Πως να ζητήσεις Συγγνώμη από την Κοπέλα σου - Men's Bible

Πως να ζητήσεις Συγγνώμη από την Κοπέλα σου

Πως να ζητήσεις συγγνώμη από την κοπέλα σου

Σε κανέναν άνθρωπο δεν αρέσει να ζητάει συγγνώμη. Τις περισσότερες φορές νιώθουμε ότι δεν έχουμε κάνει κάτι λάθος για να πούμε συγγνώμη. Ακόμα όμως και όταν ξέρουμε πως έχουμε κάνει βλακεία, αποφεύγουμε να πούμε αυτή τη λέξη.

Στις σχέσεις μας, χρειάζεται να ρίχνουμε τον εγωισμό μας και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Πως λοιπόν θα ζητήσεις συγγνώμη από την κοπέλα σου όταν έχεις κάνει λάθος;

Πως να ζητήσεις συγγνώμη απ’ την κοπέλα σου

#1 Άσε στην άκρη τον εγωισμό

Το ξέρω πως αυτό δε σου αρέσει, αλλά πρέπει να το κάνεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι δε ζητάνε συγγνώμη γιατί δε θέλουν να ρίξουν τον εγωισμό τους και την υπερηφάνεια τους. Δε θεωρούν πως έκαναν λάθος.

Πίστεψέ με όμως. Αν ζητήσεις συγγνώμη δε θα πεθάνεις! Μπορεί να φοβάσαι ότι θα πάθεις κάτι κακό, αλλά δε θα πάθεις, σε διαβεβαιώνω.

Όταν λοιπόν κάνεις λάθος, οφείλεις να ζητήσεις συγγνώμη.

#2 Παραδέξου τα λάθη σου

Το να εξηγήσεις στην κοπέλα σου τι έκανες λάθος και γιατί αυτό που έκανες ήταν λάθος, είναι ένας καλός τρόπος να της δείξεις ότι καταλαβαίνεις για ποιο λόγο είναι θυμωμένη.

Δεν έκανες λάθος επίτηδες, ούτε ήθελες να την πληγώσεις. Πες της λοιπόν πως καταλαβαίνεις ότι οι πράξεις σου την πλήγωσαν, αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός σου.

Όταν παραδέχεσαι τα λάθη σου, είναι πιο εύκολο να καταπιείς τον εγωισμό σου και να καταλάβεις ότι την πλήγωσαν οι πράξεις ή τα λεγόμενά σου.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνεις τι έχεις κάνει λάθος.

#3 Πες τα πράγματα με το όνομά τους

Πολλές φορές καταλαβαίνουμε ότι έχουμε κάνει λάθος και πως έχουμε πληγώσει τη σύντροφό μας. Η φράση όμως «Συγγνώμη που…», δε βγαίνει εύκολα από το στόμα μας. Είναι σα να πνιγόμαστε, σα να ξεχνάμε να μιλάμε.

Όταν δεν μπορούμε να ξεστομίσουμε τη φράση αυτή, συνήθως έχουμε κάνει όντως κάτι που έχει πληγώσει τον άλλον. Έχουμε όντως άδικο.

Μπορεί να ξεχνάς να μιλάς εκείνη τη στιγμή, αλλά πρέπει να το πεις. Λέγοντας συγγνώμη είναι σα να λες πως την αγαπάς. Άσε την υπερηφάνειά σου στην άκρη λοιπόν και δείξε της ότι την αγαπάς.

#4 Μην την πιέζεις

Αν έχεις κάνει κάτι πολύ κακό και η σύντροφός σου έχει πληγωθεί πολύ, ίσως δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τη συγγνώμη σου. Πολύ πιθανό να χρειάζεται λίγο χρόνο για να αποδεχθεί αυτό που έκανες.

Το να ζητήσεις συγγνώμη είναι πολύ σημαντικό βήμα, αλλά εξίσου σημαντικό είναι το να είναι έτοιμη να την ακούσει.

Ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο με τον εαυτό της ώστε να σκεφτεί τι ακριβώς έχει γίνει και τι θέλει να κάνει από δω και πέρα. Μόλις είναι έτοιμη, θα σου μιλήσει.

Να είσαι υπομονετικός και να περιμένεις πότε θα είναι έτοιμη αυτή να δεχτεί τη συγγνώμη σου. Μην την πιέζεις.

#5 Δείξε πως μετάνιωσες

Το να πεις συγγνώμη είναι το πρώτο βήμα, αλλά από μόνο του δεν είναι αρκετό. Πρέπει να δείξεις και με πράξεις ότι μετάνιωσες, αλλιώς η λέξη από μόνη της δε σημαίνει τίποτα.

Ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να της δείξεις πως δεν πρόκειται να το ξανακάνεις. Έμαθες από το λάθος σου, κατάλαβες ότι την πείραξε και δεν υπάρχει περίπτωση να το ξανακάνεις.Πως να ζητήσεις συγγνώμη από την κοπέλα σου

#6 Μείνε στο θέμα

Πολλές φορές όταν πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, ρίχνουμε ένα μέρος ή όλη την ευθύνη στον άλλο. Φέρνουμε στη συζήτηση τα λάθη που έκανε εκείνη στο παρελθόν, προκειμένου να φανούμε εμείς καλύτεροι.

Θέλεις να φωνάξεις πως και αυτή έχει κάνει το ίδιο ή και χειρότερα από εσένα, οπότε μην το παίζει υπεράνω τώρα. Είναι πολύ εύκολο να πέσεις σε αυτήν την παγίδα. Μην το κάνεις όμως.

Ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν, ανήκει εκεί και δεν πρέπει να το επαναφέρεις στη κουβέντα επειδή σε συμφέρει. Αν υπάρχουν θέματα που δεν έχετε λύσει και συνεχίζουν να σε πληγώνουν, είναι απαραίτητο να τα ξεκαθαρίσετε και να τα λύσετε.

Όπως και να έχει, τώρα αυτό που θέλεις είναι να αναγνωρίσεις το λάθος σου και να της ζητήσεις συγγνώμη.

#7 Πρόσεξε τον τόνο της φωνής σου

Μπορεί να έχεις όλη την καλή διάθεση να ζητήσεις συγγνώμη, αλλά αν ο τόνος της φωνής σου δεν είναι ο σωστός, όλα μπορούν να καταστραφούν. Δεν πρέπει να είσαι ειρωνικός, νευριασμένος ή γενικότερα να δείχνεις πως δε θέλεις να ζητήσεις συγγνώμη.

Μίλησε της ήρεμα και δείξε της, ακόμα και με το τόνο της φωνής σου, πως έχεις καταλάβει το λάθος σου και δε θα το ξανακάνεις.

Το να ζητήσεις συγγνώμη είναι από τα πιο δύσκολο πράγματα που πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας, αλλά δε θα έπρεπε. Όταν ξέρεις πως έχεις κάνει λάθος και έχεις πληγώσει τη σύντροφό σου, πρέπει να είσαι σε θέση να το παραδεχτείς και να της πεις ότι λυπάσαι. Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και θα δεις πως το να λες συγγνώμη θα γίνει πιο εύκολο.

Η κοπέλα σου έπαψε να νιώθει ερωτική έλξη για εσένα; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!