Για να έχεις Σχέση χρειάζεται να κάνεις Αλλαγές στη ζωή σου - Men's Bible

Για να έχεις Σχέση χρειάζεται να κάνεις Αλλαγές στη ζωή σου

Για να έχεις Σχέση χρειάζεται να κάνεις Αλλαγές στη ζωή σου

Ναι, το ξέρω το σημερινό θέμα μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί. Άλλωστε είμαι ο πρώτος που σου είπα ότι για να είσαι σε μια υγιή σχέση πρέπει να διατηρήσεις τον εαυτό σου, τις ασχολίες σου και να μη γίνεις ένα με την κοπέλα σου. Ωστόσο σήμερα θέλω να δούμε λίγο και την άλλη πλευρά.

Το να έχεις κοπέλα λοιπόν δεν πρόκειται να σε αλλάξει. Ενώ λοιπόν η σχέση δεν είναι το μαγικό «η ζωή μου θα γίνει τέλεια» κουμπί, ταυτόχρονα απαιτεί αλλαγές από μεριάς σου. Γιατί οι σχέσεις έχουν και ευθύνες. Χρειάζονται συντήρηση και φροντίδα.

Με πολλούς τρόπους, η σχέση είναι μια διαφορετική οντότητα από εσένα και τη σύντροφό σου και χρειάζεται πράγματα από εσένα. Κι αν θες η σχέση να διατηρηθεί και μετά την πρώτη ενθουσιώδη φάση της, τότε χρειάζεται δουλειά. Και το ξέρεις ήδη: πολλή από αυτή τη δουλειά δεν είναι τόσο glamorous.

Τι σημαίνει για τον τρόπο ζωής σου;

Ένα από τα θέματα που προκύπτει λοιπόν και πολλοί δεν συνυπολογίζουν είναι το τι σημαίνει η νέα σχέση τους για τον τρόπο ζωής τους.

Στη φαντασία μας, η νέα κοπέλα μας θα χωρέσει στη νέα μας ζωή ακριβώς, χωρίς να χρειάζονται αλλαγές. Θα ταιριάξει τέλεια στο πρόγραμμά μας, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη επένδυση χρόνου. Θα δέσει τέλεια με τους φίλους και την παρέα μας, λες και ήταν πάντα εκεί. Και σημαντικότερα, δεν θα έχει κανένα παράπονο ή άλλη προτίμηση για τα πράγματα που μας αρέσουν.

Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όπως και με κάθε αλλαγή στη ζωή σου, θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες θυσίες. Υπάρχουν πεπερασμένες ώρες μέσα στην ημέρα και οι ώρες που περνάς αγκαλιά με το νέο σου έρωτα, είναι ώρες που αναγκαστικά δεν δίνεις για να κάνεις κάτι άλλο που σου αρέσει.

Και ενώ αυτό στην αρχή σου φαίνεται καλό και ωραίο (ειδικά όταν είσαι στη φάση που κάνεις σεξ οπουδήποτε και οποτεδήποτε), αυτές οι θυσίες γίνονται πιο δύσκολες όσο περνάει ο καιρός. Θα χρειαστεί να αφήσεις πράγματα που σου αρέσουν, απλά και μόνο επειδή δεν επαρκεί ο χρόνος και επειδή αποφασίζεις συνειδητά να δώσεις προτεραιότητα στη σχέση.

Η ομάδα θα βρεθεί για 5×5; Κρίμα, γιατί έχεις υποσχεθεί στην κοπέλα σου να τη βοηθήσεις με τη μετακόμιση στο νέο της διαμέρισμα. Θα βγει η παρέα για ποτά; Ναι, αλλά εσύ θα βγεις με το κορίτσι που ήταν άρρωστο και έχεις μέρες να το δεις. Θες να δεις στο σινεμά το νέο σπλάτερ; Τι να κάνουμε όμως που η κοπέλα σου δεν το αντέχει; Για να έχεις Σχέση χρειάζεται να κάνεις Αλλαγές στη ζωή σου

Απλά λάβε υπόψη τις νέες συνθήκες

Οκ, ας μην σε φοβίζω άλλο, αυτά δεν σημαίνουν ότι η κοπέλα σου θα περιορίζει μόνιμα τη ζωή σου. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ούτε υγιές ούτε μακροχρόνια λειτουργικό.

Η κοπέλα σου δεν είναι εκεί για να σου χαλάει τη διασκέδαση και να σε κρατάει μακριά από τα πράγματα που σου αρέσουν (εκτός αν είσαι σε τοξική σχέση, οπότε έχουμε πει τι πρέπει να κάνεις).

Είναι ότι το να είσαι σε σχέση σημαίνει ότι χρειάζεται να λαμβάνεις υπόψη και το άλλο άτομο. Τα πλάνα που κάνεις δεν επηρεάζουν μόνο εσένα, αλλά και αυτήν. Εξίσου σημαντικό, θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες θυσίες από ασχολίες που σου αρέσουν προκειμένου να δώσεις χρόνο στη σχέση και να την κάνεις να λειτουργήσει.

Σίγουρα θα κάνετε και πράγματα χωριστά. Αυτό είναι υγιές και το έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Όπως θα έχετε και χωριστή ζωή εκτός από κοινή. Σκέψου όμως να μοιράζεσαι τα πράγματα που σου αρέσουν με την κοπέλα σου. Δεν είναι συχνά καλύτερο από το να τα κάνεις με φίλους; Αυτό ισχύει και γι’ αυτήν. Θέλει κι αυτή να μοιραστεί μαζί σου την εμπειρία από πράγματα που της αρέσουν και αγαπάει.

Θες να δημιουργήσεις μια ποιοτική σχέση; Δες εδώ

Πολλοί άνδρες –πιο nerds κυρίως– προσπαθούν να αποφύγουν να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν σχέση με μια κοπέλα όσο πιο ίδια με αυτούς γίνεται. Αυτό από μόνο του δημιουργεί τα δικά του θέματα, αλλά επιπλέον στηρίζεται στην ίδια λανθασμένη ιδέα: Ότι μπορείς να έχεις μια σχέση αποκλειστικά και μόνο με τους δικούς σου όρους και χωρίς θυσίες.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ακόμα κι αν της αρέσουν όλα όσα κάνεις, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να έχει τα δικά της ενδιαφέροντα, τις δικές της ανάγκες, τους δικούς της φίλους.

Αν θες μια πραγματική σχέση (αντί για μια φαντασίωση σχέσης), τότε θα χρειαστεί να κάνεις και αλλαγές στον τρόπο ζωής σου. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ξέρεις και να το αποδεχτείς προτού ξεκινήσεις τη νέα σου σχέση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!