Γιατί οι Άνδρες αποτυχαίνουν σήμερα; - Men's Bible

Γιατί οι Άνδρες αποτυχαίνουν σήμερα;

Γιατί οι Άνδρες αποτυχαίνουν σήμερα;

Συνήθως προσπαθώ μέσα από τα άρθρα μου να είμαι αισιόδοξος, αλλά παράλληλα πιστεύω ότι είναι σημαντικό να βλέπουμε κάποιες φορές και την άλλη πλευρά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ πρόθυμοι να σου πουν τι είναι αυτό που θα σε κάνει επιτυχημένο (και συνήθως αυτό περιλαμβάνει και αρκετές δόσεις life style), και παρ’ όλο που συμφωνώ ότι είναι ένα σημαντικό θέμα που αξίζει να καλυφθεί, θεωρώ ότι είναι εξίσου σημαντικό να καταλάβουμε και ποιοι είναι οι λόγοι που μας εμποδίζουν, τι είναι αυτό που κάνει τους άνδρες σήμερα να αποτυχαίνουν.

Οπότε σήμερα, προκειμένου να σε προστατεύσω από το να πέσεις στις ίδιες παγίδες που έπεσα στο παρελθόν κι εγώ ο ίδιος, θα μοιραστώ μαζί σου κάποιους λόγους για τους οποίους οι άνδρες αποτυχαίνουν, ώστε να βρεις νέους τρόπους για να εξελιχθείς στους στόχους σου.

Η υπεροψία προηγείται της πτώσης

Ο νούμερο ένα λόγος που οι άνδρες αποτυχαίνουν (και ο λόγος που αποτυγχάνω κι εγώ κατά διαστήματα) είναι η υπεροψία.

Το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, αλλά μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι αν δεν έχουμε την απάντηση σε όλα, είμαστε χαζοί και λιγότερο άνδρες.

Και είναι κρίμα που είναι έτσι η κατάσταση γιατί μας κάνει να προσπαθούμε μόνοι, να εξετάζουμε τα πράγματα με τον δύσκολο τρόπο, όταν το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθουμε σε επαφή με κάποιον που μπορεί να ξέρει κάτι παραπάνω από εμάς.

Η λύση είναι απλή: αναγνώρισε ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν ξέρεις τι να κάνεις και ζήτα βοήθεια από κάποιον που ξέρει.

Θες να φτιάξεις το σώμα σου; Ρώτα κάποιον που ξέρει και μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τη φόρμα σου.

Θες να πάρεις προαγωγή; Ρώτα κάποιον να σε βοηθήσει με το project που έχεις αναλάβει, κάτι που θα κάνει την εξασφάλιση της προαγωγής πιο εύκολη.

Θες να βελτιωθείς στο φλερτ ώστε να έχεις επιλογές στην προσωπική σου ζωή; Ρώτα κάποιον από τους εκπαιδευτές μας για καθοδήγηση.

Η λύση είναι απλή. Χρειάζεται απλά ταπεινότητα και να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον πιο έμπειρο.

Θες λοιπόν κάποια βοήθεια στο φλερτ; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Έχεις την απαιτούμενη πληροφορία. Η πειθαρχία σου λείπει

Μερικές φορές ίσως νομίζεις ότι δεν έχεις στα χέρια σου τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Στην εποχή μας όμως δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Έχεις πρόσβαση, με ένα άγγιγμα του χεριού σου, σε περισσότερες πληροφορίες απ’ όσες είχαν σε όλη τους τη ζωή οι περισσότερες ιδιοφυίες του κόσμου πριν εκατό χρόνια.

Άρα οι πληροφορίες και τα δεδομένα δεν είναι το πρόβλημα. Η δράση (ή μάλλον η απουσία της) είναι. Και πιο συγκεκριμένα η πειθαρχημένη δράση.

Ο ενθουσιασμός δεν αρκεί. Το μόνο που μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείς είναι η πειθαρχημένη δράση προς τους στόχους σου.

Όταν χτυπάει το ξυπνητήρι τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, είναι ώρα να πολεμήσεις. Είναι ώρα να δράσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρεις απόφαση.

Ο φόβος είναι εχθρός σου

Πολλοί μας λένε ότι ο φόβος που νιώθουμε απέναντι στις προκλήσεις και τις δυσκολίες δεν είναι αληθινός. Διαφωνώ. Ο φόβος είναι αληθινός. Υπάρχει για να μας κρατάει ζωντανούς.

Αν όμως τρέχεις μακριά από όσα σε φοβίζουν ή, ακόμα χειρότερα, αν προσποιείσαι ότι ο φόβος δεν υπάρχει, δεν θα φτάσεις πιο κοντά στους στόχους σου.

