«Είναι πολύ καλή για μένα»: Ώρα να απομυθοποιήσεις την ομορφιά της - Men's Bible

«Είναι πολύ καλή για μένα»: Ώρα να απομυθοποιήσεις την ομορφιά της

«Είναι πολύ καλή για μένα»: Ώρα να απομυθοποιήσεις την ομορφιά της, Γιατί το να ξέρεις ποιος Τύπος Γυναίκας σου ταιριάζει σε κάνει πιο επιτυχημένο με τις γυναίκες

Κάτι που ακούω συχνά στην αρχή της εξόδου για φλερτ με τους μαθητές μας είναι το «Δε μπορώ να πάω να της μιλήσω. Είναι πολύ καλή για μένα.»

Κομμάτι του να εξελιχθείς ως άνδρας, είναι φυσικά το να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να γίνεις πιο αποτελεσματικός στο φλερτ.

Ωστόσο, όσον αφορά το φλερτ, ένας από τους πιο κοινούς προβληματισμούς που ακούω σχεδόν καθημερινά είναι η αίσθηση που έχουν αρκετοί άνδρες πως μια όμορφη κοπέλα είναι πάνω από το επίπεδό τους.

Εξ’ αιτίας αυτής της πεποίθησης η ερωτική ζωή, η ευτυχία και η ικανοποίηση του μέσου άνδρα από τον εαυτό του, πάσχουν. Γιατί όταν βλέπει μια κοπέλα την οποία θα ήθελε να γνωρίσει και να περάσει χρόνο μαζί της δεν δοκιμάζει να τη φλερτάρει. Και ο λόγος είναι πως πιστεύει ότι ο ίδιος δεν έχει τίποτα καλό, τίποτα να της προσφέρει που να έχει αξία.

Με λίγα λόγια θεωρεί πως η κοπέλα είναι πολύ καλή και πως εκείνος της πέφτει πολύ «λίγος».

Ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης είναι υπερβολικά κοινός και η δικαιολογία «είναι πολύ καλή για μένα» είναι και ένας βασικός λόγος που ο μέσος άνδρας χάνει κάθε ευκαιρία για μια νέα γνωριμία και μια πιθανή συναρπαστική σχέση.

Αν λοιπόν νιώθεις κι εσύ πως πολλές από τις κοπέλες που θες να γνωρίσεις είναι πολύ καλές για σένα, να ξέρεις δεν είσαι ο μόνος. Και ευτυχώς σήμερα θα σου πω πως να το αντιμετωπίσεις μια κι έξω.«Είναι πολύ καλή για μένα»: Ώρα να απομυθοποιήσεις την ομορφιά της

Είναι όντως πάνω από το επίπεδο σου;

Πρώτα απ’ όλα να σου πω το εξής: Δεν υπάρχουν επίπεδα.

Αυτή η αίσθηση πως η κοπέλα είναι πιο πάνω και εσύ είσαι πιο κάτω είναι ένα κατασκεύασμα του μυαλού. Ένα κατασκεύασμα που στόχο έχει να προστατεύσει το εγώ σου από τον πόνο της απόρριψης.

Όλα είναι στο μυαλό σου.

Βέβαια ξέρω τι σκέφτεσαι και ήδη σε ακούω να λες:«Δε με καταλαβαίνεις, η κοπέλα είναι πολύ καλή για μένα. Κοίτα πόσο όμορφη, εντυπωσιακή, καυτή παρουσία είναι και δες εμένα».

Αν όμως πιστεύεις πως μια κοπέλα έχει περισσότερη αξία από εσένα τότε – και θα στο πω ωμά – έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και βλέπεις τις γυναίκες σαν αντικείμενα με αποκλειστικό γνώμονα την ομορφιά.

Και όταν λέω χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση εννοώ πως θεωρείς πως δεν είσαι αρκετός για να αρέσεις και να έλξεις μια τέτοια γυναίκα και πως η επαφή της μαζί σου δε θα της προσφέρει αξία.

