Μπαίνοντας στον Πειρασμό: Όταν σκέφτεσαι να Απατήσεις - Men's Bible

Μπαίνοντας στον Πειρασμό: Όταν σκέφτεσαι να Απατήσεις

Μπαίνοντας στον Πειρασμό: Όταν σκέφτεσαι να Απατήσεις

Μήπως σκέφτεσαι να απατήσεις;

Οποιος είναι σε μια πραγματικά μακροχρόνια σχέση, έχει κάνει σκέψεις και φαντασιώσεις για μια άλλη γυναίκα τουλάχιστον μια φορά.

Κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Δεν είναι ντροπή να νιώθεις τον πειρασμό, αρκεί να μην παραδίνεσαι σε αυτόν.

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να σε δελεάζει η απιστία. Τέτοιοι λόγοι είναι η ρουτίνα και η πλήξη ή ο φόβος ότι ίσως έχεις φυλακιστεί σε μια σχέση που δε σε γεμίζει.

Κάποιες φορές είναι το γεγονός πως γνωρίζεις κάποια που σε ενθουσιάζει, με τρόπο που η σύντροφός σου δεν το κάνει.

Πολλές φορές, όμως, η απιστία είναι ο τρόπος με τον οποίο αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις προβλήματα στη σχέση. Προβλήματα που ενώ υπάρχουν, δε θες να τα παραδεχτείς ή δεν τα έχεις εντοπίσει.

Όλα αυτά είναι κατανοητά ως προβλήματα, όμως ο πειρασμός της απιστίας δεν είναι ποτέ σωστή λύση για κανένα από αυτά. Υπάρχουν πολλοί πειστικοί και ηθικοί λόγοι να μην κάνεις θρύψαλα την εμπιστοσύνη της συντρόφου σου και είμαι σίγουρος ότι τους έχεις ξανακούσει.

Αλλά όταν σε οδηγούν το πάθος και η τυφλή παρόρμηση, η ηθική και η λογική κάνουν φτερά.

Ακόμα και τότε όμως, όταν τα φιλοσοφημένα επιχειρήματα δεν αρκούν για να κρατηθείς, υπάρχουν πολλοί πρακτικοί λόγοι για να μην ενδώσεις στον πειρασμό. Ειδικά, μάλιστα, αν θες να διατηρήσεις τη σχέση σου μετά.

Και όλοι αυτοί οι λόγοι έχουν ένα κοινό: ο αντίκτυπος μιας απιστίας είναι χειρότερος απ’ όσο περιμένεις.Μπαίνοντας στον Πειρασμό: Όταν σκέφτεσαι να Απατήσεις

Θα πρέπει να αποκαλύψεις τα πάντα

Αν (και όταν) η σύντροφός σου ανακαλύψει την απιστία σου, θα πρέπει να της πεις τι έγινε. Και αυτό δε θα είναι ευχάριστο για κανέναν από τους δύο σας.

Η σύντροφος σου θα έχει πολλές ερωτήσεις. Θα θέλει να ξέρει τι έγινε και πότε, πιθανόν ζητώντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Και αν θες να υπάρχει μια ελπίδα να κρατήσεις τη σχέση, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δώσεις όλες τις πληροφορίες που ζητάει.

Το να συνθέσει μια εικόνα του τι πραγματικά έγινε είναι μέρος της διαδικασίας του να κατανοήσει πως φτάσανε τα πράγματα ως εκεί.

Και χρειάζεται τις πληροφορίες αυτές ώστε να γνωρίζει πως δεν έφταιξε εκείνη.

Και ξέρω πως εκείνη τη στιγμή δε θα θες να δώσεις λεπτομέρειες. Ίσως σκέφτεσαι πως θα πληγωθεί αν ακούσει περισσότερα και άρα θες να αποκαλύψεις όσα λιγότερα γίνεται. Όμως αυτή η τακτική είναι λάθος και αργά ή γρήγορα θα πρέπει να της πεις τα πάντα, είτε το θες είτε όχι.

Αρκετά ζευγάρια που έκαναν βήματα για να ξαναχτίσουν τη σχέση τους από την αρχή, είδαν τη προσπάθεια αυτή να γκρεμίζεται, μόλις μερικές καινούριες λεπτομέρειες ήρθαν στην επιφάνεια.

Και αν σκέφτεσαι πως το να δώσεις λεπτομέρειες θα είναι ένα μεμονωμένο γεγονός κάνεις λάθος. Ετοιμάσου για πολλές επαναλήψεις. Η σύντροφός σου πιθανότατα θα σε ρωτάει ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα αναμασώντας σημεία που νόμιζες ότι έχουν καλυφθεί.

Και αυτό γιατί πιθανόν να τρέχει συνεχώς έναν εσωτερικό διάλογο στο μυαλό της σχετικά με το τι έγινε με αποτέλεσμα να θέλει να ξανακάνει τον ίδιο διάλογο μαζί σου ξανά και ξανά.

