Πώς να καταλάβεις αν είναι η Σωστή για σένα - Men's Bible

Πώς να καταλάβεις αν είναι η Σωστή για σένα

Πώς να καταλάβεις αν είναι η Σωστή για σένα

Οι άντρες είμαστε πολύ κακοί στο να γνωρίζουμε τι πραγματικά θέλουμε από μία σχέση.

Όχι, σοβαρά, σκέψου το. Πόσους ξέρεις που διατείνονται μετά μανίας ότι όλες οι γυναίκες με τις οποίες βγήκες είναι ψυχωτικές στρίγγλες; Ή πόσους άλλους, που προσελκύουν διαρκώς δύσμοιρες υπάρξεις με τραγικές ζωές και μοιραίες κρίσεις. Ή πόσους άλλους, που ερωτεύονται πάντα μα πάντα τη λάθος γυναίκα και ποτέ τη σωστή.

Αν διαρκώς αντιμετωπίζει κάποιος παρόμοιες ατυχείς περιπτώσεις, είναι ίσως καιρός να παραδεχτεί ότι ο μόνος κοινός παρανομαστής σε όλα αυτά τα δράματα είναι ο εαυτός του. Αν συνεχίζεις να κυνηγάς συντρόφους ασύμβατες, μα που νομίζεις πως τις θέλεις για χ-ψ λόγους, τι να πω, στρώνεις το έδαφος για δύσκολες στιγμές.

Πολύ συχνά βλέπεις, υπάρχει απόσταση μεταξύ αυτού που νομίζουμε πως θέλουμε και αυτού με το οποίο είμαστε τελικά συμβατοί.

Μπορεί να βλέπεις ένα μοντέλο στο εξώφυλλο του περιοδικού και να λες, ουάου, αυτή η γυναικάρα είναι φτιαγμένη για μένα. Αλλά το πιθανότερο να μην είναι η σωστή. Αν δεν κινείσαι κι εσύ σε ανάλογο χώρο, μιλάμε για μία γυναίκα της οποίας το πρόγραμμα, το γούστο και οι συνήθειες θα διαφέρουν από το δικό σου πρόγραμμα, γούστο και συνήθειες όπως η μέρα με τη νύχτα.

Όποιος λοιπόν αποφασίζει να ψάξει για τη γυναίκα της ζωής του, πρέπει να ξέρει και τι ακριβώς ζητάει να βρει.

Είναι ο τρόπος ζωής της συμβατός με τον δικό σου τρόπο ζωής;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που αναρωτιέται κανείς όταν ξεκινά να βγαίνει με κάποιο άτομο είναι το εξής: πώς θα ήταν η ζωή μου αν αυτή γινόταν σύντροφός μου;

Έτσι λοιπόν, ο τρόπος ζωής του καθενός παίζει τεράστιο ρόλο για το πόσο δύο άνθρωποι μπορούν να είναι συμβατοί, αφού αν ο τρόπος ζωής τους διαφέρει ριζικά, τότε οι πιθανότητες να τα βρουν σε βάθος χρόνου αυτοί οι δύο άνθρωποι μειώνονται δραματικά.

Ας πούμε, ότι το ωράριό σου στη δουλειά είναι το κλασικό από τις εννέα ως τις πέντε. Έχεις προκαθορισμένο πρόγραμμα για όλη την εβδομάδα, αυτήν την ώρα ξυπνάς, ετοιμάζεσαι, φτάνεις στο γραφείο, Δευτέρα ως Παρασκευή, κατόπιν γυρίζεις σπίτι και απολαμβάνεις το σαββατοκύριακο σου.

Είσαι κουρασμένος στο τέλος της κάθε μέρας αλλά τουλάχιστον η δουλειά βγήκε. Δεν πρέπει να γράφεις ή να απαντάς σε ηλεκτρονική αλληλογραφία, ή να τρέχεις να σβήνεις φωτιές, ή να ξενυχτάς να βγάλεις την είδηση.

