Πως να καταλάβεις αν ταιριάζετε χωρίς να Συγκατοικήσετε - Men's Bible

Πως να καταλάβεις αν ταιριάζετε χωρίς να Συγκατοικήσετε

Πως να καταλάβεις αν ταιριάζετε χωρίς να Συγκατοικήσετε

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπος να καταλάβεις αν η σχέση σου θα κρατήσει καιρό και να δεις αν τελικά όντως ταιριάζετε με την κοπέλα σου, είναι να συγκατοικήσετε.

Πολλά ζευγάρια κάνουν το τεστ της συγκατοίκησης πριν αποφασίσουν να προχωρήσουν πιο σοβαρά.

Και είναι λογικό.

Όταν ζεις την κοπέλα σου από κοντά και βλέπεις τις καθημερινές της ρουτίνες και τις συνήθειες της, έχεις μια πιο συνολική και καλή άποψη για το πόσο συμβατοί είστε και το πόσο επιτυχημένη μπορεί να γίνει η σχέση.

Ενώ λοιπόν το συγκεκριμένο τεστ αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να μάθεις κάποια πράγματα για τη σύντροφο σου, έρευνες έχουν δείξει πως το να συγκατοικήσετε δεν είναι και πολύ καλός δείκτης του αν θα πετύχει η σχέση.

Γιατί;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Ο μεγαλύτερος απ’ όλους είναι πως όταν έρχεσαι σε συχνή επαφή με τον άλλο, ουσιαστικά δένεσαι περισσότερο μαζί του και καταλήγεις να δυναμώνεις τη σχέση που έχετε.

Αυτό φυσικά δεν είναι κακό. Ωστόσο, σε αποτρέπει από το να δεις αντικειμενικά κάποια πράγματα. Επίσης, κάπου εδώ μπαίνει και στο προσκήνιο η λεγόμενη «πλάνη του χαμένου κόστους» όπως την αποκαλούν οι οικονομολόγοι.

«Είμαι τόσο καιρό με την κοπέλα, τη γνωρίζω καλά άρα γιατί να μην κάνω το μεγάλο βήμα», σκέφτεσαι.

Έτσι πχ, καταλήγεις να παντρευτείς κάποια όχι επειδή θες να την παντρευτείς αλλά γιατί νιώθεις ότι διαφορετικά θα χάσεις τον χρόνο και την ενέργεια που επένδυσες σε αυτή τη σχέση.

Κι έτσι υπάρχει η περίπτωση να μείνεις σε μια σχέση απλά από αδράνεια και όχι από επιθυμία και να ξεκινήσει για αυτό το λόγο μια συγκατοίκηση.

Ευτυχώς υπάρχουν άλλοι τρόποι να τεστάρεις την σχέση σου και να δεις αν το μέλλον σου με την κοπέλα σου προμηνύεται λαμπρό ή ζοφερό.

Πως να τεστάρετε τη σχέση σας χωρίς να συγκατοικήσετε

Η αλήθεια είναι πως η λέξη «τεστάρεις» δεν είναι και η καλύτερη. Αν αυτό που θες είναι όντως να τεστάρεις τη σχέση σου, τότε πιθανότατα έχεις ήδη κάποιες αμφιβολίες.

Και αν έχεις αμφιβολίες τότε η σχέση μάλλον δε στηρίζεται σε στέρεα θεμέλια. Ο στόχος δεν είναι ακριβώς να ψάξεις και να αναζητήσεις λάθη και ατέλειες στη σύντροφο σου αλλά να εμβαθύνετε τη μεταξύ σας σχέση ώστε να δείτε αν είστε όντως συμβατοί και ταιριάζετε.

Δεν κοιτάς λοιπόν την κοπέλα σου και τη σχέση σου μέσα από ένα μικροσκόπιο, αλλά προσπαθείς να εξερευνήσεις το που μπορείτε να φτάσετε μαζί.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έχεις την ευκαιρία να εντοπίσεις σημεία που μαρτυρούν πως καλό θα είναι να μην προχωρήσεις μαζί της. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να ανακαλύψεις και στοιχεία της κοπέλας σου που αγνοούσες και την κάνουν ακόμα καλύτερη επιλογή στα μάτια σου.4 Λάθη που κάνεις όταν θες να Βρεις Κοπέλα, Πως να καταλάβεις αν ταιριάζετε χωρίς να Συγκατοικήσετε

#1 Έλα σε επαφή με την οικογένεια της και τους φίλους της

Όταν δύο άνθρωποι ξεκινούν να βγαίνουν, μοιάζει σαν να ζουν στη δική τους πραγματικότητα αποκομμένοι από τον έξω κόσμο. Έρχονται σε επαφή μονάχα ό ένας με τον άλλο και ενώ κάτι τέτοιο βοηθάει να δημιουργηθεί μια χημεία μεταξύ τους ο κάθε σύντροφος αποκτά μονάχα μια περιορισμένη αντίληψη για τον άλλο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μαθαίνεις για την κοπέλα με την οποία βγαίνεις γιατί τη συναντάς μονάχα υπό συγκεκριμένα πλαίσια.