Απατώντας δεν αποφεύγεις τα προβλήματα της σχέσης σου

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που οι άνθρωποι απατούν τους συντρόφους τους. Εννιά στους δέκα σχετίζονται με προβλήματα στη σχέση.

Αυτό σημαίνει πως αν θες να κρατήσεις τη σχέση σου ζωντανή, όχι μόνο θα πρέπει να δώσεις όλες τις λεπτομέρειες της απιστίας αλλά και να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που σε οδήγησαν εκεί.

 

Αν απατήσεις, το «γιατί» είναι εξίσου σημαντικό στη σύντροφό σου με το «τι» και το «πως». Το να καταλάβει γιατί το έκανες είναι το πρώτο βήμα για να θεραπευτεί η σχέση.

Χρειάζεται να ξέρει αν η απιστία έγινε γιατί ερωτεύτηκες μια άλλη γυναίκα ή αν σε οδήγησαν εκεί η χαμηλή αυτοπεποίθηση, το στρες και το άγχος ή άλλα προβλήματα (χωρίς αυτό να σε απαλλάσσει από την ευθύνη).

Αν, λοιπόν, είσαι σε ένα σημείο που σκέφτεσαι να απατήσεις γιατί πιθανόν μοιάζει ως ένας καλός τρόπος να αποφύγεις τα προβλήματα σου, ξανασκέψου το.

Δε λειτουργεί ακριβώς έτσι. Αργά ή γρήγορα όλα θα βγουν στην επιφάνεια και απλά καθυστερείς το αναπόφευκτο.

Θες να αντιμετωπίσεις προβλήματα στη σχέση σου; Δες εδώ

Θα πρέπει να αλλάξεις συμπεριφορά

Μέχρι τώρα ίσως νομίζεις πως στο να απατήσεις, το μεγάλο πρόβλημα είναι οι άβολες συζητήσεις.

Λάθος, υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτό.

Το να μιλάτε εκτενώς για το τι έγινε είναι καλό, όμως από ένα σημείο και έπειτα θα πρέπει να υποστηρίξεις τις λέξεις σου με πράξεις. Να δημιουργήσεις μια ουσιαστική αλλαγή στη σχέση και να επιδιορθώσεις τη ζημιά που έχει γίνει.

Είναι αδιαμφισβήτητα κλισέ, όμως οι σχέσεις χτίζονται πάνω στην εμπιστοσύνη. Και μάντεψε, με την απιστία τη θρυμματίζεις.

Για να κρατήσεις τη σχέση σου και να τη ξαναχτίσεις θα πρέπει να κάνεις ότι χρειάζεται για να ξαναχτίσεις αυτή η εμπιστοσύνη. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αποδείξεις στη σύντροφό σου πως δεν έχεις κάτι να κρύψεις – και αυτό σε μια περίοδο που θα υποψιάζεται τα πάντα.

Όσο δύσκολο και αν είναι, θα πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου τρωτό και ευάλωτο αποκαλύπτοντας ολόκληρη τη ζωή σου. Όχι μόνο θα πρέπει να μοιραστείς λεπτομέρειες που σχετίζονται με την απιστία αλλά και οτιδήποτε μπορεί να νομίζει εκείνη ότι έχει σχέση– ακόμα και αν δεν έχει.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις ένα επαγγελματικό ραντεβού σε δύο εβδομάδες και ενώ είναι κάτι αθώο, εκείνη θα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα αν δεν της πεις ακριβώς με ποιον θα βγεις, πότε και γιατί.

Σιγά σιγά με τον καιρό η σύντροφος σου θα ξεκινήσει να σε εμπιστεύεται περισσότερο. Από τη στιγμή όμως, που θα ζητήσεις περισσότερο προσωπικό χώρο, οι υποψίες της θα φουντώσουν ξανά αναιρώντας μήνες προσπάθειας και δουλειάς.

Η παράνομη σχέση θα χαθεί όπως και να ‘χει

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, την απιστία οδηγεί η παρόρμηση. Έντονα συναισθήματα που είναι διαφορετικά, αλλά πιθανόν εξίσου έντονα, από εκείνα που ένιωσες για τη σύντροφο σου.

Ίσως να είναι δύσκολο να εγκαταλείψεις το πάθος σου για μια άλλη, όσο και αν αγαπάς τη γυναίκα με την οποία είστε κανονικά μαζί. Θα χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο με το να αντιμετωπίσεις κάτι που ουσιαστικά μοιάζει με χωρισμό.

Και σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να κόψεις τις επαφές με το τρίτο πρόσωπο άμεσα. Όχι μόνο για να μην ξαναμπείς στον πειρασμό αλλά και ως απόδειξη στη σύντροφο σου ότι είσαι πρόθυμος να ξαναχτίσεις τη σχέση σας.

