Προσωπική Αξία και Στάτους: Τι σημαίνει Άνδρας Αξίας - Men's Bible

Προσωπική Αξία και Στάτους: Τι σημαίνει Άνδρας Αξίας

Προσωπική Αξία και Στάτους: Τι σημαίνει Άνδρας Αξίας

Ο κόσμος έχει γίνει εμμονικός με την έννοια του υψηλού στάτους και της αξίας.

Αρκετοί πιστεύουν ότι όσο υψηλότερο στάτους έχει κάποιος, τόσο πιο επιτυχημένος θα είναι στο φλερτ. Το πρόβλημα είναι ότι μπερδεύουν την έννοια τους στάτους, δηλαδή την έννοια της προσωπικής αξίας, ή ότι μερικές φορές την αντιλαμβάνονται εντελώς λανθασμένα.

Εννοείται βεβαίως πως η κοινωνική επιφάνεια πάντα γοητεύει. Και η ισχύς. Η δύναμη. Αλλά υπάρχουν και άλλες αξίες.

Τι σημαίνει ακριβώς λοιπόν αξία και στάτους;

Τι κάνει έναν άνθρωπο πραγματικά αξιόλογο;

Αξία είναι για τον καθένα κάτι διαφορετικό. Ας πούμε τα χρήματα μπορεί να είναι αξία. Αλλά αυτοί που τα μετράνε πάνω από οτιδήποτε άλλο συνήθως δεν ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο που κατέχει τον πλούτο, παρά μονάχα για τον ίδιο τον πλούτο.

Το ίδιο ισχύει και με τη δύναμη: πάντοτε ελκύει χειριστικούς και ουσιαστικά ανασφαλείς και αδύναμους ανθρώπους, που το μόνο που θέλουν είναι να απομυζήσουν τη δύναμη των άλλων για να νιώσουν οι ίδιοι πιο ισχυροί και λιγότερο αδύναμοι.

Η φήμη και η δόξα έλκει δυστυχή άτομα που απλώς επιθυμούν λίγη δανεική λάμψη, μήπως τυχόν, από σπόντα, βγουν κάπως από την αφάνεια που τους κυνηγάει μία ζωή. Και ούτω καθ’ εξής.Προσωπική Αξία και Στάτους: Τι σημαίνει Άνδρας Αξίας

Η πραγματική αξία κάποιου έγκειται στο πώς κάνει τους άλλους να νιώθουν όταν τον συναναστρέφονται.

Ένας άνδρας που κάνει τους άλλους να αισθάνονται καλά όταν του μιλάνε, έχει υψηλό στάτους. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο θέλεις να περνάς τον χρόνο σου.

Ένας άνθρωπος που κερδίζει τους συνανθρώπους του όχι με όσα έχει, αλλά με όσα είναι. Ένας άνθρωπος που μπορεί να επικοινωνήσει συναισθηματικά και να κάνει τους συνανθρώπους του να νιώσουν ότι τους καταλαβαίνει καλύτερα από κάθε άλλον είναι βέβαιο πως δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ του προβλήματα μοναξιάς.

Ένας τέτοιος άνθρωπος έχει υψηλότερο στάτους και περισσότερη αξία από τον κάθε επιφανειακό που ενδιαφέρεται μονάχα για την εικόνα που προβάλλει και ελάχιστα για το είναι.

Ένας άνθρωπος με πνευματική αφθονία είναι ελκυστικότερος από έναν ρηχό και φτωχό πνευματικά άνθρωπο.

Ή για να το πούμε και αλλιώς: ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται ότι δεν έρχεται το τέλος του κόσμου όταν τον απορρίψει μια κοπέλα είναι πιο ελκυστικός από τον κακομοίρη που αντιμετωπίζει κάθε συναναστροφή σαν την τελευταία του και ψάχνει απελπισμένα για μία σχέση.

Ένας άνθρωπος με ισχυρά όρια είναι επίσης ελκυστικός. Ισχυρά όρια σημαίνει αυτοσεβασμός και όποιος δεν σέβεται τον εαυτό του πώς είναι δυνατόν να έχει την απαίτηση να τον σεβαστούν οι άλλοι;

Αν θες να αποκτήσεις υψηλότερο στάτους, δες εδώ

Ο ρόλος της αυτοπεποίθησης και της αυθεντικότητας

Όπως καταλαβαίνεις, η αυτοπεποίθηση είναι ένας σημαντικός δείκτης στάτους. Η αυτοπεποίθηση σημαίνει ότι αγαπάς τον εαυτό σου, ότι τον αποδέχεσαι με τα καλά και τα στραβά του. Ότι τον αγαπάς ως έχει, ότι του επιτρέπεις να είναι ευάλωτος, τρυφερός, συναισθηματικός, ότι προβάλεις την αυθεντικότητά του ως αξία.

Σημαίνει ότι δεν σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για σένα, εφόσον εσύ τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Αυτό είναι αυτοπεποίθηση.

Το να είσαι αυθεντικός χωρίς την εμμονή να εντυπωσιάσεις, σε διαχωρίζει αυτόματα από την αγέλη των επίδοξων άλφα αρσενικών, που προσπαθούν να μονοπωλήσουν κάθε κουβέντα και να έχουν δίκιο σε όλα, λες και ζούμε σε κοινωνία πιθήκων.

Για το λόγο αυτό, ένας αδέκαρος πλην φιλόδοξος καλλιτέχνης μπορεί να είναι πιο γοητευτικός από έναν μαλθακό με λεφτά. Ένας άνθρωπος με φιλοδοξίες και με την προθυμία να εξερευνήσει τις ικανότητές του προκειμένου να επιτύχει, είναι σαφώς προτιμότερη παρέα από τον γλοιώδη καταφερτζή που αναρριχάται σαν τον κισσό στις πλάτες άλλων.

Για το λόγο αυτό, ένας ευκατάστατος, οικονομικά εύρωστος άνθρωπος δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι διαθέτει στάτους και προσωπική αξία. Πέρα από τα λεφτά του, δηλαδή.

Μπορείς να είσαι άνθρωπος με στάτους ακόμη και αν δουλεύεις λαντζιέρης. Άλλο το τι είσαι και άλλο το τι έχεις. Η διαφορά μεταξύ είναι, έχειν και φαίνεσθαι μπορεί να είναι χαώδης και εξαιρετικά σημαντική στις σχέσεις σου με τους ανθρώπους, είτε είναι φιλικές είτε ερωτικές.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!