Η κοπέλα μου θέλει να χωρίσουμε: 4 Λάθη να αποφύγεις για να Αλλάξει Γνώμη - Men's Bible

Η κοπέλα μου θέλει να χωρίσουμε: 4 Λάθη να αποφύγεις για να Αλλάξει Γνώμη

Η κοπέλα μου θέλει να χωρίσουμε: 4 Λάθη να αποφύγεις για να Αλλάξει Γνώμη

Και εγώ και το υπόλοιπο team του Men’s bible δεχόμαστε τακτικά αρκετά μηνύματα και email από άνδρες, οι οποίοι έρχονται έξαφνα αντιμέτωποι με τον χωρισμό. Μηνύματα του στυλ “Η κοπέλα μου θέλει να χωρίσουμε τι να κάνω;” ή “Δε θέλει να είμαστε μαζί, αλλά με αγαπάει. Τι να κάνω για να αλλάξει γνώμη;”.

Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών που μας στέλνουν αντίστοιχα μηνύματα έχουν ήδη κάνει κάποια all time classic λάθη. Λάθη τα οποία όχι μόνο δεν πείθουν την κοπέλα να αλλάξει το “θέλω να χωρίσουμε”, αλλά ενισχύουν την πεποίθηση της πως η απόφαση της να τελειώσει τη σχέση είναι και η σωστή.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί πριν η κοπέλα σου αποφασίσει ότι θέλει να χωρίσετε έγιναν τα εξής:

Έχασε τον σεβασμό που έτρεφε για εσένα σαν άνδρας.

Έχασε την ερωτική έλξη που ένιωθε για εσένα.

Έπαψε να νιώθει αγάπη για εσένα.

Αν λοιπόν η κοπέλα σου θέλει να χωρίσετε και εσύ θέλεις να βρεις τρόπο να την κάνεις να αλλάξει γνώμη, τότε θα πρέπει να ανανεώσεις μέσα της αυτά τα αισθήματα.

Και στην πορεία να το πετύχεις αυτό, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να αποφύγεις τα ακόλουθα, κλασικά λάθη που βάζουν ταφόπλακα στη σχέση σου αντί να τη βελτιώνουν.

#1 “Να μην χωρίσουμε”: Την ικετεύεις να γυρίσει και να αλλάξει γνώμη

Είναι κατανοητό πως όταν έχεις δεθεί με έναν άνθρωπο, και ειδικά όταν είσαι μαζί του για χρόνια, το αιφνίδιο κόψιμο του δεσμού αυτού που σας ενώνει θα σε πονέσει και θα σε συνθλίψει. Και είναι λογικό να θες να αποφύγεις αυτόν τον πόνο πάση θυσία.

Όμως το να ικετέψεις και να παρακαλέσεις την κοπέλα σου να αναθεωρήσει το “θέλω να χωρίσουμε” είναι κακή στρατηγική και οδηγεί σε άσχημο αποτέλεσμα.

Ο λόγος είναι πως οι γυναίκες θα νιώσουν έλξη και σεβασμό για εκείνον τον άνδρα που τις αγαπάει και τις σέβεται μεν αλλά και που δεν τις χρειάζεται. Αν λοιπόν κάνεις το λάθος να την ικετέψεις να γυρίσει και να την παρακαλάς για να μην χωρίσετε, τότε στην ουσία την σπρώχνεις μακριά σου.

Με αυτόν τον τρόπο χάνεις τον σεβασμό της αντί να τον κερδίζεις και μειώνεις κι άλλο την ερωτική έλξη που εκείνη νιώθει για εσένα. Και όπως καταλαβαίνεις, δεν είμαστε με κάποιον με βάση τη λογική αλλά με βάση το συναίσθημα. Αν εκείνη δεν το νιώθει, τότε δε θα θέλει να επιστρέψει.

Όταν την παρακαλάς και την ικετεύεις, ουσιαστικά βγάζεις προς τα έξω μια απελπισία και της δείχνεις πως την έχεις ανάγκη περισσότερο από όσο σε έχει εκείνη.

