Πώς να γίνεις Cool: 4 Λάθη που σε κάνουν να δείχνεις Ξενέρωτος στους Άλλους - Men's Bible

Πώς να γίνεις Cool: 4 Λάθη που σε κάνουν να δείχνεις Ξενέρωτος στους Άλλους

Πώς να γίνεις Cool: 4 Λάθη που σε κάνουν να δείχνεις Ξενέρωτος στους Άλλους, «Γιατί οι άλλοι απλά δε με Συμπαθούν;»

Αρκετοί άνδρες που θέλουν να δείξουν περισσότερο cool, καταφεύγουν σε διάφορες τακτικές και τρόπους συμπεριφοράς για να το πετύχουν. Όντως, το να υιοθετήσεις τη σωστή συμπεριφορά και γλώσσα σώματος σε βοηθάει να περάσεις την εικόνα που θες στους άλλους και να δείξεις περισσότερο ωραίος τύπος και λιγότερο ξενέρωτος.

Όμως, υπάρχει ένας παράγοντας που βοηθάει τους ωραίους τύπους να δείχνουν cool με αυτοπεποίθηση, ο οποίος δεν λαμβάνει την προσοχή που του αρμόζει.

Και αυτό γιατί οι περισσότεροι εστιάζουν στο τι πρέπει να κάνεις για να δείξεις cool και όχι στο τι πρέπει να αποφύγεις για να μη δείξεις ξενέρωτος.

Όπως ακριβώς ένας μπασκετμπολίστας θα βάλει στο σουτ του όση δύναμη χρειάζεται ώστε η μπάλα να φτάσει στην περιοχή του καλαθιού (και όχι περισσότερη ώστε να καταλήξει στις κερκίδες), έτσι και ο άνδρας που αφήνει πάντα καλές εντυπώσεις και δείχνει cool, καταβάλει τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια που θα του επιτρέψει να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Κάθε ωραίος και cool άνδρας που ξέρεις ακολουθεί έστω και ασυνείδητα αυτόν τον πολύ βασικό κανόνα των κοινωνικών δυναμικών.

Και για αυτό τον λόγο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου για να βελτιωθεί κάποιος στο φλερτ, χρειάζεται να καταβάλει λιγότερη προσπάθεια και όχι περισσότερη.

Αν λοιπόν άρχισες να διαβάζεις αυτό το άρθρο με στόχο να βελτιώσεις τις πρώτες εντυπώσεις που αφήνεις στους άλλους, διάβασε τα ακόλουθα λάθη που κάνει ο μέσος άνδρας και που τον κάνουν να δείχνει ξενέρωτος.

Έπειτα, αφιέρωσε λίγο χρόνο να σκεφτείς ποιες συμπεριφορές σου μπορεί να δείχνουν «too much» στην προσπάθεια σου να γίνεις ο άνδρας που θέλουν όλοι να έχουν στην παρέα τους.Πώς να γίνεις Cool: 4 Λάθη που σε κάνουν να δείχνεις Ξενέρωτος στους Άλλους

Λάθη που σε κάνουν να δείχνεις ξενέρωτος στους άλλους

#1 Προσπαθείς πολύ χωρίς να υπολογίζεις τι εικόνα βγάζεις προς τα έξω

Πολλοί άνδρες καταβάλουν υπερβολικά μεγάλη και εμφανή προσπάθεια να κυνηγήσουν και να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν, χωρίς ωστόσο να έχουν στο μυαλό τους την εικόνα που περνούν στους άλλους.

Αυτή η αδυναμία να αντιληφθούν την εικόνα που δίνουν προς τα έξω, καταλήγει να γίνει η αχίλλειος πτέρνα τους καθώς, τις περισσότερες φορές, η υπερβολική προσπάθεια τους κάνει να δείχνουν απεγνωσμένοι και απελπισμένοι στα μάτια των άλλων.

Ειδικά όταν αυτό που διεκδικούν, είναι η κοπέλα που τους αρέσει.

