Λίγο πριν το Τέλος: Όταν τα χρονικά περιθώρια για Φλερτ στενεύουν επικίνδυνα - Men's Bible

Λίγο πριν το Τέλος: Όταν τα χρονικά περιθώρια για Φλερτ στενεύουν επικίνδυνα

Νιώθεις πως ο χρόνος της ερωτικής σου ζωής λιγοστεύει; Άλλαξε νοοτροπία, 3 Αλήθειες για τη Ζωή που είναι δύσκολο να αποδεχτείς

Η αίσθηση πως ο χρόνος της ερωτικής σου ζωής λιγοστεύει και είσαι ένα βήμα πριν το τέλος, μπορεί να είναι και η πιο τρομαχτική σκέψη που έχεις κάνει. Το να σκέφτεσαι όμως πως δεν έχεις πια χρόνο για να βρείς μια σύντροφο ή να αποκτήσεις εμπειρίες, είναι λάθος νοοτροπία.

Το κατανοώ όμως.

Το να είσαι μόνος, ώριμος ηλικιακά και να βλέπεις ζευγάρια που είναι μαζί χρόνια, εύκολα σε κάνει να πιστεύεις πως ο χρόνος τελειώνει. Πως για την συντροφική και την ερωτική σου ζωή είναι ήδη πολύ αργά και το τέλος έχει έρθει.

Βλέπεις τις επιλογές που έκανες ως τιτάνια λάθη, ενώ οι άλλοι που βρίσκονται σε φαινομενικά χαρούμενες σχέσεις, έχουν πάρει το σωστό δρόμο. Έχουν κάνει τις σωστές επιλογές.

Εξίσου εύκολα βλέπεις τον εαυτό σου ως ελλειμματικό. Νιώθεις πως δεν είσαι το ίδιο καλός με τους άλλους άντρες και για αυτό είσαι μόνος σου. Παλεύοντας με τη μοναξιά, αντιμετωπίζοντας ένα σκληρό χωρισμό ή τον φόβο και την έλλειψη εμπειριών.

Είναι πραγματικά τρομακτικό αν το σκέφτεσαι έτσι.

Όμως πριν καταλήψεις σε τέτοια συμπεράσματα, πρέπει να αντιληφθείς πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μην αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα να σε εξουσιάζουν.

Το μυαλό είναι εκπληκτικά καλό στο να σε κάνει να σκέφτεσαι υπερβολικά και να καταλήγεις σε βλακώδη συμπεράσματα. Όταν λοιπόν πέφτεις σε αυτή την παγίδα, κάνεις τα πάντα να φαίνονται χειρότερα.

Το ίδιο ισχύει και για τις πεποιθήσεις που έχεις για τις ικανότητες σου. Αν πιστεύεις πως θα αποτύχεις, τότε είναι πιο πιθανό να αποτύχεις. Αν όμως πιστεύεις πως θα τα καταφέρεις, τότε είναι πιο πιθανό να τα καταφέρεις. Και αυτό, γιατί οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις επηρεάζουν τις προσπάθειες σου και συχνά οδηγούν σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Καταλαβαίνω πως τα συναισθήματα που νιώθεις δεν είναι ευχάριστα και πως η μοναξιά δεν είναι ωραία.

Πρέπει να γνωρίζεις όμως πως το τέλος είναι μακριά και πως πάντα υπάρχει αρκετός χρόνος για να βρεις μια σύντροφο, για να αποκτήσεις εμπειρίες κλπ. Το μόνο που σε σταματάει είναι το μυαλό σου. Εκείνη η νοοτροπία που σου λέει πως ο χρόνος λιγοστεύει, πως είναι πολύ αργά και ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν αληθεύουν.

Και για να σε βοηθήσω να δυναμώσεις την πεποίθηση πως χρόνος υπάρχει για να εμπλουτίσεις την ερωτική σου και τη συντροφική σου ζωή, σου παρουσιάζω εννιά πράγματα να σκεφτείς. Εννιά πράγματα να αναλύσεις, να επεξεργαστείς και να χωνέψεις πριν αρχίσεις να φτάνεις σε αρνητικά συμπεράσματα.Νιώθεις πως ο χρόνος της ερωτικής σου ζωής λιγοστεύει; Άλλαξε νοοτροπία

#1 Δεν είσαι έτοιμος για σχέση αν δεν είσαι άνετος με το να είσαι μόνος σου

Αν μόνιμα δεν είσαι χαρούμενος όταν βρίσκεσαι με τον εαυτό σου, αυτό σημαίνει πως δε νιώθεις άνετα μαζί του και δεν τον έχεις αποδεχτεί. Θες απεγνωσμένα να αγαπήσεις, να αγαπηθείς και να μπεις σε μια σχέση. Και αυτό ακριβώς επειδή το έχεις ανάγκη και επειδή είσαι γεμάτος αρνητική ενέργεια.

