Χωρισμός: πως θα συνέλθεις γρήγορα; - Men's Bible

Χωρισμός: πως θα συνέλθεις γρήγορα;

Χωρισμός: πως θα συνέλθεις γρήγορα;, 3 απλοί Λόγοι που εξηγούν γιατί βιώνεις Άσχημα έναν Χωρισμό

Βγήκες από μια άσχημη σχέση; Όλοι μας το έχουμε περάσει αυτό. Είναι φυσιολογικό να νιώθεις κουρασμένος και εξαντλημένος. Είναι φυσιολογικό να μην έχεις ιδέα πως μπορείς να ανακάμψεις, να συνέλθεις και να νιώσεις ξανά ο εαυτός σου.

Για σένα, λοιπόν, που αντιμετωπίζεις αυτή την κατάσταση και δεν μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω, σου παρουσιάζουμε κάποιες συμβουλές για να ξεπεράσεις τον πρόσφατο χωρισμό που βίωσες και να αρχίσεις να βγαίνεις ξανά ραντεβού.

#1 Αποδέξου τον πόνο

Πρώτα από όλα, πρέπει να σταματήσεις να μάχεσαι και να αποδεχτείς τον πόνο. Οι χωρισμοί πονάνε.

Δεν θα είναι όμως πιο εύκολο, αν προσποιείσαι ότι δεν περνάς άσχημες στιγμές τώρα που χώρισες. Οπότε άφησε τον εαυτό σου να αισθανθεί άσχημα. Αποδέξου τον πόνο και θα συνέλθεις πιο γρήγορα.

Πριν ξεκινήσεις να γνωρίζεις νέες κοπέλες, πρέπει να εξοικειωθείς με τον πόνο του χωρισμού. Τότε θα νιώσεις πιο έτοιμος για νέες γνωριμίες και που ξέρεις μπορεί να βρεις κάτι καλύτερο. Με αυτό δεν εννοούμε ότι πρέπει να κάθεσαι σπίτι και να κλαίγεσαι μόνιμα. Από την άλλη όμως αν δεν θρηνήσεις τη σχέση που τέλειωσε, δεν θα μπορέσεις και να κλείσεις το θέμα μέσα σου.

Το να μπορέσεις να νιώσεις όλα σου τα συναισθήματα, είναι πολύ βασικό, όπως εξηγεί και ο Κοσμάς στο βίντεο: 

#2 Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου

Υπάρχει η τάση όταν χωρίζει κανείς να ρίχνει τον εαυτό του με τα μούτρα σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση υπάρχει εκεί έξω. Σίγουρα το έχεις σκεφτεί και εσύ καθώς θες να συνέλθεις όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Όμως, αυτό που πρέπει να κάνεις πραγματικά είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Δώσε έμφαση στη καριέρα σου, πήγαινε εντατικά στο γυμναστήριο και βρες νέες δραστηριότητες. Βρες χρόνο να κάνεις όλα αυτά που θα έκανες αν ξαφνικά είχες ελεύθερο χρόνο, οπότε κάνε το. Ποτέ δεν είναι αργά για αυτοβελτίωση.Χωρισμός: πως θα συνέλθεις γρήγορα;

#3 Σκέψου απλά τι θες …και τι δεν θες

Ένα καλό του χωρισμού είναι ότι αποκτάς μια νέα οπτική για το τι θες στην επόμενη σχέση σου. Επίσης, μπορείς να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που δεν θέλεις να βρεις στην επόμενη κοπέλα που θα θελήσεις να κάνεις σχέση μαζί της.

Το να πάρεις λίγο χρόνο για σένα για να δεις ακριβώς τι είναι αυτό που αναζητάς, θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη και πίστεψέ με θα συνέλθεις από τον πρόσφατο χωρισμό σου. Το θέμα είναι να μην βρεθείς στο τέλος με μια μεγάλη λίστα που θα γράφει τι πρέπει να κάνεις και τι όχι. Μπορείς απλά να κατηγοριοποιήσεις τις προτεραιότητές σου πριν βγεις εκεί έξω για να κάνεις νέες γνωριμίες.

#4 Βγες έξω

Για να ξεκινήσεις να βγαίνεις ραντεβού ξανά, πρέπει να ξεκινήσεις να συναντάς ανθρώπους. Δεν πρόκειται να συναντήσεις νέους ανθρώπους, αν δε βάλεις τον εαυτό σου σε αυτές τις καταστάσεις. Μπορεί να μην νιώθεις αμέσως έτοιμος. Αλλά βγες εκεί έξω.

Ένας καλός τρόπος για να το κάνεις είναι να έχεις παράλληλα και την υποστήριξη των κοντινών σου ανθρώπων και των πιο έμπιστων φίλων σου. Το να σε στηρίξουν σε αυτή τη φάση είναι απολύτως φυσιολογικό. Οπότε κάνε ότι μπορείς για να ξεφύγεις από την κατάσταση που νιώθεις στεναχωρημένος και έχε δίπλα σου ανθρώπους που σε γνωρίζουν καλά.

Ένα από τα πράγματα που χρειάζεται να θυμάσαι είναι ότι ανεξαρτήτως του πόσο δύσκολα μπορεί να σου φανούν ότι είναι τα πράγματα μετά τον χωρισμό, αν προσπαθήσεις να βγεις, θα αισθανθείς σίγουρα καλύτερα, και θα ανακουφιστείς. Μην βιαστείς όμως. Δώσε στον εαυτό σου λίγο χώρο και χρόνο. Αλλά μην δικαιολογείσαι συνεχώς και το αναβάλλεις.

Αν θες να βελτιωθείς στο φλερτ, δες εδώ

#5 Άσε τους ανθρώπους να σε γνωρίσουν

Μετά από έναν άσχημο χωρισμό υπάρχει η τάση να μην αφήνουμε νέους ανθρώπους να μας πλησιάζουν ή και το αντίθετο. Το καταλαβαίνουμε αυτό ότι μπορεί να σε δυσκολέψει και επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι θες να είσαι επιλεκτικός με το ποιους θες να κάνεις παρέα σε αυτή τη φάση που περνάς και ποιους θα βάλεις στη ζωή σου. Και μεταξύ μας, καλά κάνεις.

Αλλά πρέπει να αφήσεις τους άλλους να μπουν στη ζωή σου. Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να ξεπεράσεις την πρώην σου και να προχωρήσεις τη ζωή σου.

Οπότε βγες εκεί έξω, διασκέδασε και ξεκίνα να βγαίνεις ραντεβού ξανά. Το αξίζεις!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!