Φλερτ Online ή από Κοντά; Τι να διαλέξεις - Men's Bible

Φλερτ Online ή από Κοντά; Τι να διαλέξεις

Φλερτ online ή από Κοντά;

Σε γενικές γραμμές το φλερτ δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα ανά τους αιώνες. Οι συμπεριφορές και τα στοιχεία εκείνα που κάνουν έναν άνδρα ελκυστικό μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.

Η αυτοπεποίθηση, το χιούμορ, η αποφασιστικότητα, η ευφυΐα, η ικανότητα να δημιουργείς κοινωνικές συμμαχίες, η δύναμη κλπ, πάντα έπαιζαν και συνεχίζουν να παίζουν ρόλο στην ανδρική ελκυστικότητα.

Αν υπάρχει κάτι που σήμερα είναι διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν και επηρεάζει την ανδρική επιτυχία στο φλερτ, αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε.

Παλαιότερα, και όταν λέω παλαιότερα μην πάει το μυαλό σου πολύ μακριά, η ανθρώπινη επικοινωνία στηριζόταν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στη διαπροσωπική επαφή.

Ναι, μπορεί να υπήρχαν εφημερίδες και βιβλία και οι άνθρωποι να αντάλλαζαν γράμματα. όμως στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό της,  η επικοινωνία γινόταν δια ζώσης.

Έπρεπε να δεις τον άλλο για να του μιλήσεις, να τον αξιολογήσεις και να τον γνωρίσεις.

Στην εποχή μας όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά.

Πλέον επικοινωνούμε επικίνδυνα πολύ περισσότερο με το κείμενο. Οι περισσότερες γνωριμίες που γίνονται εκτός κοινωνικού κύκλου, λαμβάνουν χώρα στον ψηφιακό κόσμο των social media και των dating apps.

Και ακριβώς λόγω της φύσης του μέσου (κείμενο), κάποιος κατά τα άλλα ελκυστικός και γοητευτικός άνδρας με πολλές επιτυχίες στην πραγματική ζωή, μπορεί να δυσκολευτεί να εκφράσει αποτελεσματικά τον εαυτό του.

Η γνωριμία μέσω μηνυμάτων και η γνωριμία από κοντά έχουν κάποιες χτυπητές διαφορές.

Εξ’ αιτίας αυτών των διαφορών κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν διαφορετικά στο φλερτ μέσω μηνυμάτων και διαφορετικά στο φλερτ από κοντά.

3 Βασικές διαφορές ανάμεσα στο φλερτ online και το φλερτ από κοντά

Στο φλερτ online η πρώτη εντύπωση παίζει μεγαλύτερο ρόλο

Φαντάσου ότι προσεγγίζεις μια κοπέλα σε κάποιο μπαρ που έχεις βγει για ποτό. Όμως ο τρόπος με τον οποίο έχεις ντυθεί και η αρχική σου αμηχανία δε δημιουργούν ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις.

Το αντίθετο μάλιστα, η κοπέλα έχει πάρει μια έκφραση αποδοκιμασίας στο πρόσωπό της και φαίνεται ότι θα προτιμούσε να την είχε προσεγγίσει κάποιος πιο… «ωραίος».

Παρ’ όλα αυτά εσύ δεν αποθαρρύνεσαι απ’ την αντίδρασή της και με χαμόγελο της μιλάς και προσπαθείς να τη γνωρίσεις. Η κοπέλα αρχικά απαντά με κοφτό και σύντομο τρόπο, όμως σταδιακά αρχίζει και μαλακώνει.

Τα πειράγματα σου την κάνουν να γελάει και βρίσκει το χιούμορ σου έξυπνο. Καθώς μιλάτε εντοπίζετε πολλά κοινά μεταξύ σας σε βιώματα, εμπειρίες και απόψεις.

Επίσης, από τον τρόπο που μιλάς και εκφράζεσαι, η κοπέλα καταλαβαίνει ότι είσαι κάποιος που πιστεύει στον εαυτό του και παράλληλα κάποιος με ευφυΐα και χαρισματική προσωπικότητα.

Εκεί λοιπόν που αρχικά ήταν αρνητικά προκατειλημμένη απέναντι σου εξ’ αιτίας της πρώτης εντύπωσης που έδωσες, πλέον δείχνει χαρούμενη που σε γνωρίζει και σου στέλνει ξεκάθαρα σημάδια πως της αρέσεις.

Το φαινόμενο αυτό, δηλαδή το να ανατρέψεις μια αρνητική πρώτη εντύπωση, είναι απόλυτα εφικτό και μάλιστα πολύ συνηθισμένο στο φλερτ δια ζώσης.

Στο φλερτ μέσω μηνυμάτων όμως δύσκολα συμβαίνει.

Η πληθώρα εναλλακτικών επιλογών που υπάρχει στον ψηφιακό κόσμο κάνει τις γνωριμίες πιο επιφανειακές και τους ανθρώπους πιο ανυπόμονους.

Αν η πρώτη εντύπωση δεν είναι θετική, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία.

Τις περισσότερες φορές δε θα υπάρχει ούτε πρώτη, που σημαίνει ότι η κοπέλα θα αγνοήσει το μήνυμά σου και θα προχωρήσει εστιάζοντας σε άλλες επιλογές, ακόμα και αν αυτές είναι στην πραγματικότητα χειρότερες.

Το προφίλ σου λοιπόν και η ψηφιακή «δημόσια» εικόνα σου, παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο διαδικτυακό φλερτ.