Μην ξεχνάς πως μια γυναίκα, ειδικά αν είναι αρκετά εμφανίσιμη πολιορκείται καθημερινά από πολλούς και ξέρει πως δε χρειάζεται να συμβιβαστεί αν δεν καλύπτεται από τη σχέση σας.

Αν θες το “θέλω να χωρίσουμε” να γίνει “θέλω να συνεχίσουμε”, αντί να ικετεύεις χρειάζεται να της δημιουργήσεις ξανά αισθήματα έλξης για εσένα και να της επικοινωνήσεις πως μέσα από τον τρόπο που σκέφτεσαι, που φέρεσαι και που μιλάς, έχεις γίνει ένας διαφορετικός, πιο ελκυστικός άνδρας.

Κάποιος που δε θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος που την έκαναν να χάσει την έλξη και το σεβασμό της για εσένα. Και αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί να το δείξεις και όχι απλά να το πεις.

Η γλώσσα του σώματος σου, ο τρόπος ομιλίας και η νοοτροπία σου είναι εκείνα που θα την φέρουν πίσω, όχι οι ατελείωτες κλήσεις και τα απανωτά μηνύματα. Ούτε φυσικά οι επικλήσεις πως ότι έγινε στο παρελθόν δε θα επαναληφθεί.Η κοπέλα μου θέλει να χωρίσουμε: 4 Λάθη να αποφύγεις για να Αλλάξει Γνώμη

#2 Την ρωτάς να σου εξηγήσει τι είναι αυτό που χρειάζεται να αλλάξεις

Αν και μια τέτοια ερώτηση ακούγεται λογική, ειδικά στα ανδρικά αυτιά καθώς εμείς οι άνδρες έχουμε κατά μέσο όρο μεγαλύτερη κλίση στην ευθύτητα και στα δεδομένα, δεν είναι σωστή ως κίνηση.

Όπως λέει πολύ συχνά και ο Γιώργος, μια γυναίκα δε θέλει να γίνει ο δάσκαλός σου και πολύ περισσότερο δε θέλει να γίνει η μαμά σου.

Σε γενικές γραμμές οι γυναίκες τείνουν να είναι περισσότερο έμμεσες κατά μέσο όρο γιατί δε θέλουν να σε πληγώσουν αλλά και γιατί η όλη διαδικασία τις κάνει να νιώθουν άνετα και αυτές.

Ακόμη και στην διαδικασία του φλερτ η πιο κοινή πρόφαση που θα πει κάποια κοπέλα για να απορρίψει έναν άνδρα που την προσεγγίζει είναι το “έχω αγόρι” και όχι το “ δε μου αρέσεις”.

Επίσης, όπως ανέφερα και πιο πριν η όλη διαδικασία είναι συναισθηματική, δεν είναι μαζί σου επειδή έχει μια λίστα με χαρακτηριστικά στην οποία βάζει ένα check διπλά όταν κάποιος τα καλύπτει. Μένει στη σχέση όταν το νιώθει, φεύγει από τη σχέση όταν δε το νιώθει και όταν οι συναισθηματικές της ανάγκες δεν καλύπτονται.

Το θέμα με όλα αυτά είναι πως αποτελούν συχνά διαδικασίες που τρέχουν στο ασυνείδητο. Αν χάσει την έλξη που νιώθει για σένα επειδή εδώ και καιρό έχεις μπει σε μια ρουτίνα, δε δείχνεις αποφασιστικός και δε φροντίζεις τον εαυτό σου, θα νιώσει την έλλειψη ενδιαφέροντος και έλξης που δημιουργείται σταδιακά και σιωπηλά. Ασχέτως του αν δεν μπορεί να προσδιορίσει ποια συγκεκριμένη ενέργεια την ενοχλεί.

Το ευρύτερο ανδρικό πρόβλημα στην εποχή μας είναι πως αρκετοί άνδρες δεν έχουν μεγαλώσει με ένα ανδρικό πρότυπο δίπλα τους. Έτσι δεν γνωρίζουν πως να φερθούν και να μπουν στον ρόλο του άνδρα μέσα στη σχέση, αντίθετα πολλές φορές δίνουν στη γυναίκα αυτόν τον ρόλο.