Ναι, όντως για να πετύχεις και στο φλερτ και στη ζωή, χρειάζεται να είσαι συνεπής και να μην τα παρατάς στα δύσκολα.

#2 Επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά τα ίδια λάθη

Ο cool τύπος είναι εκείνος που σε οτιδήποτε και αν κάνει, μοιάζει να πετυχαίνει φοβερές επιδόσεις και αποτελέσματα, καταβάλλοντας ελάχιστη προσπάθεια.

Αντίθετα, ο τύπος που δεν δείχνει cool μοιάζει να καταβάλει υπερβολικά μεγάλη προσπάθεια σε ότι κάνει, πετυχαίνοντας ωστόσο φτωχές επιδόσεις και αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, ο τύπος που προπονείτε για 4 ώρες κάθε μέρα στο μπάσκετ, ο οποίος όμως δεν πιάνει και ιδιαίτερα καλές επιδόσεις. Και ο βασικός λόγος για αυτό είναι ότι αποτυγχάνει να αναγνωρίσει τις αδυναμίες του, ώστε να μπορέσει να βελτιώσει τον εαυτό του και τον τρόπο με τον οποίο δρα και προσπαθεί να πετύχει τους στόχους του.

Έτσι, απλώς επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τα ίδια λάθη χωρίς να βελτιώνεται.

#3 Δεν «υποβαθμίζεις» τις προσπάθειες σου

Ο τύπος που δεν είναι cool θα σου μιλήσει για τις προσπάθειες του να πετύχει τους στόχους του σαν να πρόκειται για κοσμοϊστορικό γεγονός. Και αυτό γιατί θέλει να σου περάσει το μήνυμα πως δουλεύει πολύ σκληρά για να πετύχει τους στόχους του.

Αντίθετα, ο cool τύπος θα σου μιλήσει για τις προσπάθειες του να πετύχει τους στόχους του και θα το κάνει με τρόπο που υπονοεί πως δεν καταβάλει και ιδιαίτερο κόπο για να το πετύχει, ενώ παράλληλα απολαμβάνει την επιτυχία.

Φυσικά, ο cool τύπος μπορεί να προσπαθεί περισσότερο από τον μη cool για να πετύχει αυτό που θέλει. Όμως ο τρόπος που παρουσιάζει τα πράγματα τον κάνει να δείχνει πως πετυχαίνει πολλά, κάνοντας πολύ λίγα.

Αντίθετα, ο μη cool τύπος που μιλάει υπερβολικά για τις προσπάθειες του να πετύχει τους στόχους του, μοιάζει να πετυχαίνει πολύ λίγα ενώ προσπαθεί πολύ.

 

#4 Δυσκολεύεσαι να «διαφημίσεις» τις επιτυχίες σου με τρόπο απλό και χαλαρό

Ο τύπος που δεν είναι cool, όχι μόνο υπερβάλει στο πως παρουσιάζει της προσπάθειες του, αλλά και υποβαθμίζει τις επιτυχίες του ή τις «διαφημίζει» υπερβολικά.

Όταν υποβαθμίζεις τις επιτυχίες σου, αυτό συχνά συμβαίνει γιατί δεν είσαι ευχαριστημένος με την απόδοση σου, καθώς συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους που έχουν πετύχει περισσότερα.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν επικοινωνείς στους άλλους την απογοήτευση που νιώθεις για τον εαυτό σου. Όταν πάλι «διαφημίζεις» υπερβολικά τις επιτυχίες σου και τις κάνεις να μοιάζουν με επικά κατορθώματα, δείχνεις σαν να καυχιέσαι και να κομπάζεις για τον εαυτό σου.

Και οι δύο συμπεριφορές κάνουν τους άλλους να νιώθουν πως δεν έχεις καταφέρει κάτι σημαντικό ιδιαίτερα σε σύγκριση με την προσπάθεια που μοιάζει να κατέβαλες.

