Πως να αντιμετωπίσεις το φόβο της αποτυχίας και να ρισκάρεις περισσότερο - Men's Bible

Πως να αντιμετωπίσεις το φόβο της αποτυχίας και να ρισκάρεις περισσότερο

Μάθε να παίρνεις Ρίσκα, 5 Βήματα για να παίρνεις ρίσκα στη ζωή, Πως να αντιμετωπίσεις το φόβο της αποτυχίας και να ρισκάρεις περισσότερο

Μήπως πρέπει να ρισκάρεις περισσότερο; Το ξέρεις κι εσύ πως η ζωή δεν είναι ιδιαίτερα δίκαιη.

Με μερικούς είναι αρκετά καλή. Τους ευνοεί ευθύς αμέσως και με το που γεννηθούν τους δίνει για προίκα καλά γονίδια και τους πετάει σε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορούν να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν με όλες τις ανέσεις.

Με κάποιους άλλους όμως, είναι λίγο δύστροπη. Λες και της έκαναν κάτι και εκείνη αποφάσισε να τους εκδικηθεί. Έτσι λοιπόν δεν είναι καλή μαζί τους, δεν τους ευνοεί, τους πετάει σε ένα περιβάλλον γεμάτο εμπόδια, προκλήσεις και δυσκολίες και γελά σαδιστικά ενώ τους βλέπει να δέχονται το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Όμως, είναι άραγε αυτό καλός λόγος για να παραιτηθείς και να μην προσπαθήσεις για τα όνειρα σου;

Όχι φυσικά.

Ένα αμερικάνικο μπασκετικό ρητό, λέει πως χάνεις το 100% των βολών που δε ρίχνεις.

Έτσι ακριβώς είναι και στην πραγματικότητα.

Είναι εύκολο να επιθυμείς και να ονειρεύεσαι. Να θέλεις ανέσεις, αναγνώριση και συγκεκριμένο lifestyle. Όμως, αν ανήκεις στο μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που η ζωή δεν τους ευνόησε, τότε η απόκτηση τους φαντάζει ως μια δύσκολη δοκιμασία.

Γι’ αυτό λοιπόν, πρέπει να μάθεις να ρισκάρεις περισσότερο.

Για να ρισκάρεις περισσότερο δες αλλιώς την αποτυχία

Ο φόβος της αποτυχίας είναι ο βασικότερος λόγος που δε ρισκάρεις περισσότερο στη ζωή σου.

Έχουμε μάθει να φοβόμαστε την αποτυχία. Να νιώθουμε ότι πρέπει πάση θυσία να την αποφύγουμε.

Όμως δε χρειάζεται να είναι έτσι.

Η αποτυχία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης. Σε βοηθάει να βρεις τί κάνεις λάθος και τί πρέπει να αλλάξεις ή να διορθώσεις.

Το τί ακριβώς είναι αυτό δεν είναι πάντα σαφές ούτε πάντα εύκολο να εντοπίσεις. Όμως αν ρισκάρεις περισσότερο και αποτύχεις και εξετάσεις τις αποτυχίες σου προσεκτικά και χωρίς να τις πάρεις προσωπικά, θα εντοπίσεις ένα σωρό πράγματα που μπορείς να αλλάξεις και να βελτιώσεις.

Και αυτό είναι το θέμα. Η αποτυχία σε βοηθάει να κάνεις αλλαγές και να γίνεις καλύτερος στην καριέρα σου, στον τρόπο που επικοινωνείς, που φλερτάρεις αλλά και στη ζωή γενικότερα.

Δες με άλλο μάτι την αποτυχία και σίγουρα θα αρχίσεις να ρισκάρεις περισσότερο.

Διαμόρφωσε το περιβάλλον ώστε να σε βοηθάει να ρισκάρεις περισσότερο

Ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσεις τον εαυτό σου να ρισκάρει περισσότερο είναι να οργανώσεις έτσι τη ζωή σου, ώστε να σου είναι πιο εύκολο να κάνεις τις σωστές επιλογές και να σου είναι δύσκολο να αποφύγεις τα ρίσκα που θέλεις να πάρεις.

Για παράδειγμα αν θες να γίνεις πιο κοινωνικός και να μάθεις να παίρνεις μικρά κοινωνικά ρίσκα ξεκινώντας κάποια κουβέντα με κάποιον άγνωστο, αλλά μένεις διαρκώς μέσα στο σπίτι, προφανώς δεν πρόκειται να βγεις ποτέ από τη ζώνη άνεσης σου.

Αν όμως βάζεις διαρκώς τον εαυτό σου σε κάποιο περιβάλλον που έχει αρκετό κόσμο πρόθυμο για κουβέντα. Τότε αργά ή γρήγορα θα ξεπεράσεις το άγχος σου και το φόβο της αποτυχίας και ακόμα και αν το αποφύγεις μερικές φορές θα έρθει η στιγμή που θα πάρεις το ρίσκο και θα ανοίξεις πρώτος κουβέντα με κάποιον.Διστάζεις να ρισκάρεις; Διστάζεις να ζήσεις!, Έχεις βρει τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;, 5 Βήματα για να παίρνεις ρίσκα στη ζωή, Πως να αντιμετωπίσεις το φόβο της αποτυχίας και να ρισκάρεις περισσότερο

Οι σωστές προσδοκίες

Ένας λόγος που το να ρισκάρεις περισσότερο είναι δύσκολο, είναι γιατί έχεις λάθος προσδοκίες απ’ τον εαυτό σου.

Έχεις στο μυαλό σου μονάχα το ιδανικό αποτέλεσμα και σκέφτεσαι πως μόνο αν καταφέρεις το ιδανικό θα έχεις πραγματικά πετύχει.

Έτσι ασκείς στον εαυτό σου μεγάλη πίεση για να τα πάει καλά και νιώθεις πως αν αποτύχεις αυτό μπορεί να σημάνει καταστροφή.

Αυτό όμως είναι λάθος.

Για να ρισκάρεις περισσότερο είναι σημαντικό να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες απ’ τον εαυτό σου και φυσικά να παίρνεις υπολογισμένα ρίσκα και όχι να «παίζεις Τζοκερ».

Επίσης είναι σημαντικό να υπολογίζεις το χειρότερο σενάριο όσο απίθανο και αν είναι και να είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά για αυτό, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να σκέφτεσαι μόνιμα αρνητικά και να ρίχνεις τον εαυτό σου.

Για να ρισκάρεις περισσότερο χρειάζεται συγκρατημένη αισιοδοξία, χρειάζεται να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις ικανότητες σου, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται και να μπορείς να αντέξεις αν τα πράγματα στραβώσουν.

Θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!