Αντί λοιπόν να περιμένεις από την κοπέλα σου να σου εξηγήσει με λεπτομέρειες τι είναι αυτό που πρέπει να διορθώσεις ανέλαβε την ευθύνη του εαυτού σου και επένδυσε σε εσένα.

Θες να σώσεις τη σχέση σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε

#3 “Δεν αντέχω να χωρίσουμε”: Παραδίνεσαι με την ελπίδα ότι θα σε λυπηθεί

Το επόμενο μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί άνδρες όταν η κοπέλα τους τούς ανακοινώνει το “θέλω να χωρίσουμε”, είναι πως τις παραδίδουν την εξουσία και την ηγεσία της σχέσης.

Πράττουν, μιλούν και σκέπτονται με βάση το τι θέλει εκείνη, με την ελπίδα ότι η κοπέλα θα μείνει ευχαριστημένη ή θα τον λυπηθεί και θα αποφασίσει να μείνει.

Γίνονται με λίγα λόγια ένα χαλί για να τους πατήσει, όπως συνηθίζεται να λέμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ξανά όμως φτάνουμε στο ίδιο σημείο. Με αυτή την κίνηση χάνεις περισσότερο τον σεβασμό της και την έλξη που νιώθει για εσένα και όπως είναι φυσικό αν εκείνη δεν το νιώθει τότε γιατί να μείνει.

Μπορεί εσύ να πιστεύεις πως αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να της δείξεις πόσο την αγαπάς και την νοιάζεσαι όμως για εκείνη είναι απλά μια επιπλέον απόδειξη πως δε μπορεί να σε σέβεται ως άνδρα.

#4 Εμπλέκεις τους φίλους της και την οικογένεια της στον χωρισμό σας

Άλλο πολύ κλασσικό λάθος που βλέπω συχνά, είναι το γεγονός πως αρκετοί άνδρες που θέλουν να πείσουν την κοπέλα τους να αναθεωρήσει το “θέλω να χωρίσουμε”, επιστρατεύουν τους φίλους της και τους συγγενείς της για βοήθεια.

Αν υποθέτεις πως με το να δείχνεις στα αγαπημένα της πρόσωπα πόσο σε συνθλίβει η επιθυμία της να χωρίσετε και πόσο καλό παιδί είσαι θα σε λυπηθούν και θα την πιέσουν να αλλάξει γνώμη, τότε πρέπει να αναθεωρήσεις.

Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο επιδεινώνει τη σχέση σας, αλλά μοιάζει με μια χειροβομβίδα την οποία ενώ την πετάς αυτή επιστρέφει πίσω και σκάει στα μούτρα σου. Και αυτό για τον απλούστατο λόγο πως ο άνδρας εκείνος που αναζητά την ελεημοσύνη των άλλων δεν είναι εκείνος ο άνδρας που θα κάνει μια γυναίκα να νιώσει ερωτική έλξη και επιθυμία.

Αν θέλεις να φύγεις από το “Η κοπέλα μου θέλει να χωρίσουμε.” και θες να πας στο “Η κοπέλα μου είναι τρελά ερωτευμένη μαζί μου.”, τότε θα πρέπει να δεσμευτείς στο να αλλάξεις. Στο να αλλάξεις ως άνθρωπος και ως άνδρας και όλα εκείνα τα στοιχεία που έσβησαν μέσα της την ερωτική έλξη που ένιωθε για εσένα.

Ξέρω πολύ καλά πως κάποιοι θα πουν πως καλά γιατί να αλλάξω εγώ και γιατί να φταίω εγώ για τον χωρισμό.

Η αλήθεια είναι πως την ευθύνη του χωρισμού σπάνια την έχει μόνο το ένα μέλος της σχέσης. Όμως αυτό που έχει σημασία και αυτό που μπορείς να ελέγξεις πραγματικά είναι ο εαυτός σου και κανένας άλλος. Επικεντρώσου λοιπόν στον εαυτό σου και στο πως να τον εξελίξεις και να τον βελτιώσεις και λιγότερο στο πως να ελέγξεις την κοπέλα σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!