Αυθεντικότητα: Γιατί να είσαι ο Εαυτός σου σε έναν Κόσμο που Προσποιείται - Men's Bible

Αυθεντικότητα: Γιατί να είσαι ο Εαυτός σου σε έναν Κόσμο που Προσποιείται

Αυθεντικότητα: Γιατί να είσαι ο Εαυτός σου σε έναν Κόσμο που Προσποιείται

Πολύ συχνά οι άνθρωποι προσπαθούν να γίνουν κάτι που δεν είναι. Μοιάζει σαν να αντιπαθούν τον ίδιο τους τον εαυτό και αντί να φερθούν με αυθεντικότητα, επιλέγουν να πουν ή να κάνουν κάτι αποκλειστικά και μόνο για να δώσουν μια συγκεκριμένη εικόνα.

Εν μέρει είναι δικαιολογημένοι. Υπάρχει σε πολλά σημεία στην κουλτούρα μας η αίσθηση πως μόνο η εικόνα μετράει. Πως μόνο αν ταιριάζεις σε ένα συγκεκριμένο καλούπι συμπεριφοράς ή κοινωνικής τάξης, απολαμβάνεις την επιτυχία και την αποδοχή των άλλων στη ζωή σου.

Και ενώ δεν είναι αλήθεια, πολλά πράγματα γύρω μας μας στέλνουν αυτό το μήνυμα ξανά και ξανά. Όμως δεν πρέπει να μπεις σε αυτή τη διαδικασία.

Δεν πρέπει να προσποιηθείς κάτι απλά και μόνο για να πετύχεις ένα στόχο.

Ναι, να κυνηγήσεις τα όνειρα σου και να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Αλλά αν δεν κάνεις τα παραπάνω με αυθεντικότητα και πίστη στο ποιος είσαι, βάζεις σε κίνδυνο την ευτυχία σου.

Η αυθεντικότητα χτίζει σχέσεις από ατσάλι

Η αυθεντικότητα είναι πολύ σημαντική στις ανθρώπινες σχέσεις για τον πολύ απλό λόγο ότι προάγει την εμπιστοσύνη.

Όταν νιώθεις ότι ο άλλος είναι όντως αυτό που δείχνει, νιώθεις περισσότερο ασφαλής μαζί του. Ξέρεις τι να περιμένεις, ξέρεις ποιος είναι, ξέρεις ότι δεν σε κοροϊδεύει.

Αντίθετα, όταν νιώθεις ότι προσποιείται ή ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέει και κάτι κρύβει, κάτι μέσα σου σε κρατάει σε απόσταση.

Η εμπιστοσύνη και η συναισθηματική σύνδεση είναι το τσιμέντο που κρατάει τους ανθρώπους ενωμένους. Εξελιχθήκαμε για να ζούμε και να συνεργαζόμαστε σε μικρές ομάδες. Και η επιβίωση μας στηρίχθηκε στην εμπιστοσύνη και στη συνοχή της ομάδας μας.

Είναι στη βιολογία μας να εκτιμάμε λοιπόν τους αυθεντικούς ανθρώπους και να τους προτιμάμε.

Χωρίς αυθεντικότητα καταλήγεις με τους λάθος ανθρώπους

Ένα βασικό πλεονέκτημα που έχεις όταν δρας με αυθεντικότητα, είναι πως η συμπεριφορά σου λειτουργεί ως φίλτρο για τους ανθρώπους που γνωρίζεις.

Και γιατί αυτό είναι καλό; Μα γιατί σε βοηθάει να εντοπίσεις γρηγορότερα τους ανθρώπους αυτούς με τους οποίους ταιριάζεις.

Αυτούς που σε εκτιμούν και σε αποδέχονται όπως είσαι και που δεν περιμένουν από εσένα να «αλλάξεις» και να γίνεις κάποιος άλλος.

Αυτούς με τους οποίους νιώθεις πως μπορείς να είσαι ο εαυτός σου.

Αν όμως επιδιώκεις να βγάλεις προς τα έξω μια διαφορετική εικόνα τότε δυο πράγματα μπορούν να συμβούν.

Να σε προσπεράσουν οι άνθρωποι αυτοί με τους οποίους ταιριάζεις και με τους οποίους θα περνούσες καλά.

Και εσύ να καταλήξεις με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχεις πραγματική χημεία και συμβατότητα και των οποίων την παρέα δεν απολαμβάνεις.

Αυθεντικός δε σημαίνει στάσιμος

Ας πάω τώρα και σε μια μεγάλη παρεξήγηση που υπάρχει γύρω από την αυθεντικότητα και το να παραμένεις πιστός στο ποιος είσαι.

Αυθεντικότητα δε σημαίνει στασιμότητα. Αυθεντικότητα δε σημαίνει να αποφύγεις κάθε τι που σε βγάζει απ’ τη ζώνη άνεσης σου και σε κάνει να νιώθεις άβολα.

Για να εξελιχθείς πρέπει να νιώσεις άβολα. Πρέπει να εξερευνήσεις τι υπάρχει πέρα απ’ το γνώριμο και να αγκαλιάσεις το καινούριο.

Πολλοί άνθρωποι όμως χρησιμοποιούν την αυθεντικότητα ως δικαιολογία.

«Δε θα είμαι αυθεντικός αν αλλάξω στιλ».

«Δε θα είμαι αυθεντικός και πιστός στον εαυτό μου αν αφηγηθώ μια ιστορία απ’ τη ζωή μου, χωρίς ο άλλος να με ρωτήσει.».

Όμως δεν είναι έτσι. Η αυθεντικότητα έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με τις προθέσεις σου και με το γιατί κάνεις κάτι.

Άλλο πράγμα να ντυθείς με συγκεκριμένο στιλ γιατί αυτό είναι στη μόδα και άλλο πράγμα να πειραματιστείς με σκοπό να βρεις το στιλ που σε αναδεικνύει και σε εκφράζει.

Με το πρώτο δεν είσαι αυθεντικός, με το δεύτερο είσαι.

Οφείλεις να επιδιώξεις την αλλαγή σου και οφείλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Το θέμα είναι να το κάνεις με τρόπο πιστό στις αξίες σου και χωρίς να κρύβεις εκείνες τις πλευρές του εαυτού σου με τις οποίες νιώθεις άβολα.Άνδρας ή Παιδί; Τι σημαίνει Αρρενωπότητα στις μέρες μας, Αυθεντικότητα: Γιατί να είσαι ο Εαυτός σου σε έναν Κόσμο που Προσποιείται

Δείξε τους ποιος είσαι

Όπως βλέπεις το «να είσαι αυθεντικός» δεν είναι απλά μια κλισέ συμβουλή. Η αυθεντικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στο ποιόν των σχέσεων και των γνωριμιών που κάνεις και σε βάθος χρόνου σε οδηγεί σε μια πλούσια και ικανοποιητική κοινωνική ζωή.

Δείξε στους άλλους ποιος είσαι λοιπόν. Δείξε τον εαυτό σου, τους στόχους σου, τα όνειρα σου, τις προθέσεις σου.

Επίλεξε να κυνηγήσεις τους στόχους σου και να βελτιώσεις τον εαυτό σου, μένοντας παράλληλα πιστός στις αξίες σου και θα δεις ότι όχι μόνο θα κάνεις καλύτερες γνωριμίες αλλά και ότι θα γίνεις και πιο αποτελεσματικός στις γνωριμίες.

Θες μάθεις να φλερτάρεις με φυσικότητα και αυθεντικότητα σε κάθε περιβάλλον; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!