3 Πράγματα που χρειάζεται να κάνεις για να βελτιωθείς στο Φλερτ - Men's Bible

3 Πράγματα που χρειάζεται να κάνεις για να βελτιωθείς στο Φλερτ

3 πράγματα που χρειάζεται να κάνεις για να βελτιωθείς στο Φλερτ

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος στην ερωτική / προσωπική του ζωή αντικατοπτρίζουν τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και στην καθημερινότητά του.

Προκειμένου να βελτιώσει κάποιος την ερωτική του ζωή, είτε αυτό σημαίνει περισσότερες συντρόφους, είτε περισσότερο σεξ, είτε το να βρεις τη μία και μοναδική, πρέπει να γίνει ο ίδιος πιο ενδιαφέρων άνθρωπος. Να γίνει αυθεντικός, να γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος.

Πώς θα το επιτύχουμε όμως αυτό; Οι άνθρωποι δίνουν συμβουλές όπως, να είσαι ο εαυτός σου, αλλά αυτή η συμβουλή, όσο σοφή και αν ακούγεται, δεν σημαίνει παρά μονάχα ένα πράγμα: δεν ξέρω να σου πω τι πρέπει να κάνεις.

Δυστυχώς, στην αυτοβελτίωση συχνά οι συμβουλές περιορίζονται σε επιφανειακά θέματα και σε κολπάκια που μπορεί να βελτιώσουν προσωρινά μία κατάσταση, σαν παυσίπονο. Αλλά τα παυσίπονα δεν γιατρεύουν βασικά και θεμελιώδη προβλήματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που κυκλοφορούν διάφοροι «φωστήρες» και προσφέρουν μαγικές λύσεις και συνταγές. Αλλά αυτές οι επιφανειακές αλλαγές είναι απλά σαν να ξαναβάφεις το σπίτι σου: Δείχνει μεν αρχικά πιο ωραίο, αλλά τα προβλήματα στα θεμέλια παραμένουν.

Δεν υπάρχουν λοιπόν ούτε εύκολες ούτε γρήγορες λύσεις όσον αφορά στην αυτοβελτίωση. Αν θέλεις να χτίσεις μια καλύτερη ζωή, πρέπει να σκάψεις βαθιά και να κάνεις σοβαρή δουλειά με τον εαυτό σου. Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι που μπορεί να σε διευκολύνουν.3 πράγματα που χρειάζεται να κάνεις για να βελτιωθείς στο Φλερτ

#1 Πρέπει να το πιστέψεις ότι μπορείς να αλλάξεις

Δείχνει προφανές, αυτονόητο. Δεν θα ήταν καν ανάγκη να το αναφέρουμε, ωστόσο όλοι όσοι παλεύουν με την αυτοβελτίωση πρέπει διαρκώς να το υπενθυμίζουν στον εαυτό τους.

Πολύς κόσμος έρχεται και ζητάει συμβουλές και έπειτα κάνει τα πάντα για να μην τις ακολουθήσει. Είτε δυσκολεύονται, είτε δεν πιστεύουν ότι θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα, είτε προσπαθούν να φέρουν στα μέτρα τους τις συμβουλές που τους δίνονται.

Αντιδρούν στην κριτική που τους γίνεται, ενώ στην ουσία αυτό έχουν ζητήσει, μία κριτική, και παράλληλα δεν εγκαταλείπουν τις ζημιογόνες συνήθειες τους μόνο και μόνο επειδή θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με ξεπούλημα.

Το θέμα είναι ότι όποτε οι άνθρωποι ζητάνε συμβουλές ή βοήθεια, εκείνο που στα αλήθεια στοχεύουν είναι σε κάποιος είδος αναγνώρισης.

Θέλουν δηλαδή να τους επιβεβαιώσει κάποιος τρίτος την αντίληψή τους ότι είναι άτυχοι, ότι η κοινωνία δουλεύει με άδικους κανόνες και ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούν να κάνουν για να το αντιμετωπίσουν αυτό. Αυτό που ζητάνε, στην πραγματικότητα, είναι μία δικαιολογία για να μην αλλάξουν ποτέ συμπεριφορά.

Δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να αλλάξεις τα πάντα στη ζωή σου αν δεν θέλεις. Με το να μην αλλάξεις τίποτα, όμως, είναι πιθανό να μην υπάρξει και κανενός είδους βελτίωση.

Και αυτό που αναζητάς είναι βελτίωση, δεν είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή που έχεις. Όμως η αυτοβελτίωση πάντοτε σημαίνει δουλειά, σημαίνει προθυμία να δεις πράγματα στον εαυτό σου και να τα αντιμετωπίσεις.

Σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που αντικειμενικά δεν θα μπορείτε, ή δεν θα πρέπει να αλλάξετε. Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι, όποιες και να είναι οι αντιξοότητες, τελικά οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τις ζωές μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς τις ορίζουμε, εμείς τις διαμορφώνουμε. Εμείς είμαστε οι κύριοι του εαυτού μας.

Αυτό είναι μία αλήθεια που πολύς κόσμος φοβάται να δεχτεί. Σημαίνει ότι φέρουμε ευθύνη για όσα επιτρέπουμε να μας συμβούν. Σημαίνει ότι θα φταίμε εμείς αν εξακολουθήσουν να μας συμβαίνουν. Σημαίνει ότι μπορούμε να βγούμε από την αδράνεια και να αλλάξουμε συμπεριφορές προκειμένου να αρχίσουν να μας συμβαίνουν καλύτερα πράγματα.

Το δυσκολότερο βήμα, ίσως, στο δρόμο της αυτοβελτίωσης, είναι να παραδεχτούμε και να αποδεχτούμε την ευθύνη του εαυτού μας.

