Απλοί λόγοι που οι γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο στο φλερτ - Men's Bible

Απλοί λόγοι που οι γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο στο φλερτ

Απλοί λόγοι που οι γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο στο φλερτ

Ακούω διάφορα τον τελευταίο καιρό για τις γυναίκες. Έχουμε γράψει και έχουμε πει πολλά πράγματα για το φλερτ. Το έχουμε προσεγγίσει βιολογικά, λογικά, συναισθηματικά, ψυχοσωματικά, εγκεφαλικά. Πολλές φορές έχουμε πάθει και εγκεφαλικό με αυτά που ακούμε και βλέπουμε!

Έχουμε αναλύσει το πώς επηρεάζει η οικονομική κατάσταση την ψυχοσύνθεση μας, πως επηρεάζει η κοινωνία τον τρόπο που λειτουργούμε και γενικά έχουμε διυλίσει τον κώνωπα.

Ενώ λοιπόν, κάνουμε όλες αυτές τις αναλύσεις και έχουμε όλες αυτές τις θεωρίες, ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό. Αυτό είναι η απέναντι πλευρά. Ξεχνάμε ότι σε αυτή την εξίσωση έχουμε και τις γυναίκες. Όχι μόνο σαν το βραβείο ή το τρόπαιο. Όχι μόνο σαν τον σκοπό και το αποτέλεσμα, αλλά σαν ανθρώπινα όντα.

Αν το καλοσκεφτείς, πολλές φορές δυσκολεύονται στο φλερτ πολύ περισσότερο από εμάς. Πριν γελάσεις ειρωνικά και κάνεις αυτό το μικρό μειδίαμα, δώσε βάση.

Φαντάσου πως αισθάνεται μία γυναίκα σε όλη αυτή την διαδικασία και πως αντιδρά όταν καταλαβαίνει ότι κάποιος την προσεγγίζει με σκοπό κάτι παραπάνω από μία απλή συνομιλία. Ίσως κοκκινίζει, ίσως κρατάει την ανάσα της, ίσως αποστρέφει το βλέμμα της από αμηχανία ή αδιαφορία. Το μόνο που είναι σίγουρο όμως, είναι ένα. Σκέφτεται και αναλύει την κατάσταση και στο διάστημα που χρειάζεσαι για να την φτάσεις, έχει ήδη αρχίσει να βγάζει τα συμπεράσματά της. Φυσικά γι’ αυτό έχουμε πει ότι είναι καλύτερα να μην αφήνεις πολύ χρόνο να περάσει μέχρι να την προσεγγίσεις.

Βέβαια εδώ ζοριζόμαστε να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε εμείς και τώρα θα πρέπει να καταλάβουμε τι κάνουν κι αυτές; Είναι αναμενόμενο να έχεις μία τέτοια απορία και φυσικά η απάντηση είναι ότι ναι, πρέπει να μπορείς να καταλάβεις και την απέναντι πλευρά και γιατί δυσκολεύονται τόσο. Όπως σε κάθε κατάσταση, έτσι κι εδώ, χρειάζεται να γνωρίζεις και τις δύο πλευρές της.

Όπως σου είπα, ακούω πολλά πράγματα για τις γυναίκες τον τελευταίο καιρό και μάλιστα από γυναίκες. Δεν έχεις ιδέα πόσες δυσκολεύονται και βασανίζονται να γνωρίσουν έναν άντρα της προκοπής. Πόσες κάνουν λάθος επιλογές και καταλήγουν «ριγμένες» και απογοητευμένες από τις σχέσεις που κάνουν. Αν σε ενοχλεί που έχεις έξι μήνες να κάνεις σεξ, τότε έχω να σου πω ότι πάρα πολλές γυναίκες δεν έχουν κάνει σεξ για ένα και δύο, μπορεί και τρία χρόνια!

Λιποθύμησες ή όχι ακόμα.

Άκου, οι γυναίκες λειτουργούν αρκετά διαφορετικά και ταυτόχρονα αποσκοπούν στα ίδια πράγματα με εμάς. Η διαφορετικότητα τους έγκειται στο ότι οι κοινωνικοί περιορισμοί είναι διαφορετικοί για αυτές. Έχουν να χάσουν πολύ περισσότερα από εμάς, οπότε χρειάζεται να φερθούν αναλόγως, για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την υπόληψη τους.

Τι απαιτήσεις έχει η κοινωνία από τις γυναίκες;

Απλοί λόγοι που οι γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο στο φλερτ

Αν το σκεφτείς, είναι πολύ πιο δύσκολο να φλερτάρουν και να έχουν σεξουαλικές απαιτήσεις. Θέλουμε να είναι ερωτικές αλλά και σοβαρές ταυτόχρονα. Να κρατάνε τους τύπους αλλά να φλερτάρουν και ανοιχτά στα μαγαζιά. Να έχουν εμπειρία, αλλά να μην έχουν πάει και με πάρα πολλούς άντρες. Πιστεύω καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι για μία γυναίκα, να κινείται συστηματικά ανάμεσα σε όλα αυτά και ταυτόχρονα να μπορεί να χαλαρώσει. Για αυτό απελπίζεται, κλείνεται στον εαυτό της και κάνει τρία χρόνια για να ξανακάνει σεξ!

Αυτό που θέλω να καταλάβει, είναι ότι όταν πλησιάζεις μία γυναίκα, είσαι σε πολύ καλύτερη μοίρα. Από πλευράς κοινωνικών δομών, κάνεις αυτό που περιμένουν όλοι να κάνεις και που φυσικά και εσύ θες. Από την δική της πλευρά, πρέπει να φροντίσει να κρατήσει μία ισορροπία και ταυτόχρονα να ευχαριστηθεί την παρουσία σου και την συναναστροφή μαζί σου.

Αν θες να καταλάβεις καλύτερα τις γυναίκες και να τις κάνεις συμμάχους σου, δες εδώ 

Πλησιάζοντας μία γυναίκα, ανάλαβε την ευθύνη της διαδικασίας και αποδέξου ότι όντας ο άντρας θα κατευθύνεις εσύ την κατάσταση. Πολλές φορές θα ακούσεις από τις γυναίκες την ατάκα: «Εσύ φταις, γιατί με παρασέρνεις».

Πολλοί άντρες αντί να αποδεχτούν αυτή την ευθύνη και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προσπαθούν να απαντήσουν απολογητικά και να αποποιηθούν αυτή  την ευθύνη και συνήθως εκεί χάνεται ένα μεγάλο μέρος του στοιχήματος. Δείξε της με τον τρόπο σου ότι την καταλαβαίνεις. Ότι αναγνωρίζεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και ότι δεν έχεις σκοπό να της το κάνεις δυσκολότερο αλλά το αντίθετο. Θα εκτιμήσει το γεγονός ότι έχει απέναντι της έναν άντρα σίγουρο με αυτοπεποίθηση.

Φρόντισε να καταλάβει ότι το ενδιαφέρον σου είναι να την γνωρίσεις και να την καταλάβεις και ότι είσαι διατεθειμένος να πάρεις μεγάλο μέρος της ευθύνης επάνω σου.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερες προκλήσεις και δυσκολεύονται σε αυτόν τον τομέα, μπορείς να τις προσεγγίζεις με μεγαλύτερη άνεση και με την συνειδητοποίηση ότι μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση πολύ πιο απλά από όσο νομίζεις.

Βοήθησε την να χαλαρώσει και να ευχαριστηθεί την διαδικασία.

Εξάλλου αυτός είναι ο σκοπός και των δύο σας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!