Πώς να σπάσεις τον πάγο με μια Άγνωστη - Men's Bible

Πώς να σπάσεις τον πάγο με μια Άγνωστη

Πώς να σπάσεις τον πάγο με μια Άγνωστη, Συνεπής στα λόγια σου: Αυτό που σε ξεχωρίζει από τους Άλλους

Αν αναρωτιέσαι πώς να σπάσεις τον πάγο και να ξεκινήσεις να μιλάς με την κοπέλα που στέκεται δίπλα σου στο μετρό, στο σουπερ μάρκετ, στο μπαρ κλπ, τότε ενδεχομένως να αναζητάς συγκεκριμένες φράσεις και ατάκες.

Και ο βασικός λόγος είναι ότι θέλεις να πεις κάτι καλό. Κάτι που να κεντρίζει το ενδιαφέρον της κοπέλας.

Ευτυχώς, για να σπάσεις τον πάγο με την κοπέλα που στέκεται δύο μέτρα μακριά σου, δεν χρειάζεσαι cheesy και εντυπωσιακές ατάκες. Η όλη διαδικασία έχει περισσότερο να κάνει με το συναίσθημα που βγάζεις, την άνεση με την οποία μιλάς και, κυρίως, με την εμπιστοσύνη που αποπνέεις.

Σίγουρα για να σπάσεις τον πάγο χρειάζεται κάτι παραπάνω από το να ξεκινήσεις απλά μια κουβέντα.

Αυτό που θες να πετύχεις όμως δεν είναι να εντυπωσιάσεις, αλλά να ρίξεις την συναισθηματική ένταση που νιώθεις εσύ, όπως και την συναισθηματική ένταση που νιώθει η κοπέλα μιλώντας με έναν άγνωστο.

Τι προκαλεί συναισθηματική ένταση;

Για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ λέγοντας συναισθηματική ένταση φαντάσου για λίγο τον εαυτό σου στα εξής σενάρια:

 • Στέκεσαι δίπλα σε μια πανέμορφη κοπέλα που θες πολύ να γνωρίσεις.
 • Διατηρείς οπτική επαφή με έναν εξαιρετικά ψηλό, μυώδη τύπο με άγρια χαρακτηριστικά προσώπου.
 • Ακούς την αστυνομία να σου φωνάζει να σταματήσεις.
 • Ετοιμάζεσαι να δώσεις για πρώτη φορά στη δουλειά σου μια παρουσίαση στα στελέχη της εταιρίας και αμφιβάλεις αν θα τα καταφέρεις.
 • Ετοιμάζεσαι να δώσεις συνέντευξη για μια θέση εργασίας που πραγματικά θες οπωσδήποτε να πάρεις.

Είμαι σίγουρος πως στα περισσότερα από τα παραπάνω σενάρια (αν όχι σε όλα) θα ένιωθες ένταση και άγχος.

Ας σκεφτούμε τώρα μερικές περιστάσεις που είσαι χαλαρός και δεν νιώθεις καθόλου ένταση.

 • Κάνεις μια χαλαρή κουβέντα με τα αδέρφια σου.
 • Έχεις βγει για μπύρες με φίλους σου.
 • Αράζετε σπίτι σου με την κοπέλα με την οποία βγαίνετε εδώ και έξι μήνες.
 • Κάθεσαι στην τάξη και μιλάς με τους συμμαθητές/συμφοιτητές σου ενώ ο καθηγητής λείπει.
 • Κάθεσαι στο γραφείο σου στη δουλειά και συζητάς με τους συναδέλφους σου.

Όπως καταλαβαίνεις τα συναισθήματα που νιώθεις στα παραπάνω σενάρια, είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα συναισθήματα που νιώθεις στις περιστάσεις που σου προκαλούν άγχος.

Φυσικά, η συναισθηματική ένταση που νιώθεις όταν σε κοιτάζει στα μάτια ένας τύπος με μέγεθος δύο φορές το δικό σου δεν είναι η ίδια με την συναισθηματική ένταση που νιώθεις όταν δίνεις συνέντευξη.

Στην πρώτη περίπτωση αισθάνεσαι τον φόβο της απειλής ενώ στην δεύτερη περίπτωση νιώθεις τον φόβο της αποτυχίας.

Σε γενικές γραμμές όμως, και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει μια συναισθηματική ένταση μέσα σου. Από πού προέρχεται αυτή λοιπόν και γιατί σε επηρεάζει τόσο πολύ;Φλερτ στο Μπαρ: Πώς να το κάνεις Σωστά, Πώς να σπάσεις τον πάγο με μια Άγνωστη

Εμμονή στο αποτέλεσμα και την αβεβαιότητα

Η αβεβαιότητα και η εμμονή με το αποτέλεσμα είναι οι δύο κινητήριες δυνάμεις της συναισθηματικής έντασης. Τα στοιχεία που την προκαλούν και που τη μεγεθύνουν μέσα σου.

Εξαιτίας του φυσικού μας ενστίκτου να ψάχνουμε για πιθανές απειλές, το ανθρώπινο μυαλό είναι συχνά σε κατάσταση συναγερμού.

Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία για την δημιουργία της έντασης.

 • Το μυαλό προσπαθεί να προβλέψει πιθανές εκβάσεις μιας κατάστασης.
 • Είναι σημαντικό για σένα να ξέρεις ποια από αυτές τις πιθανές εκβάσεις θα γίνει πραγματικότητα.
 • Δεν γνωρίζεις με βεβαιότητα ποια από αυτές θα γίνει πραγματικότητα.

