Κοινωνικά Ατρόμητος: 5 Βήματα για να ξεπεράσεις το Κοινωνικό Άγχος - Men's Bible

Κοινωνικά Ατρόμητος: 5 Βήματα για να ξεπεράσεις το Κοινωνικό Άγχος

Κοινωνικά Ατρόμητος: 5 Βήματα για να ξεπεράσεις το Κοινωνικό Άγχος, Πώς να την κάνεις να Συμμετέχει στη Συζήτηση

Αν θες να βελτιωθείς στο φλερτ (όπως και οι περισσότεροι άνδρες) τότε ένα πράγμα είναι σίγουρο: Χρειάζεται να μάθεις να διαχειρίζεσαι το κοινωνικό άγχος και την κοινωνική πίεση.

Βασικό προαπαιτούμενο για να μπορείς να φλερτάρεις σωστά και σε κάθε περιβάλλον, είναι να μπορείς να αφήνεις τον εαυτό σου ευάλωτο στην κοινωνική έκθεση. Βλέπεις, δεν μπορείς και να τα πας καλά στο φλερτ και ταυτόχρονα να προστατεύεις τον εαυτό σου από την απόρριψη κάθε φορά.

Πως όμως μπορείς να γίνεις κοινωνικά ατρόμητος όταν κάθε φορά το κοινωνικό άγχος σε περιορίζει;

Μέσα απ’ αυτό το άρθρο θα σου δώσω όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να ξεκινήσεις να βγαίνεις έξω από την κοινωνική ζώνη άνεσης σου και να γίνεις ο τύπος του αρρενωπού και συναισθηματικά δυνατού άνδρα που φλερτάρει και διεκδικεί τη γυναίκα που του αρέσει.

Βήμα Πρώτο: Αποδέξου πως το να ξεπεράσεις το κοινωνικό άγχος δεν είναι εύκολο

Για να ξεπεράσεις το κοινωνικό άγχος, θα πρέπει να υποβάλεις τον εαυτό σου σε τακτικές ασκήσεις κοινωνικού θάρρους.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολη και «επίπονη». Θα έχεις να αντιμετωπίσεις ξανά και ξανά τις ψυχολογικές άμυνες σου, την κριτική των άλλων, την κοινωνική πίεση, αλλά και φυσικά την απόρριψη σε κάθε της μορφή.

Για να μπορέσεις να διατηρήσεις τους ρυθμούς σου, να είσαι συνεπής στο πλάνο σου και να πετύχεις τις αλλαγές που επιθυμείς, επιβάλλεται να αποδεχτείς πρώτα απ’ όλα πως ως διαδικασία δεν είναι εύκολη και δεύτερον πως είναι φυσιολογικό να δυσκολεύεσαι.

Όταν αποδεχτείς αυτά τα δύο, θα είσαι σε θέση να εκτίθεσαι κοινωνικά με μεγαλύτερη άνεση και να είσαι λιγότερο αυστηρός με τον εαυτό σου, πράγμα που θα επιταχύνει την πρόοδο σου και θα σε βοηθήσει να γίνεις ο ελκυστικός άνδρας που προορίζεσαι να γίνεις.

Βήμα Δεύτερο: Διαχειρίσου σωστά τον Χρόνο σου

Συχνό λάθος που κάνουν αρκετοί άνδρες όταν ξεκινούν την πρακτική εξάσκηση στο φλερτ και οι οποίοι θέλουν να γίνουν καλοί γρήγορα, είναι να προσεγγίζουν ασταμάτητα.

Αν και αυτή η προσέγγιση δείχνει να βοηθάει, στην πραγματικότητα κάνει μεγαλύτερη ζημιά καθώς οι άνδρες αυτοί μειώνουν τον χρόνο που θα αφιέρωναν στον εαυτό τους και την καριέρα τους για να εξασκηθούν αποκλειστικά στην προσέγγιση.

Ναι, χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο στην κοινωνικοποίηση σου, αν θες να γίνεις κοινωνικά ατρόμητος. Όμως, όταν αφιερώνεις όλο σου τον χρόνο εκεί, ουσιαστικά παρατάς τον εαυτό σου σε άλλους τομείς και αυτό έχει επιπτώσεις και στη ζωή σου αλλά και στον τομέα που θες να βελτιωθείς, δηλαδή στο φλερτ.

Αφιέρωσε λοιπόν χρόνο για εξάσκηση. Μην περιμένεις το φλερτ να συμβεί από μόνο του αν και όταν έχεις την ευκαιρία. Φτιάξε το πρόγραμμα σου έτσι ώστε να βρεις χρόνο να μιλάς και να κοινωνικοποιείσαι με άλλους ανθρώπους και κυρίως με γυναίκες.

