Γιατί χωρίζεις ευκολότερα το καλοκαίρι; - Men's Bible

Γιατί χωρίζεις ευκολότερα το καλοκαίρι;

Γιατί χωρίζεις ευκολότερα το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Βρίσκεσαι σε μία σχέση και ετοιμάζεσαι για διακοπές. Είσαι αρκετό καιρό στην ίδια σχέση και η διαδικασία σου είναι γνώριμη.

Ψάχνεις να βρεις δωμάτιο, εισιτήρια για το καράβι και όλα τα απαραίτητα για την εβδομάδα ή τις εβδομάδες που έρχονται. Κάτι σε ενοχλεί όμως. Κάτι δεν σου κολλάει στην όλη κατάσταση. Εκεί που ξεκινάς για διακοπές λοιπόν, καταλήγεις μόνος και φρεσκοχωρισμένος.

Από εκεί που δεν το περίμενες, έμεινες μόνος σου. Και το πιο απίθανο στην όλη φάση είναι το γεγονός ότι εσύ το ξεκίνησες όλο αυτό. Εσύ ήσουν αυτός που ζήτησες να χωρίσετε και ακόμα προσπαθείς να καταλάβεις τι έγινε.

Γιατί προέκυψε αυτό όμως; Βασικά υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που παίζουν ρόλο και ο ένας είναι πιο περίεργος από τον άλλο.

Φταίει ο καιρός

Όσο κι αν σου ακούγεται περίεργο, η αλλαγή του καιρού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Η άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης και των αλλαγών. Με την αλλαγή του καιρού, έρχονται αλλαγές και στον άνθρωπο.

Το σώμα μπαίνει σε διαδικασία ανανέωσης και αυτό παίρνει μπάλα και την σχέση σου. Με τον ήλιο, το σώμα σου παράγει περισσότερη σεροτονίνη και λιγότερη μελανίνη με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι ψυχολογική ανάταση και άνεση. Αυτό μπορεί να έχει σαν συνέπεια να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου και να μην θες δίπλα σου κάποια για να αισθανθείς σιγουριά η ασφάλεια.

Φυσικά δεν μπορείς να τα χρεώσεις όλα στον καιρό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρόβλημα προϋπάρχει. Αν η σχέση σου είναι σχέση ρουτίνας, τότε είναι πολύ φυσικό να θες να αποδεσμευτείς.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο του να μένεις σε μία σχέση «για να περάσεις τον χειμώνα». Πολλές έρευνες δείχνουν ότι με την λήξη του καλοκαιριού, πολύς κόσμος «αράζει» σε μία σχέση για να ξεχειμωνιάσει, ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για κάτι βαθύτερο. Περίεργο ή όχι, έτσι έχουν τα πράγματα.

Φταίνε τα ερεθίσματα

Κακά τα ψέματα. Το καλοκαίρι υπάρχουν πολύ περισσότερα ερεθίσματα γύρω σου. Ο καιρός ζεσταίνει και τα ρούχα γίνονται όλο και πιο αποκαλυπτικά. Είναι λογικό, λοιπόν, να αισθάνεσαι περισσότερο την επιθυμία να γνωρίσεις όλες αυτές τις όμορφες γυναίκες που τριγυρίζουν γύρω σου. Ειδικά αν δεν σε εμπνέει η σχέση σου, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.

Επίσης, οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές στο φλερτ και το παιχνίδι, καθώς με την αλλαγή του καιρού αλλάζει και η δική τους διάθεση.Γιατί χωρίζεις ευκολότερα το καλοκαίρι;

Φταίνε τα social media

Αυτό είναι το ατυχές φαινόμενο της εποχής μας. Δυστυχώς, τα social media σκοτώνουν τις σχέσεις. Έχει παρατηρηθεί ότι πλέον τα ζευγάρια περνάνε πολύ λιγότερο ποιοτικό χρόνο μαζί, γιατί είναι απορροφημένοι από τα posts, τα likes και τις φωτογραφίες. Ίσως δεν το έχεις καταλάβει αλλά μάλλον περνάς αρκετό καιρό επάνω από το κινητό σου.

Τι μπορείς να κάνεις για όλο αυτό;

Κοίτα, αυτή είναι μία φυσική διαδικασία. Δεν μπορείς να αποφύγεις μία φυσιολογική κατάσταση, ειδικά αν η σχέση σου έχει προβλήματα. Οπότε πρέπει να ξεκινήσεις από εκεί.

Θες να σώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Με την προϋπόθεση ότι σε ενδιαφέρει να σώσεις την σχέση σου, ξεκίνα με απλά βήματα. Όπως έχουμε πει αρκετές φορές, η επικοινωνία είναι απαραίτητη. Αντί να παίζεις με το κινητό σου, άσε το στην άκρη για λίγο και ασχολήσου με την κοπέλα σου. Μίλησε μαζί της και κάντε κοινές δραστηριότητες.

Το χειρότερο πράγμα για μία σχέση είναι η ρουτίνα. Ειδικά τον χειμώνα που οι επιλογές είναι σχετικά περιορισμένες, αντί να κλειστείτε μέσα σε τέσσερις τοίχους, μπορείτε να επιλέξετε να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείτε να κάνετε αρκεί να έχετε όρεξη.

Αν δεν θες να σε βρει το καλοκαίρι μόνο, καλό είναι να οργανωθείς από τον χειμώνα λοιπόν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!