«Παιχνίδια» στη Σχέση: Πώς να τα σταματήσεις - Men's Bible

«Παιχνίδια» στη Σχέση: Πώς να τα σταματήσεις

«Παιχνίδια» στη Σχέση: Πώς να τα σταματήσεις

Είναι απόγευμα, έχεις επιστρέψει απ’ τη δουλειά και αποφασίζεις να στείλεις ένα μήνυμα στην κοπέλα σου.

Της στέλνεις όμως βλέπεις πως η ώρα περνάει και εκείνη δεν σου απαντάει. Αρχίζεις να ανησυχείς…

«Μήπως δεν της λείπω και αδιαφορεί;», σκέφτεσαι από μέσα σου.

«Μήπως είναι με κάποιον άλλο;»

«Τι συμβαίνει, γιατί καθυστερεί τόσο πολύ να απαντήσει;»

Για αρχή, υπάρχουν χιλιάδες πιθανοί λόγοι που η κοπέλα σου δεν σου έχει απαντήσει ακόμα.

  • Μπορεί να είναι απασχολημένη.
  • Μπορεί να κοιμάται.
  • Μπορεί να μην έχει μπαταρία το κινητό της.
  • Μπορεί να θέλει να σε κάνει να ενδιαφερθείς περισσότερο για εκείνη.

Από τα παραπάνω παραδείγματα, το τελευταίο είναι αρκετά πιθανό. Ειδικά αν η κοπέλα σου είναι πραγματικά ερωτευμένη μαζί σου.

Βλέπεις και οι γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια και αναζητούν συμβουλές για το φλερτ και τις σχέσεις.

Συζητούν με τις φίλες τους για το τί να κάνουν και διαβάζουν άρθρα στα διάφορα γυναικεία site και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι οι άνδρες.

Έτσι, η μέση γυναίκα γνωρίζει περισσότερα για το πώς να παίζει «παιχνίδια» στο φλερτ και τις σχέσεις, από τον μέσο άνδρα.

Πώς να σταματήσεις τα «παιχνίδια» στη σχέση: Θέσε το σωστό πλαίσιο

Το σωστό πλαίσιο που πρέπει να έχει μια ερωτική σχέση για να κρατήσει και να ανθήσει είναι εκείνο της ομαδικής συνεργασίας.

Για να εδραιώσεις αυτού του είδους το πλαίσιο στη σχέση σου, χρειάζεται πρώτα να αποφύγεις να κατηγορείς την σύντροφο σου πως παίζει «παιχνίδια» κάθε φορά που έχεις αυτή την υποψία.

Ναι, ξέρω πως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο και εννοείται πως χρειάζεται να βάζεις τα όρια σου. Όμως, όταν συνεχώς κατηγορείς την σύντροφο σου πως δεν φέρεται έντιμα και πως προσπαθεί να σε χειραγωγήσει, τότε ουσιαστικά υπονομεύεις τη σχέση σου.

Για αρχή είναι πολύ πιθανό να κάνεις λάθος και δεύτερον με αυτόν τον τρόπο δείχνεις αδύναμος.

Μπορεί όντως να μην μπορούσε να απαντήσει στο μήνυμα σου. Μπορεί όντως να μην είχε μπαταρία. Μπορεί όντως να είχε πολύ δουλεία.

Επίσης, όταν την κατηγορείς συνεχώς τότε το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δείχνεις ανασφαλής και χειριστικός.

Αντίθετα λοιπόν με τις κατηγορίες και τους τσακωμούς, αυτό που θα σε βοηθήσει περισσότερο απ’ όλα να αντιμετωπίσεις τα πιθανά «παιχνίδια» που μπορεί να παίξει η κοπέλα σου, είναι να αντιληφθείς πως κι εκείνη έχει τις ανασφάλειες της.«Παιχνίδια» στη Σχέση: Πώς να τα σταματήσεις

Συνήθως όταν μια γυναίκα καταφεύγει σε τέτοιου είδους χειρισμούς είναι γιατί φοβάται πως ενδιαφέρεσαι για εκείνη λιγότερο απ΄ ότι ενδιαφέρεται αυτή για εσένα.