Ταυτόχρονα όμως, διατήρησε την ισορροπία. Ελκυστικός άνδρας δεν είναι εκείνος που πηγαίνει από γυναίκα σε γυναίκα για να φλερτάρει και δεν κάνει κάτι άλλο στη ζωή του, αλλά εκείνος που είναι κοινωνικός, που δε φοβάται να εκθέσει τον εαυτό του και που έχει βάλει τη ζωή του σε τάξη.Κοινωνικά Ατρόμητος: 5 Βήματα για να ξεπεράσεις το Κοινωνικό Άγχος

Βήμα Τρίτο: Υιοθέτησε τις σωστές συνήθειες

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι, όπως είναι πχ, τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου κλπ. Αντίθετα, είναι κάτι που αναπτύσσεις και καλλιεργείς. Δεν το έχεις από πριν, αλλά το αποκτάς στην πορεία.

Κάθε άνδρας λοιπόν μπορεί να γίνει πιο σίγουρος και να αναπτύξει την αυτοπεποίθηση του. Αρκεί να υιοθετήσει τις σωστές συνήθειες.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια πολύ απλά πράγματα που μπορείς να αρχίσεις να κάνεις από τώρα για να νιώθεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου, αλλά και για να δείχνεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου.

Φυσικά να θυμάσαι πως κανένα από αυτά δεν αποτελεί το μαγικό χάπι που θα σε κάνει αυτομάτως κοινωνικά ατρόμητο, ωστόσο αν αφομοιώσεις τις ακόλουθες συνήθειες στην καθημερινότητα σου για ένα διάστημα, θα διαπιστώσεις πως νιώθεις καλύτερα και πως μπορείς να εκθέσεις τον εαυτό σου κοινωνικά αλλά και να προσεγγίσεις την κοπέλα που σου αρέσει με μεγαλύτερη ευκολία.

Διατήρησε καλή στάση σώματος: Το σώμα και το μυαλό είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Έτσι, τα συναισθήματα σου αντανακλώνται στον τρόπο με τον οποίο κινείσαι και στέκεσαι. Η σχέση αυτή όμως είναι αμφίδρομη.Όταν διατηρείς μια καλή στάση σώματος, με τον κορμό ίσιο και τον θώρακα προς τα έξω, τείνεις να νιώθεις πιο χαλαρός και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Για αυτόν το λόγο, φρόντιζε να διορθώνεις την στάση του σώματος σου όποτε πιάνεις τον εαυτό σου να στέκεται ή να περπατάει καμπουριασμένος, σκυφτός ή με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος.

Χαμογέλα: Το ζεστό χαμόγελο ακτινοβολεί αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και θετικά συναισθήματα. Προσπάθησε λοιπόν να χαμογελάς τακτικά και ειδικά όταν πλησιάζεις κάποια για να της μιλήσεις.Εκτός απ’ το γεγονός πως νιώθεις και εσύ μεγαλύτερη σιγουριά, όταν χαμογελάς προδιαθέτεις θετικά τη γυναίκα την οποία πλησιάζεις. Κανένας δε θέλει να μιλάει ή να κάνει παρέα με κάποιον απαισιόδοξο και γκρινιάρη.

Βάλε ένα Στοπ στις αρνητικές σκέψεις: Τα συναισθήματα μας αποτελούν προϊόν του τρόπου με τον οποίο ερμηνεύουμε τα γεγονότα γύρω μας. Αν γίνει κάτι, πχ η κοπέλα σου μιλάει χωρίς να χαμογελάει ή εσύ κάνεις κάποιο λάθος καθώς την προσεγγίζεις και την ξαφνιάσεις, και η άμεση σκέψη που κάνεις είναι «Δεν το χω», «Ποτέ δε θα τα καταφέρω», «Δεν είμαι άξιος» κλπ, είναι λογικό να αγχώνεσαι και να θυμώνεις με τον εαυτό σου.Προσπάθησε κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει κάποια αρνητική σκέψη να βάζεις ένα στοπ και να μεταθέτεις την προσοχή σου σε μια πιο αισιόδοξη και ρεαλιστική ερμηνεία.

