Άνδρες ή Γυναίκες; Για ποιους είναι πιο δύσκολο το Φλερτ; - Men's Bible

Άνδρες ή Γυναίκες; Για ποιους είναι πιο δύσκολο το Φλερτ;

Άνδρες ή Γυναίκες; Για ποιους είναι πιο δύσκολο το Φλερτ;

Δεν θα σου φανεί πολύ παράξενο αν σου πω ότι συναντάω συχνά άνδρες και γυναίκες που ισχυρίζονται ότι για το άλλο φύλο τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

«Εμείς οι άνδρες πρέπει να κάνουμε όλη τη δουλειά, οι γυναίκες απλά κάθονται και διαλέγουν»

«Έχω βαρεθεί να περιμένω να μου την πέσει κάποιος ωραίος, ενώ εσείς οι άνδρες πάτε και μιλάτε από μόνοι σας με όποια σας αρέσει».

Τέτοιες φράσεις είναι από τους πιο σίγουρους δείκτες ενός περιοριστικού τρόπου σκέψης, ειδικά αν κάποιος πιστεύει ότι για αυτόν είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, ενώ για όλους τους άλλους είναι απλά. Από τη μια κατανοώ ότι ίσως αντιμετωπίζεις πραγματικές δυσκολίες που μειώνουν τις πιθανότητες επιτυχίας, αλλά πρέπει -και μπορείς- να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να βελτιώσεις την κατάστασή σου. Διαφορετικά, δεν θα το κάνει κανείς για εσένα.

Για αυτό αποφάσισα να γράψω και τις δύο οπτικές πάνω στο θέμα του φλερτ, για να κατανοήσουμε καλύτερα τις προκλήσεις, δυσκολίες και ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει το κάθε φύλο.

Η Πρώτη Κίνηση

Άλλοι το θεωρούν βάρος, άλλοι το θεωρούν ελευθερία: Η πρώτη κίνηση είναι ένα μέρος του φλερτ που παραδοσιακά αναλαμβάνει ο άνδρας.

Πολλοί όμως δεν χαίρονται με αυτό. Νιώθουν ότι χρειάζεται συνέχεια να μαζεύουν όλο τους το κουράγιο για να κάνουν την κίνησή τους και να αντιμετωπίσουν την απόρριψη. Ενώ οι γυναίκες, λένε, είναι ευλογημένες απλά να κάθονται και να διαλέγουν αφ’ υψηλού.

Η αλήθεια όμως είναι πως η επιτυχία στο φλερτ (όπως σχεδόν σε όλα στη ζωή) έχει να κάνει με την ικανότητα να αναλαμβάνεις την ευθύνη του εαυτού σου. Αυτός είναι και ένας λόγος που πολλές γυναίκες νιώθουν πολύ περιορισμένες από την κοινωνία που τις κατακρίνει και τις περιορίζει στο να μην κάνουν την κίνησή τους. Περιορίζοντας έτσι τις νέες γνωριμίες που μπορούν να κάνουν.

Ευτυχώς στις μέρες μας έχει αρχίσει να αλλάζει αυτό και βλέπουμε όλο και πιο συχνά γυναίκες να νιώθουν κι αυτές άνετα να κάνουν την πρώτη κίνηση. Είναι ευχής έργον να εξαλειφθεί και για τα δύο φύλα η κοινωνική πίεση όπως και τα στερεότυπα.

Η Επιλογή

Ακόμα στις μέρες μας όμως συχνά θεωρείται ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες επιλογές στο φλερτ.

Όμως όσο κι αν υποθετικά θα μπορούσε μια γυναίκα να μπει σε ένα μπαρ και να φύγει με ένα σωρό επίδοξους εραστές, στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάτι τέτοιο. Και για λόγους ασφαλείας της και επειδή δεν μπορεί να αρέσει σε όλους όσους γουστάρει η ίδια και επειδή θα αναλύσουν εξονυχιστικά όλοι οι υπόλοιποι τη συμπεριφορά της.

Όσο η κοινωνία στέκεται επικριτικά στο να εκφράζουν οι γυναίκες τη σεξουαλικότητά τους, τόσο πιο «κρυφά» και «υποκριτικά» θα πρέπει να γίνονται όλα. Και καλό είναι και εμείς οι ίδιοι οι άνδρες να συγκρατούμαστε κάθε φορά που χαρακτηρίζουμε κάποια ως «εύκολη» και να θυμόμαστε ότι η αξία κάθε ανθρώπου δεν έχει να κάνει με το πόσους παρτενέρ έχει (ή δεν έχει πάει).

Από ανδρικής πλευράς η ιδέα της επιλογής ακούγεται τέλεια. Για εμάς τους άνδρες το κύριο πρόβλημα δεν είναι ότι ντρεπόμαστε να εκφράσουμε ερωτική επιθυμία, αλλά η μοναξιά που νιώθουμε από το ότι δεν μπορούμε να εκφράσουμε καν τον εαυτό μας και τα θέλω μας. Υπάρχει κόσμος που περνάει χρόνια χωρίς άγγιγμα από άλλους ανθρώπους και χωρίς φυσική επαφή. Υπάρχει κόσμος που στέλνει εκατοντάδες μηνύματα σε social media (tinder κλπ) χωρίς να παίρνει απάντηση.

