Ο νούμερο 1 παράγοντας για να πετύχεις τον Στόχο σου - Men's Bible

Ο νούμερο 1 παράγοντας για να πετύχεις τον Στόχο σου

Ο νούμερο 1 παράγοντας για να πετύχεις τον Στόχο σου

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σου; Ποιο είναι αυτό το ένα πράγμα που θέλεις πραγματικά να πετύχεις στη ζωή σου;

Μην το παρα-σκέφτεσαι. Και μόνο η διαδικασία του να το σκεφτείς σε βάθος, μπορεί να σε μπλοκάρει. Ήδη μέσα σου γνωρίζεις τι είναι αυτό.

Για εμένα, ήταν το να βοηθάω τον κόσμο σε ένα δύσκολο κομμάτι. Αυτό των σχέσεων και του φλερτ.

Δεν έκανα τις επιλογές μου για τα χρήματα. Δεν έκανα τις επιλογές μου για το πρεστίζ. Δεν έκανα τις επιλογές μου από φόβο ή ενοχή ή υποχρέωση. Έκανα τις επιλογές μου με μοναδικό σκοπό να βρεθώ πιο κοντά στον στόχο μου.

Κι αν δεν άρεσαν στους κοντινούς μου, που από νοίαξιμο, θα ήθελαν να κάνω κάτι πιο σταθερό, μικρή σημασία είχε.

Και έχοντας υπομονή και επιμονή, βρίσκοντας τους σωστούς ανθρώπους και αγνοώντας τις κατά καιρούς απογοητεύσεις, έφτασα αυτόν τον στόχο.

Και το ζητούμενο δεν ήταν αν είχα το ταλέντο. Το ζητούμενο ήταν ότι είχα το απαιτούμενο focus. Ακλόνητη εστίαση. Επιμονή και υπομονή. Και ανοσία στις αποσπάσεις.

Πρόσφατα μιλούσα με κάποιον πολύ επιτυχημένο στον τομέα του (πρακτικά θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο). Και μου έλεγε ότι βλέπει τακτικά να μπαίνουν καινούριοι στον τομέα του, που δυνητικά θα μπορούσαν να τον εκθρονίσουν από την κορυφή.

Όμως όλοι κάνουν ένα μεγάλο λάθος που τους αποτρέπει από το να γίνουν το νούμερο ένα: Σε κάποιο σημείο, ασυνείδητα παραιτήθηκαν ή σαμπόταραν οι ίδιοι τον εαυτό τους με άλλους στόχους.

Πολλές φορές επειδή πίστεψαν ότι δεν ήταν αρκετά καλοί ή ότι δεν μπορούσαν να βελτιωθούν αρκετά ή επειδή προτίμησαν να το παίξουν «εκ τους ασφαλούς».

Άλλες φορές επειδή υπέκυψαν στον κατώτερο εαυτό τους. Για κάποιους, αυτό ήταν μια άλλη δραστηριότητα. Για άλλους, ήταν η διασκέδαση και η τεμπελιά. Και για άλλους, μια δυσλειτουργική σχέση.

Σημείωση: Κάποια που σε αγαπάει, θα είναι χαρούμενη που έχεις ένα πάθος που σε εμπνέει και στο οποίο είσαι αφοσιωμένος. Αντίθετα, κάποια που αγαπάει μόνο τον εαυτό της, θα νιώσει απειλημένη από κάτι τέτοιο.

Οπότε, θέσε έναν στόχο. Κι όχι έναν οποιοδήποτε στόχο. Έναν ξεκάθαρο και επιτεύξιμο στόχο που σε ενθουσιάζει. Και κράτα την πορεία σου σταθερή μέχρι να τον επιτύχεις.

Έχε υπόψη ότι κατά τη διαδρομή πάντα φαίνεται σαν να θέλει πολύ χρόνο να φτάσεις εκεί, μέχρι που θα φτάσεις και τότε θα νιώθεις ότι έγινε γρήγορα. Τότε, και μόνο τότε, θέσε τον επόμενο στόχο.

Ο νούμερο 1 παράγοντας για να πετύχεις τον Στόχο σου

Και ξέρεις τι βοηθάει πολύ στη διαδικασία; Ο τρόπος που αξιοποιείς τον χρόνο σου.

Είσαι έτοιμος λοιπόν να αρχίσεις να γίνεσαι πιο γρήγορος, πιο δυνατός, πιο καλός; Σε προκαλώ να ξεκινήσεις να καταγράφεις για μια εβδομάδα πως περνάς τον χρόνο σου.

Αυτό που θα διαπιστώσεις σύντομα είναι ότι δεν είσαι τόσο αποτελεσματικός όσο νομίζεις ότι είσαι με τα σημαντικά της ζωής σου. Και αλλάζοντας αυτό θα αλλάξεις όλο το παιχνίδι υπέρ σου.

Ξεκίνα απλά

Να κι ένας εύκολος τρόπος να το κάνεις.

