Απότυχε Πρόθυμα: Πώς να γίνεις πραγματικά ικανός στο Φλερτ - Men's Bible

Απότυχε Πρόθυμα: Πώς να γίνεις πραγματικά ικανός στο Φλερτ

Απότυχε Πρόθυμα: Πώς να γίνεις πραγματικά ικανός στο φλερτ

Έχοντας γνωρίσει αρκετούς άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή, διαπιστώνω ξανά και ξανά ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Το οποίο πρέπει να έχεις κι εσύ στο μυαλό σου αν θες να γίνεις πραγματικά ικανός στο φλερτ.

Βλέπω άνδρες να προσπαθούν, να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, αλλά να μη βλέπουν ιδιαίτερη πρόοδο και βελτίωση στο πως φλερτάρουν και στην αντιμετώπιση που λαμβάνουν από τις γυναίκες.

Ως ένα βαθμό οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες τους είναι που ευθύνονται για το φαινόμενο αυτό. Περιμένουν άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα και η προσδοκία τους αυτή απλώς τους οδηγεί στην άμεση και γρήγορη απογοήτευση.

Όταν είσαι νέος και χωρίς πολλές εμπειρίες, περιμένεις ο κόσμος να σου φερθεί ανταποδοτικά. Λες στον εαυτό σου πως «αν εγώ είμαι καλός με τους άλλους, τότε θα μου συμβούν καλά πράγματα» ή «Αν την βοηθώ και την εξυπηρετώ, τότε κι εκείνη θα θέλει να μπει σε σχέση μαζί μου και να γίνει η κοπέλα μου».

Οι προσδοκίες είναι συγκεκριμένες.

Αλλά δεν είναι ρεαλιστικές.

Περιμένεις διάφορα πράγματα να συμβούν, αλλά οι απρόσμενες ανατροπές και καταστάσεις της ζωής ανατρέπουν το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Περίμενες πως με την πρώτη σου σχέση θα μένατε για πάντα μαζί. Πως θα παντρευόσασταν και θα κάνατε οικογένεια, ανεξάρτητα από τα λάθη που και οι δύο κάνατε ή αν τελικά ταιριάζατε.

Αλλά είναι και λογικό. Δεν έχεις εμπειρίες. Δεν ξέρεις πως ακριβώς λειτουργούν οι σχέσεις. Δεν έχεις γνωρίσει αρκετές και αρκετά διαφορετικές κοπέλες. Εύκολα παρασύρεσαι απ’ το ρομαντισμό και αφήνεις το αγνό συναίσθημα να διαμορφώσει τις προσδοκίες σου.

Για να φτάσεις όμως στο σημείο που γνωρίζεις πως λειτουργούν τα πράγματα και να είσαι ικανός στο φλερτ, χρειάζεται να περάσεις από αυτές τις απογοητεύσεις.

Χρειάζεται να επιμείνεις και να συνεχίσεις να προχωράς, ακόμα και όταν δεν είσαι σίγουρος για την πρόοδό σου.

Η νοοτροπία της εξέλιξης: Όσο ζεις μαθαίνεις

Μπορεί το παραπάνω να μοιάζει κάπως άσχετο με το θέμα με το οποίο ξεκίνησα το παρόν άρθρο, όμως έχει άμεση σχέση.

Γιατί για να δεις τους κόπους και τις προσπάθειες σου να καρποφορούν, θα πρέπει να είσαι άνετος με την πιθανότητα να δείξεις λίγο χαζός και με την πιθανότητα να κάνεις κάποιο λάθος.

Όσο περισσότερο προσπαθείς να αποφύγεις τις παραπάνω πιθανότητες, κρατάς τον εαυτό σου στην ασφάλεια και τον εμποδίζεις απ’ το να πειραματιστεί αρκετά. Να βρει τι δουλεύει και τι όχι. Τι μπορεί ο ίδιος να υποστηρίξει και τι όχι. Τι έχει αποτέλεσμα και τι όχι.