Αντίθετα, όταν μπορείς να μιλήσεις χαλαρά και με άνεση για τις επιτυχίες σου χωρίς να τις μειώνεις και χωρίς να υπερβάλλεις, τότε οι άλλοι νιώθουν πως όντως έχεις καταφέρει κάτι και πως έχεις πίστη στον εαυτό σου καθώς δείχνεις συνηθισμένος στην επιτυχία.

Θες γίνεις cool άνδρας και ωραίος τύπος; Δες εδώ

Οι διαφορές ανάμεσα στον ξενέρωτο και στον cool τύπο

Ο ξενέρωτος τύπος ακολουθεί ένα σύνολο κανόνων που τον οδηγεί στις εξής συμπεριφορές:

  • Κυνηγά αυτό που θέλει χωρίς να τον νοιάζει η εικόνα του στους άλλους.
  • Αν δε πετύχει τότε απλά προσπαθεί ξανά και ξανά και ξανά μέχρι να τα καταφέρει.
  • Επικοινωνεί στους άλλους πόσο σκληρά δουλεύει και πόσο πολύ προσπαθεί να πετύχει τους στόχους του.
  • Υποβαθμίζει τις επιτυχίες του γιατί δεν έμεινε ικανοποιημένος απ’ τον εαυτό του.

Αντίθετα, ο cool τύπος ακολουθεί ένα διαφορετικό σύνολο κανόνων:

  • Διεκδικεί αυτό που επιθυμεί αλλά ταυτόχρονα έχει συνείδηση τις εικόνας που εκπέμπει στους άλλους.
  • Αν κάτι δε λειτουργεί, προσπαθεί να ανακαλύψει το γιατί και να βρει τρόπο να το βελτιώσει.
  • Υποβαθμίζει τις δικές του προσπάθειες καθώς γνωρίζει πως ο περισσότερος κόσμος δε νοιάζεται και τόσο για το πόσο σκληρά προσπαθεί, αλλά για το τι πετυχαίνει.
  • Επικοινωνεί τις επιτυχίες του με τρόπο χαλαρό, που δείχνει πως συνηθίζει να πετυχαίνει τους στόχους του.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν υπάρχουν δύο νοοτροπίες που διαχωρίζουν τον ξενέρωτο από τον cool τύπο και είναι οι εξής:

  • Ο ξενέρωτος τύπος θέλει να δείξει πως προσπαθεί σκληρά και πως δεν πετυχαίνει γιατί είναι άτυχος.
  • Ο cool τύπος θέλει να δείξει ότι είναι αποτελεσματικός χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια και ότι είναι τυχερός.

Με λίγα λόγια ο ξενέρωτος τύπος προσπαθεί να δικαιολογηθεί και να εξηγήσει γιατί δεν πετυχαίνει λέγοντας στους άλλους «Παιδιά κοιτάξτε, προσπαθώ».

Ενώ αντίθετα, ο cool τύπος θέλει να δείξει πως απλά πετυχαίνει.

Εξ’ αιτίας αυτών τον διαφορών στον τρόπο σκέψης τους και στη νοοτροπία τους, ο ξενέρωτος τύπος θα προσπαθήσει υπερβολικά να δείξει πόσο κόπο καταβάλει ενώ παράλληλα επικοινωνεί και την απογοήτευση του από τα αποτελέσματα του.

Ελπίζει πως έτσι θα τον θαυμάσεις για την επιμονή του και την αποφασιστικότητα του.

Ο cool τύπος από την άλλη γνωρίζει πως δεν υπάρχει λόγος να δείξει ότι προσπαθεί πολύ χωρίς να έχει αποδείξεις ότι οι προσπάθειες του καρποφορούν. Έτσι «ρίχνει» τον κόπο που καταβάλει, με αποτέλεσμα ακόμα και οι μέτριες επιδόσεις να μοιάζουν ως εύκολες και σημαντικές επιτυχίες.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!