Πάρε ένα χαρτί και γράψε πάνω –πάνω τον στόχο σου. Κι αν δεν έχεις ακόμα στόχο, τότε πρώτα βρες έναν. Χρειάζεται να ξέρεις τον προορισμό για να μπορείς να πας προς τα εκεί.

Έπειτα ξεκίνα να γράφεις πως περνάς τον χρόνο σου μέσα στην ημέρα.

Για παράδειγμα, αν μόλις ξυπνήσεις περνάς μισή ώρα τσεκάροντας το κινητό σου, γράψε το: 08.00-08.30, social media

Αν ξυπνάς και βλέπεις τηλεόραση, γράψε το. Αν ξυπνάς και κάνεις διαλογισμό, γράψε το επίσης. Αν ξυπνάς και κάνεις μία ώρα να πας στη δουλειά σου, γράψε το. (Επιπλέον γράψε και τι κάνεις πηγαίνοντας στη δουλειά πχ ακούω το Two Coaches podcast).

Και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας συνέχισε να καταγράφεις τον χρόνο σου.

Στο τέλος κάθε ημέρας, γράψε δίπλα σε κάθε καταγραφή το ποσοστό που δείχνει σε ποιο βαθμό αυτή η δραστηριότητα βοήθησε προς το στόχο σου.

Το ζήτημα είναι να είσαι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σου κατά την καταγραφή.

Στο τέλος της εβδομάδας, κοίτα όλες τις εγγραφές και παρατήρησε τι ποσοστό αφιερώνεις σε παραγωγικές δραστηριότητες και τι αποτελεί απλά περίσπαση.

Έχε υπόψη ότι ο στόχος αυτής της άσκησης δεν είναι να έχεις χρόνο 100% αφιερωμένο στο στόχο σου. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο και δεν έχει και νόημα. Χρειάζεται και ισορροπία. Να κρατήσεις χρόνο και για διασκέδαση, ή αν έχεις παιδιά, να περάσεις χρόνο και μαζί τους.

Τώρα λοιπόν που διαπίστωσες τι ποσοστό του χρόνου σου δίνεις στον στόχο σου, είναι ώρα να σχεδιάσεις το πώς θα τον αυξήσεις.

Τσέκαρε πως πολλά από όσα σου τρώνε χρόνο δεν σε βοηθούν και βρες τρόπους να τα εξαλείψεις ή περιορίσεις.

Σίγουρα όλο αυτό θέλει δουλειά και προσπάθεια, αλλά έτσι είναι η ζωή.

Βλέπεις, πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η επιτυχία πρέπει να έρθει σε αυτούς επειδή το θέλουν τόσο πολύ και μοιάζει εύκολο. Αλλά υπάρχει μόνο ένας τρόπος να φτάσεις εκεί που θες να πας. Και αυτός είναι με σκληρή δουλειά (κι όποιος σου λέει το αντίθετο, μάλλον κάτι θέλει να σου πουλήσει). Ο νούμερο 1 παράγοντας για να πετύχεις τον Στόχο σου

Ένα παράδειγμα

Πριν πολλά χρόνια ένας ατζέντης μόντελινγκ γνώρισε ένα νεαρό μοντέλο στο γραφείο του. Το μοντέλο δεν του άφησε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Φαινόταν να ξέρει λιγότερα από όλα τα άλλα κορίτσια που είχε δει στην πολυετή καριέρα του.

Παρ’ όλα αυτά, κατά τον ατζέντη, αυτή η κοπέλα δούλευε πολύ. Ήθελε να μάθει, ήθελε να γίνει κάποια πιο πολύ από κάθε άλλο μοντέλο που είχε δει στη ζωή του.

Κι όταν ακόμα κέρδισε ένα πρώτο συμβόλαιο, μετά από λίγο την απέλυσαν επειδή δεν ήταν αρκετά «θελτική». Και πάλι όμως η κοπέλα επέμεινε. Και τελικά έγινε μια από τις πιο διάσημες, αναγνωρίσιμες και θρυλικές περσόνες των τελευταίων 100 ετών.

Αυτή η κοπέλα ήταν η Marilyn Monroe.

Και ξέρεις ποιο ήταν το μυστικό της; Κάτι που έχω δει πολλούς επιτυχημένους να κάνουν. Η μεγαλύτερη δύναμή τους είναι ότι πάντα θέλουν να μάθουν, πάντα αναζητούν συμβουλές.

Οπότε κι εσύ συνέχισε να μαθαίνεις, συνέχισε να ψάχνεις τον εαυτό σου, συνέχισε να δέχεσαι καλές συμβουλές.

Και εννοείται πως είμαι εδώ για να σε βοηθήσω.

Ωστόσο και πάλι έχε το νου σου: Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν έχει μόνο να κάνει με το να δέχεσαι συμβουλές και βοήθεια. Έχει να κάνει με το να εφαρμόζεις όσα μαθαίνεις με συνέπεια και αφοσίωση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!