3 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για να Βελτιώσεις την Ερωτική σου Ζωή - Men's Bible

3 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για να Βελτιώσεις την Ερωτική σου Ζωή

3 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή

Θέλει θάρρος και τιμιότητα για να αναγνωρίσεις ότι χρειάζεται να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή. Θέλει γενναιότητα για να παραδεχτείς ότι στον συγκεκριμένο τομέα δεν είσαι ευτυχισμένος και πως χρειάζεται να κάνεις εσύ ο ίδιος κάτι για να αλλάξεις τα πράγματα.

Αρκετοί άνδρες σήμερα νιώθουν πως βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Μεγάλωσαν με λίγες ή και καθόλου εμπειρίες, με φόβους και με ανασφάλειες που τους εμπόδισαν να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ζήσουν και να απολαύσουν το φλερτ.

Άφησαν το χρόνο να κυλήσει, απασχόλησαν τον εαυτό τους με διάφορες άλλες ασχολίες, μπορεί μάλιστα να τον έπεισαν ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το φλερτ, τις σχέσεις και το σεξ, όμως κάποια στιγμή διαπιστώνουν ότι δεν είναι χαρούμενοι με το πως έχουν τα πράγματα.

Όμως η διαπίστωση αυτή δεν αρκεί. Για να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή πραγματικά χρειάζεται να αλλάξεις τρόπο ζωής.

Χρειάζονται δομικές αλλαγές στον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και στον τρόπο που λειτουργείς και όχι απλά να πεις μερικές φράσεις που διάβασες κάπου ή που σου είπε κάποιος να πεις.

Για να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή πρέπει να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου

Είτε κάποιος πάει από τοξική σχέση σε τοξική σχέση, είτε h ζωή του χαρακτηρίζεται από μοναξιά και έλλειψη ερωτικών εμπειριών, η ρίζα του κακού βρίσκεται στους φόβους και στις ανασφάλειες του.

Για να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή πρέπει να είσαι πρόθυμος να αντιμετωπίσεις αυτούς τους φόβους.

Χρειάζεται να «εκτεθείς» κοινωνικά για να μπορέσεις να καλλιεργήσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες.

Χρειάζεται να ανοιχτείς στους άλλους και να φανερώσεις τις ατέλειες σου για να μάθεις να συνδέεσαι συναισθηματικά μαζί τους και να χτίσεις ουσιαστικές σχέσεις.

Χρειάζεται να βγεις απ’ τη ζώνη άνεσης σου με όλους τους τρόπους για να μπορέσεις να εξελίξεις την προσωπικότητα σου και να αναβαθμίσεις τον εαυτό σου, ώστε να είσαι εσύ ο ίδιος καλύτερη επιλογή για τις πιθανές συντρόφους που συναντάς.

Αν υποκύπτεις στους φόβους σου και αποφεύγεις να εκτεθείς, να πάρεις πρωτοβουλία, να δοκιμάσεις νέα πράγματα κλπ, δύσκολα θα μπορέσεις να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή με ουσιαστικό και μόνιμο τρόπο.Ιδανική Σύντροφος: Τα Χαρακτηριστικά της, 3 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή

Μην απαιτείς απ΄ τον εαυτό σου την τελειότητα

Οι μεγάλες, απότομες, συνταρακτικές αλλαγές στη ζωή μας είναι σπάνιες. Αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα και συνήθως είναι προϊόν κάποιου δυσάρεστου γεγονότος (όπως πχ, κάποιο πρόβλημα υγείας) το οποίο μας αναγκάζει να δούμε τα πράγματα αλλιώς και να επανεξετάσουμε τη ζωή μας.

Οι περισσότερες ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή μας έρχονται αργά. Είναι το αποτέλεσμα μιας σταδιακής διαδικασίας και όχι ενός γεγονότος.

Αν λοιπόν δεν είσαι ευχαριστημένος με την προσωπική σου ζωή και θέλεις να τη βελτιώσεις, χρειάζεται να οπλιστείς με υπομονή και να πάρεις το χρόνο σου.

Δε θα γίνεις πιο κοινωνικός σε πέντε μέρες. Δε θα βελτιώσεις την εμφάνιση σου σε μια εβδομάδα, ούτε θα εξελίξεις πλήρως τις κοινωνικές σου δεξιότητες μιλώντας με πέντε ανθρώπους.

Δε θα γνωρίζεις πως να διαχειριστείς τις συγκρούσεις και τις διαφωνίες σε μια σχέση μετά από τέσσερα ραντεβού, ούτε θα αρχίσεις να είσαι πιο άνετος με τις ατέλειες σου μιλώντας μια δύο φορές για αυτές.

Για να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή χρειάζεται να καλλιεργήσεις διαπροσωπικές και συναισθηματικές δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν να επικοινωνείς και να σχετίζεσαι καλύτερά με τους άλλους και αυτό θέλει χρόνο.

Αν απαιτείς την τελειότητα από τον εαυτό σου τότε θα απογοητευτείς γρήγορα και θα παρατήσεις κάθε προσπάθεια για κάτι καλύτερο.

Γι’ αυτό πάρτο αργά.

Μην ψάξεις γρήγορες λύσεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι που καταφεύγουν σε εξαντλητικές δίαιτες και μειώνουν δραματικά την ποσότητα που τρώνε, κάνουν μια τρύπα στο νερό.

Αυτό δεν είναι κάτι που ισχύει μονάχα για τις δίαιτες, αλλά ένα μοτίβο που παρατηρείται συχνά σε όλες τις μορφές αυτοβελτίωσης. Οι γρήγορες λύσεις κάνουν περισσότερη ζημιά αντί να βοηθούν και να οδηγούν σε ουσιαστικές και μόνιμες αλλαγές.

Αν θέλεις να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή, μην ψάξεις λοιπόν για γρήγορες λύσεις.

Το να πεις δυο τρεις φράσεις που διάβασες στο διαδίκτυο δεν πρόκειται να σε κάνει πιο χαρισματικό επικοινωνιακά, μπορεί όμως να σε κάνει να δείχνεις λιγότερο αυθεντικός και περισσότερο ανασφαλής.

Μπορεί να σε οδηγήσει στην απογοήτευση και στο να σταματήσεις την προσπάθεια που έχεις ξεκινήσει.

Δώσε λιγότερη βάση στο πως θα κάνεις τους άλλους να σε συμπαθήσουν και να σε προτιμήσουν και προτίμησε να επενδύσεις πραγματικά στον εαυτό σου.

Αφιέρωσε τον απαραίτητο χρόνο και την απαραίτητη ενέργεια για να καλλιεργήσεις τον λόγο σου, να αποκτήσεις νέες εμπειρίες και να αναβαθμίσεις τον εαυτό σου σε όλα τα επίπεδα.

Θα διαπιστώσεις πως όσο περισσότερο βελτιώνεις τον εαυτό σου, τόσο περισσότερο βελτιώνεις και την ερωτική σου ζωή.

Θέλεις να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!