Ίδια η μάνα της: 7 σημάδια ότι η κοπέλα σου δεν κάνει για σχέση - Men's Bible

Ίδια η μάνα της: 7 σημάδια ότι η κοπέλα σου δεν κάνει για σχέση

Ίδια η μάνα της: 7 σημάδια ότι η κοπέλα σου δεν κάνει για σχέση

Προτού ξεκινήσεις μια σχέση, υπάρχουν κάποια κακά σημάδια που μπορείς να προσέξεις αν υπάρχουν προκειμένου να μην το προχωρήσεις, ώστε να σώσεις τον εαυτό σου από μπελάδες και μετέπειτα προβλήματα.

Αν τα αναγνωρίσεις έγκαιρα, θα σώσεις τον εαυτό σου προτού δεθείς συναισθηματικά με κάποια που θα σου κάνει αργότερα το βίο αβίωτο. Να λοιπόν τι θεωρώ ότι πρέπει να λάβεις υπόψη σου προτού ξεκινήσεις μια νέα σχέση:

#1 Η σχέση της με τους γονείς της

Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό να καταλάβεις, γιατί κάτι που δείχνει πολλά για το πώς βλέπει τη ζωή, είναι ο τρόπος που μεγάλωσε. Είναι γεγονός ότι σαν παιδιά μοντελοποιούμε και αντιγράφουμε ασυνείδητα τα μοτίβα σχέσεων που μαθαίνουμε από τους γονείς μας. Αν λοιπόν, έχει περίεργη σχέση με τους γονείς της και μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με πολλούς καυγάδες, στρες και δράματα, τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να τα μεταφέρει αυτά και στις μελλοντικές σχέσεις της.

Οκ, σίγουρα είναι ένα ευαίσθητο θέμα για το οποίο δεν μπορείς να ρωτήσεις άμεσα. Αλλά προκειμένου να αποκτήσεις μια εικόνα του περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωσε, μπορείς να κάνεις απλές ερωτήσεις: «Πως ήσουν ως παιδί» ή «Έχεις στενές σχέσεις με τους δικούς σου;». Ούτως ή άλλως αυτές είναι ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να την καταλάβεις καλύτερα ως προσωπικότητα, αλλά και να μάθεις περισσότερα για τα μοτίβα σχέσεων που υπήρχαν στη ζωή της.

#2 Κακοί χωρισμοί

Αν η κοπέλα σου έχει ιστορικό κακών χωρισμών, τότε είναι ώρα να προσέχεις. Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι για σένα, γιατί αν αυτό είναι το μοτίβο με το οποίο λειτουργεί, τότε είναι πολύ πιθανό να βιώσεις κι εσύ κάτι τέτοιο σύντομα.

Φυσικά, υπάρχει και η πιθανότητα να έχει κάνει δουλειά με τον εαυτό της και να έχει εξαλείψει τις πηγές αυτών των συμπεριφορών. Αν όμως δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο και ειδικά αν επιμένει ότι πάντα ήταν ευθύνη των πρώην της που οι σχέσεις της τελείωναν άδοξα (κάτι που συνήθως ο νέος σύντροφος σπεύδει να υιοθετήσει, γιατί σιγά μην φταίει το νέο του αθώο κορίτσι), τότε μάλλον προμηνύονται μπελάδες για εσένα.

Γιατί, αν κι η ίδια δεν μπορεί να καταλάβει ότι το μόνο κοινό στοιχείο στους τόσους κακούς χωρισμούς της είναι αυτή, τότε λογικά θα συνεχίσει τις ίδιες συμπεριφορές. Και θα είναι μάλλον μόνο θέμα χρόνου να περιγράφει και εσένα στους άλλους, όπως τους πρώην της.

#3 Ιστορικό απιστίας

Οκ, αυτό είναι εύκολο μεν, αλλά στην πράξη πολλοί άνδρες το παραβλέπουν. Πολλοί λένε κάτι του στυλ: «οκ, απάτησε στο παρελθόν τον πρώην της, αλλά έτυχε να γίνει μια φορά μωρέ» ή «τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά». Αν όμως η κοπέλα έχει ιστορικό απιστίας, τότε υπάρχει (πολύ) μεγάλη πιθανότητα να επαναλάβει την απιστία ξανά στο μέλλον (ναι, εννοώ όσο είναι σε σχέση μαζί σου).

Όταν κάποιος απατάει υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό. Αν ο υποβόσκων λόγος δεν αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί, οι πιθανότητες είναι ότι θα ξανασυμβεί. Οπότε αν μια κοπέλα έχει ιστορικό απιστίας και το μόνο που έμαθε είναι ότι «πρόκειται για ένα λάθος που δεν θα ξανασυμβεί», τότε αυτό είναι σημάδι ότι δεν έχει καταλάβει ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος. Ίδια η μάνα της: 7 σημάδια ότι η κοπέλα σου δεν κάνει για σχέση

#4 Κάνεις όλη τη δουλειά εσύ

Μια καλή και ποιοτική σχέση δεν θα σου φαίνεται σαν συνεχής δουλειά και αγγαρεία. Δεν θες λοιπόν να νιώθεις ότι είσαι πάντα αυτός που προσπαθεί να κάνει την κουβέντα, να κανονίσει να βρεθείτε ή να προχωρήσει τα πράγματα. Για να λειτουργήσει η σχέση πρέπει και οι δυο να δρουν, να νοιάζονται και να προσπαθούν να επικοινωνούν με το άλλο μέρος.