Από την άλλη, ερωτεύεσαι κάποια κοπέλα που δουλεύει σε μπαρ. Και σε θέλει κι αυτή. Όμως, μόλις που καταφέρνετε να κλείσετε ραντεβού. Εκείνη ξεκινά να δουλεύει περίπου όταν σχολάς, και το πάει σερί ως τα ξημερώματα. Τα δικά σου σαββατοκύριακα είναι χαλαρά και ξεκούραστα, τα δικά της είναι ημέρες αιχμής στο μαγαζί που δουλεύει. Αν πάρει ρεπό τη Δευτέρα θα είναι εντελώς εξαντλημένη.

Ή εκείνη η δημοσιογράφος που γνώρισες στο πάρτι των κολλητών σου; Αυτή κι αν δουλεύει τρελές ώρες. Τρέξιμο αδιάκοπο, μέχρι και ταξίδια στην επαρχία για να καλύψει ρεπορτάζ. Τυχερή θα είναι αν αντέχει να κάνει ένα ντους στο τέλος της μέρας. Της είναι δύσκολο να ρυθμίζει το χρόνο της, αφού δεν είναι καν δικός της χρόνος. Οι ειδήσεις, τα γεγονότα τρέχουν, το τεύχος του μήνα πρέπει να κλείσει και πολύ συχνά πρέπει να δουλεύει ως αργά.

Αυτός παρεμπιπτόντως είναι τελικά και ο λόγος που ένας γονιός που μεγαλώνει μόνος τους το παιδί του δυσκολεύεται τόσο να βρει σύντροφο. Οι ώρες είναι δύσκολες, πρέπει να βρεθεί τρόπος να κρατήσει κάποιος το παιδί, άσε που τα σχέδια που κάνει μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν από μια παιδική ίωση ή το προσεχές διαγώνισμα στο σχολείο.

Ωστόσο, το να έχεις συμβατό τρόπο ζωής με κάποιον δεν έχει να κάνει μόνο με τα ωράριά σου. Έχει να κάνει γενικά με το πώς ζει. Συνδεόμαστε με ανθρώπους που μας μοιάζουν και αν προσπαθήσουμε να ταιριάξουμε με έναν άνθρωπο εντελώς ανόμοιο το πιθανότερο είναι να πληγωθούμε.

Αν είσαι τύπος σπιτίσιος, που λένε, και απολαμβάνεις την καλή παρέα λίγων φίλων και να αράζεις με την κοπέλα σου μετά τη δουλειά, θα δυσκολευτείς αρκετά αν προσπαθήσεις να βγεις με μια κοπέλα που λατρεύει το κλάμπινγκ και βλέπει το ξενύχτι ως βασικότερο μέσο ψυχαγωγίας.

Αν είσαι τύπος των εκδρομών και των σπορ, που του αρέσει το mountain bike και οι πεζοπορίες στο βουνό, θα είναι πιο δύσκολο να ταιριάξεις με μια κοπέλα που της αρέσει η πόλη και οι ανέσεις της.

Δεν εννοώ βέβαια ότι ο διαφορετικός τρόπος ζωής είναι κατ’ ανάγκην λόγος ή εγγύηση αποτυχίας ή ότι αυτό την κάνει αυτομάτως να μην είναι η σωστή για σένα. Ασφαλώς και υπάρχουν περιπτώσεις που με πολλή καλή θέληση λειτουργούν. Απλώς, είναι πολύ δυσκολότερο να πετύχει μια τέτοια σχέση. Δεν ξέρω τι ισχύει στη φυσική, αλλά στις σχέσεις τα ετερώνυμα δεν έλκονται.Πώς να καταλάβεις αν είναι η Σωστή για σένα

Πως διαχειρίζεται τις διαφωνίες και τις εντάσεις;

Κάποια στιγμή, θα μαλώσεις με την κοπέλα σου. Είναι αναπόφευκτο. Όλοι τσακώνονται. το πρόβλημα γεννιέται όταν τσακώνονται υπερβολικά συχνά ή για υπερβολικά ασήμαντα πράγματα. Ωστόσο πρέπει να λάβεις υπόψη έναν ακόμη παράγοντα.

