Διηγήσου Ενδιαφέρουσες Ιστορίες για να κρέμεται από τα λόγια σου - Men's Bible

Διηγήσου Ενδιαφέρουσες Ιστορίες για να κρέμεται από τα λόγια σου

Διηγήσου ενδιαφέρουσες ιστορίες για να κρέμεται από τα λόγια σου

Μπορείς να αφηγηθείς ένα ενδιαφέρον περιστατικό από τη ζωή σου; Όταν λες στην παρέα σου ιστορίες από την καθημερινότητά σου βαριούνται; Μήπως αρχίζουν να τσεκάρουν τα κινητά τους;

Ίσως να είσαι και εσύ ένας από αυτούς που διηγείται τόσο βαρετές ιστορίες που κανένας δεν τις ακούει μέχρι τέλους. Και το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και όταν προσεγγίζεις γυναίκες: τις πλησιάζεις, τους μιλάς, αλλά βλέπεις ότι γρήγορα χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Είναι φυσικό, αν δεν είσαι καλό στη διήγηση περιστατικών να είσαι σε μειονέκτημα όταν μιλάς με κοπέλες για να φλερτάρεις. Κάθε γυναίκα ελκύεται από άνδρες που μπορούν να τραβήξουν την προσοχή της και να την μεταφέρουν σε έναν συναρπαστικό κόσμο με τα λόγια τους. Το να λες λοιπόν με ζωντανό τρόπο ιστορίες και περιστατικά από τη ζωή σου, είναι πολύ απλά άλλος ένας τρόπος να είσαι ενδιαφέρων τύπος.

Ίσως όμως οι ιστορίες και τα περιστατικά που διηγείσαι να μην είναι απολύτως βαρετά, αλλά να θέλουν λίγο γαρνίρισμα για να γίνουν λίγο πιο ενδιαφέροντα. Να λοιπόν ορισμένα σημεία για να έχεις υπόψη σου όταν διηγείσαι μια ιστορία, είτε σε γυναίκες, είτε στην παρέα σου:

1. Να έχεις δυνατό άνοιγμα στις ιστορίες σου

Η ιστορία σου (όπως όλα τα πράγματα) χρειάζεται να μπορεί να κάνει καλή πρώτη εντύπωση. Και ο καλύτερος τρόπος για να το διασφαλίσεις αυτό είναι με μία μικρή, κοφτή, καθαρή εισαγωγική φράση.

Αυτό μπορεί να είναι μια σύνοψη που βγαίνει φυσικά μέσα από το διάλογο: «Α ναι, είναι σαν εκείνη τη φορά στην Ισλανδία, που αναγκάστηκα να φάω παστό καρχαρία». Εναλλακτικά μπορεί να έχει τη μορφή ερώτησης προκειμένου να τραβήξει την προσοχή των ακροατών: «Έχεις φάει ποτέ παστό καρχαρία;». Ή ακόμη μπορεί να διατυπωθεί και σαν τίτλος σχεδόν: «Μου συνέβη κάτι απίστευτο όταν ήμουν στην Ισλανδία».

2. Να έχεις δυνατό κλείσιμο

Εάν η ιστορία σου έχει μία ανατροπή στην πλοκή της προς το τέλος, αποκαλύπτει την απάντηση σε κάτι μυστηριώδες που είχες αναφέρει νωρίτερα, καταλήγει με μια ωραία ατάκα ή συνοψίζει τα πάντα σε ένα καθαρό συμπέρασμα, τότε είναι ιδανική.

Όπως και να έχει, βεβαιώσου πως η τελευταία σου φράση αφήνει τον ακροατή με γέλιο, ενθουσιασμό, σοκ, θαυμασμό, δυσπιστία, ή οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα (αρκεί να μην είναι αρνητικό). Μάλιστα ίσως θες στο τέλος να προσθέσεις και μία ερώτηση προκειμένου να προξενήσεις ενδιαφέρον να μοιραστούν και μαζί σου παρόμοιες ιστορίες.

Διηγήσου ενδιαφέρουσες ιστορίες για να κρέμεται από τα λόγια σου

3. Πρόσθεσε πλοκή

Στον ακροατή προκαλείται αγωνία όταν καταλαβαίνει πως κάτι θα συμβεί μετά, αλλά δεν ξέρει τι ακριβώς είναι αυτό ή πως θα συμβεί. Για αυτό κάνε σίγουρο πως το κοινό σου παρακολουθεί την ιστορία που λες σε κάθε σημείο της και ενώ βλέπει την δράση να κορυφώνεται, δεν φαντάζεται την ακριβή εξέλιξη.

4. Πρόσθεσε ζωντανές λεπτομέρειες

Καθώς γράφεις την ιστορία σου, παίξε την πάλι στο μυαλό σου. Κλείσε τα μάτια σου και θυμήσου εικόνες, ήχους, μυρωδιές και αισθήματα. Όσο πιο πλούσιες οι λεπτομέρειες και οι περιγραφές, τόσο πιο ενεργοί θα γίνονται οι συμμετέχοντες. 

Θες να μπορείς να κρατάς το ενδιαφέρον της στο Φλερτ; Δες εδώ

5. Πρόσθεσε χιούμορ σε όλες τις ιστορίες

Αν έχεις δει κωμικούς stand-up, θα έχεις παρατηρήσει ότι ανάμεσα στο στήσιμο της σκηνής και την τελική ατάκα, συμπεριλαμβάνουν και αρκετά ακόμα επιπλέον αστεία. Παρόλο που δεν θες σε καμία περίπτωση να γίνεις ο διασκεδαστής της παρέας (προσφέρει μεν γέλιο, αλλά δεν είναι καθόλου ελκυστικός), βρες σημεία που μπορείς να προσθέσεις χιούμορ στην ιστορία σου.

Μπορείς να πεις κάτι αστείο για εσένα, για τους άλλους, τις ανθρώπινες συμπεριφορές, να κάνεις κάποιες κωμικές υπερβολές, ή να πεις το αντίθετο από αυτό που περιμένουν.

Στο σύνολό της, η ιστορία που φτιάχνεις, πρέπει να είναι σχετικά μικρή. Υπολόγισε ότι 1-2 λεπτά αρκούν, θες να δείξεις ότι είσαι ενδιαφέρων τύπος, όχι να μονοπωλήσεις τη συζήτηση.

Και αν τους αρέσει η ιστορία που τους είπες και ζητήσουν κι άλλη, μπορείς να τους πεις ότι ίσως αργότερα τους αναφέρεις και κάποια άλλη εμπειρία σου. Γιατί όπως λένε και στην σόουμπιζ, «άσε τους πάντα να ζητάνε κι άλλο».

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!