Επιτυχημένη Σχέση: Πρώτα απ’ όλα μάθε τον Εαυτό σου - Men's Bible

Επιτυχημένη Σχέση: Πρώτα απ’ όλα μάθε τον Εαυτό σου

Επιτυχημένη Σχέση: Πρώτα απ’ όλα μάθε τον Εαυτό σου

Το να κάνεις μια επιτυχημένη σχέση δεν είναι εύκολο. Προβλήματα ξεφυτρώνουν εκεί που δεν το περιμένεις και όσο δεμένοι και αν είστε, θα έρθει η στιγμή που η ατμόσφαιρα ανάμεσα σας θα παγώσει.

Κάποιες φορές θα μαλώσετε για ασήμαντες αφορμές, ενώ άλλες φορές οι καυγάδες θα αφορούν πιο σοβαρούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που πραγματικά θέλω να κατανοήσεις είναι το εξής: η υγιής και επιτυχημένη σχέση ξεκινάει με εσένα.

Εσύ πρέπει να αναρωτηθείς αν έχεις αντιμετωπίσει και αν έχεις βάλει σε τάξη τα δικά σου προβλήματα πριν μοιραστείς τη ζωή σου με κάποια.

Και αυτό γιατί όταν κουβαλάμε στη σχέση μας ατακτοποίητα ζητήματα από το παρελθόν, εύκολα μετατρέπουμε μια όμορφη και απολαυστική επαφή σε μια τοξική αλληλεπίδραση.

Φυσικά, η υποχρέωση να έχουμε βάλει σε τάξη τα συναισθηματικά μας ζητήματα ισχύει και για τα δύο μέλη της σχέσης. Για αυτό άλλωστε το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να ψάχνεις σε μια υποψήφια σύντροφο είναι το να μπορεί να διαχειριστεί τις ανασφάλειες της.

Οι άνθρωποι που μπαίνουν σε σχέσεις εύκολα και γρήγορα, ή για τους λάθος λόγους, συχνά καταλήγουν να μην κάνουν επιτυχημένες σχέσεις.

Τα καλά νέα είναι πως με λίγη αυτογνωσία και κατανόηση του ποιος είσαι και γιατί κάνεις ότι κάνεις, μπορείς να κρίνεις με ασφάλεια αν μια σχέση είναι καλή για εσένα.

Αρκετοί άνδρες ευχαριστιούνται τις μακροχρόνιες σχέσεις και προτιμούν να είναι με μια κοπέλα, με την οποία περνούν καλά, για αρκετό καιρό. Άλλους πάλι δεν τους ενθουσιάζει η προοπτική της μακροχρόνιας δέσμευσης.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αναγνωρίσεις τι πραγματικά θες εσύ και τι απολαμβάνεις περισσότερο.

Επικοινωνία, απαραίτητη για επιτυχημένη σχέση

Μπορείς να βρεις πολλές και διαφορετικές συμβουλές για το πώς να κάνεις μια υγιή και επιτυχημένη σχέση.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι μια: Ο καλύτερος τρόπος να είσαι ικανοποιημένος και χαρούμενος με τη σχέση σου, είναι να έχετε δουλέψει με την κοπέλα σου τον τομέα της αποτελεσματικής και της σαφούς επικοινωνίας.

Το να μπορείτε να εκφράσετε με σαφήνεια συναισθήματα και προβληματισμούς, είναι ο μοναδικός τρόπος να διατηρήσεις τη σχέση σου σε μια υγιή βάση.

Ναι, θα υπάρχουν καυγάδες και διαφωνίες και αυτό είναι φυσιολογικό. Όμως πρέπει να  μπορείτε να πείτε ο ένας στον άλλο πως νιώθετε και γιατί νιώθετε όπως νιώθετε.

Διαφορετικά αρνητικά συναισθήματα αρχίζουν να συσσωρεύονται μέσα σας. Αρχίζετε να νιώθετε σαν μπαλόνι έτοιμο να εκραγεί από την πολύ πίεση, ώσπου τελικά η σύγκρουση γίνεται αναπόφευκτη.

Βέβαια, ξέρω καλά πως ως άνδρας ίσως να μην ξέρεις πάντα πώς να εκφράσεις με σαφήνεια το πώς νιώθεις.

Πολλές φορές ο άνδρας που εκφράζει τα συναισθήματα του στιγματίζεται ως αδύναμος. Όμως, το να αφήσεις τον εαυτό σου συναισθηματικά ευάλωτο είναι στην πραγματικότητα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να τον κάνεις πιο δυνατό.

Ένας απλός τρόπος να βοηθήσεις τον εαυτό σου να εκφράσει τα συναισθήματα του μέσα σε ένα θερμό επεισόδιο και να αποκλιμακώσεις την κατάσταση, είναι να αναρωτηθείς τα εξής:

  • «Είναι εύλογο να νιώθω τόσο θυμωμένος, απογοητευμένος, στενοχωρημένος κλπ;»
  • «Μια συζήτηση μαζί της θα έλυνε το πρόβλημα;»
  • «Μήπως απλά έχω παρεξηγήσει κάτι και απλά χρειάζεται να χαλαρώσω;»

Η ενσυναίσθηση και η ενδοσκόπηση μπορούν να κρατήσουν το ζευγάρι δεμένο και τη σχέση υγιή ακόμα και στην πιο δυνατή τρικυμία.Τοξική Σχέση: Πώς να την Αναγνωρίσεις και να την Διαχειριστείς, Επιτυχημένη Σχέση: Πρώτα απ’ όλα μάθε τον Εαυτό σου

Πώς να καταλάβεις αν αξίζει να μπεις σε μια σχέση

Οι σχέσεις συνήθως δε χαλάνε εξ’ αιτίας ενός συγκεκριμένου γεγονότος, αλλά βαλτώνουν με το χρόνο. Άλλες φορές όμως είναι καταδικασμένες από την αρχή, καθώς αρκετοί άνδρες και γυναίκες μπαίνουν σε μια σχέση για τους λάθος λόγους.