Την ίδια παράνοια και ανασφάλεια που μπορεί να επιδείξει ένας ζηλιάρης άνδρας, μπορεί να επιδείξει και μια πανέμορφη γυναίκα, αν είναι εξίσου ερωτευμένη.

Για αυτό λοιπόν κάθε φορά που θες να θίξεις ένα τέτοιο θέμα όπως πχ, το ότι δεν απάντησε στο μήνυμα σου, να το θίγεις από την σωστή οπτική γωνία.

Για παράδειγμα, αντί να πεις: «Γιατί δεν απάντησες στο μήνυμα μου; Δεν σου λείπω;».

Προτίμησε κάτι στο στιλ: «Γιατί δεν απάντησες στο μήνυμα μου; Φοβάσαι ότι δε μου λείπεις;».

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δείχνεις λιγότερο ανασφαλής και αδύναμος, αλλά και στην περίπτωση που η κοπέλα όντως νιώθει πως θέλει περισσότερη προσοχή από εσένα, θα νιώσει πιο άνετα να μοιραστεί τα πραγματικά της συναισθήματα.

Βλέπεις σε μια σχέση, είναι εύκολο οι ανασφάλειες του ενός να πυροδοτήσουν τις ανασφάλειες του άλλου.

Εκείνη φέρεται πιο απόμακρα και πιο ψυχρά εξ’ αιτίας του δικού της φόβου. Εσύ αρχίζεις και νιώθεις ανασφαλής και πως η κοπέλα σου δεν ενδιαφέρεται πλέον για εσένα ή πως τα έχει με άλλον.

Έτσι ξεκινάει μια αλυσιδωτή αντίδραση «παιχνιδιών», λες και η σχέση είναι μια παρτίδα σκάκι.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές

Το μεγάλο πρόβλημα με τα «παιχνίδια» είναι πως καταλύουν την συνεργασία και τοποθετούν τον ένα σύντροφο απέναντι από τον άλλο.

Συνεπώς δεν υπάρχουν νικητές σε αυτά. Ειδικά στις σοβαρές σχέσεις.

Επίσης τα «παιχνίδια» μέσα στη σχέση είναι εξουθενωτικά.

Το να ανησυχείς μόνιμα για το κρυμμένο μήνυμα πίσω από κάθε κίνηση της συντρόφου σου σε οδηγεί στην παράνοια, στην κούραση και στις λάθος αποφάσεις.

Γι’ αυτό, ο μόνος τρόπος να διατηρήσεις μια ισορροπημένη και ευτυχισμένη σχέση, είναι να την αντιμετωπίσεις, και εσύ αλλά και η σύντροφος σου, ως μια συνεργασία και να καθιερώσετε την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία.

Πολλές φορές η κοπέλα σου απλώς χρειάζεται λίγη ενθάρρυνση για να μιλήσει ανοιχτά και να μοιραστεί τα δικά της συναισθήματα.

Γιατί είναι πολύ πιθανό, όπως και όλοι οι άλλοι άνθρωποι έτσι και αυτή, να έχει πληγωθεί στο παρελθόν, να φοβάται και να θέλει να νιώσει ότι την αγαπούν.

Μπορεί πχ, να καθυστερεί να σου απαντήσει γιατί φοβάται μήπως τη θεωρήσεις δεδομένη και την αφήσεις, όπως είχε κάνει κάποιος πρώην της.

Ή μπορεί να φοβάται πως αν σου έστελνε κάθε φορά που ήθελε, εσύ θα την θεωρούσες «τρελή» και υπερβολικά προσκολλημένη πάνω σου.

Θέλει πολύ περισσότερο κουράγιο να ανοιχτείς και να μοιραστείς τα συναισθήματα σου, παρά να τα κρύψεις.

Όταν λοιπόν η κοπέλα σου είναι ερωτευμένη μαζί σου και διαπιστώσεις πως αρχίζει να σου φέρεται ψυχρά, θυμωμένα ή αδιάφορα, θυμήσου πως αυτό έχει κυρίως να κάνει με τους δικούς της φόβους.

Αν λοιπόν δείχνει ξαφνικά κακόκεφη και ευέξαπτη, θεώρησε πως νιώθει έτσι γιατί μέσα της πιστεύει ότι δεν ενδιαφέρεσαι για εκείνη.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!