Για να διαπιστώσεις πόσο ενδιαφέρεται για τη σχέση, μπορείς κάποια στιγμή να κάνεις ένα βήμα πίσω και να την αφήσεις αυτή να ξεκινήσει την επικοινωνία ή να ζητήσει να τα πείτε από κοντά. Διαφορετικά, θα κατανοήσεις ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, οπότε ίσως είναι καλύτερα να βρεις κάποια κοπέλα που εκτιμάει το χρόνο και την προσοχή σου. Διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να μπει η σχέση σε κρίση, όπως σου εξηγεί και ο Αντώνης στο ακόλουθο Βίντεο:

#5 Τα πράγματα για τα οποία μιλάει

Δώσε μεγάλη βάση στο είδος των πραγμάτων για τα οποία συζητάει. Φαντάζομαι δεν θέλεις να καταλήξεις με μία κοπέλα που συνέχεια κουτσομπολεύει, κατακρίνει, παραπονιέται ή κατηγορεί τους άλλους για ότι στραβό υπάρχει στη ζωή της.

Είναι κι αυτό ένα σημάδι ότι η σχέση δεν θα κυλήσει ομαλά, γιατί καθώς θα περνάει ο καιρός η κατάσταση θα χειροτερεύει. Άσε που αν έχεις τόση αρνητικότητα στη ζωή σου, θα νιώθεις την ενέργεια και τη διάθεσή σου να εξανεμίζονται.

Θες να αποκτήσεις την ικανότητα να διαλέξεις τη σωστή; Δες εδώ

#6 Είσαι τα πάντα για εκείνη

Παρ’ όλο που στην αρχή θα σου αρέσει καθώς όντως είναι και κάπως κολακευτικό, το να μην έχει ζωή εκτός της σχέσης και εσένα, παράλληλα αποτελεί άλλο ένα σημάδι ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν καλά.

Θα δεις ότι κάτι τέτοιο θα σε κουράσει γρήγορα. Στο κάτω –κάτω το τελευταίο που θέλεις είναι μια κοπέλα που σου δημιουργεί ενοχές κάθε φορά που θες να δεις τους φίλους σου. Αν δεν ξέρει πώς να γεμίσει το χρόνο της όταν εσύ είσαι απών, αυτό δεν είναι δικό σου πρόβλημα.

Πέρνα μεν ποιοτικό χρόνο μαζί της και αν αυτό που της δίνεις, δεν της αρκεί, τότε ίσως να μην έχει νόημα να είστε μαζί. Αν δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με τη συζήτηση, ίσως να θέλεις να κόψεις τα δεσμά σου και να προχωρήσεις τη ζωή σου πριν χειροτερεύσουν τα πράγματα.

#7 Δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου

Δεν έχουν όλα τα σημάδια να κάνουν με το παρελθόν ή τη συμπεριφορά της κοπέλας. Ίσως το σημαντικότερο σημάδι για να καταλάβεις τι σημαίνει αυτή η σχέση για εσένα, είναι να τσεκάρεις τον εαυτό σου και το πώς νιώθεις ο ίδιος μέσα στη σχέση.

Για παράδειγμα, πολλοί άνδρες νιώθουν λες και πρέπει να περπατούν συνεχώς «στις μύτες» στη σχέση τους. Ανησυχούν ότι μπορεί να πουν ή κάνουν το λάθος πράγμα και να την αναστατώσουν και μετά να έχουν καυγάδες.

Αν διαπιστώσεις ότι νιώθεις κι εσύ κάπως έτσι, τότε είναι γεγονός ότι η σχέση στην οποία βρίσκεσαι θα σε κάνει να υποφέρεις. Δες το σαν σημάδι ότι είναι καιρός να μιλήσεις και να κάνεις περισσότερα από τα πράγματα που σου αρέσουν. Ίσως μάλιστα διαπιστώσεις ότι και στην κοπέλα σου αρέσει αυτή η πλευρά σου και χαίρεται να βλέπει τον πραγματικό εαυτό σου.

Αν όχι, αν θυμώσει ή ταραχθεί, όπως φοβόσουν, τότε πρέπει να βρεις δύναμη να προχωρήσεις. Η αλήθεια είναι ότι είσαι καλύτερα ελεύθερος παρά παγιδευμένος σε μια σχέση που δεν μπορείς να εκφράζεις τον πραγματικό εαυτό σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!