Πώς ακριβώς τσακώνεται η γυναίκα της ζωής σου, πώς θυμώνει; Εκρήγνυται με το παραμικρό; Έχει κάποια στοιχειώδη ικανότητα να διαχειρίζεται με ψυχραιμία απρόβλεπτες καταστάσεις;

Έχει την ικανότητα να προσπερνά τα ασήμαντα ή μήπως είναι από εκείνους τους τύπους που καταχωρούν κάθε τους πικρία στη μνήμη τους με σκοπό να τη χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικούς καυγάδες; Ή θυμούνται οποιαδήποτε μικροεξυπηρέτηση έτυχε να σου κάνουν για να στην κοπανάνε ολημερίς κι ολονυχτίς; Όντας παράλληλα εξαιρετικά απρόθυμοι να θυμηθούν ανάλογες δικές σου μικροεξυπηρετήσεις;

Ένας άνθρωπος λοιπόν που δεν κρατά κακίες και που ακόμη και ο θυμός του είναι σχετικά διαχειρίσιμος, είναι οπωσδήποτε πολύ καλύτερος για να συμβιώσεις. Δεν υπάρχει καμία γαλήνη κοντά σε ανθρώπους με θυμικό σαν ενεργό ηφαίστειο.

Χρειαζόμαστε ανθρώπους συζητήσιμους, που να μπορούν σκεφτούν εις βάθος μία κατάσταση και να παραδέχονται τα σφάλματά τους, αν χρειαστεί. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που δεν θα μας φορτώνουν το παραμικρό όποτε τσαντίζονται.

Ακόμη κι αν είμαστε θυμωμένοι, το σημαντικό είναι να είμαστε πρόθυμοι να μιλήσουμε με λογική και να ηρεμήσουμε. Τέτοιου είδους άνθρωποι είναι αυτοί που ψάχνουν μία ισότιμη σχέση στοργής και όχι μία μονόπλευρη σχέση χειραγώγησης.

Και φυσικά, τα ίδια που ισχύουν για τον ή την σύντροφό μας, ισχύουν και για μας. Και εμείς επίσης πρέπει να μπορούμε να ηρεμήσουμε και να παραδεχόμαστε τα σφάλματά μας. Κι εμείς πρέπει να έχουμε την ικανότητα να προσπερνάμε τα ασήμαντα πράγματα. Αν δεν προσφέρουμε εμείς μία τίμια συμπεριφορά, πώς είναι δυνατόν να έχουμε την απαίτηση να την προσφέρει ο άνθρωπος απέναντι μας;

Ο τσακωμός δεν είναι κατ’ ανάγκη κάτι το κακό. Επιτρέπεται οι άνθρωποι να διαφωνούν, ακόμη και έντονα. Αρκεί να μην χάνεται ένας στοιχειώδης αλληλοσεβασμός μέσα στη σχέση. Αν έχεις να κάνεις με κάποια που μαζεύει κακίες σαν τον σκίουρο τα βελανίδια του για το χειμώνα και με την πρώτη αναποδιά στα πετάει στο κεφάλι, τότε προφανώς, δεν είναι αυτή η σωστή σύντροφος για σένα.

Για να μπορείς να βρεις τη σωστή κοπέλα για σένα, δες εδώ

Της αρέσει να δραματοποιεί καταστάσεις;

Υπάρχουν άνθρωποι που η ζωή τους φαίνεται να περνάει μόνιμα κάποιου είδους τρομερή κρίση. Τα πράγματα τους πάνε στραβά και τους κυνηγά η ατυχία. Τους προδίδουν οι φίλοι, τους προσβάλλουν τα αφεντικά τους, το σύμπαν κοντολογίς τους έχει βάλει κάτω και τους ποδοπατά. Εκείνοι βεβαίως δεν φταίνε ποτέ (οι κατακαημένοι).