Έτσι λοιπόν το «είναι πολύ καλή για μένα» είναι απλά ένας μανδύας. Ένας πιο ήπιος τρόπος να πεις «δεν πιστεύω στον εαυτό μου». Και εκεί πηγάζει η ευρύτερη ιδέα των επιπέδων, της αξιολόγησης και της βαθμολογίας. Στην αδίστακτη κρίση που κάνεις για τη δική σου αυτοαξία.

Όσο για το ότι βλέπεις τη κοπέλα ως αντικείμενο, αυτό που εννοώ είναι πως εξυψώνεις μια όμορφη κοπέλα σε βάθρο. Σε ένα ψηλό σημείο όπου παύει να είναι ένας άνθρωπος με προσωπικότητα, με φιλοδοξίες, με πάθη και ανησυχίες.

Τη μετατρέπεις σε μια άπιαστη και απλησίαστη θεά που εκτιμάς και λατρεύεις αποκλειστικά για την εμφάνιση της, όχι για τη προσωπικότητα της και το πως περνάς μαζί της.

Την βλέπεις και την αξιολογείς χωρίς καν να της έχεις μιλήσει, χωρίς να ξέρεις πως είναι ως άτομο και χαρακτήρας. Ουσιαστικά τη βλέπεις ως ένα βραβείο και όχι ως άνθρωπο και το σεξ μαζί της δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή επιβεβαίωση.

Είναι και εκείνη άνθρωπος όπως και εσύ

Κάτι που θα μάθεις στην πορεία, όσο βελτιώνεις και εξελίσσεις τις δεξιότητες σου στο φλερτ και την επικοινωνία είναι το εξής: Μια όμορφη κοπέλα είναι ακριβώς όπως εγώ και εσύ. Ένας άνθρωπος που χρειάζεται να φάει, να κοιμηθεί και να αναπνεύσει για να επιβιώσει και όχι μια αθάνατη θεά.

Τη βλέπεις στο μπαρ, στη σχολή ή στο δρόμο και εκθαμβώνεσαι αλλά ξεχνάς πως όπως κι εσύ έχει κι εκείνη τις καλές της μέρες και τις κακές της μέρες.

Κάποιες φορές αρρωσταίνει και κουρνιάζει στο κρεβάτι νιώθοντας χάλια, όπως κι εσύ. Άλλες φορές νιώθει ανασφαλής, αισθάνεται ότι δεν είναι ελκυστική, ότι της λείπει αυτοπεποίθηση και – όπως κι εσύ – θέλει μια καλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Σταμάτα λοιπόν να βλέπεις τις γυναίκες μονοδιάστατα και ξεκίνα να τις βλέπεις ως ανθρώπους με φιλοδοξίες, στόχους,ανησυχίες, χιούμορ, αμφιβολίες και πάει λέγοντας.

Και ξέρεις τι; Η νοοτροπία αυτή θα σε βοηθήσει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο να προσεγγίσεις κάποια για να τη γνωρίσεις.Πώς να προετοιμάσεις το χώρο σου για να δεχτείς μία γυναίκα,«Είναι πολύ καλή για μένα»: Ώρα να απομυθοποιήσεις την ομορφιά της

Η σωστή νοοτροπία

Φαντάσου λοιπόν ότι είσαι σε ένα μπαρ και ότι μόλις είδες μια κοπέλα να στέκεται στη μπάρα με μια φίλη της. Τη στιγμή που τη βλέπεις, κάτι μέσα σου σού φωνάζει ότι θες να τη γνωρίσεις, έτσι αποφασίζεις να την πλησιάσεις και να πιάσεις κουβέντα μαζί της.

Αντί λοιπόν να σκεφτείς «Είναι πολύ καλή για μένα, θα με απορρίψει οπωσδήποτε.» άλλαξε τροπάριο. Σκέψου κάτι που θα σε βοηθήσει να κάνεις την κίνηση και όχι κάτι που θα σε αποτρέψει.

