Τελικά Ταιριάζουμε; Πως να καταλάβεις στο Ραντεβού αν η κοπέλα σου κάνει - Men's Bible

Τελικά Ταιριάζουμε; Πως να καταλάβεις στο Ραντεβού αν η κοπέλα σου κάνει

Τελικά ταιριάζουμε; Πως να καταλάβεις στο ραντεβού αν η κοπέλα σου κάνει

Ήσουν ποτέ σε σχέση με κάποια που αρχικά έμοιαζε ως η ιδανική και αργότερα – ίσως πολύ αργότερα – αναφώνησες “ Τελικά δεν ταιριάζουμε καθόλου”;

Επτά χρόνια πριν, ήμουν σε μακροχρόνια σχέση με μια κοπέλα για την οποία ήμουν πεπεισμένος πως ήταν η ιδανική. Έλεγα σε όλους μου τους φίλους πως η συγκεκριμένη ήταν η τέλεια σύντροφος και πως ταιριάζουμε σε όλα. Και η αλήθεια είναι πως έτσι έδειχναν τα πράγματα.

Γελούσαμε με τα ίδια αστεία, λατρεύαμε την ίδια μουσική, γουστάραμε τις ίδιες ταινίες κλπ.

Όσο όμως ο χρόνος κυλούσε, άρχισα να παρατηρώ κάποιες πολύ σοβαρές ασυμβατότητες. Όχι σε σχέση με τις προτιμήσεις μας σε ταινίες και γούστα, αλλά ως προσωπικότητες, αξίες και στόχους.

Προσωπικά είμαι τύπος που θέλει πρόγραμμα στη ζωή του και μου αρέσει να ξεκινάω δυναμικά τη μέρα μου, αντίθετα εκείνη ήθελε να είναι πιο αυθόρμητη και να αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν χαλαρά.

Επίσης αν και κοινωνικός, είμαι από τη φύση μου εσωστρεφής τύπος, ενώ η τότε κοπέλα μου διακατέχονταν από σκληροπυρηνική εξωστρέφεια.

Μπορεί οι διαφορές αυτές να φαντάζουν μικρές, όμως πρόκειται για θεμελιώδεις ασυμβατότητες οι οποίες μέρα με τη μέρα επισκιάζουν το πάθος στη σχέση και δημιουργούν πολλές καθημερινές τριβές.

Από τότε λοιπόν έμαθα να αναρωτιέμαι, αν η εκάστοτε κοπέλα που έβγαινα ραντεβού και εγώ, ταιριάζουμε πραγματικά πριν προχωρήσω περαιτέρω.

Αντίστοιχα, κι εσύ πριν μπεις σε μια νέα σχέση χρειάζεται να γνωρίζεις πόσο συμβατοί είστε με την συγκεκριμένη κοπέλα. Πριν δηλαδή ξοδέψεις μήνες, χρόνια ή και δεκαετίες ολόκληρες σε μια σχέση καταδικασμένη εξ’ αρχής, να ρωτήσεις τον εαυτό σου “Ταιριάζουμε;” και να απαντήσεις ειλικρινά.

Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να αξιολογήσεις το πόσο συμβατοί είστε με μια κοπέλα πριν επενδύσεις πολύ σε μια σχέση μαζί της. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να ταιριάζετε στο 100%, ούτε πως αν υπάρχουν μερικές μικρές ασυμφωνίες, η σχέση είναι καταδικασμένη να μη λειτουργήσει.

Σημασία έχει όμως να είστε συμβατοί σε θεμελιώδες επίπεδο και να μπορεί ο καθένας να λειτουργήσει μέσα στη σχέση αυτόνομα, χωρίς να επιθυμεί ο ένας σύντροφος την αλλαγή του άλλου.

Για να καταλάβεις λοιπόν πόσο συμβατοί είστε με μια κοπέλα χρειάζεται να λάβεις υπ’ όψιν τα εξής:

#1 Η ανατροφή της

Ένας από τους παράγοντες που λαμβάνω πολύ υπ’ όψιν για να καταλάβω αν εγώ και η κοπέλα με την οποία είμαι σε ραντεβού ταιριάζουμε, είναι η ανατροφή της και γενικά η παιδική της ηλικία.