Ναι, είναι ενθουσιασμένη μαζί σου όπως και εσύ μαζί της. Σε ελκύει σεξουαλικά όπως και εκείνη έλκεται σεξουαλικά από εσένα. Όμως αυτά δεν αρκούν για να καταλάβεις αν η μεταξύ σας σχέση θα κυλήσει ομαλά ή αν θα εξελιχθεί κάποια στιγμή σε μαινόμενη θύελλα.

Ένας απλός τρόπος να καταλάβεις αν το μέλλον σας προμηνύεται λαμπρό είναι να παρατηρήσεις το πως η κοπέλα σου αλληλοεπιδρά με τους φίλους της και την οικογένεια της. Η συμπεριφορά της σε τέτοιες περιστάσεις θα σου δώσει πολλές πληροφορίες για το ποια είναι και το πως μπορεί να συμπεριφέρεται σε εσένα στο μέλλον.

Ειδικά η συμπεριφορά της γύρω από το οικογενειακό της περιβάλλον είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να αναδυθούν συμπεριφορές που υπό άλλες συνθήκες να διατηρούσε κρυφές.

#2 Πριν προχωρήσετε και συγκατοικήσετε γνωρίστε ο ένας τον άλλο μέσα από πολλές διαφορετικές καταστάσεις

Τα νέα συνήθως ζευγάρια συνήθως βλέπουν ο ένας τον άλλο μέσα από συγκεκριμένες καταστάσεις. Πάνε για ποτό, για καφέ, για φαγητό, για ταινία κλπ.

Για να μπορέσεις να γνωρίσεις την κοπέλα σου καλύτερα όμως θα πρέπει να δεις πως φέρεται και πως αντιδράει σε μια μεγάλη γκάμα από διαφορετικές περιστάσεις. Στην ουσία θες να δεις πως  αντιμετωπίζει το στρες, πως συμπεριφέρεται όταν είναι έξω από τη ζώνη άνεσης της κλπ.

Για αυτό λοιπόν μην μένετε στα κλασικά. Δοκιμάστε να κάνετε διάφορα πράγματα μαζί. Έτσι και θα συσφίξετε τη σχέση σας και θα καταλάβετε αν τελικά ταιριάζετε ή όχι.

Θες να μάθεις να διαχειρίζεσαι σωστά τη σχέση σου; Δες εδώ

#3 Να είσαι ξεκάθαρος με τις αξίες σου και τις προσδοκίες σου

Δε χρειάζεται να βρεις μια θηλυκή εκδοχή του εαυτού σου για να κάνεις μια επιτυχημένη σχέση. Χρειάζεται ωστόσο να μοιράζεστε βασικές αξίες και να έχετε κοινά.

Για αυτόν το λόγο οι κουβέντες για το τι ψάχνετε, τι θέλετε και τι περιμένετε από τη σχέση σας πρέπει να ξεκινήσουν από νωρίς.

Θες να μείνεις κοντά στους γονείς σου ή να διεκδικήσεις μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό; Θες να κάνεις παιδιά ή όχι; Θες να είσαι αφοσιωμένος στην καριέρα σου;

Θέματα σαν τα παραπάνω είναι βασικά για να γνωρίζεις αν συμβαδίζετέ σε αυτούς τους τομείς με την κοπέλα σου ή αν θα υπάρχουν τριβές στο μέλλον. Γιατί όσο ερωτευμένοι και αν είστε τώρα, ο έρωτας από μονός του δεν αρκεί.

Επειδή όμως το κοκτέιλ του έρωτα είναι δυνατό και μπορεί να σε παρασύρει, είναι σημαντικό να γνωρίζεις και να είσαι απόλυτα ξεκάθαρος στο τι θες και σε ποια πράγματα δεν κάνεις υποχωρήσεις πριν μπείτε σε σχέση, πριν προχωρήσετε και φυσικά πριν συγκατοικήσετε.

#4 Κάντε ταξίδια μαζί

Αν και τα ταξίδια μπορούν άνετα να μπουν κάτω από την ομπρέλα του «βρεθείτε υπό διαφορετικές καταστάσεις». Αξίζουν το δικό τους χώρο καθώς περιλαμβάνουν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα.

Την οργάνωση.

Το να οργανώσεις ένα ταξίδι θέλει προσπάθεια και συνεργασία και αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να λειτουργήσετε ως ομάδα, να διαπραγματευτείτε και να επικοινωνήσετε.

Ναι, θα μάθεις αρκετά για την κοπέλα σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις ακόμα περισσότερα καθώς προγραμματίζετε το ταξίδι αυτό.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!