Πώς να την Κερδίσω; Το λάθος ερώτημα - Men's Bible

Πώς να την Κερδίσω; Το λάθος ερώτημα

Πώς να την Κερδίσω; Το λάθος ερώτημα

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιζήμια λάθη που βλέπω στο φλερτ είναι όταν οι άνδρες το αντιμετωπίζουν σαν ένα διαγωνισμό στον οποίο παίρνουν πόντους. Όταν συνέχεια αναρωτιέσαι «πώς να την κερδίσω» τότε ήδη ξεκινάς από μειονεκτική θέση.

Αυτό η λάθος νοοτροπία βλέπεις να εκδηλώνεται με δύο τρόπους.

#1 Η πικρία

Πρώτα και κυριότερα είναι οι τύποι που βγάζουν πικρία και θεωρούν ότι για τις γυναίκες είναι όλα εύκολα. Πώς να την κερδίσω, λένε, αφού είναι όλες ρηχές και τις νοιάζουν τα χρήματα κλπ.

Θεωρούν ότι οι γυναίκες «φυλάσσουν» το σεξ και κατ’ επέκταση αποφασίζουν και για την αξία των ανδρών, βλέπουν την όλη διαδικασία ανταγωνιστικά και τους υπόλοιπους (άνδρες και γυναίκες) ως αντιπάλους.

Το αποτέλεσμα εδώ είναι προφανές και δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο Οι γυναίκες (όπως και όλοι οι άνθρωποι δηλαδή) τείνουν να αποφεύγουν όσους βγάζουν πίκρα, θυμό και αυτολύπηση. Όσοι επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές μοιάζουν, αν και χωρίς πρόθεση, με απειλή. Κυκλοφορούν με τόση πικρία και θυμό κορυφώνονται που σε ανύποπτες στιγμές και εκδηλώνονται απότομα.

Αλλά και οι πιο ήπιες συμπεριφορές, όπως των τύπων που απλά «κλαίγονται» ότι οι γυναίκες τα θέλουν όλα δικά τους ή ψάχνουν τους πλούσιους, δεν είναι καθόλου μα καθόλου ελκυστικές.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη κατηγορία που βλέπει το φλερτ με λάθος τρόπο. 4 Τρόποι να Αυξήσεις τη Γοητεία σου Πώς να την Κερδίσω; Το λάθος ερώτημα

#2 «Πρέπει να της δείξω την αξία μου και να την εντυπωσιάσω»

Υπάρχει και η δεύτερη κατηγορία, που αποτελείται από όσους θεωρούν ότι πρέπει να την εντυπωσιάσουν και να δείξουν ότι είναι «άξιοι».

Με αυτό που γράφω πολλοί παραξενεύονται. Μα, σου λένε, στο κάτω κάτω πώς να την κερδίσω την ίδια αν δεν κερδίσω πρώτα την αποδοχή της; Που είναι το πρόβλημα με αυτό;

Το θέμα εδώ είναι ότι όσοι κάνουν αυτό το λάθος, νιώθουν ότι πάνε σε κάθε ραντεβού σαν να τους έχουν απορρίψει ήδη. Πιστεύουν ότι ξεκινούν με πόντους «μείον» και πρέπει σταδιακά να παίρνουν έξτρα πόντους για να τραβήξουν την προσοχή της και αργότερα να καταφέρουν να τους εγκρίνει.

Ανησυχούν ότι δεν είναι αρκετά εντυπωσιακοί, αρκετά άξιοι, αρκετά έμπειροι και για αυτό δεν θα τους λάβει καν υπόψη ως επιλογές.

Και φυσικά αυτό τους βάζει εκ των προτέρων σε μειονεκτική θέση. Δε νιώθουν ότι μπορούν να είναι αυθεντικοί με τις κοπέλες που τους αρέσουν, επειδή νιώθουν ότι αυτές τους επικρίνουν. Έτσι εστιάζουν πολύ στο να περάσουν όλα τα «τεστ» προκειμένου να την εντυπωσιάσουν.

Αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούν να νιώσουν ποτέ ασφαλείς μαζί της, γιατί πάντα νιώθουν το ρίσκο να εμφανιστεί ένας άλλος άνδρας (με περισσότερους πόντους σε αυτή την φαντασιακή βαθμολογία) που θα την κλέψει.

Αυτό που κάνει την κατάσταση χειρότερη, είναι που νιώθουν ότι συνέχεια πρέπει να αποδεικνύουν τον εαυτό τους και την αξία τους. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν είναι και πολύ fun, ενώ το φλερτ πρέπει να είναι ακριβώς αυτό, fun και ευχάριστο για όλους.

Έχει να κάνει με το να εκφράζεις το ενδιαφέρον σου με έναν ανάλαφρο και παιχνιδιάρικο τρόπο. Αλλά απαιτεί και αυτοπεποίθηση και πίστη στην ίδια σου την αξία. Και σεβασμό τόσο προς εσένα, όσο και προς εκείνη.

Αν μόνιμα νιώθεις ότι πρέπει να την αποδεικνύεις στους άλλους, δεν θα έχεις ποτέ την αυτοπεποίθηση για να κάνεις πράγματι την κίνησή σου.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι γυναίκες δεν σε τεστάρουν για να αποδείξεις ότι «αξίζεις». Δεν ψάχνουν λόγους για να σε απορρίψουν και μόνο αν δεν βρουν τέτοιους, να σε αποδεχτούν.

Ναι, θέλει κι αυτή να γνωρίσει έναν τύπο που αξίζει τον χρόνο της, αλλά αυτό είναι θεμιτό και δεν σημαίνει ότι σε περνάει υπό δοκιμασίες. Απλά σημαίνει ότι θέλει να βρει κάποιον που είναι συμβατός, που της αρέσει να περνούν χρόνο μαζί και που την ενθουσιάζει.

Όταν έχετε έναν ωραίο διάλογο σε ένα πάρτι ή όταν κάνετε match στο tinder, επιθυμεί κι αυτή να πάνε όλα καλά, όσο το επιθυμείς κι εσύ.

Θες να μάθεις την σωστή συμπεριφορά στο φλερτ; Δες εδώ

Πώς να την κερδίσω; Πώς να την ρίξω;

Αντίθετα, όταν προσπαθείς να την «ρίξεις» δεν την βλέπεις ως άτομο, αλλά ως αντίπαλο.

Όταν προσπαθείς να επιδείξεις ότι είσαι «άξιος» για την προσοχή της, τότε το μόνο που κάνεις είναι να δείχνεις απεγνωσμένος. Δεν είσαι αυθεντικός και γνήσιος. Ρίχνεις ο ίδιος τον εαυτό σου και βγάζεις προς τα έξω ανασφάλεια. Δεν χρειάζεται να την εντυπωσιάσεις, αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει μια συναισθηματική σύνδεση μεταξύ σας.

Ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσεις το θέμα φλερτ (είτε από κοντά, είτε από κάποιο app) είναι να δείξεις πίστη στον εαυτό σου και να αναζητήσεις κάποια που ταιριάζετε, κάποια που κάνει «κλικ» μαζί σου.

Το ερώτημα δεν είναι λοιπόν «πώς να την κερδίσω αν δεν είμαι αρκετά καλός για αυτήν;» αλλά «είναι αυτή η σωστή για εμένα;»

Δεν είναι διαγωνισμός, είναι συνεργασία. Ψάχνεις για κάποια να χτίσετε κάτι μαζί, είτε είναι για μια ζωή, είτε είναι για ένα βράδυ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!