Ισορροπημένη Ζωή: Όλοι την θέλουν, κανείς δεν κάνει κάτι για να την έχει - Men's Bible

Ισορροπημένη Ζωή: Όλοι την θέλουν, κανείς δεν κάνει κάτι για να την έχει

Ισορροπημένη Ζωή: Όλοι την θέλουν, κανείς δεν κάνει κάτι για να την έχει

Όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε μια ισορροπημένη ζωή. Όμως όλοι τρέχουμε κάθε μέρα άσκοπα. Το να εστιάζεις και να παθιάζεσαι για να πετύχεις έναν στόχο δεν σε βοηθάει.

Γιατί μια ζωή χωρίς ισορροπία δεν είναι υγιής. Και το βλέπουμε αυτό παντού γύρω μας.

Το βλέπουμε στον πατέρα που είναι πάντα στο γραφείο, και ποτέ με την οικογένειά του.

Το βλέπουμε στον κολλητό μας που εξαφανίστηκε μόλις βρήκε κοπέλα.

Το βλέπουμε στον φίλο μας που του αρέσει τόσο πολύ να περνάει καλά, οπότε έχασε πολλές ευκαιρίες να βάλει τη ζωή και την καριέρα του σε σειρά.

Η ισορροπία είναι αυτή που σου επιτρέπει να αποδίδεις στο μάξιμουμ, να έχεις καθαρή σκέψη και να ορίσεις τι είναι αυτό που θέλεις από τη ζωή σου και να το κυνηγήσεις.

Το να έχεις μια πιο ισορροπημένη ζωή, θα έπρεπε να είναι στόχος από μόνο του, και σήμερα θέλω να πούμε κάποια πράγματα για το πώς θα το καταφέρεις αυτό.

Οι παράγοντες που δημιουργούν ισορροπημένη ζωή

Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που επηρεάζουν την ζωή και την ευτυχία;

  • Προσωπική Εξέλιξη
  • Καριέρα
  • Υγεία
  • Οικογένεια
  • Σχέσεις

(Τα χρήματα τα εντάσσω στην καριέρα)

Αυτές οι πέντε παράμετροι είναι οι πιο σημαντικές στη ζωή σου και αυτές που συνεισφέρουν στην ευτυχία και την ευζωία σου.

Το πρώτο βήμα για να προχωρήσεις είναι να κάνεις μια τίμια και ειλικρινή εκτίμηση για το που βρίσκεσαι σε κάθε παράμετρο και τι ελπίζεις να καταφέρεις σε αυτή.

Αν, για παράδειγμα, οι στόχοι σου είναι πολύ μακρινοί και μεγάλοι, απλά σπάσε τους σε επιμέρους κομμάτια που σχηματίζουν ρεαλιστικούς στόχους που είναι επιτεύξιμοι και συνεισφέρουν στον μεγαλύτερο στόχο.

Μόλις λοιπόν ολοκληρώσεις την εκτίμησή σου, είναι ώρα να βάλεις στόχους. ισορροπημένη ζωή

Είσαι εκεί που θέλεις;

Ξεκίνα λοιπόν:

Είσαι εκεί που θέλεις να είσαι; Στη ζωή, στις σχέσεις, στην καριέρα…

Πιστεύω πως η απάντηση πιθανότητα είναι «όχι».

Βλέπεις, ζούμε στην εποχή της άμεσης επιβράβευσης. Επιθυμούμε πράγματα και τα επιθυμούμε  άμεσα, τα επιθυμούμε τώρα.

Ζούμε στην εποχή όπου όλοι γύρω μας προβάλλουν τα καλύτερα μέρη της ζωής τους μέσα από τα social media. Και είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα του να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους, παρ’ όλο που αυτό που βλέπουμε είναι μόνο τα highlights τους και όχι ο κόπος, οι δυσκολίες, οι αποτυχίες και η προσπάθεια που τους έφτασαν εκεί που τους έφτασαν.

Άσε που οι περισσότεροι υπερβάλλουν ή φτιάχνουν μια ψεύτικη εικόνα να δείχνουν στον κόσμο.

Ζούμε στην πιο συνδεδεμένη εποχή της ιστορίας, κι όμως είναι και η εποχή που είμαστε πιο μακριά από όλους. Έχουμε τα «πάντα», και πάλι συνεχώς ψάχνουμε κάτι καινούριο.

Το μυαλό μας δεν είναι ποτέ ήρεμο. Συγκρίνουμε συνέχεια τον εαυτό μας με τους άλλους.

Πρέπει λοιπόν να θυμάσαι ότι η επιτυχία δεν είναι γραμμική. Δεν περνάμε όλοι μας από ένα τρελό και μαγικό ταξίδι που μας οδηγεί απευθείας στην επιτυχία. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και σταθερότητα για να αποκτήσουμε ισορροπημένη ζωή.

Θες να έχεις μια ισορροπημένη ζωή με ωραίες σχέσεις; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε 

Φτιάξε το πλάνο σου

Στην εποχή της άμεσης επιβράβευσης και μικρής επένδυσης, αυτός που έχει ένα μακροπρόθεσμο όραμα, που δημιουργεί πλάνο και που αφοσιώνεται σε αυτό για να έχει αποτελέσματα, είναι κι αυτός που κερδίζει το παιχνίδι.

Ξεκίνα λοιπόν κάνοντας το δικό σου πενταετές πλάνο, για το που θες να είσαι σε πέντε χρόνια.

Όταν το έκανα, προσωπικά μου άλλαξε τη ζωή, καθώς με βοήθησε να βάζω προτεραιότητες μέσα στην μέρα μου και να κάνω τις σχετικές ενέργειες. Όπως διάβασα και κάπου:

Να θυμάσαι ότι χρειάζεται δεκαπέντε χρόνια για να γίνεις επιτυχία μέσα σε ένα βράδυ.

Από τότε την πρώτη ημέρα κάθε μήνα, ανοίγω την ατζέντα μου και σκέφτομαι που βρίσκομαι πάνω σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες.

Γράφω τι πήγε καλά, τι δεν πήγε καλά, και τι κάνω για να βεβαιωθώ ότι δεν θα ξανασυμβεί τον επόμενο μήνα.

Αυτό όχι μόνο με έχει κάνει να έχω μεγαλύτερη επίγνωση, αλλά και να είμαι και πιο συνεπής με τις υποσχέσεις που δίνω στον εαυτό μου.

Το να καταγράφω την πρόοδο και την ισορροπία που υπάρχει, με βοηθάει να κάνω βήματα κάθε μήνα, τα οποία βελτιώνουν τη ζωή μου και με σπρώχνουν προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλες οι ενέργειες που κάνω σήμερα, καθοδηγούνται από το όραμα για το μέλλον που επιθυμώ.

Οπότε αν δεν είσαι βέβαιος για το όραμά σου για το μέλλον, αυτή η διαδικασία μπορεί να σε βοηθήσει.

Γιατί όταν γνωρίζεις που θέλεις να πας, είναι και πιο εύκολο να κάνεις τις ενέργειες που χρειάζονται για να φτάσεις εκεί…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!