Περιέργως είναι οι πρώτοι που θα σας πουν, «ξέρεις, εμένα δεν μου αρέσουν τα δράματα. Εμένα δεν μου αρέσει να μεγαλοποιώ καταστάσεις». Ωστόσο πάντα στέκονται στο μάτι του κυκλώνα με κάποιον τρόπο, γιατί αυτό τους κάνει να νιώθουν τόσο μα τόσο σημαντικοί.

Θρέφει την ανάγκη τους να βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο της προσοχής, και συνάμα, εφόσον φταίνε πάντα οι άλλοι, δεν αισθάνονται υποχρεωμένοι να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε. Είναι πολύ βολική η πατέντα τους, πράγματι. Όταν διαρκώς βρίσκεσαι στη θέση του θύματος τότε γίνεσαι πρωταγωνιστής στις ζωές των άλλων. Σαν ήρωας ρομαντικού μυθιστορήματος, που οι άλλοι, σώνει και ντε, πρέπει να έχουν ενδιαφέρον να διαβάσουν.

Όσο ενοχλητική και αν φαίνεται μια τέτοια συμπεριφορά τύπου drama queen, ωστόσο υπάρχουν πολλοί άντρες που τη βρίσκουν δελεαστική. Διότι τους βάζει στη διαδικασία να τη σώσουν, μία τέτοια γυναίκα. Τους βάζει στο ρόλο του ήρωα.

Τους κάνει να νιώθουν απαραίτητοι και ζωτικής σημασίας για τη γυναίκα αυτή. Και αν τυχαίνει να είναι και οι ίδιοι άνθρωποι που ως επί το πλείστον, αισθάνονταν ασήμαντοι στη ζωή τους, τα πράγματα χειροτερεύουν. Εκείνη βγάζει το άχτι της παρασταίνοντας τη δεσποσύνη που οφείλει να τη σώσει ο ιππότης, κι εσύ χαίρεσαι παρασταίνοντας τον ιππότη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο η κοπέλα δεν είναι η σωστή, αλλά και η ίδια η σχέση είναι Τοξική με ταυ κεφαλαίο. Ό,τι κάνεις στη ζωή σου μοιάζει ξαφνικά να καταρρέει, υπό το βάρος διαρκών και σοβαρών και μοιραίων διλλημάτων.

Οι άνθρωποι- θύματα τραβούν στη δίνη της δυστυχίας τους όποιον βρίσκεται κοντά τους, διότι χρειάζονται να είναι αδιάκοπα στο επίκεντρο της προσοχής. Κι αφού τη σώσεις καμιά πεντακοσαριά φορές από σεισμό/λιμό/ καταποντισμό, μετά θα σε παρατήσει, διότι δεν υπάρχει κάτι πιο δραματικό από το να ραγίζει την καρδιά του ίδιου της του σωτήρα. Ωιμέ.

Χρειάζεται χρόνος

Να έχεις υπόψη πως δεν θα επιτυχείς την καλύτερη δυνατή σχέση με τον καλύτερο δυνατό άνθρωπο με τη μία. Σπάνια θα πέσεις στην ιδανική σύντροφο τόσο γρήγορα, και χρειάζεται χρόνος για να την γνωρίσεις. Να δεις αν είναι η σωστή για σένα.

Έχει την πλάκα του και αυτό και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Όχι ως χάσιμο χρόνου και καθυστέρηση, αλλά ως μία διασκεδαστική και χρήσιμη περιπέτεια.

Καθώς λοιπόν θα ψάχνεις τη σωστή σύντροφο για τη ζωή σου, να έχεις στο μυαλό σου τις παραπάνω συμβουλές. Όσο περισσότερο σίγουρος είσαι για το τι ακριβώς ψάχνεις, τόσο πιο σίγουρο είναι ότι θα το βρεις. Μονάχα αν εξασφαλίσεις κάποια δεδομένα στάνταρ μπορείς να είσαι βέβαιος ότι θα κάνεις μία μακροχρόνια και ποιοτική σχέση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!