Η ανατροφή μας είναι ένας πολύ δυνατός και αξιόπιστος δείκτης του πως ένας άνθρωπος συμπεριφέρεται σε μια σχέση. Η οικογένεια μας επηρεάζει το πως διαχειριζόμαστε τις ερωτικές συγκρούσεις, το πως επικοινωνούμε και το τι ρόλο παίρνουμε μέσα στη σχέση.

Αν και η κοπέλα δε φταίει για τις δυναμικές στην οικογένεια την οποία μεγάλωσε, παρόλα αυτά η ανατροφή της σου παρέχει αρκετά στοιχεία για εκείνη που θα πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν.Συναισθηματική Χειραγώγηση : 4 σημάδια για να την καταλάβεις, Τελικά ταιριάζουμε; Πως να καταλάβεις στο ραντεβού αν η κοπέλα σου κάνει

#2 Η νοοτροπία της

Λέγοντας νοοτροπία εννοώ οτιδήποτε από το πως η κοπέλα αξιολογεί το σωστό και το λάθος σε ένα γεγονός, μέχρι το πόση ενσυναίσθηση δείχνει. Έχει λοιπόν το νου σου στο τι λέει και το πως συμπεριφέρεται και μην αφήνεις τα καλά της στοιχεία να θολώσουν την κρίση σου.

Για παράδειγμα μπορεί να είναι καλή και ευγενική μαζί σου αλλά ταυτόχρονα να είναι αγενής και απότομη όταν μιλάει με σερβιτόρους, ταμίες και άλλα επαγγέλματα που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση. Αυτή η αγένεια είναι ένας δείκτης της προσωπικότητας της που μπορεί να αγνοήσεις αν απλά μείνεις μονάχα στο πως φέρεται σε εσένα.

#3 Οι κοινές προτιμήσεις και αξίες που δείχνουν αν ταιριάζουμε

Όταν οι προτιμήσεις, οι στόχοι, οι αξίες και χαρακτηριστικά της προσωπικότητα όπως η εσωστρέφεια και η εξωστρέφεια έρχονται στο προσκήνιο, καταλαβαίνουμε πραγματικά αν μακροχρόνια ταιριάζουμε με κάποια κοπέλα..

Στην αρχή της σχέσης τείνουμε να αγνοούμε κάποιες πολύ σημαντικές ασυμβατότητες στο όνομα του πάθους και του έντονου συναισθήματος. Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Όσο καλό και αν είναι το σεξ μαζί της, όσο ελκυστική και εμφανίσιμη και αν είναι η κοπέλα, δε θα πρέπει να κάνεις εκπτώσεις στις αξίες σου και την προσωπικότητα σου απλά για να ταιριάξεις μαζί της.

Αν για παράδειγμα δεν αντέχεις τη μυρωδιά του τσιγάρου, απόφυγε την κοπέλα που καπνίζει δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Ή αν θες να ζεις ως ελεύθερο πουλί μην βγεις με μια κοπέλα που αναζητά σοβαρή σχέση και δέσμευση.

Όταν δύο άνθρωποι διαφέρουν αρκετά στα θέλω, στους στόχους και στις αξίες τους οι τριβές μεταξύ τους είναι αναπόφευκτες.

#4 Μοτίβα από το παρελθόν

Το παρελθόν δεν αποτελεί απόδειξη για το τι θα γίνει στο μέλλον, ωστόσο μπορεί να γίνει ένας καλός δείκτης. Αν η δυνητική σύντροφος σου είχε πολλές κακές σχέσεις στο παρελθόν, δραματικούς χωρισμούς και για όλα έφταιγαν οι πρώην της, τότε στο μυαλό σου θα πρέπει να σημάνει συναγερμός.

