4 Λόγοι που η Κοπέλα σου φέρεται Ψυχρά στη Σχέση - Men's Bible

4 Λόγοι που η Κοπέλα σου φέρεται Ψυχρά στη Σχέση

4 Λόγοι που η Κοπέλα σου φέρεται Ψυχρά στη Σχέση

Αν πιστεύεις πως είσαι σωστός στη σχέση σου είναι λογικό να αναρωτιέσαι γιατί η κοπέλα σου σού φέρεται ψυχρά και αποστασιοποιημένα.

Αν μη τι άλλο, αν είσαι καλός μαζί της, την αγαπάς και δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, τότε ποιο είναι το πρόβλημα της;

Γιατί λοιπόν μια γυναίκα φέρεται ψυχρά σε μια σχέση όταν, για τον άνδρα, όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά;

Υπάρχουν τέσσερις λόγοι που συμβαίνει αυτό…

#1 Φέρεται ψυχρά για να δοκιμάσει την αυτοπεποίθηση σου

Μια γυναίκα δεν τεστάρει τον άνδρα μονάχα στα αρχικά στάδια του φλερτ, αλλά συνεχίζει να το κάνει ακόμα και στη σχέση μαζί του. Έχει την ενστικτώδη ανάγκη να σιγουρευτεί πως έχει επιλέξει κάποιον που παραμείνει συναισθηματικά δυνατός.

Αν λοιπόν η κοπέλα σου αρχίσει να φέρεται ψυχρά στη σχέση σας και εσύ γίνεις συναισθηματικά «ράκος» και ανασφαλής, τότε και εκείνη θα χάσει ενστικτωδώς την έλξη και το σεβασμό της για εσένα.

Ακόμα και αν δεν μπορεί να το εξηγήσει με λόγια, νιώθει πως κάτι δεν πάει καλά.

Αντίθετα, μια γυναίκα ευχαρίστως θα μείνει με κάποιον που παραμένει σίγουρος για τον εαυτό του και την αξία του, όσο και αν εκείνη τον δοκιμάζει.

Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και φιλτράρει διαφορετικά τους άνδρες που γνωρίζει και που μπαίνει σε σχέση μαζί τους.

Για παράδειγμα κάποιες γυναίκες μπορεί να μην τεστάρουν τους άνδρες στα αρχικά στάδια του φλερτ και να μπουν γρήγορα σε σχέση με τον άνδρα που τις φλερτάρει. Αργότερα όμως, αφού περάσουν δύο – τρεις μήνες που είναι μαζί, αλλάζει εντελώς και η συμπεριφορά και οι προσδοκίες.

Αντιστρόφως, κάποιες γυναίκες θα δοκιμάσουν πολύ την αυτοπεποίθηση του άνδρα στα αρχικά στάδια της γνωριμίας, αλλά με το που μπουν σε σχέση θα «μαλακώσουν» και θα προσκολληθούν αρκετά στον σύντροφο τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως, για να μπορείς και να φλερτάρεις σωστά αλλά και να διατηρείς την ικανοποίηση στη σχέση σου, χρειάζεται να επιστρατεύεις τη συναισθηματική σου δύναμη ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις τις γυναικείες δοκιμασίες.5 Λόγοι που Αποφεύγει το Ραντεβού μαζί σου, 4 Λόγοι που η Κοπέλα σου φέρεται Ψυχρά στη Σχέση

#2 Τα συναισθήματα της δεν είναι αρκετά δυνατά

Ένας ακόμα λόγος που η κοπέλα σου φέρεται απόμακρα και ψυχρά στη σχέση σας είναι γιατί νιώθει έλξη μεν, αλλά τα συναισθήματα της δεν είναι αρκετά δυνατά.

Το ξεκίνημα της σχέσης είναι εύκολο κομμάτι γιατί υπάρχει ο ενθουσιασμός. Ωστόσο, μετά από ένα διάστημα η γυναίκα θα αρχίσει να αναρωτιέται:

  • Είναι αυτός ο τύπος κάποιος με τον οποίο μπορώ να μείνω μακροπρόθεσμα;
  • Είναι όντως η καλύτερη επιλογή για εμένα;
  • Θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα στο μέλλον ή στην καλύτερη θα παραμείνουν όπως είναι τώρα;

Φυσικά, ενώ σκέφτεται όλα τα παραπάνω, αρχίζει να φέρεται ψυχρά και απόμακρά στον σύντροφο της, κάνοντας τον να νιώθει απομόνωση και ανησυχία για το μέλλον της σχέσης.

Μπορεί και εκείνος να αρχίζει να σκέφτεται, να φέρεται και να μιλάει με τρόπους που φανερώνουν ανασφάλεια, κάτι που ενισχύουν τις δεύτερες σκέψεις που κάνει η κοπέλα για εκείνον.

Αντίθετα, αυτό που πραγματικά χρειάζεται να κάνει ο άνδρας, είναι να χαλαρώσει, να διατηρήσει την πίστη στον εαυτό του και να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους.

Αν προσπαθήσει να εξαναγκάσει την κοπέλα να του δείξει περισσότερο ενδιαφέρον, τότε οι προσπάθειες του καταλήγουν σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Ένας από τους λόγους που αρκετές γυναίκες δεν ερωτεύονται εξίσου γρήγορα με τους άνδρες, είναι γιατί δεν θέλουν να επενδύσουν ολοκληρωτικά σε κάποιον και να ανακαλύψουν αργότερα πως εκείνος δεν μπορεί να τις καλύψει μακροπρόθεσμα.

