Η Ζωή μετά το Διαζύγιο: Νέες Γνωριμίες και Φλερτ - Men's Bible

Η Ζωή μετά το Διαζύγιο: Νέες Γνωριμίες και Φλερτ

Η Ζωή μετά το Διαζύγιο: Νέες Γνωριμίες και Φλερτ

Αν έχεις πάρει διαζύγιο πρόσφατα, ίσως νιώθεις πως είναι πλέον πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, να επιστρέψεις ξανά στην «ενεργό δράση». Ίσως αισθάνεσαι πως η απώλεια αυτή είναι ένα τεράστιο πλήγμα το οποίο θα σε συνοδεύει για όλη σου τη ζωή.

Ευτυχώς, τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Πρώτα από όλα, πάψε να θεωρείς πως το διαζύγιο σε στιγματίζει. Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι, έτυχε να χωρίσεις.

Το διαζύγιο είναι απλώς το τέλος μιας σχέσης, που τυγχάνει να έχει επισημοποιηθεί, ή να έχει κρατήσει λίγο περισσότερο από όσο κρατάνε οι σχέσεις. Και η βασική διαφορά του με τη λήξη μιας οποιασδήποτε άλλης σχέσης είναι ότι για να ξεμπερδεύεις έχει πολύ χαρτούρα.

Καλύτερα να σκεφτείς ότι, επιτέλους, ανοίγουν οι ορίζοντές σου. Έχεις καινούριες προοπτικές. Μπορείς να εστιάσεις στον εαυτό σου, στο πώς θα ξαναχτίσεις τη ζωή σου. Μπορείς να βρεις νέες ασχολίες ή να καταπιαστείς με πράγματα που ο έγγαμος βίος δεν σου επέτρεπε να κάνεις. Μπορείς να επαναπροσδιορίσεις το μέλλον σου, πράγμα το οποίο είναι άπειρα σημαντικότερο από το να ανησυχείς για το πώς θα ξεστομίσεις τη φράση «ξέρεις, είμαι χωρισμένος».

Στάσου ξανά στα πόδια σου μετά το διαζύγιο

Πάρε το χρόνο σου να ξανασταθείς στα πόδια σου. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να κάνεις καινούριους φίλους αλλά να είσαι βέβαιος πως υπάρχουν ευκαιρίες. Πώς θα γνωρίσεις λοιπόν καινούριους ανθρώπους μετά το διαζύγιο; Ανάσυρε από το χρονοντούλαπο τα παλιά σου ενδιαφέροντα ή τα απωθημένα σου, τι σου αρέσει ή τι θα σου άρεσε να κάνεις; Υπάρχει κάτι που να σε γεμίζει πέρα από τη δουλειά;

Και φυσικά υπάρχει πάντα η επιλογή να γίνεις μέλος της μεγάλης ανδρικής κοινότητας του Men’s Bible, όπου θα γνωρίσεις πολλούς άλλους άνδρες στην ίδια πορεία με τη δικιά σου.

Εναλλακτικά, μπορείς να ψάξεις να βρεις ασχολίες που θα σε φέρουν σε επαφή με ανθρώπους με παρόμοια γούστα και ενδιαφέροντα. Μπορεί να θέλεις να μπεις στον εθελοντισμό για κάποια διοργάνωση, μπορεί να θέλεις να ασχοληθείς με κάποια ερασιτεχνική ομάδα θεάτρου ή να ξεκινήσεις ζωγραφική. Δες τι προσφέρει ο δήμος στην περιοχή που μένεις. Σίγουρα θα βρες κάτι που να σε ενδιαφέρει.

Πρόβαλε σωστά τον εαυτό σου

Δύο μόνο πράγματα πρέπει να σε απασχολούν. Πώς θα πλασάρεις τον εαυτό σου και πώς θα αναδείξεις τον καλό σου εαυτό, για να μπορέσεις να τον πλασάρεις. Μην γίνεσαι σκληρός με τον εαυτό σου και τον λυπάσαι, μην αστειεύεσαι με τη δυστυχία σου, μην κάνεις και μην λες οτιδήποτε που να υπονοεί μειωμένη αυτοεκτίμηση και μιζέρια. Και κυριότερα μην είσαι συχνά αυτοσαρκαστικός.

Όσο άσχημα και αν αισθάνεσαι με το χωρισμό σου, όσο και αν πιστεύεις πως έχασες τον κόσμο κάτω από τα πόδια σου, μην το αφήσεις να φανεί. Η πικρία και η απογοήτευση δεν είναι θελκτικές.