#2 Άλλαξε ένα πράγμα κάθε φορά

Βασικό λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι δαγκώνουν περισσότερο από όσο μπορούν να μασήσουν.

Δεν μπορείς, ας πούμε , να προσπαθείς να βελτιώσεις την κοινωνική σου ζωή, και τις τεχνικές σου στο φλερτ, και στη γλώσσα του σώματος, και να αρχίσεις διατροφή και γυμναστική και παράλληλα να διαβάζεις και σχετικά βιβλία και όλα αυτά μαζί. Δεν θα έχεις χρόνο να ανταπεξέλθεις και δεν θα μπορείς να εστιάσεις σε τίποτα σωστά.

Το να προσπαθείς να κάνεις πολλά πράγματα μαζί, συχνά σημαίνει ότι δεν θα καταφέρεις και φέρεις σε πέρας τίποτα. Δεν χωράνε δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.

Πρώτον δεν έχεις χρόνο για όλα. Δεύτερον, δεν μπορείς να μοιράσεις την προσοχή σου σε χίλια κομμάτια. Πρέπει κάπου να συγκεντρωθείς. Δεν μπορείς να θυμάσαι διαρκώς εκατό πράγματα και να έχεις το νου σου παράλληλα και με ίση φροντίδα σε όλα.

Ο εγκέφαλος έχει κι αυτός κάποιες περιορισμένες δυνατότητες. Αν δεν είσαι ο Ναπολέων που υπαγόρευε πέντε γράμματα συγχρόνως και δεν διαθέτεις κάποια φορητή χρονομηχανή που να διπλασιάζει τον ημερήσιο χρόνο σου, πιθανώς δεν θα επιτύχεις να τα αλλάξεις όλα μονομιάς.

Εκείνο που θέλεις, επιλέγοντας να κάνεις πολλά πράγματα μαζί, είναι να κερδίσεις χρόνο. Στην πραγματικότητα όμως θα χάσεις το χρόνο σου, γιατί η ενασχόλησή σου με πολλά δεν θα επιφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αρχίζεις λοιπόν με ένα δύο πράγματα και μετά από ένα τρίμηνο, ας πούμε, καθώς θα νιώθεις πιο ασφαλής με την πρόοδό σου σε αυτά, μπορείς να αρχίσεις να εστιάζεις και στην ανάπτυξη άλλων δεξιοτήτων.

#3 Θα αποτυγχάνεις, ξανά και ξανά. Αλλά δεν πειράζει.

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, είτε δίαιτα, είτε γυμναστική, είτε να μάθεις μια ξένη γλώσσα, και το παρατάς στους πρώτους δυο μήνες; Συνέχεια.

Συμβαίνει σε όλους. Λέμε, από πρώτη Ιανουαρίου θα αλλάξω αυτό και τούτο κι εκείνο και τα παρατάμε πριν μπει ο Φεβρουάριος. Το να προσπαθείς να χτίσεις μία καλύτερη ζωή μπορεί να γίνει πολύ αποθαρρυντικό κάποιες φορές. Και ο λόγος για τον οποίο τόσο λίγοι το καταφέρνουν είναι ότι συνήθως δεν περιμένουμε να είναι τόσο δύσκολο στην πράξη.

Ίσως φανταζόμαστε ότι θα μας φανεί απλό. Ίσως έχουμε υπερβολικά πολλές απαιτήσεις από τους εαυτούς μας. Ωστόσο αντιλαμβανόμαστε γρήγορα πως δεν είναι καθόλου έτσι.

Αυτή η φαινομενική αποτυχία είναι που μας αποθαρρύνει και μας κάνει να εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες. Μας φαίνεται σαν να γεμίζουμε ένα πιθάρι δίχως πάτο. Όσο και να προσπαθούμε, τίποτα δεν αλλάζει. Όσο και να γυμναζόμαστε, δεν χάνουμε βάρος και ούτω καθ’ εξής.

Στην πραγματικότητα, αυτή η απογοήτευση και η αρχική αποτυχία είναι φυσιολογικό κομμάτι της όλης διαδικασίας. Σκέψου ότι προσπαθείς να κάνεις κάτι εντελώς καινούριο. Κάτι που δεν έχεις ξανακάνει. Είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν αποτυχίες και απογοητεύσεις.

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που θα νιώθεις πως αντί να προοδεύεις, ας πούμε στις κοινωνικές σου δεξιότητες, γίνεσαι όλο και πιο αδέξιος. Θα νιώθεις ότι κάνεις ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω. Όταν πρωτομάθαμε να βαδίζουμε, σίγουρα όλοι πέσαμε πολλές φορές. Μέχρι που η δεξιότητα της βάδισης έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης μας. Το ίδιο ισχύει με όλα, σε βεβαιώ. Με την άσκηση, με την κοινωνικότητα, με τη σωστή διαχείριση της γλώσσας του σώματος. Ισχύει με όλα.

Η αποτυχία είναι κομμάτι της μάθησης, λοιπόν. Είναι ένα στάδιο από το οποίο πρέπει να περάσουμε, προκειμένου να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση. Αν αφεθούμε στην αρχική αποτυχία μας και εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες είναι σίγουρο ότι δεν θα επιτύχουμε τίποτα και ποτέ. Αποτυγχάνοντας μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τι λειτουργεί για μας και τι δεν λειτουργεί. Μαθαίνουμε τους ρυθμούς της προσωπικής μας ανάπτυξης. Μαθαίνουμε πόσα μπορούμε να περιμένουμε από τον εαυτό μας.

Αν επιμείνουμε να ξανασηκωνόμαστε κάθε μα κάθε φορά που πέφτουμε, στο τέλος τα αποτελέσματα θα εκπλήξουν και εμάς τους ίδιους.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!