Σκέψου το ως εξής: Όταν φυτεύεις έναν σπόρο, χρειάζεται να συνεχίσεις να τον φροντίζεις και να τον ποτίζεις αν θες να μεγαλώσει και να εξελιχθεί σε ένα υγιές και δυνατό δέντρο.

Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις.

Ο αρχικός ενθουσιασμός που νιώθετε δεν αρκεί για να διατηρηθούν η έλξη, ο σεβασμός και η επιθυμία. Χρειάζεται συνεχώς να καλλιεργείς τα συναισθήματα αυτά.

Και όσο περισσότερο τα καλλιεργείς τόσο γρηγορότερα θα αποφασίσει κι εκείνη πως είσαι άνδρας με τον οποίο αξίζει να μείνει.

Θες να αναζωπυρώσεις το πάθος στη σχέση σου; Δες εδώ

#3 Έχει ξενερώσει γιατί είσαι προσκολλημένος πάνω της

Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να επιθυμείς πραγματικά τη σύντροφο σου και να θες να περνάς χρόνο μαζί της. Αν όμως φτάσεις στο σημείο να την χρειάζεσαι για να νιώθεις συναισθηματικά ασφαλής, τότε θα αρχίσουν και τα προβλήματα.

Όπως είναι στη φύση του άνδρα να έλκεται αρκετά από την ωραία εμφάνιση, έτσι είναι και στη φύση της γυναίκας να έλκεται από την συναισθηματική δύναμη του άνδρα (αυτοπεποίθηση, την αποφασιστικότητα, τον δυναμισμό κλπ)

Αν λοιπόν οι υποχρεώσεις της εργασίας της την αποσπάσουν για λίγο από τη σχέση και ο άνδρας αρχίσει να αντιδρά υπερβολικά, τότε και εκείνη ενστικτωδώς θα απομακρυνθεί και θα αρχίζει να φέρεται ψυχρά.

Φυσικά, δεν είναι κακό να συζητηθούν κάποια πράγματα. Όμως αν ο άνδρας επαναλαμβάνει συνεχώς «Τι έχεις;», «Τι έχει αλλάξει;», «Τι να κάνω για να γίνουμε ξανά όπως παλιά;» κλπ, τότε θα δείχνει συναισθηματικά αδύναμος.

Ναι, κάθε γυναίκα θέλει κάποιον που την αγαπάει και την σέβεται, αλλά δεν θέλει να μείνει με κάποιον που αποφεύγει τα προβλήματα και τις προκλήσεις της ζωής.

Όταν ο άνδρας είναι προσκολλημένος στην σύντροφο του και ανασφαλής στη σχέση του, συχνά κάνει τη γυναίκα να νιώθει σαν να είναι η μαμά του. Σαν να είναι δική της ευθύνη να τον φροντίσει συναισθηματικά. Κάτι που φυσικά την ξενερώνει.

#4 Φέρεται ψυχρά γιατί προσπαθεί να σου πει πως κάτι δεν πάει καλά

Κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει δυσκολίες, προκλήσεις και συγκρούσεις. Είναι φυσιολογικό και μάλιστα αναμενόμενο.

Ωστόσο αν η γυναίκα αντιληφθεί πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη σχέση της, τότε θα αρχίζει να απομακρύνεται από τον άνδρα και να του φέρεται ψυχρά.

Θα αρχίζει να του «πετάει» σπόντες ώστε εκείνος να καταλάβει πως κάτι την ενοχλεί. Αν εκείνος δεν πιάσει το μήνυμα τότε και εκείνη αρχίζει να απομακρύνεται περισσότερο να φέρεται ακόμα πιο ψυχρά, μέχρι που θα καταλήξουν στο χωρισμό.

Δυστυχώς αρκετοί άνδρες δεν αντιλαμβάνονται πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με τη σχέση τους μέχρι να είναι πολύ αργά.

Αν λοιπόν η κοπέλα σου φέρεται απόμακρα, τότε ίσως προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου και να σου δείξει πως υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα με τη δυναμική της σχέσης σας.

Όσο νωρίτερα αντιληφθείς τι την κάνει να φέρεται ψυχρά και απόμακρα, τόσο νωρίτερα θα μπορέσεις να εντοπίσεις το ζήτημα και να το λύσεις.

Κάνοντας τη σχέση σου καλύτερα από πριν

Αν αυτή τη στιγμή αναρωτιέσαι «γιατί η κοπέλα μου φέρεται ψυχρά και απόμακρα;» είναι προφανές πως η σχέση σας δεν είναι όπως ήταν στο παρελθόν.

Τα καλά νέα είναι πως αυτό μπορεί να αλλάξει και μάλιστα πως μπορείς να κάνεις τη σχέση σας καλύτερη από πριν.

Για αρχή ξεκίνα βρίσκοντας τον πραγματικό λόγο που η κοπέλα σου φέρεται έτσι.

Αναρωτήσου λοιπόν:

  • Μήπως ζηλεύω πολύ και δείχνω προσκολλημένος και ανασφαλής;
  • Φέρομαι με τρόπο που δείχνει πως έχω αυτοπεποίθηση;
  • Αντιμετωπίζω τη ζωή σαν άνδρας και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου;

Ανεξάρτητα με τις απαντήσεις που δίνεις, όταν αρχίζεις να εστιάζεις στον εαυτό σου και να αλλάζεις κάποια βασικά πράγματα στην αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου, τότε και εκείνη θα αρχίζει να νιώθει ξανά έλξη και σεβασμό για εσένα.

Θα αρχίζει να σου ανοίγεται περισσότερο και να νιώθει τυχερή που έχει βρει έναν άνδρα σαν εσένα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!