Πώς να αντιμετωπίσεις το Χωρισμό χωρίς να Καταρρεύσεις - Men's Bible

Πώς να αντιμετωπίσεις το Χωρισμό χωρίς να Καταρρεύσεις

Πώς να αντιμετωπίσεις το χωρισμό χωρίς να καταρρεύσεις

Είτε επιλέγεις εσύ το χωρισμό, είτε όχι, ο τερματισμός μιας σχέσης δεν είναι ποτέ ευχάριστος.

Στην καλύτερη περίπτωση είναι μια άβολη διαδικασία, ενώ στην χειρότερη, είναι μια τραυματική εμπειρία.

Ακόμα και αν ξέρεις πως εσύ και η κοπέλα σου δεν ταιριάζετε πραγματικά, και η σχέση σας ήταν περισσότερο σεξουαλική, έχουν σχηματιστεί συναισθηματικοί δεσμοί μεταξύ σας.

Ακόμα και αν ξέρεις λοιπόν πως ο χωρισμός είναι η σωστή απόφαση, η ίδια η διαδικασία του να χωρίσεις είναι συχνά επίπονη.

Οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους σχεδιασμένοι να έχουν την ικανότητα της ενσυναίσθησης. Αν κάποιος νιώθει πόνο, ως ένα βαθμό νιώθεις κι εσύ πόνο. Αν κάποιος γελάει ή κλαίει, ως ένα βαθμό γελάς και κλαις κι εσύ μαζί του.

Ο χωρισμός πονάει λοιπόν ότι και να κάνεις.

Πως ο έρωτας σε προδιαθέτει να πονέσεις

Όταν είμαστε ερωτευμένοι, ρέουν στον εγκέφαλο μας διαφορές χημικές ενώσεις που σχετίζονται με την ευχαρίστηση και την απόλαυση και από τις οποίες πηγάζουν τα συναισθήματα μας και οι αντιδράσεις του σώματος μας.

Η καρδιά χτυπάει πιο έντονα και κατακλυζόμαστε απ’ τα συναισθήματα πάθους, άγχους και ερωτικής επιθυμίας.

Μέσα από αυτές τις χημικές διεργασίες, το συναίσθημα του έρωτα γίνεται όλο και πιο εθιστικό και μας ωθεί να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο με το αντικείμενο του πόθου μας. Και όσο περισσότερο χρόνο έχουμε περάσει μαζί της, τόσο πιο έντονο θα είναι το σύνδρομο στέρησης που φέρνει ο χωρισμός.

Αυτός ο πόνος αποτελεί και έναν από τους βασικούς λόγους που κάποιοι άνδρες, δεν ανοίγονται συναισθηματικά στις σχέσεις τους και αποφεύγουν να δεθούν πολύ με τις γυναίκες με τις οποίες εμπλέκονται.

Πώς να αντιμετωπίσεις το χωρισμό χωρίς να καταρρεύσεις

Μην τη σκέφτεσαι

Όπως είπαμε, όσο περισσότερο καιρό είσαι με κάποια (ακόμα και αν αυτή η κοπέλα δε σου αρέσει και τόσο) τόσο δυσκολότερος γίνεται ο χωρισμός.

Αντίστοιχα, τα συναισθήματα που τον συνοδεύουν (όπως ο πόνος, η ζήλια και η ανασφάλεια) είναι πιο έντονα και θέλεις περισσότερο χρόνο για να τα αντιμετωπίσεις και να επανέλθεις.

Ο χρόνος όμως, όπως λέει και το σοφό ρητό, είναι ο καλύτερος γιατρός.

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι πρώτα απ’ όλα να μην αφήνεις τη σκέψη σου να τριγυρνάει στην πρώην σου. Οι σκέψεις οδηγούν συχνά τα συναισθήματα μας, οπότε όσο λιγότερο τη σκέφτεσαι, τόσο λιγότερο συντετριμμένος νιώθεις.

Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που αφού χωρίσεις απαγορεύεται να ακούς τραγούδια με θέμα τον έρωτα, την αγάπη και τον χωρισμό.

