Είναι χωρισμένη με Παιδί – Πως το διαχειρίζομαι; - Men's Bible

Είναι χωρισμένη με Παιδί – Πως το διαχειρίζομαι;

Είναι χωρισμένη με παιδί – Πως το διαχειρίζομαι;

Το φλερτ με γυναίκα χωρισμένη με παιδί, είναι κάπως ιδιαίτερο. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που σε μικρή ηλικία παντρεύονται και κάνουν παιδιά, ενώ δεν έχουν βρει τον κατάλληλο σύντροφο μερικές καταλήγουν διαζευγμένες.

Άσχετα με το αν είναι 20, 30 ή 40, μιλάμε για γυναίκες που αγωνίζονται για να σταθούν ξανά μόνες στα πόδια τους και μάλιστα με ένα ή περισσότερα παιδιά.

Αυτές οι γυναίκες έχουν μία διαφορετική προσέγγιση στη ζωή, η οποία διαφέρει κατά πολύ από την άποψη που μπορεί να έχει μία κοπέλα που δεν έχει κάνει ποτέ οικογένεια.

Οι ευθύνες, οι υποχρεώσεις και οι προτεραιότητες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές μιας κοπέλας που απλά κάνει τη ζωή της  βγαίνοντας, διασκεδάζοντας και πίνοντας ποτά.

Τι γίνεται λοιπόν, όταν μας αρέσει μία γυναίκα που είναι χωρισμένη με παιδί; Πόσες ελπίδες έχουμε όταν βλέπουμε πόσες υποχρεώσεις έχει; Πόσο ρόλο θα παίξει η δική μου κατάσταση;

Χωρισμένη με παιδί: Τι να προσέξεις

Θα τσεκάρει την οικονομική σου κατάσταση

Δεν έχει δόλο, ούτε θέλει να σου φάει τα χρήματα (ή μπορεί και ναι, τσέκαρέ το). Συνήθως όμως, ο λόγος που θα τσεκάρει την οικονομική σου επιφάνεια είναι γιατί εκτός από εκείνη, έχει κι άλλους να σκεφτεί. Δεν μπορεί να μπει στη διαδικασία να τρέφει άλλο ένα στόμα όταν έχει ήδη να ασχοληθεί με ένα ή δύο παιδιά. Θα πρέπει να έχεις την οικονομική ικανότητα να στηρίξεις τον εαυτό σου. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνεις για όλους, αλλά τουλάχιστον να μπορείς να στηριχτείς μόνος σου.

Εναλλακτικά, δε θα μπορεί να σε υπολογίσει, οπότε ίσως περάσετε μερικές ευχάριστες στιγμές και αυτό είναι όλο.Είναι χωρισμένη με παιδί – Πως το διαχειρίζομαι;

Θα τσεκάρει την οικογενειακή σου κατάσταση

Μία γυναίκα που έχει κάνει τον κύκλο της σα μάνα, θα θέλει να δει σε τι κατάσταση είσαι κι εσύ. Είναι πολλές αυτές που προτιμούν να είναι με κάποιον που βρίσκεται στην ίδια οικογενειακή κατάσταση – χωρισμένος με παιδιά, γιατί αισθάνονται ότι μπορεί να τις καταλάβει ευκολότερα. Ειδικά αν δε θέλουν να μπουν στη διαδικασία να κάνουν κι άλλο παιδί, τότε θα εστιάσουν αρκετά σε αυτό.

Οπότε κι εδώ θα παίξουν ρόλο οι προθέσεις σου. Αν είσαι στην ίδια κατάσταση, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να το κρατήσεις για κάτι περισσότερο. Αν όχι, τότε θα τσεκάρει τις προθέσεις σου. Αν «καλπάζεις» προς την αποκατάσταση και το γάμο, ενδεχομένως να «φας πόρτα».

Συχνά θα είσαι σε δεύτερη μοίρα

Κακά τα ψέματα, τα παιδιά της θα έχουν πάντα προτεραιότητα. Ό,τι και να κάνει, θα είναι με κύριο γνώμονα εκείνα και μετά εκείνη, οπότε εσύ θα είσαι στην τρίτη θέση. Σε τέτοιες περιπτώσεις δε χωράνε εγωισμοί και γκρίνιες. Αν σου πει ότι έχει εκκρεμότητα με τα παιδιά της, τότε δεν μπορείς παρά να το δεχτείς ή ακόμα καλύτερα να τη βοηθήσεις με αυτό. Έτσι θα δει ότι την καταλαβαίνεις και ότι την αποδέχεσαι όπως είναι.

Να θυμάσαι ότι υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει στο πλάνο και ο πρώην άντρας της, οπότε τα πράγματα περιπλέκονται λίγο ακόμα. Ακόμα κι αν δε θέλει να τον βλέπει, δεν παύει να είναι ο άνθρωπος με τον οποίο έκανε παιδί, οπότε θα έχει μία ιδιαίτερη θέση για αυτόν. Έχε ανοιχτό μυαλό σε αυτές τις καταστάσεις.

Θα είναι συνειδητοποιημένη

Στα καλά αυτών των καταστάσεων, είναι το γεγονός ότι η γυναίκα που είναι χωρισμένη με παιδί, είναι πιο συνειδητοποιημένη. Θα ξέρει πολύ περισσότερο τι θέλει (ελπίζουμε πάντα) και θα είναι πιο σίγουρη σε αυτά που θα ζητάει. Οι καταστάσεις και το γεγονός ότι είναι υπεύθυνη για άλλη μία ή δύο ζωές, την κάνουν πιο σοβαρή, αυστηρή και αποφασιστική.

Απλά πρόσεξε να μην της δώσεις το δικαίωμα να σε διαχειριστεί ως ένα ακόμα από τα παιδιά της.

Ενδεχόμενες ανασφάλειες

Πολλές φορές αισθάνονται ότι η μπογιά τους δεν περνάει πια. Λίγο ο κοινωνικός προγραμματισμός, λίγο οι αμφιβολίες γιατί μετά από την εγκυμοσύνη το σώμα ταλαιπωρείται, μία τέτοια γυναίκα θα βγει λίγο πιο δύσκολα από το καβούκι της.

Μπορεί να αισθανθεί ότι δεν έχει πέραση, ότι κανείς δε θα την θέλει τώρα που έχει παιδιά ή που έρχεται από «κατεστραμμένη» οικογένεια, ότι το σώμα της είναι άσχημο ή ακόμα και το ότι είναι καιρό εκτός παιχνιδιού και έχει ξεχάσει πως φλερτάρουν.

Αν μπορέσεις να της δώσεις πίσω την χαμένη της αυτοπεποίθηση, αν της δείξεις ότι την δέχεσαι όπως είναι και ότι εξακολουθεί να μετράει ως γυναίκα και ως άνθρωπός, τότε θα την κερδίσεις. Εξάλλου, για κάποιο λόγο σου άρεσε και ασχολήθηκες μαζί της εξ’ αρχής.

Και αν θελεις να μάθεις περισσότερα για το πως μπορείς να φλερτάρεις αποτελεσματικά με κάθε γυναίκα, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!