Όμως αν κουβαλάς μαζί σου τη στεναχώρια και άλλα αρνητικά συναισθήματα, οι πιθανοί σύντροφοι που συναντάς το νιώθουν από χιλιόμετρα μακριά.

Και δεν είναι αυτό που ψάχνουν. Καμία γυναίκα δε θέλει να βγει ραντεβού με κάποιον που μιζεριάζει και είναι δυστυχισμένος επειδή είναι μόνος.

Οι ελκυστικοί άντρες είναι χαρούμενοι και δε βιάζονται να πιάσουν λιμάνι. Είναι άνετοι με τον εαυτό τους και άνετοι με το να είναι μόνοι. Θεωρούν τον εαυτό τους φοβερή παρέα και οι γυναίκες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια θα τους κερδίσει.

Αντίθετα, οι άντρες εκείνοι που είναι μονίμως στα κάτω τους που νιώθουν ότι είναι ένα βήμα πριν το τέλος και κάνουν συνεχώς διάφορα posts στο facebook που φωνάζουν «θέλω γυναίκα», είναι και εκείνοι που αγνοούνται ξανά και ξανά από τις γυναίκες.

Πριν προχωρήσεις σε μια σχέση ή μια γνωριμία, πρέπει πρώτα να μάθεις πώς να είσαι χαρούμενος με τον εαυτό σου. Πώς να είσαι άνετος με το να είσαι μόνος σου. Σταμάτα να το πολεμάς.

Πολλοί άντρες είναι μόνοι και πολλοί άντρες δεν έχουν αρκετές εμπειρίες με τις γυναίκες. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Γίνε ένας άντρας που αν και είναι μόνος του, ζει τη ζωή του, περνάει καλά και είναι άνετος με αυτό.

#2 Όσο περισσότερο εστιάζεις στο να βρεις μια κοπέλα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να βρεις

Όσο περισσότερο προσπαθείς να βρεις μια κοπέλα, τόσο περισσότερο απεγνωσμένος δείχνεις. Και αν έχεις διαβάσει άλλα άρθρα μας, ξέρεις πως αυτό απωθεί τις γυναίκες.

Όσο περισσότερο το θες, τόσο πιο δυνατά σπρώχνεις μακριά σου το ενδεχόμενο μιας γνωριμίας με την απελπισμένη συμπεριφορά σου.

Έχεις παρατηρήσει πως διάφορες κοπέλες δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον, όταν βρίσκεσαι ήδη σε σχέση παρά όταν είσαι μόνος;

Βλέπεις, όταν είσαι με κάποια δεν έχεις την ανάγκη να προσπαθήσεις, είσαι ικανοποιημένος. Όταν όμως είσαι μόνος σου και ψάχνεις να βρεις κοπέλα τότε η προσπάθεια και η ανάγκη ζωγραφίζονται στο πρόσωπο σου και στις κινήσεις σου.

Και όταν μια κοπέλα βλέπει πως της είναι τόσο εύκολο να σε έχει, στην πραγματικότητα ρίχνεις στα μάτια της την αξία και την αυτοεκτίμηση σου.

Κάτι που έχει αναλύσει πολύ όμορφα και ο Κοσμάς στο παρακάτω βίντεο:

#3 Πρέπει πρώτα να μάθεις τον εαυτό σου

Στην εφηβεία και στα εικοσικάτι μας, συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε. Συνεχίζουμε να αλλάζουμε, να μαθαίνουμε, να εξελισσόμαστε και γενικά ψάχνουμε να βρούμε μια κατεύθυνση στη ζωή μας. Είναι η φάση που βρίσκουμε τις αξίες μας και το τι είναι «σωστό» και τι είναι «λάθος» για εμάς.

Και όσο σκληρό και αν ακούγεται, είναι σημαντικό να καταλάβεις πως αν δεν έχεις περάσει πλήρως από αυτή τη διαδικασία αυτογνωσίας, τότε πρέπει να δώσεις περισσότερη έμφαση εκεί. Περισσότερη έμφαση στο να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και λιγότερη στο να βρεις μια σύντροφο.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί όταν ένας άντρας δεν έχει ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης, τότε θα συμβιβαστεί εύκολα σε μια σχέση ανάγκης.