Οι άνθρωποι λειτουργούμε με συγκεκριμένα μοτίβα συμπεριφοράς. Αν η κοπέλα με την οποία βγαίνεις δείχνει να έχει ιστορικό κακών σχέσεων και να μην αναγνωρίζει τον δικό της ρόλο σε αυτές τις σχέσεις, τότε προχώρα με δική σου ευθύνη.

#5 Καλές επικοινωνιακές δεξιότητες

Οι καλές επικοινωνιακές δεξιότητες είναι κρίσιμες για μια καλή, ικανοποιητική και επιτυχημένη σχέση. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουμε ο ένας στον άλλο τις ανάγκες μας, διαχειριζόμαστε τις συγκρούσεις και διαπραγματευόμαστε μέσα στη σχέση, αποτελεί εξαίσιο δείκτη του αν ταιριάζουμε και του πως θα τα πάμε ως ζευγάρι.

Πως τα πάτε λοιπόν με την κοπέλα με την οποία βγαίνεις; Μιλάτε με σαφήνεια και εκφράζετε τα συναισθήματα σας με άνεση ή μαλώνετε έντονα, παίζετε συναισθηματικά παιχνίδια και σπάτε πράγματα;

Ταιριάζουμε; Κάνε τις σωστές ερωτήσεις στο ραντεβού

Οι ερωτήσεις αποτελούν ένα πολύ δυνατό εργαλείο στην επικοινωνία καθώς σου δίνουν τον έλεγχο της κουβέντας και τη δυνατότητα να την κατευθύνεις εκεί που θες. Αρκεί φυσικά να μη γίνονται με ρυθμό πολυβόλου.

Αυτό που κάνω λοιπόν σε κάθε ραντεβού, είναι να έχω μια λίστα με στοχευμένες ερωτήσεις που με βοηθούν να ανακαλύψω αν η κοπέλα κι εγώ ταιριάζουμε και εκείνη πληροί τα στάνταρ μου.

Έχοντας λοιπόν τους πιο πάνω παράγοντες στο νου σου, καθώς και το τι αναζητάς από μια πιθανή σύντροφο, είναι ώρα να χτίσεις και να διαμορφώσεις μια λίστα με τις δικές σου ερωτήσεις τις οποίες μπορεί να κάνεις στα ραντεβού σου.

Οι ερωτήσεις αυτές σκοπό έχουν να αποκαλύψουν κατά πόσο η κοπέλα που έχεις απέναντι σου ταιριάζει μαζί σου και πόσο κοντά είναι σε αυτά που αναζητάς σε μια κοπέλα.

Το καλό με αυτού του τύπου τις ερωτήσεις είναι πως σε βοηθούν να γνωρίσεις καλύτερα τον άνθρωπο με τον οποίο έχεις βγει και πως αποκαλύπτουν ότι έχεις στάνταρ και δεν είσαι άνδρας που βολεύεται με οτιδήποτε.

Ξεκίνα λοιπόν χαλαρά τη κουβέντα, συνδέσου μαζί της και σταδιακά άρχισε να εισάγεις τις ερωτήσεις αυτές.

Κάποια παραδείγματα είναι τα εξής:

Τι έχεις μάθει για τον εαυτό σου τα τελευταία πέντε χρόνια και πόσο έχεις αλλάξεις;”

Ένα από τα βασικά πράγματα που θες να έχει μια πιθανή σύντροφος, είναι η ικανότητα να αναλαμβάνει την ευθύνη των συναισθημάτων της και να διαχειρίζεται τις ανασφάλειες της. Θες λοιπόν κάποια η οποία να βελτιώνει τον εαυτό της και να ωριμάζει συναισθηματικά, όχι να μένει στάσιμη.

Που πιστεύεις πως χρειάζεται να μάθεις να είσαι περισσότερο υπεύθυνη;”

Το να χάνει συχνά τα κλειδιά του αυτοκινήτου είναι ενοχλητικό μεν αλλά αρκετά διαφορετικό και συγκριτικά αμελητέο από το να μην μπορεί να μην έχει σταθερή εργασία ή να μη ξεχρεώνει τους λογαριασμούς της στην ώρα τους. Για μια ώριμη σχέση θα πρέπει και οι δύο σύντροφοι να είναι υπεύθυνοι.

