Κοινωνικές Ταμπέλες και πώς να ξεφύγεις από αυτές - Men's Bible

Κοινωνικές Ταμπέλες και πώς να ξεφύγεις από αυτές

Κοινωνικές ταμπέλες και πώς να ξεφύγεις από αυτές

Ας μιλήσουμε για κοινωνικές ταμπέλες. Όχι από αυτές που έχουν τα ρούχα, αλλά από αυτές που έχει την τάση η κοινωνία να κολλάει σε ανθρώπους και καταστάσεις, ανάλογα με το τι την βολεύει.

Θα διαπιστώσεις ότι ο τρόπος που φλερτάρεις, κοιτάς και διαχειρίζεσαι τις γυναίκες, είναι αρκετά επηρεασμένος από τις απόψεις που έχει ο υπόλοιπος κόσμος και δεν είναι απαραίτητα δικές σου.

Επίσης, στην ανάγκη του ο κόσμος να δικαιολογήσει και να ερμηνεύσει καταστάσεις, βάζει τους ανθρώπους σε κουτάκια. Κάθε κουτάκι έχει μία ταμπέλα επάνω του και ο άνθρωπος που βάζουν μέσα γίνεται η ταμπέλα και σε σκέψη αλλά και σε συμπεριφορά.

Δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις από τις ταμπέλες και τα κουτάκια. Αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου έστω και μία φορά να αναρωτιέται τι μπορεί να σκεφτεί ο κόσμος, τότε μπορείς να καταλάβεις πως είναι το συναίσθημα.

Παγκόσμια αλλαγή

Αν το καλοσκεφτείς, τον τελευταίο καιρό ζήσαμε μία παγκόσμια αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας και σκέψης μας. Πολλοί από τους μαθητές μας, επικοινωνούν και μας λένε ότι «Πραγματικά, τον τελευταίο καιρό νιώθω ότι έχω χάσει τον εαυτό μου». Και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Οι περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιήσαμε τον τελευταίο καιρό ότι ζούμε κάτω από μία ταμπέλα, η οποία ξηλώθηκε λόγω των συνθηκών.

Ακόμα και οι πιο απλές (και κάποιες φορές, ωραίες ταμπέλες) μπορεί να επηρεάσουν και να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Σύζυγος, πατέρας, γιος, υπάλληλος, ελεύθερος. Κοινωνικές ταμπέλες που και η κοινωνία αλλά και εμείς οι ίδιοι υιοθετούμε πολλές φορές.

Φυσικά, κάποιες από αυτές τις κοινωνικές ταμπέλες είναι πολύ ωραίες. Τι γίνεται όμως όταν αποφασίζουμε να αλλάξουμε ταμπέλα ή όταν μας υποχρεώνουν οι συνθήκες; Για παράδειγμα όταν χάνουμε την ταμπέλα του συντρόφου και πλέον πρέπει να φορέσουμε αυτή του ελεύθερου.

Απλά σκέψου πόσο δυσκολεύτηκες την τελευταία φορά που χώρισες και είπες «Πω! Τώρα πρέπει να ξαναρχίσω από το μηδέν».

Και ξέρεις, είναι πάρα πολύς ο κόσμος που λέει ότι θέλω να κάνω το Χ ή το Ψ, θέλω να γίνω το ένα ή το άλλο αλλά δεν μπορώ γιατί είμαι –‘βάλε ταμπέλα εδώ’. Ποια ήταν η πιο πρόσφατη φορά που σκέφτηκες κατά αυτόν τον τρόπο; Πότε σκέφτηκες τελευταία φορά ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι γιατί οι υποχρεώσεις σου δε σε αφήνουν;

Όσο και να θες να υποστηρίξεις αυτούς που έχεις γύρω σου, πρέπει πρώτα να μπορείς να στηρίξεις τον εαυτό σου και όταν θα είσαι εσύ καλά, τότε θα είναι και εκείνοι.Η Αλλαγή ξεκινάει με τη Αποδοχή του Εαυτού σου, Κοινωνικές ταμπέλες και πώς να ξεφύγεις από αυτές

Δεν είσαι οι κοινωνικές ταμπέλες που βάζεις στον εαυτό σου

Οι κοινωνικές ταμπέλες είναι τόσο διαδεδομένες που ο κόσμος αυτοπροσδιορίζεται πλέον με αυτές. Είμαι δυσλεκτικός, έχω διάσπαση προσοχής, είμαι στο φάσμα του αυτισμού, περνάω μία μικρή κατάθλιψη, είμαι ντροπαλός, δεν τα πάω καλά με τις γυναίκες. Ακόμα και αν αυτά είναι αλήθεια, είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου και όχι εσύ ο ίδιος.

Είναι κρίμα να ζεις κάτω από μία ταμπέλα. Έχω δει καταπληκτικούς ανθρώπους με απίθανες ικανότητες, που ζουν μία στενάχωρη, μίζερη ζωή ακριβώς γιατί πιστεύουν την ταμπέλα που κάποιος άλλος τους κόλλησε. «Εσύ δεν είσαι για τέτοια», «Εσύ δεν το έχεις με τις γυναίκες», «Δεν είναι αυτή για εσένα»…

Πως το αλλάζω αυτό;

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις, είναι να συνειδητοποιήσεις ότι κουβαλάς αυτή την ταμπέλα και ότι σε περιορίζει από το να γίνεις αυτός που πραγματικά μπορείς και αξίζεις να γίνεις. Ακριβώς γιατί είσαι τόσα περισσότερα από όσα νομίζεις.

Το δεύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να σπάσεις αυτές τις περιοριστικές πεποιθήσεις. Ένας απλός τρόπος είναι να ξεκινήσεις σιγά σιγά να σπας τα όρια που σου έχουν θέσει οι άλλοι. Αν σου λένε ότι δεν είσαι αρκετά καλός για να πάρεις μία θέση σε μία εταιρία, μοίρασε βιογραφικά και πέρνα από όσες περισσότερες συνεντεύξεις μπορείς. Πάρε τη θέση για να τους αποδείξεις ότι κάνουν λάθος.

Αν σου λένε ότι δεν μπορείς να έχεις πολύ όμορφες γυναίκες, ξεκίνα να μιλάς συστηματικά σε όμορφες γυναίκες. Έτσι θα συνηθίσεις να τις έχεις τριγύρω σου και θα σου είναι πιο εύκολο να φλερτάρεις μαζί τους. Τι καλύτερος τρόπος να σπάσεις μία τέτοια πεποίθηση, από το να έχεις μία πανέξυπνη και πανέμορφη κοπέλα δίπλα σου. Και άσε τους άλλους να χαζεύουν.

Να θυμάσαι ότι δεν είσαι υπεύθυνος για να αλλάξεις τη ζωή των άλλων, ειδικά αν δεν το θέλουν. Είσαι όμως υπεύθυνος για την αλλαγή της δικής σου ζωής. Βρες χρόνο για να κάνεις κάτι που είναι 100% δικό σου. Κάτι που να σε γεμίζει και να είναι για εσένα μόνο.

Αγάπα και αποδέξου τον εαυτό σου και θα διαπιστώσεις ότι όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν πολύ εύκολα.

Θες να αλλάξεις την προσωπική σου ζωή; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!