Αν αφαιρέσεις κάποιο από τα τρία παραπάνω στοιχεία απ’ την εξίσωση η συναισθηματική ένταση και η αίσθηση της προσμονής εξαφανίζονται.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί, όπως είπαμε και πιο πριν, για να σπάσει πραγματικά ο πάγος, χρειάζεται να ρίξεις την ένταση και να δημιουργήσεις οικειότητα.

Για να βελτιωθείς στο φλερτ χρειάζεται να μπορείς να διαχειριστείς αυτή την ένταση μέσα σου, αλλά και να αναγνωρίζεις πόση ένταση νιώθει η κοπέλα.

Αν θες να μάθεις στην πράξη πώς να σπάσεις τον πάγο στο φλερτ, δες εδώ

Πώς να σπάσεις τον πάγο με μια άγνωστη

Όταν ξεκινάς να μιλάς με μια κοπέλα, πριν εκείνη νιώσει πως είσαι cool τύπος και θελήσει να σε γνωρίζει περισσότερο, θα πρέπει πρώτα να καταλάβει πως δεν είσαι περίεργος ή απειλή για εκείνη.

Σε αυτό, δεν παίζουν τόσο ρόλο οι φράσεις και οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις. Η προσοχή της τη στιγμή που της μιλάς θα είναι εστιασμένη, όχι τόσο στα λόγια σου αλλά στον τόνο της φωνής σου, στις εκφράσεις του προσώπου σου και στα μάτια σου.

Αν λοιπόν, τη στιγμή που της μιλήσεις, η φωνή σου βγει δυνατή και ήρεμη, οι εκφράσεις του προσώπου σου είναι ευχάριστες και δηλώνουν άνεση και το βλέμμα σου δείχνει πως είσαι άνδρας άμεσος και ειλικρινής, τότε και εκείνη θα νιώσει άνετα.

Γιατί θα γνωρίζει πως μιλάει με κάποιον που έχει αυτοπεποίθηση και που δεν δείχνει να κρύβει κάτι.

Η αξία του χιούμορ

Φαντάσου το εξής, μιλάς στην κοπέλα που στέκεται δίπλα σου στην ουρά του σουπερ μάρκετ, η κουβέντα πηγαίνει καλά όμως κάποια στιγμή νιώθεις πως ξεμένεις από πράγματα να πεις. Η πίεση και η ένταση που νιώθεις είναι έντονες και για να ηρεμήσεις χαιρετάς την κοπέλα και φεύγεις.

Γιατί έφυγες; Γιατί δεν μπορούσες να διαχειριστείς την πίεση. Αυτός είναι συχνά και ο λόγος που αρκετές κοπέλες θα θελήσουν να κόψουν την κουβέντα μαζί σου αν νιώσουν ένταση και δεν τις βοηθήσεις να χαλαρώσουν.

Για αυτό και θες να πασπαλίσεις τον διάλογο στην αρχή με μερικές δόσεις χιούμορ. Το χιούμορ αφοπλίζει το άγχος και τη συναισθηματική ένταση και προσθέτει τον απρόβλεπτο παράγοντα στην κουβέντα που την κάνει και πιο ενδιαφέρουσα.

Φυσικά δεν χρειάζεται να λες αστεία όλη την ώρα. Με μέτρο και σύνεση.

Δήλωσε τις προθέσεις σου

Το να δηλώνεις με λεκτικό τρόπο τις προθέσεις σου είναι ένας ακόμα τρόπος να ρίξεις την ένταση καθώς μιλάτε με την κοπέλα. Και αυτό γιατί ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αμφιβολία και αβεβαιότητα.

Ένας τρόπος να το πετύχεις αυτό, είναι ξεκινώντας τον διάλογο με τον λεγόμενο άμεσο τρόπο. Δηλώνοντας δηλαδή στην κοπέλα πως της μιλάς γιατί θες να τη γνωρίσεις.

Ένας άλλος τρόπος να ρίξεις την ένταση μέσα στον διάλογο και να δημιουργήσεις σύνδεση με την κοπέλα, είναι με διακριτικά κομπλιμέντα. Ωστόσο θα πρέπει να προσέξεις τα κομπλιμέντα σου να είναι μετρημένα και όχι να τα κάνεις όλη την ώρα.

Σε γενικές γραμμές είναι σημαντικό το μήνυμα με τη γλώσσα του σώματος σου και το λεκτικό μήνυμα να συμβαδίζουν. Αν και το σώμα σου και τα λόγια σου στέλνουν το ίδιο μήνυμα στην κοπέλα τότε και εκείνη θα νιώσει πως είσαι άνδρας αυθεντικός και πως μπορεί να σε εμπιστευτεί.

Κάτι που θα την κάνει να νιώσει γρήγορα πιο άμεσα μαζί σου.

Από εκεί και πέρα, αυτό που θέλω πιο πολύ να θυμάσαι, είναι πως το να σπάσεις τον πάγο και να κάνεις μια κουβέντα με κάποια κοπέλα, έχει περισσότερο να κάνει με την άνεση που δημιουργείς πάρα με το να ξεκινήσεις «δυνατά» και να την εντυπωσιάσεις.

Και αυτό είναι καθαρά θέμα εξάσκησης.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!