Γι’ αυτό πρώτα φρόντισε να έχεις ένα αξιόλογο προφίλ και έπειτα δόμησε ένα αξιοπρόσεκτο πρώτο μήνυμα. Το αν θα υπάρχει συνέχεια είναι συνάρτηση αυτών των δύο παραγόντων (περισσότερο του πρώτου).Φλερτ online ή από Κοντά;

Στο φλερτ online δεν πρέπει να «μιλάς πολύ»

Υπάρχει ένα στερεότυπο στην κοινωνία μας σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες μιλούν ακατάπαυστα και διαρκώς. Δε θα καταπιαστώ με το αν είναι αλήθεια ή όχι.

Έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους για να γνωρίζω πως ο καθένας είναι αρκετά ξεχωριστός για να προβλεφθεί η προσωπικότητα με βάση κάποια γενική κατηγοριοποίηση.

Τα στερεότυπα σπάνια αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Όμως αυτό δεν είναι το θέμα αυτού του άρθρου.

Σε γενικές γραμμές όταν προσεγγίζεις μια κοπέλα με σκοπό να τη γνωρίσεις και να τη φλερτάρεις, το πιθανότερο είναι πως αρχικά θα συμμετέχει λιγότερο από εσένα στην κουβέντα.

Αυτό συμβαίνει γιατί προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες από τον τρόπο που μιλάς, φέρεσαι και αντιδράς, για να σχηματίσει μια γνώμη για εσένα και να καταλάβει αν αξίζει να επενδύσει περισσότερο σε μια γνωριμία μαζί σου.

Στο φλερτ από κοντά λοιπόν χρειάζεται να μιλάς περισσότερο και να παίρνεις πάνω σου την ευθύνη του διαλόγου, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά.

Στο φλερτ μέσω διαδικτύου όμως αυτή η τακτική φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο λόγος είναι απλός. Αν στέλνεις πολλά ή μεγάλα σε έκταση μηνύματα σε σύγκριση με την κοπέλα, είναι ξεκάθαρο ότι επενδύεις περισσότερο χρόνο και κόπο για να φτιάξεις το μήνυμα.

Δηλαδή προσπαθείς περισσότερο. Φαντάσου το λίγο: στέλνεις μεγάλα μηνύματα πέντε και έξι προτάσεων ενώ η κοπέλα απαντάει πιο αραιά με μηνύματα δύο και τριών προτάσεων.

Τι αίσθηση θα σου άφηνε μια τέτοια εικόνα; Ποιος είναι αυτός που κυνηγάει και που προσπαθεί και ποιος είναι ποιο χαλαρός και έχει το πάνω χέρι;

Όταν η γνωριμία γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί ακόμα και αν η κοπέλα δε μιλάει, σε ακούει και δημιουργεί μια εικόνα για εσένα στο μυαλό της.

Επενδύει δηλαδή, απλά με διαφορετικό τρόπο. Αντίθετα, στο γραπτό λόγο η κοπέλα μπορεί να αγνοήσει το μήνυμά σου, να το κοιτάξει για ένα δευτερόλεπτο και να απαντήσει συνοπτικά με τρεις λέξεις.

Όχι απαραίτητα γιατί δε σε συμπαθεί, αλλά γιατί εστιάζει την προσοχή της σε άλλα πράγματα της καθημερινότητάς της.

Όταν φλερτάρεις με μηνύματα λοιπόν, φρόντισε να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στην έκταση και το ρυθμό (δηλαδή το πόσο γρήγορα απαντάς) των δικών σου μηνυμάτων και της κοπέλας.

Στο online φλερτ το πως χειρίζεσαι τις λέξεις έχει μεγαλύτερη σημασία

Όταν έχεις την κοπέλα απέναντι σου οι λέξεις δεν έχουν τόση σημασία. Το βλέμμα, η κίνηση σου στο χώρο, το χαμόγελο σου και γενικά ο τρόπος σου και η συμπεριφορά σου, μπορούν να πουν περισσότερα για σένα απ’ ότι τα λόγια σου.

Μπορείς να φλερτάρεις αποτελεσματικά ακόμα και όταν δε μιλάτε την ίδια γλώσσα ή χωρίς καν να ανοίξεις το στόμα σου.

Όμως όταν επικοινωνείς μέσω κειμένου, το μόνο εργαλείο που έχεις στη διάθεσή σου είναι οι λέξεις και ο τρόπος που τις χειρίζεσαι.

Με αυτές δημιουργείς εικόνες και συναισθήματα και αν τις χειρίζεσαι σωστά, η κοπέλα περνάει καλά και θέλει να μιλάει μαζί σου.

Αν πάλι ο λόγος σου είναι πεζός, γρήγορα θα καταλήξει βαρετός.

Όπως βλέπεις αν και οι βασικές αρχές του φλερτ διατηρούνται αναλλοίωτες στο χρόνο, διάφορες λεπτομέρειες αλλάζουν ανάλογα με το πολιτισμικό πλαίσιο και με το μέσο με το οποίο έρχεστε σε επαφή.

Το φλερτ online μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις γνωριμίες όταν το πρόγραμμά σου είναι γεμάτο και ο χρόνος ελάχιστος. Επίσης, μπορεί να σε φέρει σε επαφή με αξιόλογες και ενδιαφέρουσες γυναίκες τις οποίες λόγω απόστασης δύσκολα θα συναντούσες έξω.

Όμως, δεν παύει να είναι ένας συμπληρωματικός τρόπος να φλερτάρεις και ο οποίος μάλιστα απέχει αρκετά απ’ τα φυσικά μας ένστικτα.

Βελτιώσου λοιπόν στη διαδικτυακή επικοινωνία κάνε όμως και χώρο στο πρόγραμμά σου και για «ζωντανές» γνωριμίες.

Θες προτιμάς φλερτ online και θέλεις να μάθεις να το παίζεις στα δάχτυλα; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!