Όπως και απαγορεύεται να επισκέπτεσαι μέρη που βρισκόσασταν συχνά με την σύντροφο σου ή να χαζεύεις φωτογραφίες της στο κινητό σου ή στο προφίλ της στα social media.Πώς να αντιμετωπίσεις το χωρισμό χωρίς να καταρρεύσεις

Απέσπασε τον εαυτό σου

Από τη στιγμή που ο συναισθηματικός πόνος που προκαλεί ο χωρισμός πηγάζει από τις σκέψεις σου, χρειάζεται να τις αλλάξεις. Και ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να αποσπάσεις την προσοχή σου απ’ το παρελθόν και να την εστιάσεις στο παρόν και στο μέλλον.

Ναι, όντως αυτό μπορείς να το πετύχεις εν μέρει παίζοντας videogames ή βλέποντας σειρές στο Netflix, αλλά το ξέρεις πως αυτό δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

Στην καλύτερη περίπτωση τέτοιες τακτικές αποτελούν απλά έναν επίδεσμο που καλύπτει το τραύμα για λίγο.

Ο καλύτερος τρόπος να αποσπάσεις τον εαυτό σου και τις σκέψεις σου είναι να αναλάβεις ενεργό δράση και να επενδύσεις στον εαυτό σου. Έτσι, θα γεμίζεις το χρόνο σου και θα απασχολείς τις σκέψεις με πράγματα που βελτιώνουν τη ζωή σου και σε βοηθούν να προχωρήσεις μπροστά.

Ξεκίνα γυμναστήριο. Ξεκίνα κάποιο χόμπι που πάντα ήθελες να κάνεις. Ξεκίνα εκείνα τα online μαθήματα που σκεφτόσουν από καιρό να ξεκινήσεις.

Μόλις χώρισες και θες να επενδύσεις στον εαυτό σου; Δες εδώ

Αποδέξου το χωρισμό

Κατάλαβε πως όταν αντιμετωπίσεις έναν χωρισμό, αντιμετωπίζεις το παρελθόν σου.

Ναι, χώρισες με την κοπέλα σου και δεν είστε πια μαζί. Συνέβη, και δεν είσαι ο μόνος ή ο πρώτος που το παθαίνει.

Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να αφήσει πίσω του το παρελθόν. Αποδέξου τον χωρισμό. Απόφυγε να κολλήσεις σε κάτι που έχει τελειώσει και επιδίωξε να προχωρήσεις μπροστά.

Όσο περισσότερο μένεις σε κάτι που έχει συμβεί, ειδικά αν έχει περάσει καιρός, τόσο περισσότερο σαμποτάρεις τον εαυτό σου και την ευτυχία σου.

Καθυστερείς την εξέλιξη σου. Υπονομεύεις την ποιότητα ζωής σου. Δυσκολεύεις τον εαυτό σου να πετύχει τους στόχους του.

Αποδέξου τον χωρισμό και αντιμετώπισε τον κοιτώντας εμπρός, όχι πίσω.

Σύνοψη

Το να διαχειριστείς σωστά τον χωρισμό σου με την πρώην σου σημαίνει να διαχειριστείς σωστά τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου.

Να θυμάσαι το εξής: Οι σκέψεις σου, οδηγούν τα συναισθήματα σου. Οτιδήποτε λοιπόν σκέφτεσαι, είτε εντείνει, είτε απαλύνει τον πόνο της αποχώρησης.

Για αυτό και το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να σκέφτεσαι την πρώην σου όσο λιγότερο γίνεται, και να εστιάσεις στο μέλλον και στο παρόν. Όχι στο παρελθόν.

Αποστασιοποιήσου απ’ το χωρισμό. Αφιερώσου στον εαυτό σου, επένδυσε πάνω του, κυνήγησε νέες εμπειρίες.

Και αν αργότερα το θελήσεις, συλλογίσου τί συνέβη ανάμεσα σε εσένα και στην πρώην σου και πώς φτάσατε στο σημείο να χωρίσουν οι δρόμοι σας.

Θα είσαι πολύ πιο ήρεμος και θα αντιμετωπίσεις τα γεγονότα με περισσότερη λογική και ψυχραιμία.

Ή μπορεί πάλι να μην έχεις την όρεξη να ασχοληθείς μετά από όλα αυτά και να θες απλά να χαλαρώσεις σε κάποια παραλία παρέα με μια παγωμένη μπύρα. Η επιλογή είναι δική σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!