Πρώτα όμως σκέψου το εξής: Γιατί να τη θεωρείς καλύτερη από σένα όταν δε ξέρεις τίποτα για εκείνη, πέρα από την εμφάνιση της;

Δεν ξέρεις αν είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος. Μπορεί άνετα να είναι ένα κακομαθημένο κορίτσι που είναι αγενής και που της αρέσει να βασανίζει κουτάβια στον ελεύθερο της χρόνο.

Σίγουρα δε θέλεις ένα τέτοιο άτομο στη ζωή σου όσο ωραίο και αν δείχνει.

Ή πάλι μπορεί να μην είναι κακομαθημένη και αγενής αλλά να μην έχει ιδιαίτερους στόχους, φιλοδοξίες και απόψεις και γενικά να μην έχει ενδιαφέρον ως προσωπικότητα.

Αντί λοιπόν να παραλύεις σκεπτόμενος ότι είναι πολύ καλή για σένα, ξεκίνα να κάνεις σκέψεις όπως: «Ναι είναι όμορφη, αλλά είναι ευχάριστη και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα; Ας πάω να το ανακαλύψω.».

Θες να αποκτήσεις νοοτροπία νικητή στο φλερτ; Δες εδώ

Ο τρόπος σκέψης είναι το παν

Αυτή η μικρή αλλαγή στον τρόπο που βλέπεις το φλερτ και τις γνωριμίες κάνει τεράστια διαφορά.

Γιατί δεν αξιολογείς την κοπέλα με βάση αποκλειστικά την εμφάνιση της, αλλά κοιτάς ολόκληρη την εικόνα.

Παύεις να ψάχνεις αποδοχή και σταματάς να συμπεριφέρεσαι σαν ένα απεγνωσμένο αγόρι που δεν έχει στάνταρ και θα έδινε τα πάντα για να κάνει σεξ μαζί της.

Αντίθετα, με το σκεπτικό αυτό μπαίνεις στο ρόλο εκείνου που έχει στάνταρ και κριτήρια για το ποια κοπέλα θα βάλει στη ζωή του. Στο ρόλο του άνδρα που ξέρει τι θέλει και αυτή η διαφορά, αναδύεται μέσα από την ευρύτερη συμπεριφορά σου.

Και αυτό είναι που έχει σημασία.

Στο φλερτ η υποεπικοινωνία και το τι εικόνα αποπνέεις κρίνουν το αποτέλεσμα και κάνουν τη διαφορά. Η γλώσσα του σώματος, η οπτική επαφή, ο τόνος της φωνής σου και η ευρύτερη συμπεριφορά σου θα της μιλήσουν εντονότερα από τις λέξεις που θα πεις.

Όμως όλο αυτό εξαρτάται από το πως νιώθεις μέσα σου και από το τι σκέψεις κάνεις όταν τη προσεγγίζεις και της μιλάς.

Όταν παύεις να πλησιάζεις μια κοπέλα αναζητώντας την αποδοχή της, παύεις να δείχνεις απεγνωσμένος και παύεις να σκέφτεσαι για επίπεδα και ποιος είναι κατώτερος από ποιον.

Ναι, μπορεί να γευτείς την απόρριψη και αυτό είναι φυσιολογικό. Μπορεί να μην είστε συμβατοί με την κοπέλα ή μπορεί η στιγμή και ο χρόνος να μην ήταν ο κατάλληλος.

Όμως όταν έχεις τη σωστή νοοτροπία, και η απόρριψη παύει να σε πονάει και τη δέχεσαι και πιο αραιά.

Ξεκίνα λοιπόν να βλέπεις τον κόσμο, τους άλλους και τον εαυτό σου όπως πραγματικά είναι. Ξεκίνα να αντιλαμβάνεσαι πως δεν υπάρχουν επίπεδα και πως όλοι είναι άνθρωποι με τη δική τους ζωή, τις ανασφάλειες τους, τα προβλήματα τους, τους θριάμβους τους και τις προτιμήσεις τους.

Ξεκίνα να αλλάζεις νοοτροπία και τρόπο σκέψης και θα δεις περισσότερα αποτελέσματα στο φλερτ απ’ όσα πραγματικά φανταζόσουν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!