Δύσκολη Σχέση: Πώς να την Σώσεις - Men's Bible

Δύσκολη Σχέση: Πώς να την Σώσεις

Δύσκολη Σχέση: Πώς να την Σώσεις

Οι σχέσεις είναι δύσκολες. Το ακούμε συχνά και πολλές φορές το βιώνουμε και παρόλο που συμβαίνει ξανά και ξανά, πολύς κόσμος αδυνατεί να το διαχειριστεί και κάνει συστηματικά τα ίδια λάθη, ειδικά αν έχει βρεθεί σε μια δύσκολη σχέση.

Η αλήθεια είναι όμως ότι υπάρχει τρόπος να εντοπίσεις τα προβλήματα σε μία σχέση αρκεί να έχεις όρεξη να ακούσεις. Βέβαια, αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό γιατί πέρα από το να ακούσεις πρέπει να μπορείς να κατανοήσεις την θέση του άλλου ατόμου στη σχέση και να έχεις και την διάθεση να κάνεις κάτι για να αλλάξει η προβληματική κατάσταση σε αυτή τη δύσκολη σχέση…

Κοινά μονοπάτια και δύσκολη σχέση

Οι σχέσεις είναι ένας δρόμος. Ένας δρόμος που σχηματίζεται από δύο μονοπάτια που συναντώνται και  κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Συχνά όταν αλλάζουν οι επιθυμίες μας, έτσι και τα μονοπάτια αλλάζουν κατεύθυνση και παίρνουν άλλους δρόμους. Προβληματικές σχέσεις μπορεί να μας παρουσιαστούν πολλές φορές στη ζωή μας και όχι μόνο σε ερωτικό επίπεδο αλλά σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί αν υπάρχει η θέληση.

Αξίζει να σωθεί μια δύσκολη σχέση;

Αυτή είναι η πιο απλή και σκληρή ερώτηση που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και στην κοπέλα σου.

Αν και οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να εξετάσουν την συμπεριφορά τους και να κάνουν αλλαγές, τότε κάτι μπορεί να γίνει. Η ερώτηση κλειδί είναι «Αξίζει να σωθεί αυτή η σχέση και αν ναι, τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για αυτό;»

Από ποια οπτική βλέπεις την δύσκολη σχέση;

Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε μία σχέση επηρεάζεται αποκλειστικά από την οπτική μας γωνία. Την προοπτική που έχουμε για την σχέση μας. Η ικανότητά μας να αλλάξουμε οπτική γωνία είναι αυτή που θα μας δώσει την δύναμη να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση και μία σχέση που δείχνει να αργοπεθαίνει.

Υπάρχει μία απλή πρακτική για να το διαχειριστείς αυτό και αυτός είναι να προσεγγίσεις το πρόβλημα, κυριολεκτικά, από τρεις διαφορετικές θέσεις έτσι ώστε να έχεις μία σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη για την σχέση σου και για ότι την κάνει προβληματική.

Η πρώτη θέση

Η πρώτη θέση είναι φυσικά η δική σου. Πρέπει να δεις τα πράγματα μέσα από την δική σου πλευρά. Να συσχετιστείς με τον εαυτό σου και να δεις, να ακούσεις και να αισθανθείς όλα όσα χρειάζεσαι από την δική σου προοπτική. Παρατηρείς όλα όσα συμβαίνουν εξωτερικά και εσωτερικά σου. Τι νιώθεις, τι σκέφτεσαι, γιατί έχεις αυτές τις σκέψεις και καλό είναι να ακούσεις τον εαυτό σου να λέει όλα όσα τον προβληματίζουν.

Η δεύτερη θέση

Αφού λοιπόν βιώσεις στο 100% την κατάσταση από την δική σου πλευρά, περνάς στη δεύτερη θέση που είναι και λίγο πιο δύσκολη. Η δεύτερη θέση είναι αυτή της συντρόφου σου. Παίρνοντας την θέση της σου επιτρέπει προσωρινά να δεις την κατάσταση μέσα από τα μάτια της, και να σκεφτείς με τον τρόπο που σκέφτεται εκείνη.

Έτσι υιοθετείς τις ιδέες της, τις αξίες της και τις πεποιθήσεις της για να καταλάβεις καλύτερα τι την κάνει να σκέφτεται και να λειτουργεί έτσι μέσα στην σχέση σας. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα δεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια της και θα καταλάβεις καλύτερα το πώς σε βλέπει και γιατί σε αντιμετωπίζει κατά αυτόν τον τρόπο.

Το εκπληκτικό με αυτή την άσκηση είναι ότι μπορεί ξαφνικά να συνειδητοποιήσεις πράγματα για την σύντροφό σου και για εσένα που ούτε τα είχες σκεφτεί ποτέ.Δύσκολη Σχέση: Πώς να την Σώσεις

Η τρίτη θέση

Τέλος, αποσυνδέεσαι από την σχέση και τα άτομα που την αποτελούν και υιοθετείς την τρίτη θέση που είναι αυτή ενός απλού παρατηρητή. Από εδώ μπορείς να μαζέψεις πληροφορίες και να δεις την σχέση από τα μάτια ενός τρίτου, απλού περαστικού που απλά σας παρατηρεί ενόσω συνυπάρχετε.

Από εδώ μπορείς να δεις αν υπάρχει ισορροπία στη σχέση, αν συμβάλετε το ίδιο και ποια είναι η συμπεριφορά του ενός προς τον άλλο. Κι εδώ θα εκπλαγείς από το πόσες πληροφορίες μπορεί να συλλέξεις, καθώς πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε τι είναι αυτό που βγάζουμε προς τα έξω.

Αυτή είναι μία απλή άσκηση που μπορείς να την κάνεις μόνος σου ή ακόμα και με την σύντροφό σου, για να δεις τι πραγματικά κάνει την δύσκολη σχέση σας να μην λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά. Είναι εύκολη, γρήγορη και μπορεί να σώσει μία κατάσταση που φαίνεται μη αναστρέψιμη.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!