Δείξε γενναίος και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Δείξε άνεση με το περιβάλλον σου και με αυτό που σε συνέβη. Η θετική σκέψη είναι ο σπουδαιότερός σου σύμμαχος.

Πέρασες μια άσχημη περίοδο. Τέτοιες περίοδοι υπάρχουν σε όλων μας τις ζωές, όπως επίσης συμβαίνουν και καλά. Μην ντρέπεσαι αν δεν είσαι έτοιμος για σχέση και αναζητάς απλώς κάτι περιστασιακό. Δεν είναι αμαρτία.

Ίσα -ίσα που θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς θέλεις. Θα σου δώσει την ευκαιρία να φιλτράρεις τους καινούριους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν, ώστε να κρατήσεις κοντά σου μονάχα τους σωστούς (ή τουλάχιστον τους σωστότερους).

Θες να φτιάξεις ξανά την προσωπική σου ζωή; Δες εδώ

Δεν είναι κακό να έχεις πάρει διαζύγιο

Επίσης μην ντρέπεσαι να πεις ότι έχεις χωρίσει. Δεν είσαι ο πρώτος και δεν θα είσαι ο τελευταίος. Εκτός κι αν είναι όντως σχετικό, κανονικά δεν θα πρέπει να είναι καν θέμα συζήτησης.

Δεν υπάρχει καν λόγος να ανησυχείς για το πώς θα το πάρουν. Αν κάποια ρωτήσει για το παρελθόν σου, πες, ας πούμε, «δεν τα καταφέραμε με τη γυναίκα μου». Κι αν η γνωριμία προχωρήσει σε σχέση, τότε μπορείς να μοιραστείς περισσότερα. Σιαφορετικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις και πιθανότατα δεν θα σε πιέσει κανείς.

Ειλικρινά, είναι καλύτερα να μην εξηγείς τα πάντα στους πάντες. Αν αρχίσεις τη γκρίνια και τη μιζέρια για το διαζύγιο και την πρώην γυναίκα, δεν είναι απίθανο κάποια γυναίκα που θα το ακούσει να βγάλει εντελώς λάθος συμπεράσματα για σένα.

Μπορεί να θεωρήσει ότι κουβαλάς πικρία, ίσως και απωθημένα. Μπορεί αυθόρμητα και ενδόμυχα να πάρει το μέρος της πρώην σου. Μπορεί να θεωρήσει ότι ψάχνεις ψυχολόγο ή δεκανίκι για να ξανασταθείς στα πόδια σου. Κάποιες γυναίκες θέλουν να γίνουν ερωμένες, άλλες σύζυγοι, αλλά κανείς δεν θέλει να γίνει δεκανίκι για κανένα.Ο Χωρισμός δεν πρέπει να σε κρατάει πίσω, Η Ζωή μετά το Διαζύγιο: Νέες Γνωριμίες και Φλερτ

Άσε την ανάλυση στην άκρη

Μην τα υπεραναλύεις  τα πράγματα. Έχεις άγχος, είναι κατανοητό. Σε κανέναν δεν αρέσει η μοναξιά, ειδικά αν την είχε ξεσυνηθίσει, ειδικά αν το άλλο μέλος της σχέσης ήταν εκείνο που έφυγε πρώτο. Αλλά στο κάτω -κάτω δεν είναι και τόσο φοβερό να είναι κανείς μόνος για κάποιο διάστημα μετά από ένα διαζύγιο.

Η μοναξιά μας δίνει την ευκαιρία να τα βρούμε με τον εαυτό μας. Και πρέπει να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας, έτσι ώστε η κάθε μας συντροφιά να είναι επιλογή και όχι ανάγκη.

Και θυμήσου: ένας γάμος είναι σπουδαία εμπειρία. Ξέρεις πόσο καλά ή πόσο στραβά μπορεί να πάνε τα πράγματα με το άλλο φύλο, και έχεις ζήσει κάθε σενάριο συζήτησης και επαφής με το άλλο φύλο. Η εμπειρία αυτή θα σου φανεί χρήσιμη. Χαλάρωσε και απόλαυσε την εργένικη ζωή όσο ανασυγκροτείσαι για νέες περιπέτειες. Δεν είναι άσχημο πράγμα μια μικρή ανάπαυλα μοναξιάς. Δεν είναι καθόλου άσχημο πράγμα.

Θα είσαι μια χαρά.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!