Πώς να καταλάβεις ότι η Ζωή σου δεν πάει όπως Θέλεις - Men's Bible

Πώς να καταλάβεις ότι η Ζωή σου δεν πάει όπως Θέλεις

Πώς να καταλάβεις ότι η ζωή σου δεν πάει όπως θέλεις

Ξυπνάς κάθε πρωί, βουρτσίζεις τα δόντια σου, ντύνεσαι και πας στη δουλειά ή τη σχολή σου.

Κάθε μέρα, ξανά και ξανά, μέχρι να έρθει το Σαββατοκύριακο. Τότε βγαίνεις με τους φίλους σου για καφέ ή για ποτό και την Κυριακή τρως με συγγενείς ή σε μία ταβέρνα.

Ξεκινάει η επόμενη εβδομάδα και κάνεις ακριβώς τα ίδια πράγματα, κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι έχουν περάσει χρόνια από την ζωή σου και δεν έχεις καταλάβει πως έγινε αυτό.

Και δεν είσαι ο μόνος.

Αρκετοί είναι αυτοί που συνειδητοποιούν πως η ζωή τους χαρακτηρίζεται από μια ανίερη και επαναλαμβανόμενη ρουτίνα. Και συνήθως το συνειδητοποιούν όταν πατούν μια συγκεκριμένη ηλικία. Συνήθως τα 30 ή τα 40.

Όταν φτάνουμε σε αυτά τα χρονικά σημεία-κλειδιά, συνήθως κάνουμε μία παύση για να αναλογιστούμε τι έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια.

Κάποιοι κοιτάνε πίσω και χαμογελάνε βλέποντας να έχουν πετύχει αρκετά από αυτά που ήθελαν, ενώ κάποιοι άλλοι τρομάζουν και συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους δεν είναι ακριβώς αυτή που θέλουν και μάλιστα αναρωτιούνται πως έγινε αυτό και γιατί δεν το κατάλαβαν νωρίτερα.

Μήπως λοιπόν, θα ήταν προτιμότερο να προλάβεις τις καταστάσεις και να κάνεις τις αλλαγές στη ζωή σου συντομότερα, αντί να χάσεις χρόνια ολόκληρα μέχρι να το καταλάβεις;Πώς να καταλάβεις ότι η ζωή σου δεν πάει όπως θέλεις

Πως θα καταλάβεις όμως ότι η ζωή σου δεν πάει όπως θέλεις;

#1 Εργασία

Ένας βασικός τομέας της ζωής μας είναι η εργασία. Πολλές ανησυχίες και δυσκολίες περνάνε από αυτό το κομμάτι της ζωής μας και είναι καλό να μπορούμε να δούμε έγκαιρα τι μας κάνει και τι όχι.

Αν μπαίνει η Δευτέρα και βρίζεις την ώρα και την στιγμή που έρχεται, τότε μάλλον εισπράττεις αρκετή πίεση στο εργασιακό σου περιβάλλον. Τόση που ακόμα και η ιδέα του να πας εκεί σε κάνει να βγάζεις σπυράκια.

Είναι καλό να κάνεις μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου για να δεις πως πάνε τα πράγματα.

-Κάνω κάτι που μου αρέσει;

-Αν ναι, το περιβάλλον είναι κατάλληλο ή με στρεσάρει;

-Αν με στρεσάρει, που μπορώ να βρω καλύτερο περιβάλλον;

-Αν το βρω, τι με εμποδίζει να πάω;

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί άνθρωποι που βιώνουν αυτό το εργασιακό στρες αρρωσταίνουν. Αντί να βασανίζεσαι, μήπως είναι προτιμότερο να βρεις λύσεις που θα σε βγάλουν από αυτό το τέλμα;

#2 Ερωτικές Σχέσεις

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις σχέσεις που έχουμε. Η κοπέλα που έχεις δίπλα σου, πρέπει να είναι έμπνευση για εσένα και να σε κάνει να θέλεις να γίνεις πιο παραγωγικός και να προσφέρεις περισσότερα και σε εκείνη και σε εσένα. Αν αγωνίζεσαι καθημερινά για να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της σχέσης σου, τότε κάτι δεν πάει καλά.   

Η συνάντηση με την κοπέλα σου πρέπει να είναι κάτι για το οποίο ανυπομονείς. Αν σκέφτεσαι ότι «Ωχ, έχω να την δω απόψε», τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο ισχύει και αν έχετε να περάσετε τη νύχτα ή το Σαββατοκύριακο μαζί.

Μέσα στην ημέρα, παίζει ρόλο το αν την σκέφτεσαι και χαμογελάς ή συνοφρυώνεσαι γιατί έχεις να διαχειριστείς κάποια προβληματική κατάσταση. Ούτως ή άλλως, έχουμε γράψει πάρα πολλά για το ποια θεωρείται επιτυχημένη σχέση και ποια όχι, οπότε μπορείς να ρίξεις μία ματιά κι εδώ.

Μεταξύ μας, τις ερωτήσεις που έκανες για την εργασία σου, μπορείς κάλλιστα να τις κάνεις και για την σχέση σου. Εξάλλου δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και τα δύο είναι επιλογές που έκανες για να έχεις ποιότητα στη ζωή σου και αν κρίνεις ότι σε βαραίνουν, τότε είναι καλό να τα αλλάξεις.

#3 Ποιότητα ζωής

Η ποιότητα της ζωής σου όμως δεν περνάει μόνο από αυτούς τους δύο τομείς. Το γενικότερο περιβάλλον σου πως είναι; Αισθάνεσαι ότι ζεις σε ένα σπίτι που σε καλύπτει; Η περιοχή ή η χώρα που μένεις είναι ικανοποιητικές ή πρέπει να αλλάξεις κάτι κι εκεί; Τι γίνεται με τη σχέση σου με τους γονείς και τους συγγενείς σου; Είναι παραγωγική ή μήπως σε τραβάει πίσω;

Πως είναι το σώμα σου και η φυσική σου κατάσταση; Είναι εκεί που θες ή μήπως έχεις αφεθεί; Η διατροφή σου και η υγεία σου είναι πολύ σημαντικοί τομείς και είναι απαραίτητο να τους προσέξεις.  Το σώμα σου είναι το εργαλείο που θα σε στηρίξει για να κάνεις όλες αυτές τις αλλαγές που θέλεις, στη ζωή σου. Αν βλέπεις πως η ζωή σου δεν πάει όπως θέλεις τότε πρέπει να ξεκινήσεις να επενδύεις στον εαυτό σου και το σώμα σου.

Φροντίζοντάς και δυναμώνοντάς το θα δεις ότι πολλά από τα παραπάνω είναι πολύ ευκολότερα. Δώσε βάσει στον εαυτό σου, φρόντισε τον και θα σε φροντίσει κι αυτός.

Και αν θελεις να επενδύσεις πραγματικά στον εαυτό σου και να γίνεις ο άνδρας που αξίζεις να είσαι, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!