Γοητεία: Κάνε το όπως ο Cary Grand - Men's Bible

Γοητεία: Κάνε το όπως ο Cary Grand

Γοητεία: Κάνε το όπως ο Cary Grand

Κάθε άνδρας προσπαθεί να είναι όσο πιο cool και συγκροτημένος γίνεται, όπως ήταν ο Cary Grant. Αλλά πως αποκτάς αυτό το επίπεδο της αυτοπεποίθησης; Και η αυτοπεποίθηση από μόνη της αρκεί ή χρειάζεται και η γοητεία;

Αν ένας άνδρας προσπαθήσει να φτιάξει την δική του ιδανική προσωπικότητα συγκεντρώνοντας όλες τις επιθυμητές αρσενικές ιδιότητες που παρουσιάζονται τα τελευταία 80 χρόνια στους κορυφαίους / κεντρικούς ανδρικούς ρόλους, το αποτέλεσμα θα ήταν ένα εκτεταμένο φάσμα αντιφάσεων.

Η σκληράδα του Clinton Eastwood στη ταινία The Good, The Bad και The Ugly συγκρούεται με την οικογενειακή θυσία του Jimmy Stewart στο Its a Wonderful Life. Και από την άλλη η άγρια αφοσίωση του Russell Crowe στο Gladiator έρχεται σε αντίθεση με το υποτονικό του Matthew McConaughey στο Dazed and Confused.

Και φυσικά, η απίστευτη γοητεία του Cary Grant σε οποιαδήποτε από τις ταινίες του έχει ελάχιστη ομοιότητα με, σχεδόν, οτιδήποτε βλέπεις σήμερα στην οθόνη.

Το background

Αλλά προτού πάμε σε βάθος με αυτές τις ανδρικές ιδιότητες θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε την κατάστασή μας.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες και δυσκολίες της γενιάς μας έχουν γίνει κυρίως online. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε έναν κόσμο αισθήσεων αλλά μόνο όσων μπορούν να μεταφερθούν από μια οθόνη και ηχεία.

Ο Grant δεν είχε τόση γοητεία μέχρι που απέκτησε ένα σημαντικό επίπεδο ωριμότητας. Αυτή η ωριμότητα ευτυχώς έρχεται σε κάποιο βαθμό με την ηλικία, αλλά και επίσης με την φυσική και πραγματική εμπειρία.

Ο χρόνος που αφιερώνουμε στο διαδίκτυο είναι χρόνος μακριά από τον φυσικό κόσμο, όπου οι φυσικές εμπειρίες και οι έντονες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις διαμορφώνουν την ωριμότητα, η οποία αποτελεί πρόδρομο της γοητείας.

Αλλά, παρά το γεγονός ότι πολλές από τις εμπειρίες μας είναι δακτυλογραφημένες μέσω ενός πληκτρολογίου και διαβάζονται σε μια οθόνη, εμείς ως σύγχρονοι άνδρες μπορούμε να αναπτύξουμε γοητεία. Πως μοιάζει η γοητεία λοιπόν;Γοητεία: Κάνε το όπως ο Cary Grand

Οπότε τι είναι η γοητεία;

Η γοητεία επιβεβαιώνεται από την εμπιστοσύνη ακόμα και την αυτογνωσία. Μια ώριμη, ανεπτυγμένη προσωπικότητα μπορεί να συνδυαστεί με ένα παιχνιδιάρικο πνεύμα. Αποδέχεται πλήρως το φλερτ, αλλά ποτέ δεν γίνεται άθλια ή ορμητική.

Ο γοητευτικός άνθρωπος αποσπά την προσοχή από τους άλλους ανθρώπους, αλλά χρησιμοποιεί διακριτικά την προσωπικότητά του για να τους επηρεάσει. Έχει επίγνωση για το κοινωνικό του περιβάλλον και είναι αποστασιοποιημένος, σαν να πραγματοποιείται μια παράσταση χωρίς εκείνον, και δεν ενδιαφέρεται.

Και τι δεν είναι η γοητεία;

Δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο το να είσαι ένας ευχάριστη συντροφιά. Δεν είναι ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα ήθελαν να περάσουν το απόγευμά τους με τον φίλο τους γιατί είναι ένας καλός τύπος με χιούμορ.

Είναι περισσότερο το νόημα που βρίσκεται από πίσω και δεν μπορείς να αντιληφθείς αμέσως. Σίγουρα είναι καλός και πλακατζής αλλά επίσης έχει έναν βαθύτερο μαγνητισμό που σε αφήνει με την περιέργεια και εντυπωσιάζεσαι και κάπως θέλεις να σε συμπαθήσει περισσότερο.

