είναι απελπισμένοι, ότι διψούν για αποδοχή και επιβεβαίωση, ότι φοβούνται μήπως την χάσουν, και, πιο σημαντικό, ότι δεν βασίζονται στον εαυτό τους αλλά στα αποκτήματά τους.

Για αυτό επίτρεψέ με να σου πω μια και καλή ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να δείχνεις ότι προσπαθείς… Έτσι βγαίνει η ανάγκη σου για εκείνην και φυσικά η ίδια το καταλαβαίνει αμέσως αυτό και χάνει κάθε έλξη που προσπαθούσες να δημιουργήσεις.

Γιατί κι η ίδια δεν θέλει να προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις;

Το να προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις είναι ρηχό και δείχνει ανασφάλεια και τις περισσότερες φορές δεν θα λειτουργήσει καθόλου. Κι αυτό γιατί είναι κάτι που πολλοί κάνουν, οπότε και οι κοπέλες το αντιλαμβάνονται και το «διαβάζουν» εύκολα στη συμπεριφορά σου.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι διαφορετικός από την πλειοψηφία των ανδρών που έχει γνωρίσει στη ζωή της. Αντίθετα, άσε την να μάθει μόνης της σιγά –σιγά μέσα από τη γνωριμία σας τι είναι αυτό που έχεις καταφέρει από μόνος σου, μέσα από τις ιστορίες, τα περιστατικά που διηγείσαι και όσα συνάγει από αυτά.

Εναλλακτικά, μπορείς να περιμένεις μέχρις ότου να είστε άνετοι ο ένας με τον άλλον και αρχίσετε να μοιράζεστε πολλά για τις ζωές σας για να μάθετε ο ένας τον άλλον και αρχίσει εκείνη να σε ρωτάει λεπτομέρειες.

Κι αυτό θα έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση σε σχέση με το να της έδειχνες ή να της έλεγες ο ίδιος για όλα σου τα επιτεύγματα.

Άσε που όταν είσαι μυστηριώδης δείχνεις πιο ενδιαφέρων τύπος, από το να αρχίσεις να δίνεις με τη σειρά όλα τα δεδομένα. Στις προσεγγίσεις σου χρειάζεται να δείχνεις ότι καταβάλλεις την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια. Και το να καυχιέσαι ή να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις δείχνει πολύ προσπάθεια.

Θες να βελτιωθείς στην επικοινωνία χωρίς να προσπαθείς; Δες εδώ

Είναι μη ελκυστικό

Σκέψου μια συγκεκριμένη κοπέλα και προσπάθησε να φανταστείς πόσοι την φλερτάρουν. Πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να βασιστούν στην προσωπικότητά τους, την γοητεία τους, την ευστροφία τους και τις επικοινωνιακές δεξιότητές τους για να της μιλήσουν και να την κάνουν να ενδιαφερθεί.

Οπότε νομίζουν ότι χρειάζεται να κάνουν κάτι εξαιρετικό για να το αντισταθμίσουν αυτό, αντί να είναι χαλαροί και ωραίοι τύποι που απλώς μιλούν σε έναν άλλο άνθρωπο.

Κι αφού το έχει ζήσει σε όλη της τη ζωή, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί «μα γιατί προσπαθούν όλοι τόσο πολύ;». Και λογικό είναι ότι χάνει κάθε σεβασμό και έλξη για κάθε άνδρα που συναντά, ο οποίος προσπαθεί πολύ να την εντυπωσιάσει, ακριβώς επειδή το έχει ζήσει πολλές φορές.

Και τι νομίζεις ότι σκέφτεται όταν αντιληφθεί ότι το προσπαθείς πολύ; Ναι, θα σκεφτεί «αυτός ο τύπος δεν έχει συνηθίσει να μιλάει με κοπέλες για αυτό είναι τόσο απελπισμένος».

Και, παρ’ όλο που ίσως σου ακούγεται απλό, σταμάτα να προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις. Δεν λειτουργεί έτσι η έλξη, γιατί όταν το κάνεις αυτό, υπονοείς εξαρχής ότι εκείνη έχει μεγαλύτερη αξία από εσένα, κάτι που δεν δημιουργεί τις σωστές προϋποθέσεις.

Άσε που είναι κάτι που οι περισσότεροι άνδρες στη ζωή της εδώ και χρόνια προσπαθούν να κάνουν. Αληθινό Περιστατικό: Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις στο φλερτ Μην προσπαθείς να την Εντυπωσιάσεις (και τι να κάνεις)

Αντί να προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις…

Μπορείς να ξεχωρίσεις από όποιον άλλο της έχει μιλήσει και έχει προσπαθήσει να την εντυπωσιάσει, απλά και μόνο φερόμενος της ισότιμα, σαν έναν άνθρωπο που πρέπει και εκείνη να κερδίσει τον θαυμασμό σου, όπως θα έκανες και εσύ με κάθε καινούριο άνθρωπο που γνωρίζεις.

Οπότε να το σημείο κλειδί: εστίασε στο να είσαι με εκείνη και όχι στο να κάνεις κάτι που πιστεύεις θα της αρέσει.

Αρκεί να είσαι παρών και να έχεις μια διασκεδαστική και ζωντανή συζήτηση με εκείνη. Χρησιμοποίησε το χιούμορ σου, τις επικοινωνιακές δεξιότητές σου και την προσωπικότητά σου για να φανεί η γοητεία σου και αυτό θα είναι περισσότερο από αρκετό για να της αρέσεις εσύ και η συζήτηση.

Σου φαίνεται μήπως πολύ απλοϊκό; Εμπιστεύσου με, ένας νορμάλ, χαλαρός και ενδιαφέρων τύπος είναι πολύ καλύτερος από κάποιον που πιέζεται και προσπαθεί να την εντυπωσιάσει βλακωδώς.

Και μόνο αυτή η μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά σου θα κάνει θαύματα στην απόκριση που θα έχεις. Θα παρατηρήσεις ότι κι η ίδια θα δέχεται την κουβέντα αλλιώς.

Όσοι δεν έχουν πολλή πείρα, νομίζουν ότι πρέπει να κάνουν πράματα και θάματα προκειμένου να τους δώσει προσοχή μια κοπέλα που τους αρέσει. Ότι πρέπει να είναι πλούσιοι, εξαιρετικά όμορφοι και σούπερ δυναμικοί τύποι με επιτυχία σε όλους τους τομείς.

Στην πραγματικότητα όμως, οι περισσότερες κοπέλες έχουν λογικές απαιτήσεις. Προτιμούν έναν ωραίο τύπο που είναι χαλαρός με αυτοπεποίθηση και χιούμορ και κυρίως που πιστεύει στην αξία του και δεν φοβάται την ίδια, ώστε να προσπαθεί να την καλοπιάσει.

Το να έχεις επιτυχία με της γυναίκες έχει πολύ περισσότερο να κάνει με την αυτοεκτίμησή σου και με το τι σκέψεις και οπτική έχεις στο μυαλό σου. Και δευτερευόντως έχει να κάνει με τον τρόπο που μιλάς και στέκεσαι. Για αυτό λέμε ότι οι «τεχνικές» και οι «ατάκες» δεν μετράνε και δεν σε βοηθούν.

Οι Coach μας όμως είναι εδώ για να σε βοηθήσουν με όλα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!