Πώς να Αναπτύξεις Ψυχική Αντοχή για να Πετύχεις τους Στόχους σου - Men's Bible

Πώς να Αναπτύξεις Ψυχική Αντοχή για να Πετύχεις τους Στόχους σου

Πώς να Αναπτύξεις Ψυχική Αντοχή για να Πετύχεις τους Στόχους σου, Πως να γίνεις πιο Ανθεκτικός στις προκλήσεις της Ζωής, Όταν χάνεις την Αυτοπεποίθηση σου

Το να βάζεις στόχους και να κάνεις όνειρα είναι πολύ εύκολο. Είναι όμως όταν αρχίσεις να κυνηγάς αυτά τα όνειρα που τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα.

Και υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που αντέχει να επιδιώξει τους στόχους και τα όνειρά του, από κάποιον που ακόμα ζορίζεται να πάει δύο ημέρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο, όπως υποσχέθηκε στον εαυτό του. Που είναι αυτή η διαφορά;

Μα στην ψυχική αντοχή του καθενός. Στην ικανότητα δηλαδή να αντέχουμε κάμποσο προτού αρχίσουμε να οριζόμαστε από την πίεση.

Οι περισσότερες από τις εμπειρίες της ζωής μας μάς έχουν κάνει να αναπτύξουμε μια συγκεκριμένη εσωτερική ψυχική αντοχή.

Αυτή, όπως και πολλά πράγματα που έχουμε μάθει στη ζωή μας, είναι σαν ένας μυς. Όσο περισσότερο δουλεύουμε να την αυξήσουμε, τόσο μεγαλώνει. Αν όμως δεν ασχολούμαστε ενεργά με το να την αναπτύξουμε, γρήγορα θα μικρύνει και ακόμα και τα μικρότερα βήματα στη ζωή μας, θα μας φαίνονται ολόκληρα βουνά.

Οπότε, σήμερα θέλω να σου αναφέρω 5 τρόπους με τους οποίους μπορείς να αυξήσεις την ψυχική αντοχή που έχεις, ώστε να σου είναι πιο εύκολο να κυνηγήσεις τους στόχους σου (είτε είναι το να βελτιωθείς στην επικοινωνία με τις γυναίκες, είτε η αύξηση στο γραφείο κλπ)

#1 Συνέχισε να βελτιώνεσαι

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να μάθεις να βλέπεις την εξέλιξη και την επιτυχία ως συνεχείς διαδικασίες, αντί να τις βλέπεις ως αποτέλεσμα σταθερών μεταβλητών.

Πολλά από τα χαρακτηριστικά που θεωρούμε ως σημάδια εγγενούς ταλέντου ή ευφυΐας, είναι στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα χρόνων και χρόνων σκληρής δουλειάς και μάθησης, που συχνά παραβλέπουμε, μέχρι που το συγκεκριμένο άτομο γίνεται τόσο καλό, που ξεχωρίζει και τραβάει την προσοχή μας.

Και το καλό είναι πως τα πάντα μαθαίνονται. Αρκεί να το βάλεις σκοπό.

Πολύ λίγα είναι δεδομένα ή αδύνατα. Απλά χρειάζεται να κάνεις τη δουλειά που πρέπει για να αναπτύξεις τις ικανότητες που χρειάζονται για να φτάσεις εκεί που επιθυμείς.

#2 Εκπαίδευσε τον εαυτό σου

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα στη ζωή μου, είναι ότι ο εγκέφαλός μας είναι φτιαγμένος για να δημιουργεί συνάψεις ανάμεσα σε διαφορετικές ιδέες.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές από τις ανακαλύψεις στην επιστήμη και την τεχνολογία έγιναν από ανθρώπους που έχουν εξειδίκευση σε εντελώς διαφορετικά πεδία και που κατάφεραν να τα συνδυάσουν σε κάτι εντελώς καινούριο.

Οπότε, είτε το κάνεις μέσα από βίντεο (με την ευκαιρία μπορείς να εγγραφείς δωρέαν στο κανάλι μας πατώντας εδώ) , είτε το κάνεις μέσα από βιβλία, συνέχισε να μαθαίνεις και να επεκτείνεις την ψυχική αντοχή σου. Θα σου το κάνει πιο εύκολο να έχεις νέες ιδέες, λύσεις σε προβλήματα και τρόπους να καινοτομήσεις.

#3 Ζήσε νέες εμπειρίες

Τίποτα δεν μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις την ψυχική αντοχή που έχεις, όσο το να εκτίθεσαι συχνά σε νέες εμπειρίες.

Τις περισσότερες φορές νιώθουμε ότι έχουμε «κολλήσει» επειδή δεν έχουμε ποτέ δει, μάθει ή ζήσει κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το εμπόδιο που αντιμετωπίζουμε εκείνη τη στιγμή.

