Η στιγμή της Αμηχανίας: Όταν δεν ξέρεις τι να της Πεις - Men's Bible

Η στιγμή της Αμηχανίας: Όταν δεν ξέρεις τι να της Πεις

Η στιγμής της Αμηχανίας: Όταν δε ξέρεις τι να της πεις

Γίνεσαι καλύτερος στο φλερτ, γίνεσαι πιο ελκυστικός στα ραντεβού. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η βελτίωση είναι εύκολη δουλειά και πως πάντα ξέρεις τι να της πεις.

Είναι αναπόφευκτο να κάνεις λάθη. Μάλιστα, τα ίδια τα σφάλματά σου είναι κομμάτι της εξέλιξής σου. Κάποιες φορές το μυαλό σου απλώς αρνείται να συνεργαστεί. Κάποιες φορές τα πράγματα βαλτώνουν, μολονότι νιώθεις ότι προσπαθείς φιλότιμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είπαμε, οι αποτυχίες είναι κομμάτι της εξέλιξής μας. Ωστόσο, δε σημαίνει ότι δε μας στεναχωρούν. Όταν πέφτεις ξανά και ξανά στον ίδιο τοίχο, είναι εύκολο να σκεφτείς ότι τελικά, τίποτα δεν μπορεί να βελτιωθεί και ότι θα παραμείνεις τελματωμένος αιώνια. Οπότε, ποια η αξία της προσπάθειάς σου, αν έτσι κι αλλιώς πέφτεις στα ίδια λάθη;

Έχεις καταφέρει να ξεπεράσεις το αρχικό άγχος σου, τότε που η προοπτική να μιλήσεις σε μια κοπέλα έστελνε την αδρεναλίνη σου στα κόκκινα, θυμάσαι;

Ωστόσο, σου φαίνεται ότι κάθε φορά που ξεκινάς μία συζήτηση, μετά από λίγο δεν έχεις τι να της πεις και καταλήγεις σε μία αμήχανη, ατέρμονη σιωπή όπου φτάνετε να λέτε: «εμ, λοιπόν, αυτά», και να κοιτιέστε και να περιμένετε από μηχανής ιδέες να σπάσουν τον πάγο.

Και τελικά ξεστομίζεις κάτι βλακώδες για να σπάσεις τη σιωπή και σου έρχεται να χτυπήσεις το κεφάλι σου τη στιγμή ακριβώς που ακούς τον εαυτό σου να το λέει. Φεύγεις και το μόνο που σου μένει, είναι να ανοίξεις ένα λάκκο και να πέσεις μέσα να θαφτείς, μαζί με τη  ντροπή σου.

Ερωτήσεις

Κάποιες φορές το κλειδί προκειμένου να μην της πεις κάτι βλακώδες, είναι να αφήσεις την κοπέλα να μιλάει. Άρα μπορείς απλώς να κάνεις ερωτήσεις και να αφήσεις το άλλο πρόσωπο να κάνει παιχνίδι. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή προκειμένου να μην κάνεις τόσο πολλές και πυκνές ερωτήσεις, που τελικά καταλήγεις να της κάνεις ανάκριση.

Αν μη τι άλλο, ρωτώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου. Είναι γοητευτικό να αισθανόμαστε ότι κάποιος ενδιαφέρεται για μας, ώστε να μας ρωτάει πράγματα για τον εαυτό μας, για το πώς σκεφτόμαστε και το πώς νιώθουμε. Εδώ πρέπει να προσέξεις να είσαι ενεργητικός ακροατής στις απαντήσεις που λαμβάνεις.

Μην αρχίσεις και …χασμουριέσαι για παράδειγμα. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτά που ακούς, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση και να διευρυνθεί η κουβέντα σας και σε άλλα θέματα.

Όταν το κάνεις αυτό, θα δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για αυτά που ακούς, άρα και για το πρόσωπό απέναντί σου και ότι δίνεις προσοχή σε ό,τι σου λέει. Δεν είσαι απλώς ένας τυπάκος που βαριέται και περιμένει τη σειρά του για να πει τα δικά του, όπως κάνουν οι περισσότεροι.