Αντίθετα η μέση γυναίκα μπορεί να ανοίξει το inbox της και να βρει 100 μαζεμένα μηνύματα από το πουθενά και να πελαγώσει με το από πού να πρωτοξεκινήσει και πώς να ξεχωρίσει ποιοι ενδιαφέρονται προσωπικά για αυτήν και ποιοι στέλνουν απλά χύμα και «ότι κάτσει». Άνδρες ή Γυναίκες; Για ποιους είναι πιο δύσκολο το Φλερτ;

Η Ηλικία

Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά. Ορισμένοι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Άλλοι δεν βρίσκουν τη σωστή σύντροφο στη σωστή ηλικία. Η επιστήμη προχωράει, αλλά παρ’ όλα αυτά το άγχος για την ηλικία που έχουν οι γυναίκες στις σχέσεις είναι αληθινό και υπάρχει. Ορισμένες ανησυχούν για τη γονιμότητά τους, για το πόση πέραση έχουν ακόμα, για το που θα βρουν έναν αξιόλογο σύντροφο.

Προσωπικά δεν συμφωνώ ότι θα έπρεπε αυτή η παράμετρος να αγχώνει κανένα από τα δύο φύλα στο φλερτ, παρ’ όλα αυτά είναι κάτι που υπάρχει. Και είναι αλήθεια πως πολλές γυναίκες θέλουν να είναι βέβαιες πως δεν περνούν τον χρόνο τους βγαίνοντας με τον «λάθος τύπο». Και με το «λάθος» συνήθως εννοούν κάποιον για τον οποίο δε νιώθουν αυτή τη σπίθα ή κάποιον με τον οποίο δεν μοιράζονται τους ίδιους στόχους και όνειρα για το μέλλον.

Φυσικά υπάρχουν και πολλές κοπέλες που δεν τις ενδιαφέρει ο γάμος και τα παιδιά.

Εξαιτίας όμως των παραπάνω πολλές γυναίκες φέρονται εξονυχιστικά στα ραντεβού τους για να κατανοήσουν αν πρέπει να μείνουν ή να προχωρήσουν, αφήνοντας τους άνδρες να νιώθουν ότι δεν μπορούν να τις ικανοποιήσουνε με τίποτα, αφού έχουν υπέρμετρα υψηλά στάνταρ.

Οι άνδρες είμαστε τυχεροί και σαφώς έχουμε πολύ μεγαλύτερο εύρος ηλικίας στο οποίο μπορούμε να κάνουμε οικογένεια. Έτσι μπορούμε πολύ πιο ήρεμα να αναζητήσουμε σύντροφο, χωρίς άγχος και πίεση. Μπορούμε να αφήσουμε την κάθε γνωριμία να εξελιχθεί στο χρόνο με άνεση, ώστε να διαπιστώσουμε αν μας καλύπτει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κατανοούμε πότε μια γυναίκα δεν ενδιαφέρεται για εμάς, ώστε να σταματήσουμε να ασχολούμαστε μαζί της.

Βέβαια αν νιώθεις ότι αυτή είναι η μόνη γυναίκα που υπάρχει στη ζωή σου, τότε είναι πιο εύκολο να το λες, παρά να το κάνεις. Σε αυτή την περίπτωση, έλα σε επαφή μαζί μας προκειμένου να σε βοηθήσουμε να μπορείς να γνωρίζεις περισσότερες γυναίκες που σου αρέσουν.

Σύντροφοι, φίλοι ή εραστές;

Το θρυλικό Friendzone σημαίνει ότι το άτομο που εσύ βλέπεις ερωτικά σε βλέπει μόνο σαν φίλο. Κι αυτό είναι κάτι που το παθαίνουν ειδικότερα οι άνδρες όταν διστάζουν να εκφράσουν τις προθέσεις τους ή το κάνουν με τόσο πλάγιο τρόπο που αυτές δεν γίνονται αντιληπτές από την κοπέλα με την οποία συνομιλούν. Σε μερικούς μάλιστα γίνεται τόσο συχνά αυτό που νιώθουν σαν να κυκλοφορούν με μια ταμπέλα που γράφει «καλό παιδί: ιδανικός μόνο για φίλος».

Πέρα από τα αστεία, στις γυναίκες είναι πιο σπάνιο το Friendzone, αλλά υπάρχει κάτι άλλο που παθαίνουν συχνά. Βγαίνουν με κάποιον που γνώρισαν περνάνε 6-7 ραντεβού, νιώθουν ότι εδώ υπάρχει κάτι πολύ ουσιαστικό, μέχρι που τους λέει ότι δεν θέλει κάτι «σοβαρό».

Και ενώ δεν ψάχνουν υποχρεωτικά όλες οι γυναίκες κάτι σοβαρό, και ενώ αντίστοιχα δεν ψάχνουν όλοι οι άνδρες για κάτι χαλαρό, συχνά και τα δύο φύλα βρίσκονται να έχουν διαφορετικές διαθέσεις και προθέσεις το ένα για το άλλο με αποτέλεσμα κάποιες γνωριμίες να μην καταλήγουν πουθενά.

Οπότε κατανοείς σταδιακά ότι το κάθε φύλο αντιμετωπίζει τις δικές του προκλήσεις στο φλερτ και τις σχέσεις;

Και παρ’ όλο που δεν ταυτίζονται για τα δύο φύλα, σίγουρα για κανένα από τα δύο δεν είναι η ζωή απλός περίπατος. Όλοι έχουμε τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουμε, το παρελθόν που μας διαμόρφωσε, τις ευκαιρίες να αξιοποιήσουμε.

Κι αυτό που χρειάζεται να κάνουμε όλοι είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τον εαυτό μας. Και η τύχη μας είναι στα χέρια μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!