Ακριβώς έτσι είναι και η γοητεία. Δηλαδή, δεν είναι μόνο να είσαι ευχάριστος, ή να έχεις υπερβολική αυτοπεποίθηση. Ο τύπος που διαφημίζει το Old Spice είναι εξαιρετικός γιατί έχει αυτοπεποίθηση. Αλλά πέρνα περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα και καταλαβαίνεις ότι είναι υπερβολικός. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση είναι ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό, αλλά μόνο όταν δεν τραβά την προσοχή στην ίδια.

Οπότε έχε την άποψή σου και κάνε αστεία, να είσαι τολμηρός αλλά πάντα να δίνεις προσοχή, παρά να τραβάς. Κάνε το και δεν θα χρειάζεται να παλέψεις απεγνωσμένα για αυτά που θες- θα σου παραδοθούν έτοιμα και απλόχερα.

Αν θες να αποκτήσεις την γοητεία που σου αξίζει, δες εδώ

Η γοητεία απαραιτήτως στερείται ένα επίπεδο ηθικής. Εξάλλου έχει μια ωφέλιμη ποιότητα. Ίσως να μην είναι κάθε αλληλεπίδραση ψεύτικη και ίσως η ατζέντα να μην είναι πονηρή, αλλά μην κάνεις λάθος: υπάρχει κάποια ατζέντα.

Εν μέρει, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι απορροφούνται από τη γοητεία. Θέλουν να είναι αυτοί που βρίσκονται κάτω από την ατζέντα. Θέλουν να σπάσουν το κέλυφος για να βρουν την ειλικρίνεια που κρύβεται από κάτω. Δεν θέλουν να είναι κάτι εύκολο, γιατί η γοητεία συχνά σημαίνει μυστήριο.

Αξίζει να την έχεις;

Οπότε, πες ότι αποκτάς γοητεία. Εάν, στον πυρήνα της έχει ένα ύπουλο χαρακτηριστικό, την θέλεις;

Ο Cary Grant παντρεύτηκε πέντε φορές. Οι γυναίκες τον αγαπούσαν, αλλά κανένας του γάμος δεν κράτησε. Ποιος ξέρει – ίσως ήταν ευτυχισμένος με αυτόν τον τρόπο – αλλά το ότι «έκαιγε» τις συζύγους του όπως τα τσιγάρα, σπάνια υποδηλώνει την ιδανική ζωή.

Είναι εύκολο να παραβλέψεις τις λεπτομέρειες της πραγματικής ζωής όταν παρακολουθείς έναν χαρακτήρα στην οθόνη. Εκεί βρίσκεται ο κίνδυνος να κοιτάξει κανείς στο παρελθόν, με βαριά καρδιά και με νοσταλγία για κάτι που δεν έχει βιώσει ποτέ.

Είναι πιθανόν η άποψη που παρουσιάζεται για την αρσενική γοητεία των δεκαετιών του ’30 και του ‘60 να είναι μελαγχολική και κάτι που να μοιάζει σωστό τη σημερινή εποχή. Είναι πιθανόν ο «Γόης» να είναι απλώς ένα ακόμη χαρακτηριστικό σε μια μεγάλη λίστα.Γοητεία: Κάνε το όπως ο Cary Grand

Ο τελικός λόγος

Πόσα διαφορετικά πρότυπα του ιδανικού άνδρα έχουν περάσει από τη ζωή μας και έχουν παρουσιαστεί από τις ταινίες; Από τον surfer με το μαλλί του γεμάτο ζελέ έως τον μουσάτο vegan.

Προσπαθούμε σκληρά να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι ταιριάζουμε σε ένα καλούπι καθώς θέλουμε να κυνηγούμε τις ιδανικές θέσεις εργασίας και σχέσεις, να γίνουμε μέλη ενός συλλόγου, ενώ μας παρουσιάζονται διαφορετικά πρότυπα ανά τον κόσμο. Αλλά σε έναν κόσμο στερεοτύπων, θα πρέπει να αγωνιζόμαστε για κάτι πιο ρεαλιστικό. Πιο προσωπικό. Και αυτό δεν είναι η γοητεία.

Έτσι, αντί να βάλεις το λευκό πουκάμισο και να γίνεις γοητευτικός σαν τον Cary Grant, δεν θα ήταν πιο πολύτιμο να κλείσεις το laptop, να ξεχάσεις τα στερεότυπα και να επικεντρωθείς στην καλύτερη αξιοποίηση της καθημερινής ζωής σου;

 

Και μέσα από τις εμπειρίες σου, ακόμα και από τις μικρές συνομιλίες στο ασανσέρ έως και τα σημαντικά δείπνα, η ωριμότητα και η αυτογνωσία που θα αποκτήσεις θα εδραιωθούν σε αυτοπεποίθηση.

Έτσι, λοιπόν, στο λαμπερό λυκόφως ενός κοκτέιλ μπαρ, με μια όμορφη κοπέλα που θα κάθεται δίπλα σου, είσαι απλά ο εαυτός σου. Και αυτό είναι πολύ πιο γοητευτικό από το να είσαι ο Cary Grant.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!