Όταν όμως φροντίζεις να ζεις νέες εμπειρίες και μάλιστα σε συχνή βάση, η ζώνη άνεσης και ψυχική αντοχή σου αυξάνουν. Και σε αυτό βοηθάει και το επόμενο: Πώς να Αναπτύξεις Ψυχική Αντοχή για να Πετύχεις τους Στόχους σου

#4 Μη φοβάσαι να αποτύχεις

Όποτε δοκιμάζεις να κάνεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει στο παρελθόν, είναι πολύ πιθανό να αποτύχεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως βλέπουν την αποτυχία ως επιβεβαίωση ότι αυτός ο στόχος / δραστηριότητα / εμπειρία δεν είναι για αυτούς.

Αλλά φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αναληθές.

Θυμήσου την πρώτη φορά που προσπάθησες να κάνεις ποδήλατο. Η πιθανότητα είναι ότι δεν μπορούσες να το κάνεις σωστά. Το πιθανότερο είναι να έπεσες, να ξανασηκώθηκες και να προσπάθησες ξανά και ξανά, μέχρι που τελικά τα κατάφερες.

Και είναι αλήθεια ότι, προκειμένου να πετύχεις, πρέπει πρώτα να μάθεις τι σημαίνει να αποτυγχάνεις.

Δεν μπορείς να μάθεις να ισορροπείς στο ποδήλατο αν δεν αναπτύξεις την αίσθηση του τι σημαίνει να χάνεις την ισορροπία σου.

Η αποτυχία λοιπόν σου δίνει την πληροφορία που χρειάζεσαι προκειμένου να επαναπροσανατολίσεις τον εαυτό σου ως προς τον στόχο σου. Και μερικές φορές χρειάζεται να αποτύχεις μερικές φορές για να το κάνεις σωστά.

Αλλά και αυτό δεν αρκεί.

Χρειάζεται και να μπορείς να διαχειριστείς την αποτυχία. Να αναλύεις δηλαδή με περιέργεια και ανοιχτό πνεύμα το τι πήγε στραβά και γιατί, χωρίς να κατακρίνεις τον εαυτό σου. Αντίθετα είναι καλό να κατανοήσεις τι μπορείς να αλλάξεις και να βελτιώσεις την επόμενη φορά, ώστε τα πράγματα να πάνε καλύτερα.

#5 Ζήτα υποστήριξη

Μερικές φορές η ζωή όντως μας στριμώχνει στη γωνία και μπορεί να γίνει δύσκολο να διαχειριστούμε όλα όσα μας βαραίνουν, παρ’ όλο που έχουμε αρκετή ψυχική αντοχή.

Σε αυτές τις φάσεις είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τι έχει συμβεί και να βρούμε τρόπους να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας, ώστε να συνεχίσουμε να προχωράμε.

Σε κάποιες περιπτώσεις απλά και μόνο το να φροντίσουμε τον εαυτό μας, είτε με γυμναστική, είτε με περισυλλογή, είτε απλά με περισσότερο ύπνο, μπορεί να αποτελέσει μεγάλη βοήθεια. Υπάρχει μεγάλη αξία στο να δουλεύεις σκληρά, αλλά χρειάζεται να φροντίζεις και τον εαυτό σου. Ένα ξεκούραστο μυαλό θα σου επιτρέψει να επιδιώξεις τους στόχους σου πιο εύκολα.

Άλλες φορές πάλι, όσο πολλά ή λίγα και να έχεις να κάνεις, νιώθεις ότι τα πράγματα ξεφεύγουν εκτός ελέγχου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προτείνω να ρίξεις μια διεισδυτική ματιά σε όσα προσπαθείς να επιτύχεις (για παράδειγμα μπορείς να καταγράψεις όλες τις δουλειές που έχεις να κάνεις μέσα στην εβδομάδα), και είτε να τις αναθέσεις σε άλλους, είτε να αναζητήσεις βοήθεια και στήριξη.

Δεν είσαι μόνος σου σε αυτό το ταξίδι και με το να αναζητήσεις την υποστήριξη και κάποιου ακόμα, θα έχεις όχι μόνο αυτή την υποστήριξη, αλλά και καθοδήγηση, εργαλεία, πόρους, διασυνδέσεις, που δεν θα είχες μόνος σου και θα είναι πιο εύκολο να πετύχεις αυτό που επιθυμείς.

Είμαστε όλοι στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσουμε να βελτιωθείς. Δες εδώ

Αν λοιπόν νιώθεις ότι δεν έχεις την ψυχική αντοχή να τα καταφέρεις, ξεκίνα να ενσωματώνεις στη ζωή σου τις παραπάνω τεχνικές. Και γρήγορα θα παρατηρήσεις σημαντική διαφορά στον τρόπο που σκέφτεσαι και στην ψυχραιμία που έχεις για να κάνεις τους στόχους σου πραγματικότητα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!