Θα χρειαστεί να κόψεις κάθε είδους επικοινωνία με την άλλη κοπέλα. Σβήνοντας το τηλέφωνο της από το κινητό σου, διαγράφοντας τη από τα social media και αποφεύγοντας τα μέρη στα οποία βρισκόσασταν.Μπαίνοντας στον Πειρασμό: Όταν σκέφτεσαι να Απατήσεις

Προφανώς τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα όταν το μοιραίο πρόσωπο είναι κάποια συνάδελφος. Σε αυτή τη περίπτωση και πάλι θα πρέπει να κάνεις ότι χρειάζεται για να μειώσεις την επαφή σου μαζί της και να την κρατήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο.

Με λίγα λόγια, όλα αυτά σημαίνουν πως ενώ θα παλεύεις να σώσεις τη σχέση σου με τη σύντροφο σου, ταυτόχρονα θα έχεις να αντιμετωπίσεις έναν ανεπίσημο χωρισμό. Και μια στιγμή αδυναμίας, ένα μεθυσμένο μήνυμα ή τηλεφώνημα, ένα γρήγορο check up στο Facebook αρκούν όχι απλά για να σε πάνε πίσω, αλλά για να σου κοστίσουν ολόκληρη τη σχέση που παλεύεις να σώσεις.

Ίσως σκέφτεσαι πως όσο η επαφή σου με το τρίτο πρόσωπο είναι καθαρά για σεξ και σωματική απόλαυση δεν θα δημιουργήσεις συναισθηματικούς δεσμούς. Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά ακόμα και έτσι οτιδήποτε και αν πιστεύεις πως θα κερδίσεις με το να απατήσεις, θα χρειαστεί να το πληρώσεις σε πολλαπλάσιο και δεν θα είναι εύκολο.

Θα έχεις να αντιμετωπίσεις την οικογένεια και τους φίλους της συντρόφου σου

Πιστεύεις πως αν απατήσεις και το μάθει θα μείνει μεταξύ σας;

Για ξανασκέψου το.

Κάποια στιγμή μέσα σε όλο το χαμό, η σύντροφος σου θα μιλήσει σε κάποιον για την απιστία σου. Μπορεί να είναι η καλύτερη της φίλη, μπορεί να είναι η μητέρα της, μπορεί να είναι η κομμώτρια της.

Όπως και να ‘χει όμως κάποιος, κάποια στιγμή, θα το μάθει. Και αν είσαι αρκετά άτυχος και ειδικά αν τελικά χωρίσετε, θα το πει σε όλους. Και ξαφνικά η οικογένεια της και οι φίλοι της θα σου κολλήσουν την ετικέτα του άπιστου και πολύ πιθανόν αυτό να το κάνουν και δικά σου πρόσωπα.

Μια τέτοια εξέλιξη είναι δύσκολη αν χωρίσετε και ακόμα δυσκολότερη αν προσπαθήσετε να τα ξαναβρείτε.

Πως θα κοιτάς τον πατέρα της στα μάτια όταν θα μαζεύεστε όλοι μαζί για φαγητό;

Αν σου βγει το όνομα δεν θα φύγει εύκολα. Οι φίλες της θα είναι προσεκτικές μαζί σου, η μητέρα της θα σε ελέγχει και στην επόμενη μεγάλη αναποδιά στη σχέση σας ξέρεις ποια θα είναι η ερώτηση που θα κάνουν όλοι.

Θα πρέπει να ζεις με την ενοχή

Τέλος, ας αφήσουμε στην άκρη όλους τους άλλους. Ας αφήσουμε στην άκρη το ρίσκο να αποκαλυφθεί η απιστία σου. Ακόμα και αν απατήσεις και δεν γίνει ποτέ αντιληπτό, θα πρέπει να ζεις με το ψέμα για όλη την υπόλοιπη πορεία της σχέσης σας.

Αν πάλι η απιστία γίνει γνωστή αλλά αποφασίσετε με τη σύντροφο σου να συνεχίσετε, να θυμάσαι συνεχώς πόσο πολύ πόνεσε όταν το ανακάλυψε. Και αν τελικά χωρίσετε και αρχίσεις πάλι να φλερτάρεις και να βγαίνεις ραντεβού δε θα μπορείς να είσαι ειλικρινής και να λες ότι δεν έχεις απατήσει ποτέ.

Είτε θα συνεχίσεις να λες ψέματα, είτε θα λες την αλήθεια και θα ελπίζεις να σου δώσουν μια ευκαιρία.

Ναι σίγουρα η ενοχή κάποια στιγμή θα σβήσει με τον καιρό, ειδικά αν χωρίσετε, όμως ποτέ δε θα φύγει τελείως.

Οπότε αν σκέφτεσαι να απατήσεις, ρώτα τον εαυτό σου: Άραγε αξίζει;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!