Ο μοναχικός δρόμος της εξέλιξης - Men's Bible

Ο μοναχικός δρόμος της εξέλιξης

Ο μοναχικός δρόμος της εξέλιξης, Είναι ΟΚ να είσαι μόνος σου, 3«διαφορετικοί» αντρικοί κανόνες

Ο δρόμος της εξέλιξης σου είναι μοναχικός. Γιατί η εξέλιξη και η βελτίωση σου αφορούν εσένα και μόνο εσένα.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη σου, εννοώ οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει καλύτερο άντρα και κατ’ επέκταση καλύτερο άνθρωπο. Το να είσαι άνετος με τις γυναίκες δεν είναι αυτοσκοπός. Μέσα από την εξέλιξη σου, θα βελτιωθείς σε πολλούς τομείς της ζωής σου και φυσικά και με τις γυναίκες.

Όταν ήμουν μικρότερος

Θυμάμαι ότι θεωρούσα τα πράγματα δεδομένα. Υπήρχαν καταστάσεις στη ζωή μου, που δεν τις αμφισβητούσα. Υπέθετα ότι αυτό το status quo, αυτή η πραγματικότητα που μου είχαν μάθει και θεωρούσα ως δεδομένη, ότι δεν αλλάζει.

Στην πορεία άρχισα να έχω αμφιβολίες, καθώς έβλεπα ότι οι θεωρίες που είχα ως δεδομένες, δεν με βοηθούσαν στην καθημερινότητα μου. Όλα αυτά που μου είχαν μάθει για τις σχέσεις, για τις γυναίκες και για τη ζωή την ίδια, δεν απέδιδαν.

Συστηματικά εφάρμοζα αυτά που μου είχαν δείξει και συστηματικά έτρωγα τα μούτρα μου. Έτσι κάποια στιγμή μπούχτισα. Βαρέθηκα να αποτυγχάνω και να μην προχωράω στη ζωή μου έτσι όπως ήθελα.

Πότε αρχίζει η αλλαγή;

Τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις κολλήσει, αρχίζει η εξέλιξη σου. Εφόσον αρχίζεις να αμφισβητείς την κατάσταση σου, σημαίνει ότι το μυαλό σου κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα. Συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι σε μία κολλημένη κατάσταση άρα αρχίζει και η αλλαγή σου.

Εδώ θα βρεις και την πρώτη δυσκολία, καθώς δεν ξέρεις τι συμβαίνει ακριβώς. Αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι σε ενοχλεί αλλά ακόμη δεν έχεις βρει τι είναι αυτό.

Έτσι, το πρώτο στάδιο της εξέλιξης σου είναι να αμφισβητήσεις την τωρινή, στάσιμη κατάσταση σου.

Το δεύτερο βήμα, είναι να βρεις τι είναι αυτό που σου δημιουργεί πρόβλημα και να το αποδεχτείς σαν κατάσταση. Για τον περισσότερο κόσμο είναι δύσκολη αυτή η παραδοχή, καθώς μας έχουν μεγαλώσει με την αντίληψη ότι αυτό είναι ένδειξη αδυναμίας, οπότε πρέπει να αποφύγεις ακόμη και να το σκεφτείς. Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι λάθος, γιατί με το να αγνοείς το πρόβλημα, δεν θα ωφεληθείς καθόλου.

Το επόμενο βήμα της εξέλιξης και το πιο δύσκολο, κατά την δική μου άποψη τουλάχιστον, είναι να κάνεις κάτι για να αλλάξεις αυτή η κατάσταση έστω και λίγο.

Εδώ υπάρχει μία μεγάλη παγίδα και αυτή είναι η παγίδα της παραδοχής. Οι περισσότεροι παραδέχονται ότι έχουν κάποιο θέμα που τους δυσκολεύει στη ζωή αλλά μετά δεν κάνουν κάτι για να το διορθώσουν. Πολλές φορές θα τους ακούσεις να λένε ότι παραδέχονται ότι έχουν πρόβλημα και ότι είναι τιμή τους που το λένε.

Αυτή είναι μία ατάκα που είναι της μόδας αυτόν τον καιρό. Εντάξει, καλά κάνεις και το παραδέχεσαι αλλά αυτό που θα ήταν τιμή σου, είναι το να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις.

Για να έχεις την καλύτερη βοήθεια στην εξέλιξη σου, δες εδώ

 Εδώ δυσκολεύει η κατάσταση

Η διαδικασία αλλαγής έχει ζόρια. Ξέρω ότι δεν σου αρέσει που το διαβάζεις και ότι θα ήθελες να διαβάσεις τη μαγική λύση που θα σου λύσει όλα σου τα προβλήματα. Δεν έχει κάτι τέτοιο όμως, οπότε μην το περιμένεις.

Κάθε νέο βήμα που κάνεις, χρειάζεται “πιστοποίηση”. Αυτό σημαίνει ότι όταν έχεις μία νέα παραδοχή, χρειάζεσαι και αποδείξεις για να την πιστέψεις. Έτσι όταν διαβάζεις έναν τρόπο για να γίνεις καλύτερος με τις γυναίκες, αυτό από μόνο του δεν σε βοηθάει. Θα χρειαστεί να βγεις εκεί έξω και να το δοκιμάσεις. Ξανά και ξανά μέχρι να πετύχει και να το πιστέψεις πραγματικά.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να στο αποδείξει κανείς άλλος. Είναι κάτι που πρέπει να το διαπιστώσεις μόνος σου. Γι’ αυτό λέμε ότι ο δρόμος της εξέλιξης είναι μοναχική υπόθεση.Ο μοναχικός δρόμος της εξέλιξης

Μακάρι να έχεις κάποιον που να θέλει να εξελιχθεί μαζί σου, βέβαια. Αυτό προϋποθέτει ότι θα ξεκινήσετε μαζί, ότι θα εξελιχθείτε μαζί, ότι θα έχετε το ίδιο ενδιαφέρον και ότι θα συνεχίσετε παρέα.

Η πείρα και τα παραδείγματα που έχουμε συνήθως όμως, λένε το αντίθετο. Οι περισσότεροι δεν θέλουν να εξελιχθούν ή δεν αντέχουν την διαδικασία. Όπως ο αστακός που δεν χωράει στο κέλυφος του πλέον και πρέπει να το σπάσει και να το πετάξει για να φτιάξει καινούριο, έτσι κι εσύ πρέπει να σπάσεις τις παλιές πεποιθήσεις σου για να φτιάξεις καινούριες, καλύτερες.

Αυτό που έχει σημασία, είναι να έχεις πίστη στις δυνάμεις σου και να μην τα παρατάς. Πολλοί θα αδιαφορήσουν στην προσπάθεια σου και δεν θα σε βοηθήσουν. Άλλοι θα σου εναντιωθούν και θα προσπαθήσουν να σε κρατήσουν πίσω, γιατί έτσι έχουν μάθει και αυτό περιμένουν από εσένα.

Μείνε πιστός στην αλλαγή σου και στον εαυτό σου. Κάνε ότι καλύτερο μπορείς και συνέχισε, άσχετα με τις συνθήκες που έχεις γύρω σου.

Μόνο έτσι θα εξελιχθείς.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!