Πως να Στηρίξεις τον Κολλητό σου που μόλις Χώρισε - Men's Bible

Πως να Στηρίξεις τον Κολλητό σου που μόλις Χώρισε

Πως να Στηρίξεις τον Κολλητό σου που μόλις Χώρισε

Το να βλέπεις το φίλο σου να είναι στα πατώματα εξαιτίας ενός χωρισμού δεν είναι και το καλύτερο. Νιώθεις σα να έχεις χωρίσει εσύ. Θέλεις να κάνεις ό,τι μπορείς για να τον βοηθήσεις να την ξεπεράσει αλλά δε ξέρεις με ποιον τρόπο να το κάνεις αυτό. Θέλεις όμως να στηρίξεις τον κολλητό.

Δεν μπορείς ούτε να τον αφήσεις στην ησυχία του αλλά ούτε να είσαι διαρκώς από πάνω του. Σίγουρα έχεις ακούσει την έκφραση «Στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι».

Με ποιον τρόπο θα δείξεις στο φίλο σου πως είσαι εκεί στα δύσκολα που περνάει; Δες παρακάτω.

#1 Ενθάρρυνέ τον να σου μιλήσει (αν το θέλει)

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να στηρίξεις τον κολλητό, είναι να τον ενθαρρύνεις να σου μιλήσει για όσα νιώθει. Να κλάψει, να γελάσει και να εκφράσει τα συναισθήματά του σε σένα.

Ο χωρισμός σε κάνει να νιώθεις μόνος, απομονωμένος. Νιώθεις πως οι άνθρωποι σε κρίνουν που κλαίγεσαι για τη χαμένη σου σχέση ή πόσο γρήγορα βρήκες την επόμενη και γενικά νιώθεις πως σχολιάζουν ό,τι κάνεις.

Δυστυχώς οι άνθρωποι πάντα κρίνουν τους άλλους και αυτό μπορεί να επιβαρύνει περισσότερο την ήδη άσχημη ψυχολογία κάποιου.

Το να ξέρεις πως έχεις ένα καλό φίλο στον οποίο μπορείς να μιλήσεις και να πεις τα πάντα, είναι σημαντικό. Σε κάνει να νιώθεις πως δεν είσαι μόνος και πως έχεις ένα άτομο να στηριχτείς.

Αν όμως σου πει πως αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμος να μιλήσει, πρέπει να το δεχτείς. Πες του πως είσαι εκεί για αυτόν όταν θελήσει να μιλήσετε και δώσε του χώρο και χρόνο.

#2 Για να στηρίξεις τον κολλητό γίνε η φωνή της λογικής

Πρέπει να τον ενθαρρύνεις να εκφραστεί όπως θέλει αλλά για να στηρίξεις τον κολλητό πρέπει να γίνεις η φωνή της λογικής όταν αυτό χρειάζεται.

Αν για παράδειγμα σου πει πως θέλει να δει αν βρήκε καινούριο αγόρι, μη συμφωνήσεις μαζί του. Μην τον αφήσεις να κάνει κάποια βλακεία.

Όσο νιώθει άσχημα και πληγωμένος θα σκεφτεί πολλές βλακείες να κάνει. Εσύ πρέπει να είσαι εκεί σαν καλός φίλος να τον αποτρέψεις.

Χρειάζεται να είσαι υποστηρικτικός αλλά πρέπει να τον κρατήσεις μακριά από μπελάδες και πράγματα που αργότερα θα μετανιώσει.

Αν πάλι κάνει κάποια βλακεία χωρίς να στο πει, πες του πως ήταν λάθος αλλά είσαι δίπλα του. Πως να Στηρίξεις τον Κολλητό σου που μόλις Χώρισε

#3 Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου

Πολλές φορές θα δελεαστείς να πεις «Όταν χώρισα εγώ…». Μην το κάνεις όμως. Δεν είστε ίδιοι και ούτε ο χωρισμός σας είναι ίδιος.

Όσο και αν μοιάζετε, όσα κοινά και αν φαίνεται πως είχαν οι σχέσεις ή οι χωρισμοί σας, δεν είναι το ίδιο. Είστε διαφορετικοί άνθρωποι, σε διαφορετικές σχέσεις και με διαφορετικούς χωρισμούς.

Οπότε δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης. Εκτός από αυτό, αν αρχίσεις να λες για το δικό σου χωρισμό, ο φίλος σου θα νιώσει πως είσαι μαζί του για να μιλήσεις για σένα και όχι για να ακούσεις εκείνον.

#4 Θέσε όρια προκειμένου να στηρίξεις τον κολλητό

Είσαι εκεί για το φίλο σου, θα στηρίξεις τον κολλητό όσο μπορείς ώστε να νιώσει καλύτερα αλλά ίσως βρεθείς σε μια κατάσταση που δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

Μπορεί να θέλει να πας στο σπίτι του 4 το ξημέρωμα ενώ στις 7 δουλεύεις. Ίσως σε χρειάζεται όταν είσαι έξω με την οικογένειά σου. Δε θα αφήσεις πίσω τη δική σου ζωή για να τρέχεις συνέχεια στο φίλο σου.

Θέλεις να τον στηρίξεις και θα το κάνεις. Πρέπει όμως να θυμάσαι πως είσαι και εσύ άνθρωπος που έχει ζωή και όρια.

Σεβάσου τον εαυτό σου και θέσε όρια, αν δεν το έχεις ήδη κάνει.

Θέλεις να βοηθήσεις τον κολλητό να πατήσει ξανά στα πόδια του; Στείλε του αυτό

#5 Άσε τον να βρει το δρόμο του.

Αφού κάνεις ό,τι καλύτερο μπορέσεις και προσπαθήσεις πολύ να φτιάξεις το κέφι του φίλου σου, ήρθε η ώρα να τον αφήσεις να βρει μόνος το δρόμο του. Δεν εννοώ να σταματήσεις να του μιλάς και να μη νοιαστείς πως είναι και τι κάνει.

Μπορείς να δώσεις τις συμβουλές σου αλλά από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάς πως εσύ είσαι εσύ και αυτός είναι αυτός.

Είτε του αρέσει είτε όχι, πρέπει να βρει μόνος του τον τρόπο να ξεπεράσει το χωρισμό και να σταθεί στα πόδια του.

Στάθηκες δίπλα του, μιλήσατε, κλάψατε μαζί, τον άκουσες, αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις τώρα είναι να τον αφήσεις να μαζέψει μόνος τα κομμάτια του.

Οι χωρισμοί δεν αρέσουν σε κανέναν, ούτε σε αυτόν που χωρίζει, ούτε σε αυτόν που τον χωρίζουν, ούτε στους φίλους που τους νοιάζονται.

Αυτό που μπορείς να κάνεις όταν ένας φίλος σου χωρίζει είναι να είσαι δίπλα του όσο μπορείς, να θέτεις υγιή όρια και να τον βοηθάς να βρει το δρόμο και τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα σε αυτόν ώστε να ξεπεράσει το χωρισμό του.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!