Αυτή η απροθυμία να ρισκάρεις είναι που κάνει την αυτοβελτίωση και ειδικά την εξάσκηση στο φλερτ, τεράστια πρόκληση.

Υπάρχουν πολλά ζωτικής σημασίας στάδια στην όλη διαδικασία απ’ τα οποία πρέπει να περάσεις μέχρι να φτάσεις στο σημείο που επιθυμείς και στα οποία μπορεί να κολλήσεις για ένα διάστημα.

Απότυχε πρόθυμα

Πήγαινε εκεί που τα πόδια σου τρέμουν.

Αυτό είναι και το μυστικό της εξέλιξης.

Να είσαι πρόθυμος να κάνεις αυτό στο οποίο νιώθεις εντελώς άσχετος και να το κάνεις ξανά και ξανά, μαθαίνοντας κάτι κάθε φορά.

Για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα και λιγότερο φιλοσοφικά: για να βελτιωθείς με τις γυναίκες, ειδικά αν είσαι κάποιος αρκετά ντροπαλός και εσωστρεφής τύπος, χρειάζεται να δεσμευτείς σε μια συγκεκριμένη διαδικασία.

Χρειάζεται να φλερτάρεις ξανά και ξανά και να δοκιμάσεις διάφορες καινούριες συμπεριφορές οι οποίες θα βγουν αρχικά άτσαλες και «ξένες» προς το χαρακτήρα σου.

Μέχρι να αλλάξει ο τρόπος που σκέφτεσαι, κινείσαι και δρας, χρειάζεται να σε απορρίψουν ξανά και ξανά.

Ειδικά αν μέχρι τώρα απέφευγες το φλερτ και δε μιλούσες ιδιαίτερα με γυναίκες. Οι απορρίψεις αυτές αποτελούν ένα χρέος που έχει μαζευτεί όλον αυτόν τον καιρό.

Θα πρέπει να το πληρώσεις για να μπορέσεις να αλλάξεις τον εαυτό σου και την ερωτική σου ζωή.

Πώς να γίνεις ικανός στο φλερτ

#1 Γνώριζε τις άμυνές σου

«Δεν μπορώ να της μιλήσω τώρα. Πρώτα πρέπει να πάρω ένα πότο ακόμα.».

«Θα της έπιανα την κουβέντα, αλλά δε μου αρέσει και τόσο.».

«Ποια; Αυτή; Δείχνει πολύ δήθεν. Είμαι σίγουρος πως αν της μιλήσω θα είναι ξινή και θα μου το παίζει ιστορία.».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους βοηθάμε τον εαυτό μας να παραμείνει στην ασφάλειά του.

Μπορούμε να αναβάλουμε. Να πούμε ότι είμαστε κουρασμένοι σήμερα οπότε καλύτερα να βγούμε άλλη μέρα. Ή να καθυστερούμε να προσεγγίσουμε κάποια γιατί πρώτα πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο για να είμαστε έτοιμοι.

Μπορούμε να προβάλουμε τους φόβους μας πάνω στην κοπέλα και να ρίξουμε την ευθύνη σε αυτή. Άλλωστε αν δείχνει πολύ δήθεν, δε φταίμε εμείς που δε δοκιμάζουμε να της μιλήσουμε και να μάθουμε αν όντως είναι έτσι. Εκείνη θα φταίει.

Μπορούμε επίσης να μείνουμε απαθείς και να προσποιηθούμε πως η συγκεκριμένη κοπέλα δε μας ενδιαφέρει. Δε μας αρέσει λέμε. Αλλά στην πραγματικότητα θα γουστάραμε να κάνουμε κάτι μαζί της.

Η βελτίωση στο φλερτ είναι δύσκολη. Και αυτό γιατί για να την πετύχεις χρειάζεται να βάλεις ξανά και ξανά τον εαυτό σου σε μια θέση που μπορεί να απορριφθεί.