Όσο περισσότερο γνωρίζεις τον εαυτό σου, τόσο περισσότερο ξέρεις τι θες. Και έτσι, ξέρεις πως να μη σπαταλήσεις ανούσιο χρόνο στο πώς να το αποκτήσεις.Νιώθεις πως ο χρόνος της ερωτικής σου ζωής λιγοστεύει; Άλλαξε νοοτροπία

#4 Είναι σημαντικό να ξέρεις με ποιες ταιριάζεις και με ποιες όχι

Πως θα ξέρεις με ποιόν τύπο γυναίκας ταιριάζεις, αν δεν αφιερώσεις χρόνο να βγεις αρκετά ραντεβού με αρκετές διαφορετικές γυναίκες;

Δε μιλάω προφανώς με το να κοιμηθείς και να κάνεις σεξ με πολλές γυναίκες, αλλά με το να τις δεις με βάση το χαρακτήρα τους και τη προσωπικότητά τους. Αν δεν τεστάρεις λίγο τα νερά, πως θα ξέρεις τι είδους άνθρωπο θες δίπλα σου όταν θα έρθει η ώρα για να κάνεις σχέση.

Γι’ αυτό μη βιάζεσαι και μην αφήνεις τη μοναξιά να θολώσει τη σκέψη σου. Βγες έξω, φλέρταρε και γνώριζε κόσμο χωρίς να βιάζεσαι. Μάθε πρώτα τι ακριβώς θες από μια γυναίκα και μετά ψάξε να το βρεις.

Θες να αλλάξεις τη ζωή σου; Δες εδώ

#5 Μη νιώθεις πίεση να κάνεις σχέση επειδή βλέπεις τους άλλους να βιάζονται

Πολλοί άντρες (ακριβώς επειδή νιώθουν ότι το τέλος της ερωτικής τους ζωής είναι κοντά) πέφτουν στη παγίδα να κάνουν σχέση ή και να παντρευτούν, ακριβώς επειδή δε θέλουν να είναι μόνοι. Το σκέφτονται τόσο πολύ που προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα στον εαυτό τους και φαντάζονται τον περίγυρο τους να τους σχολιάζει.

«Γιατί να είναι τόσο καιρό μόνος;», «Πότε θα παντρευτεί;», «Ο καιρός περνάει.»

Η πίεση αυτή όμως δεν είναι πραγματική. Πριν αισθανθείς πίεση από τους γύρω σου πρέπει να καταλάβεις πρώτα απ’ όλα ότι εσύ πιέζεις τον εαυτό σου. Μην αφήνεις τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σου. Αν κάποιος σου πει πως πρέπει να βιαστείς να παντρευτείς ή να βρεις κοπέλα απλά σταμάτα να ακούς.

Η ζωή είναι δική σου και δεν πρέπει να αφήνεις τους άλλους να επηρεάζουν τις αποφάσεις σου. Έχεις πότε σκεφτεί πόσοι άλλοι άνθρωποι που είναι σε σχέση αυτή τη στιγμή, εύχονται να ήταν μόνοι;

Έχεις σκεφτεί πως πολλοί από αυτούς είναι παγιδευμένοι σε μια λάθος σχέση και νιώθουν ότι έχουν κάνει λάθος; Μη σκέφτεσαι πως όλοι όσοι έχουν κάποια κοπέλα ή βρίσκονται σε σχέση είναι χαρούμενοι γιατί αυτό είναι λάθος συμπέρασμα.

#6 Μην συμβιβάζεσαι επειδή νιώθεις μοναξιά

Δεν είναι όλοι χαρούμενοι μέσα σε μια σχέση. Και ένας κλασσικός λόγος για αυτό είναι πως συμβιβάστηκαν για να μη νιώθουν μόνοι. Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τα αρνητικά συναισθήματα σωστά και έκαναν ότι μπορούσαν για να αποφύγουν τη μοναξιά και τη στεναχώρια. Όμως αυτό σημαίνει πως συμβιβάστηκαν σε μια σχέση που δεν τους κάνει πραγματικά χαρούμενους.

Αυτός, είναι ο λιγότερο ώριμος δρόμος να αντιμετωπίσεις τα αρνητικά συναισθήματα της μοναξιάς.

Το να συμβιβάζεσαι ώστε να αποφύγεις συναισθήματα και σκέψεις που σου προκαλούν πόνο, είναι μια πολύ αδύναμη νοοτροπία. Και δυστυχώς είναι και μια πολύ κοινή νοοτροπία.

Μη βιάζεσαι να μπεις σε μια σχέση απλά και μόνο επειδή δε θες να είσαι μόνος. Και σκέψου το εξής, αν δεν μπορείς να ελέγξεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου, τότε δεν είσαι ακόμα έτοιμος για μια σοβαρή και ώριμη σχέση.

Άλλωστε αυτό που θες, είναι μια κοπέλα που εμπλουτίζει τη ζωή σου και σε κάνει χαρούμενο και όχι το αντίθετο.