Όταν δεν έχεις τι να της πεις κάνε Δηλώσεις

Μπορείς σε αυτό το σημείο να σταματήσεις να ρωτάς και να προχωρήσεις σε συμπεράσματα ή σε γενικές θεωρήσεις που θα προκύπτουν από όσα σου έχει πει, χωρίς πια να ζητάς επιβεβαίωση.

Ή μπορείς να της πεις κάτι του στυλ: «δεν είσαι από δω, έτσι;» αντί να ρωτήσεις απευθείας από πού είναι. «Δείχνεις σα να μην είσαι από δω, δε σε έχω πετύχει πουθενά ως τώρα, είσαι από την τάδε πόλη» ή κάτι παρόμοιο.

Είτε το έχεις πετύχει και ισχύει, οπότε θα εντυπωσιάσεις με την παρατηρητικότητά σου, είτε θα δώσεις έναυσμα για περαιτέρω συζήτηση όσον αφορά στο πού συχνάζει, γιατί δε βγαίνει συχνά ή δεν πηγαίνετε στα ίδια μέρη κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, έχεις πυροδοτήσει μία ενδιαφέρουσα κουβέντα που μπορεί να οδηγήσει σε μία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα γνωριμία.

Θες να έχεις πάντα πράγματα να της πεις; Δες εδώ

Προσωπικές Ιστορίες

Κάτι άλλο που μπορεί να βοηθήσει και να σε σώσει από την αμηχανία όταν δεν ξέρεις τι να της πεις, είναι να έχεις έτοιμες μερικές ιστορίες και να τις ανασύρεις από το οπλοστάσιό σου κατά περίπτωση.

Δεν είναι ανάγκη να έχει άμεση σχέση η ιστορία σου με αυτό που συζητάτε. Μπορεί να είναι κάτι ενδιαφέρον που σου συνέβη, μπορεί να είναι κάτι ασυνήθιστο που είδες καθώς ερχόσουν ή που έγινε στη δουλειά, μπορεί να είναι απλώς μία ιστορία που θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για να ανιχνεύσετε τα κοινά σας γούστα.

Αν της μιλήσεις για μία ταινία που είδες ή για κάτι που σου συνέβη στον κινηματογράφο, θα μάθεις τι ταινίες της αρέσουν. Αν θέλεις να της μιλήσεις για κάτι που σου συνέβη σε κάποιο ταξίδι, θα ανιχνεύσεις αν και τα πόσο της αρέσει να ταξιδεύει ή αν θα ήταν πρόθυμη να μοιραστεί ένα ταξίδι με κάποιον φίλο.

Μπορείς όπως είπα, να έχεις έτοιμες τις ιστορίες σου από πριν. Δε χρειάζεται να είναι όλες τρομερά ασυνήθιστες ή τρομερά διασκεδαστικές. Αρκεί να τις αφηγηθείς κατά τρόπο που να ενθουσιάσουν. Κατά τρόπο που να της δείξεις ότι ξέρεις πώς να κάνεις τη ζωή σου ενδιαφέρουσα και κατά συνέπεια και τη ζωή οποιουδήποτε ή οποιασδήποτε είναι στο πλευρό σου.

Δε χρειάζεται να λες σε κάθε άτομο άλλη ιστορία. Προσωπικά έχω ιστορίες που μπορώ να τις αφηγηθώ ακόμη και κοιμισμένος από τις τόσες φορές που τις έχω επαναλάβει. Το σημαντικότερο όλων είναι να την κάνεις να ενδιαφερθεί ή αν είναι δυνατόν να γελάσει.

Επίσης να θυμάσαι, ότι καλύτερα είναι να αφηγηθείς αληθινές ιστορίες. Πράγματα που συνέβησαν σε σένα ή στα πέντε άτομα που αφορούν εσένα. Επιτρέπεται να αφηγηθείς και ένα αλλόκοτο ή παράξενο που συνέβη σε κάποιο γνωστό. Το να μιλάς όμως διαρκώς για περιπέτειες άλλων, δείχνει ότι δεν έχεις δική σου προσωπικότητα και δική σου ζωή. Ή ότι οι γνωστοί σου είναι πιο ενδιαφέροντες από εσένα, οπότε η κοπέλα θα σκεφτεί μήπως είναι καλύτερα να γνωρίσει εκείνους…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!