Ποια είναι η φιλοσοφία σου στη ζωή;”

Εδώ θες να έχεις το νου σου για απαντήσεις που είναι αισιόδοξες και όχι για γκρίνια και παράπονα. Οι θετικές και αισιόδοξες κοπέλες τείνουν να είναι και καλύτερες σύντροφοι.

Bonus, η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου.

Μου αρέσει αυτή η κοπέλα ακόμα και αν δεν αλλάξει καθόλου στο μέλλον;”

Πολλές φορές παρασυρόμαστε από τα καλά στοιχεία μιας πιθανής συντρόφου και θεωρούμε πως ταιριάζουμε μαζί της και πως τα στοιχεία εκείνα που μας ενοχλούν θα αλλάξουν στο μέλλον. Όμως πρόκειται για ένα στοίχημα που σχεδόν πάντα βγαίνει χαμένο.

Δε μπορούμε να κάνουμε κάποιον να αλλάξει επειδή το θέλουμε εμείς.

Αν λοιπόν είσαι πρόθυμος να είσαι με την κοπέλα όπως είναι τώρα για χρόνια χωρίς να επιθυμείς από εκείνη να αλλάξει, τότε αυτός είναι ένας καλός δείκτης συμβατότητας μεταξύ σας.

Ταιριάζουμε; Πως να εισάγεις τις σωστές ερωτήσεις

Οι πιο πάνω ερωτήσεις είναι απλά ένα μικρό δείγμα. Θα πρέπει σίγουρα να σκεφτείς τι θες εσύ από την κοπέλα και από τη σχέση και να χτίσεις τη δική σου λίστα ερωτήσεων-οδηγών που σε βοηθούν να ανακαλύψεις πόσο συμβατοί είστε με την κοπέλα που έχεις βγει ραντεβού.

Φυσικά, η κοπέλα δεν κατεβαίνει για πρωθυπουργός. Η κουβέντα θα πρέπει να ρέει αβίαστα και η κοπέλα να μη νιώθει πως δίνει συνέντευξη για μια θέση σε πολυεθνική. Ψάχνουμε να δούμε αν ταιριάζουμε μαζί της, όχι να την ανακρίνουμε

Αυτό που θες να πετύχεις λοιπόν, είναι να τη γνωρίσεις καλύτερα. Και ο στόχος των ερωτήσεων είναι να πυροδοτήσουν μια ζωηρή συζήτηση η οποία έχει ενδιαφέρον και οδηγεί στην ανταλλαγή πληροφοριών.

Χρησιμοποίησε τες λοιπόν σε μια ήρεμη και χαλαρή στιγμή και άκου προσεκτικά την απάντηση της.

Και για κάθε ερώτηση που της κάνεις, θα πρέπει να δώσεις και εσύ τη δική σου ειλικρινή απάντηση. Γιατί όπως η κοπέλα σου δίνει πληροφορίες για τον εαυτό της, έτσι και εσύ θα πρέπει να μοιραστείς πράγματα για εσένα. Πράγματα όπως εμπειρίες, απόψεις και συναισθήματα.

Φαντάσου το σα μια κλασική ζυγαριά με δύο ζύγια, οπού ο καθένας τοποθετεί πληροφορίες για τον εαυτό του και το ποιος είναι. Η ζυγαριά θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένη και όχι η κοπέλα να νιώθει πως μοιράζεται περισσότερα για τον εαυτό της απ’ ότι εσύ.

Το σύστημα αυτό θα σε βοηθήσει να ανακαλύπτεις περισσότερα για τις κοπέλες που σε ενδιαφέρουν και να ξεκινάς τις σχέσεις σου με πιο στέρεες και καλές βάσεις.

Θες να μάθεις πως να διαχειρίζεσαι τα ραντεβού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!