Η Αλλαγή ξεκινάει με την Αποδοχή του Εαυτού σου - Men's Bible

Η Αλλαγή ξεκινάει με την Αποδοχή του Εαυτού σου

Η Αλλαγή ξεκινάει με τη Αποδοχή του Εαυτού σου, Κοινωνικές ταμπέλες και πώς να ξεφύγεις από αυτές, Τελικά χρειάζεται το Τέλειο Ραντεβού για να γίνει κάτι;

Στην πορεία να βελτιώσεις τον εαυτό σου, να γίνεις καλύτερος άνδρας και καλύτερος στο φλερτ, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις. Να έχεις την αποδοχή του εαυτού σου.

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, χωρίς την αποδοχή του εαυτού σου κάθε προσπάθεια να γίνεις καλύτερος άνδρας και καλύτερος με τις γυναίκες, στην καλύτερη περίπτωση υπονομεύεται και γίνεται μάταιη στη χειρότερη.

Όμως η αποδοχή του εαυτού μας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Κι αυτό γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του. Ξέρουμε όλες τις ατέλειες του, γνωρίζουμε κάθε λάθος του και φοβόμαστε πως αν αυτά βγουν παραέξω, οι άλλοι θα μας απορρίψουν και θα μείνουμε μόνοι.

Όταν δεν πιστεύεις σε εσένα, αυτό φαίνεται. Η πεποίθηση ότι δεν είσαι αρκετός ή αρκετά καλός, ποτίζει τη συμπεριφορά σου και τα λόγια σου. Αντικατοπτρίζεται στις πράξεις σου, στις λέξεις που χρησιμοποιείς, στις αποφάσεις σου και στις προτεραιότητες που βάζεις.

Και οι άλλοι αργά ή γρήγορα το καταλαβαίνουν. Μπορεί να ντύνεσαι καλύτερα ή να είσαι πολύ προσεκτικός με τις διατυπώσεις που χρησιμοποιείς, αλλά εν τέλει η αλήθεια πάντα φαίνεται.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να έχεις την αποδοχή του εαυτού σου. Να αποδεχτείς τα λάθη και τις ατέλειες σου. Και αυτό δεν στο λέω μονάχα με τη λογική πως έτσι θα γίνεις όντως καλύτερος στο φλερτ.

Η αποδοχή του εαυτού σου είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις γενικά για να ζήσεις μια ζωή απολαυστική και γεμάτη ικανοποίηση.Τα λάθη στο φλερτ είναι σημάδι εξέλιξης, Η Αλλαγή ξεκινάει με τη Αποδοχή του Εαυτού σου

Αποδοχή ίσον ευτυχία

Το κυνήγι της επιτυχίας είναι πανανθρώπινο σπορ. Όλοι μας βάζουμε στόχους με συγκεκριμένα κριτήρια που σχετίζονται με συγκεκριμένες επιδόσεις.

Θέλουμε να αποκτήσουμε Χ αριθμό χρημάτων, να κάνουμε σεξ με Χ αριθμό διαφορετικών ερωτικών συντρόφων, να γίνουμε οι καλύτεροι στη Χ δεξιότητα, να αφήσουμε το όνομα μας στην ιστορία, να αλλάξουμε τον εαυτό μας κλπ.

Και ναι, οι στόχοι είναι χρήσιμα εργαλεία τα οποία, υπό το ανάλογο πλαίσιο, μας δείχνουν το δρόμο που χρειάζεται για να γίνουμε περισσότερο επιτυχημένοι, με βάση τον ορισμό της επιτυχίας στον οποίο πιστεύουμε.

Το θέμα είναι πως όταν διαρκώς επιδιώκεις να βελτιώνεσαι, να πετύχεις τη Χ ή την Ψ επίδοση, να καταφέρεις αυτό που στο μυαλό σου πιστεύεις ότι θα σε κάνει ευτυχισμένο, παύεις να εκτιμάς αυτά που ήδη έχεις. Θεωρείς ότι είναι λίγα. Δεν αρκούν και πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κάτι για αυτό και να τα αλλάξεις.

Και όταν αυτό που θεωρείς ότι δεν είναι αρκετό δεν είναι κάποιο αγαθό, αλλά ο ίδιος σου ο εαυτός, τότε είναι λογικό να κυριεύεσαι από το άγχος, το φόβος, την αμφιβολία και την μανία να αλλάξεις τελείως αυτό που είσαι.

Το θέμα είναι πως αν ποτέ δεν αποδεχτείς τον εαυτό σου, με τις ατέλειες του, τα λάθη του, τα σφάλματα του. Πότε δεν πρόκειται να γίνεις ευτυχισμένος. Γιατί η ευτυχία δεν είναι κάτι που αποκτάς.

Είναι μια κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι όταν νιώθεις ολοκληρωμένος και ήρεμος. Δεν έχει σχέση με επιδόσεις, υλικά αγαθά και συγκεκριμένες εμπειρίες. Έχει άμεση όμως σχέση με το πως βλέπεις εσύ τον εαυτό σου.

Αν θεωρείς ότι κάτι σου λείπει και δεν είσαι ευχαριστημένος με όσα έχεις, τότε ποτέ δε θα είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου και ευτυχισμένος, ακόμα και αν είσαι πλούσιος και σε αγαθά και σε εμπειρίες.

Αν πάλι νιώθεις αρκετός και έχεις την αποδοχή του εαυτού σου, όχι μονάχα είσαι πιο ευτυχισμένος αλλά και συναισθηματικά πιο δυνατός.

Αποδοχή του εαυτού δε σημαίνει στασιμότητα

Το γεγονός ότι έχεις την αποδοχή του εαυτού σου και άρα αποδέχεσαι τις ατέλειες σου, δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται να συνεχίσεις να τον βελτιώνεις.

Αποδοχή δε σημαίνει στασιμότητα, σημαίνει απλώς ότι δε στρέφεσαι κατά του εαυτού σου. Ότι δεν τον βλέπεις «λίγο» ή «μη αρκετό» επειδή πχ δεν έχει το ιδανικό σώμα ή πολλές εμπειρίες.

Άλλο πράγμα να βλέπεις τον εαυτό σου αρνητικά και άλλο πράγμα να καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν πράγματα στα οποία μπορείς να γίνεις καλύτερος.

Η διαφορά είναι πως στη δεύτερη περίπτωση η προσωπική σου αξία δε σχετίζεται με τις επιδόσεις σου και τις επιτυχίες σου. Απλά καταλαβαίνεις ότι μπορείς να βελτιωθείς σε κάποια πράγματα, χωρίς να νιώθεις άσχημα για αυτό που είσαι ήδη.

Και αυτό είναι σημαντικό. Γιατί εν τέλει αποδοχή του εαυτού σημαίνει να μην ντρέπεσαι για αυτό που είσαι και να μην κρύβεσαι απ’ τους άλλους για να αποφύγεις την απόρριψη και την κριτική.

Αποδοχή του εαυτού πάει να πει πως νιώθεις άνετα με όλα όσα σε χαρακτηρίζουν, πως καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι τέλειος και πως είσαι οκ με αυτή τη διαπίστωση.

Μονάχα τότε είσαι έτοιμος να φτάσεις στο απόγειο σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Θες να γίνεις καλύτερος άνδρας; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!