#7 Μην υποκύπτεις στην κατάθλιψη και μην χάνεις τις ελπίδες σου

Σημαντικό στοιχείο του πνευματικά δυνατού άντρα, είναι πως δεν υποχωρεί στον αρνητισμό και δε χάνει την ελπίδα του. Ειδικά όταν νιώθει πως ο χρόνος που έχει για έρωτα και γνωριμίες λιγοστεύει.

Πως ακριβώς θα γνωρίσεις κάποια αν είσαι μόνιμα μέσα στην κατάθλιψη; Πώς θα γνωρίσεις κάποια αν δεν έχεις μέσα σου την ελπίδα και δεν το πιστεύεις;

Πιστεύεις πως κάποια στιγμή θα πέσει μια κοπέλα από τον ουρανό;

Όχι δε θα γίνει κάτι τέτοιο. Ειδικά μάλιστα αν βγάζεις ένα συναίσθημα λύπης και στεναχώριας.

Για αυτό, λοιπόν, μην υποκύπτεις στον αρνητισμό. Μη χαμηλώνεις τα στάνταρτ σου, μη συμβιβάζεσαι και μάθε να είσαι χαρούμενος ακόμα και μόνος σου. Άλλαξε νοοτροπία.Νιώθεις πως ο χρόνος της ερωτικής σου ζωής λιγοστεύει; Άλλαξε νοοτροπία

#8 Μη βλέπεις τον εαυτό σου ως κατώτερο

Αν είσαι μεγαλύτερος, ίσως να έχεις ήδη ένα παιδί από προηγούμενη σχέση και ακριβώς επειδή η επόμενη σχέση που έκανες δε λειτούργησε, νιώθεις πως δεν είσαι αρκετά καλός για μια νέα δυνατή σχέση και ότι το τέλος ήρθε.

Αυτό το σκεπτικό είναι λάθος. Δεν υπάρχει κάτι στραβό πάνω σου. Απλά καλώς ή κακώς στη ζωή συμβαίνουν πράγματα που δε μας αρέσουν, είτε το θέλουμε είτε όχι.

Η νοοτροπία πως καμιά γυναίκα δε θα σε θέλει εξ’ αιτίας της τωρινής κατάστασης σου είναι παλαβή. Πείθεις τον εαυτό σου για κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια.

Όπως και να είναι τα πράγματα, είτε έχεις παιδιά από προηγούμενη σχέση, είτε κάποιο ατύχημα σε επηρέασε σοβαρά, είτε απλά δε νιώθεις το ίδιο ελκυστικός όπως ένιωθες στο παρελθόν, πάλι δεν υπάρχει κάτι λάθος με σένα. Πάντα θα υπάρχουν γυναίκες που έχουν παρόμοιες εμπειρίες, απόψεις και επιθυμίες με σένα και είναι σημαντικό να το καταλάβεις αυτό.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως δε βελτιώνεις τον εαυτό σου σε καθημερινή βάση. Αλλά χρειάζεται να αλλάξεις νοοτροπία. Να ξέρεις πως οτιδήποτε και αν έχει γίνει, είσαι αρκετός.Νιώθεις πως ο χρόνος της ερωτικής σου ζωής λιγοστεύει; Άλλαξε νοοτροπία

#9 Μη νιώθεις σαν να έχουν βρει σύντροφο όλοι οι άλλοι εκτός από εσένα

Μια ακόμα νοοτροπία που κρατάει πίσω αρκετούς άντρες, είναι το «είμαι ο μόνος που δεν έχει κοπέλα/εμπειρίες». Φυσικά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Υπάρχουν πολλοί άντρες εκεί έξω που έχουν πολύ λίγες εμπειρίες με γυναίκες, όπως και αντίστοιχα υπάρχουν και πολλοί άντρες που είναι μόνοι. Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είσαι ο μόνος και σίγουρα όχι ο τελευταίος. Αντί να εστιάζεις στο τι σου λείπει, δες τα θετικά σου στοιχεία και βγες μπροστά. Άλλαξε νοοτροπία.

Θυμήσου, δεν είναι όλοι χαρούμενοι μέσα σε μια σχέση. Πολύς κόσμος αντίθετα δε περνάει καλά άλλα μένει εκεί αλυσοδεμένος γιατί φοβάται να μείνει μόνος.

Γι΄ αυτό, σταμάτα να νιώθεις στην απ΄ έξω, σταμάτα να νιώθεις ανεπιθύμητος και περιττός, σταμάτα να νιώθεις ότι το τέλος πλησιάζει. Το μυαλό σου παίζει παιχνίδια και σου λέει πως όλοι οι άλλοι έχουν βρει την άκρη εκτός από εσένα. Μονό που αυτό δεν είναι αλήθεια.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!