Μίλα σε όλους: Αν θες να γίνεις κοινωνικά ατρόμητος για να φλερτάρεις με τις κοπέλες που σου αρέσουν χωρίς να διστάζεις ή να ντρέπεσαι, τότε χρειάζεται να μην είσαι επιλεκτικός με τους ανθρώπους που μιλάς.Οι άνδρες που είναι κοινωνικά αγχώδεις, συνήθως είναι άνδρες εσωστρεφείς και ντροπαλοί που για τον άλφα – βήτα λόγο αποφεύγουν την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική έκθεση. Σε αυτή την περίπτωση, το να εστιάζεις στο να μιλάς μονάχα με γυναίκες που βρίσκεις ελκυστικές μοιάζει με το να πας απ’ το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στο Champions League. Δηλαδή σαν να παλεύεις να πετύχεις κατευθείαν στην πιο δύσκολη περίπτωση, χωρίς να εξασκείσαι στις ενδιάμεσες και πιο εύκολες περιστάσεις.

Δοκίμασε να υιοθετήσεις τις παραπάνω συνήθειες στην καθημερινότητα σου και θα δεις πως με τον καιρό θα νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα φτάσεις γρηγορότερα στο να γίνεις άνδρας ελκυστικός και κοινωνικά ατρόμητος.

Θες να ξεπεράσεις το κοινωνικό άγχος και να γίνεις ατρόμητος με τις γυναίκες; Δες εδώ

Βήμα Τέταρτο: Δες την απόρριψη ως σύμμαχο

Για να ξεπεράσεις το κοινωνικό άγχος, χρειάζεται να βλέπεις την απόρριψη με μια ουδέτερη ματιά. Γιατί, για να στο πω απλά, δεν μπορείς να την αποφύγεις. Μάλιστα όσο περισσότερο εκτίθεσαι κοινωνικά είναι πιθανό να δεχτείς την απόρριψη με τρόπους που θα σε κάνουν να νιώσεις άσχημα ή θα σου θυμίζουν παλιά τραύματα.

Ωστόσο αυτό είναι φυσιολογικό.

Δεν μπορείς και να είσαι ελκυστικός άνδρας και να μην απορρίπτεσαι ποτέ. Αυτό που κάνει τον άνδρα ελκυστικό είναι το γεγονός πως είναι συναισθηματικά δυνατός και εκθέτει τον εαυτό του, τις απόψεις του, τις εμπειρίες του στους άλλους.

Αν αποφεύγεις να αποκαλύψεις τον εαυτό σου στους άλλους με στόχο να αποφύγεις την κριτική και την απόρριψη, τότε στην καλύτερη θα έχεις μια χλιαρή αντίδραση από τις γυναίκες.

Για αυτόν το λόγο αποδέξου την απόρριψη και δες την ως ένα σύμμαχο ο οποίος σε βοηθάει να εντοπίζεις τυχόν λάθη που κάνεις και να γίνεσαι καλύτερος κάθε φορά.

Βήμα Πέμπτο: Αν θες να ξεπεράσεις το κοινωνικό άγχος κάνε στην άκρη τη θεωρία και ξεκίνα τις πράξεις

Αν και η θεωρία σχετικά με την ψυχολογία, την επικοινωνία και το φλερτ, είναι χρήσιμη και απαραίτητη για να ξεπεράσεις το κοινωνικό άγχος και να γίνεις καλύτερος στο φλερτ, εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε μια μορφή ψυχολογικής άμυνας.

Όταν σε αγχώνει η κοινωνικοποίηση και το φλερτ είναι λογικό και ωφέλιμο να θες να μάθεις περισσότερα για αυτά.

Ωστόσο, ακριβώς επειδή διαβάζοντας αποκτάς την αίσθηση πως κάνεις μια πρόοδο, κινδυνεύεις να εγκλωβιστείς σε έναν κύκλο υπερανάλυσης, όπου διαβάζεις, νιώθεις καλύτερα, διαβάζεις ακόμα περισσότερα, νιώθεις ακόμα καλύτερα, όμως ποτέ δε προχωράς σε πρακτική εξάσκηση.

Μάλιστα, όταν έχεις κοινωνικό άγχος, όσα περισσότερα γνωρίζεις για το φλερτ και την επικοινωνία, τόσο περισσότερο αγχώνεσαι γιατί έχεις ένα σωρό πράγματα στο μυαλό σου τα οποία νιώθεις πως πρέπει να κάνεις σωστά.

Άσε λοιπόν την υπερβολική θεωρία στην άκρη και επικεντρώσου στη δράση. Τα αργά και σταθερά βήματα προόδου θα σου δώσουν σε λιγότερο χρόνο περισσότερη αυτοπεποίθηση απ’ όση θα σου έδινε η ανάγνωση εκατό βιβλίων ψυχολογίας.

Ώρα για πράξεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!