Το να αντιμετωπίσεις όμως τον φόβο κατά μέτωπο θα βοηθήσει. Όταν φοβάσαι, αποδέξου το. Αναγνώρισέ το για αυτό που είναι και χρησιμοποίησε το φόβο για να εξοπλίσεις τον εαυτό σου με τα εργαλεία, τον τρόπο σκέψης, τις δεξιότητες και τους πόρους που χρειάζεται για να τον πολεμήσεις και να προχωρήσεις.

Πιθανότητα, αυτό που φοβάσαι πιο πολύ απ’ όλα, δεν θα σε σκοτώσει. Απλά θα σε κάνει να νιώσεις κάπως άβολα. Να είσαι okay μ’ αυτό. Η δυσφορία είναι φίλος σου, ο φόβος είναι ο εχθρός σου. Κι όσοι δεν το κατανοούν αυτό, ανήκουν σίγουρα σε αυτούς που αποτυχαίνουν.

Ζητάς την αποδοχή των άλλων

Κατά την εμπειρία μου, ένας από τους πιο μεγάλους κινδύνους είναι να προσπαθούμε να γίνουμε αποδεκτοί από τους άλλους. Ο τρόπος που τρέχουμε τη ζωή μας, τη σχέση μας, την καριέρα μας, το πρόγραμμά μας, την ψυχαγωγία μας επικεντρώνεται πολύ στο τι πιστεύουν οι άλλοι.

Το γνωρίζω προσωπικά ότι έχουν υπάρξει φορές στη ζωή μου που έχω αναρωτηθεί τίνος τη ζωή ζω. Και η απάντηση είναι: κάποιου άλλου.

Μας βομβαρδίζουν συνεχώς εξωτερικά ερεθίσματα από μαγαζιά, εκπομπές, ταινίες, σειρές, social media. Και πιστεύουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο Χ, Ψ αστέρας είναι και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργούμε κι εμείς.

Πρόσθεσε σε αυτό και την τάση που επικρατεί να πρέπει να είμαστε politically correct στην οποία ζούμε, και είναι πολύ πιθανό να κατακρατάς μέσα σου το πώς αλήθεια νιώθεις ή να φιλτράρεις το μήνυμά σου ή τις πράξεις σου φοβούμενος την ενδεχόμενη κριτική που μπορείς να έχεις από τους άλλους.

Αν όμως θες πραγματικά να εξελιχθείς, χρειάζεται να δουλέψεις για να ξεπεράσεις τι νιώθουν οι άλλοι για εσένα. Γιατί οι Άνδρες αποτυχαίνουν σήμερα;

Οι δικαιολογίες είναι ψέματα

Με όποιο τρόπο κι αν θες να το χρωματίσεις, οι δικαιολογίες που φτιάχνεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά έξυπνα μασκαρεμένα ψέματα. (Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες για τις δικαιολογίες αυτές και τα ψέματα που λέμε στους εαυτούς μας, δες εδώ).

Και αυτό που είναι χειρότερο είναι ότι λες ψέματα στον εαυτό σου για τόσο καιρό που αρχίζεις να τα πιστεύεις κι ο ίδιος.

Όταν κάτι δεν πάει όπως το είχαμε φανταστεί, είναι καλύτερο να λέμε τίμια στον εαυτό μας: «Δεν πήγε καλά αυτό, επειδή έκανα το Χ ή δεν έκανα το Ψ». Σίγουρα μπορεί να έχουν υπάρξει κι άλλοι που έχουν μερίδιο ευθύνης για την αποτυχία που προέκυψε, αλλά δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για λογαριασμό τους, μόνο για εμάς.

Μένεις στάσιμος

Οι δικαιολογίες που λέμε στον εαυτό μας οδηγούν και στο τελευταίο σημείο. Επειδή ταΐζουμε τον εαυτό μας ψέματα, αποτρέπουμε εμάς τους ίδιους από το να προχωράμε. Τα ψέματα αυτά μας κάνουν να αμφιβάλλουμε για εμάς, για την ικανότητά μας και την επιθυμία μας να κυνηγήσουμε τους στόχους μας.

Ο λόγος που πολλοί άνδρες αποτυχαίνουν είναι επειδή ανησυχούν για όλα τα ανωτέρω, σε βάρος κάθε ενέργειας και δράσης που θα τους βοηθούσε να πετύχουν εξαρχής.

Αν δεν θες να είσαι κι εσύ σε αυτούς που αποτυχαίνουν, χρειάζεται να αναλάβεις δράση. Ναι, κάποιες φορές τα πράγματα δεν θα πάνε όπως περίμενες. Ίσως την πατήσεις κιόλας. Ή ίσως κάποιοι σε σχολιάσουν. Και λοιπόν; Έχει κάποια σημασία;

Ξέρω ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν είναι και τόσο εύκολο να ξεπεραστούν. Κι εγώ αγωνίζομαι με όλους αυτούς κάθε μέρα. Αλλά οι φορές που είμαι πιο χαρούμενος, πετυχημένος και ικανοποιημένος στη ζωή μου είναι όταν αναγνωρίζω τι με περιορίζει και το ξεπερνάω.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!