Αν λοιπόν βγαίνεις με κάποια και βλέπεις πως σταδιακά τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά, ρώτα τον εαυτό σου: «Είναι η σωστή απόφαση να κάνω σχέση μαζί της;».

Εξέτασε με αντικειμενικό τρόπο την εκδοχή να είστε μαζί και δες αν υπάρχουν σημάδια πως η κοπέλα αυτή δεν κάνει για σχέση. Ξέρω φυσικά πως κάτι τέτοιο δεν το κάνεις εύκολα, ωστόσο χρειάζεται να εξετάσεις την κατάσταση με τη λογική και όχι με το συναίσθημα.

Οι διάφορες νευροχημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα στον εγκέφαλο, μπορούν να σε κάνουν να βλέπεις την συγκεκριμένη κοπέλα ως ότι καλύτερο σου έχει συμβεί στη ζωή σου.

Έτσι, νιώθεις ευχάριστα μαζί της αλλά παράλληλα η κρίση σου θολώνει και δυσκολεύεσαι να δεις τα σημάδια που μαρτυρούν πως εκείνη δεν κάνει για σχέση.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να παραδεχτείς πως με τη συγκεκριμένη κοπέλα νιώθεις υπέροχα, και να αναρωτηθείς αν μπορείς να συνεννοηθείς και να συνεργαστείς μαζί της σε μια υγιή και επιτυχημένη σχέση.

Διατήρησε τη γοητεία σου στη σχέση

Εύκολα αναγνωρίζεις μια υγιή και επιτυχημένη σχέση.

Και οι δυο σύντροφοι είναι άνετοι να επικοινωνήσουν τους προβληματισμούς τους και τα συναισθήματα τους ο ένας στον άλλο. Δε φοβούνται να εκφραστούν και δε νιώθουν άγχος για το αν και το πώς η άλλη πλευρά θα δεχτεί τα συναισθήματα τους.

Για αυτό λοιπόν, είναι σημαντικό να δείχνεις κατανόηση και ενσυναίσθηση, να είσαι υποστηρικτικός και φυσικά να μη χάνεις τη γοητεία σου.

Το φλερτ δε σταματάει ποτέ. Πρέπει να διατηρήσεις και στη σχέση την ελκυστικότητα και τα στοιχεία εκείνα που την τράβηξαν πάνω σου.

Να θυμάσαι πως μια γυναίκα δέχεται συνεχώς «προσφορές». Άλλοι άνδρες θα την προσεγγίσουν και θα την φλερτάρουν. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως η κοπέλα θα μπει στον πειρασμό να σε απατήσει, απλά θα ξέρει πως έχει και άλλες επιλογές.

Αν λοιπόν στην πορεία χάσεις όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την τράβηξαν αρχικά πάνω σου, η έλξη ανάμεσα σας θα ξεθωριάσει.

Προφανώς δε στα γράφω αυτά για να αρχίσεις να υποπτεύεσαι την κοπέλα σου ούτε για να γίνεις εμμονικός με το τι κάνει και με ποιον. Στα γράφω για να συνεχίσεις να είσαι ο καλύτερος τύπος που γνώρισε στη ζωή της.

Διατήρησε λοιπόν το παιχνίδι και το φλερτ στη μεταξύ σας επικοινωνία. Δείχνε της πως την εκτιμάς και άκου την όταν περνάει δύσκολα.

Θες να αναζωπυρώσεις την σπίθα της ερωτικής έλξης στη σχέση σου; Δες εδώ

Είσαι άνθρωπος των σχέσεων;

Η σκληρή αλήθεια είναι πως κάποιοι άνθρωποι (άνδρες και γυναίκες) απλά δεν είναι φτιαγμένοι να κάνουν σχέση. Το να είσαι σε μια σχέση απλά επειδή πιστεύεις πως αυτό πρέπει να κάνεις είναι λάθος και έτσι οδηγείς τον εαυτό σου στη μιζέρια.

Δεν υπάρχουν πρέπει εδώ, αυτό που έχει σημασία είναι να ζήσεις τη ζωή σου με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς και να την απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς.

Οι περιστάσεις, η χρονική στιγμή και η συναισθηματική σου κατάσταση παίζουν τεράστιο ρόλο στο αν είσαι έτοιμος για σχέση ή όχι.

Απλά πρέπει να είσαι τίμιος και ειλικρινής με τον εαυτό σου και το τι θες. Διαφορετικά εύκολα καταλήγεις να πάρεις λάθος αποφάσεις.

Η κοινωνία ασκεί πίεση στους ανθρώπους να νοικοκυρευτούν και η πίεση αυτή εύκολα αναγκάζει κάποιον να μπει σε μια λάθος σχέση για τους λάθος λόγους.

Για να μπεις και να χτίσεις μια υγιή και επιτυχημένη σχέση λοιπόν, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να γνωρίζεις τις επιθυμίες σου και τις ανάγκες σου.

Αν έχεις γνώθι σ’ αυτόν τότε οι επιλογές σου, όποιες και αν είναι, θα είναι οι σωστές.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!