Στη διαδικασία αυτή η πιο σημαντική δεξιότητα, απαραίτητη για την εξέλιξή σου, είναι το να μην πιστεύεις τις δικαιολογίες που λες στον εαυτό σου.

Όλοι έχουμε τις αμφιβολίες μας και τις ανασφάλειές μας. Και εγώ, και εσύ, και η κοπέλα που σου αρέσει.

Προσπαθούμε πολλές φορές να προστατεύσουμε τον εαυτό μας με διάφορους τρόπους. Αυτή η προστασία στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σε σένα και σε όσα θες να πετύχεις. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να γνωρίζεις πως προστατεύεις τον εαυτό σου.

Ποιες είναι οι δικαιολογίες που λες ποιο συχνά; Με ποιον τρόπο αποφεύγεις να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου;Απότυχε Πρόθυμα: Πώς να γίνεις πραγματικά ικανός στο φλερτ

#2 Αφέσου ευάλωτος

Δεν αρκεί να γνωρίζεις με ποιους τρόπους προστατεύεις τον εαυτό σου και ποιες άμυνες χρησιμοποιείς. Για να γίνεις πραγματικά ικανός στο φλερτ, χρειάζεται να μπορείς και να αφήνεσαι και να γίνεσαι ευάλωτος με την ευρεία έννοια.

Το να είσαι ευάλωτος δε σημαίνει να αρχίσεις να κλαις και να γίνεσαι υπερβολικά συναισθηματικός. Σημαίνει να είσαι πρόθυμος να αφήσεις μια άμυνα και να εκθέσεις τον εαυτό σου.

Μπορεί να νιώθεις πως χρειάζεται να πας τουαλέτα και μετά να πάρεις άλλο ένα ποτό, και μετά άλλο ένα και στο τέλος να πλησιάσεις την κοπέλα που σε ενδιαφέρει για να της πιάσεις την κουβέντα. Αλλά αντί να καθυστερείς, μπορεί να αναγνωρίσεις πως με αυτόν τον τρόπο απλά αναβάλεις να την πλησιάσεις εξ’ αρχής.

Το ίδιο και όταν θες να φλερτάρεις κάποια αλλά το αποφεύγεις γιατί πιστεύεις πως είναι «δήθεν». Ναι, μπορεί να είναι. Μπορεί και όχι. Το δικό σου χρέος είναι να της μιλήσεις, γιατί αυτό θες, και να το ανακαλύψεις εμπράκτως.

Όσο περισσότερο αφήνεις ευάλωτο τον εαυτό σου, τόσο περισσότερο εξελίσσεσαι.

Το ίδιο ισχύει και στην επικοινωνία. Αν δεν πειράζεις καθόλου τις γυναίκες με τις οποίες φλερτάρεις γιατί φοβάσαι ότι θα παρεξηγηθούν και θα σε απορρίψουν, τότε θα πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου ευάλωτο και να κάνεις κάποια πειράγματα.

Ναι, αρχικά αυτά τα πειράγματα θα είναι άτσαλα. Μπορεί να είναι και προσβλητικά. Αλλά ποτέ δε θα μάθεις πώς να έχεις χιούμορ ή να πειράζεις σωστά στο φλερτ, αν δεν είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις.

Απότυχε πρόθυμα λοιπόν γιατί έτσι θα μάθεις και έτσι θα εξελιχθείς. Να θυμάσαι πως μπορείς να βελτιωθείς και να γίνεις καλύτερος σε αυτά τα πράγματα.

Όπως ακριβώς μπορείς να βελτιωθείς και να γίνεις καλύτερος (ανεξάρτητα από το ύψος, τη δύναμή σου, το πόσο κοντά ή μακριά είναι τα πόδια σου) στο μπάσκετ, τις πολεμικές τέχνες, το τρέξιμο, αν προπονηθείς αρκετά.

Στο χέρι σου είναι.

Θες να μάθεις τα πάντα για το φλερτ και να αλλάξεις το πώς σε βλέπουν οι γυναίκες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!