4 Τρόποι να έχεις ισορροπία στη Ζωή σου - Men's Bible

4 Τρόποι να έχεις ισορροπία στη Ζωή σου

Επινοώντας ξανά τον Εαυτό σου: Οι Αλλαγές για ένα νέο Τρόπο Ζωής, 4 Τρόποι να έχεις ισορροπία στη Ζωή σου

Όλοι θέλουμε ισορροπία στη ζωή μας όμως αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Καθημερινά καλούμαστε να διαχειριστούμε καταστάσεις που μας βγάζουν απ’ το πρόγραμμα μας και αντιμετωπίζουμε έκτακτες κρίσεις που απαιτούν την προσοχή μας.

Δεν είναι εύκολο να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στη δουλειά, στην οικογένεια και στους δικούς σου προσωπικούς στόχους.

Και η αλήθεια είναι ότι η ισορροπία στη ζωή δεν είναι κάτι που πετυχαίνεις μια φορά και λες «εδώ είμαστε, τώρα θα σταματήσω να προσπαθώ γιατί όλα θα πηγαίνουν ρολόι».

Όχι, χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση και σταθερή προσπάθεια από πλευράς σου όχι μόνο για να βρεις την ισορροπία αλλά και για να τη διατηρήσεις.

Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και ανέφικτο.

Πρώτα πρέπει να ορίσεις τί σημαίνει για εσένα «Ισορροπία στη ζωή»

Η λέξη ισορροπία είναι μια κάπως αόριστη έννοια. Όλοι την χρησιμοποιούμε αλλά αυτό που θεωρεί κάποιος ισορροπία στη ζωή δεν είναι ταυτόσημο με το πως οι άλλοι αντιλαμβάνονται αυτή την ισορροπία.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι να σκεφτείς καλά και να ορίσεις τί ακριβώς σημαίνει ισορροπία στη ζωή για εσένα;

Πως δείχνει αυτή η ισορροπία.

Ή για να το πως διαφορετικά, πόσο χρόνο θα ήθελες να αφιερώνεις στη δουλειά, στην οικογένεια και στον εαυτό σου και πως θα μπορούσες να το πετύχεις ρεαλιστικά αυτό;

Το τελευταίο κομμάτι είναι πολύ σημαντικό. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μονάχα τι θέλουμε αλλά και τί είναι ρεαλιστικό.

Επίσης είναι σημαντικό να σκεφτείς τί σε εμποδίζει να πετύχεις την ισορροπία στη ζωή σου. Η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι οι υποχρεώσεις και η εργασία, όμως αν το καλοσκεφτείς μπορεί να ανακαλύψεις ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι.

Όπως για παράδειγμα, η αδυναμία να βάλει κάποιος τα όρια του. Αν δε βάζεις όρια, οι υποχρεώσεις απλά πολλαπλασιάζονται χωρίς καν να το καταλάβεις.Πώς να Αλλάξεις τη Ζωή σου προς το καλύτερο άμεσα, 4 Τρόποι να έχεις ισορροπία στη Ζωή σου

Μην βασίζεσαι στην αυτοπειθαρχία, δημιούργησε συνήθειες

Αφού ορίσεις τί σημαίνει ισορροπία για εσένα, είναι ώρα να δημιουργήσεις ένα πλάνο που θα σε βοηθήσει να το πετύχεις. Και το πλάνο αυτό δεν πρέπει να απαρτίζεται από μερικά bullet-points και από στόχους που απλά πρέπει να πετύχεις, αλλά από συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις.

Σκέψου τις συνήθειες σαν μια μορφή επένδυσης η οποία μπορεί τώρα να μην φαίνεται πως αποδίδει, όμως  μελλοντικά μπορεί να σου αποφέρει τεράστια κέρδη.

Μερικές συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ισορροπία στη ζωή σου είναι το να προετοιμάζεις κάθε βράδυ το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, σημειώνοντας ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Μια άλλη συνήθεια που πρέπει να καλλιεργήσεις είναι να βάζεις τα όρια σου και να λες «όχι» όταν κάποιος σου ζητάει να αφιερώσεις χρόνο σε κάτι που δε χρειάζεται.

Οι συνήθειες είναι το μυστικό σου όπλο στην προσπάθεια να πετύχεις περισσότερη ισορροπία και είναι σημαντικό να το αξιοποιήσεις.

Όχι όλα μαζί, θέσε σωστές προτεραιότητες

Πολύς κόσμος προσπαθεί να διαχειριστεί το χρόνο του στην προσπάθεια του να κάνει όσο περισσότερα πράγματα μπορεί μέσα σε μια μέρα. Και ενώ αυτό είναι σημαντικό, η ιδέα της διαχείρισης χρόνου δίνει την εντύπωση ότι μπορείς να τα κάνεις όλα μέσα σε μια μέρα αρκεί να βρεις το σωστό τρόπο.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι γιατί αν προσπαθήσεις να στριμώξεις όλες τις υποχρεώσεις και εργασίες μαζί, είτε δε θα καταφέρεις να τα φέρεις εις πέρας όλα, είτε δε θα γίνουν σωστά, είτε και τα δυο μαζί.

Η αλήθεια είναι πως για να φέρεις εις πέρας μια εργασία χρειάζεται να συγκεντρωθείς σε αυτή. Αν όλη την ώρα αποσπάσαι προσπαθώντας να κάνεις και άλλα πράγματα είναι σαφές ότι δε θα τα καταφέρεις να την κάνεις σωστά και μάλιστα θα χρειαστείς και περισσότερο χρόνο για να την ολοκληρώσεις.

Η λύση εδώ δεν είναι να υιοθετήσεις κάποιο πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης χρόνου γιατί το θέμα δεν είναι ο χρόνος αλλά η προσοχή σου.

Την προσοχή σου πρέπει να διαχειριστείς και κυρίως πρέπει να θέσεις σωστές προτεραιότητες μέσα στη μέρα σου.

Αντί να προσπαθήσεις να τα κάνεις όλα, σημείωσε ποια είναι τα σημαντικά. Αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν.

Και αν νιώθεις ότι αυτά είναι πάρα πολλά, γιατί δεν έβαλες όρια όταν έπρεπε ή γιατί στη δουλειά σου δεν σε υπολογίζουν και απλά σου αναθέτουν διαρκώς πράγματα να κάνεις, τότε κάτι πρέπει να κάνεις για αυτό.

Ισορροπία στη ζωή, άσκηση και σωστή διατροφή πάνε μαζί

Τέλος, ισορροπία στη ζωή έχουμε όταν ζούμε ισορροπημένα. Και αυτό συμπεριλαμβάνει την άσκηση και τη σωστή διατροφή.

Και αυτό γιατί όταν είσαι σε μια καλή φυσική κατάσταση και τρως τις κατάλληλες τροφές το σώμα σου έχει την απαραίτητη ενέργεια και το μυαλό σου έχει την απαιτητή διαύγεια που χρειάζεσαι για να φέρεις εις πέρας κάθε υποχρέωση και δυσκολία.

Δε χρειάζονται υπερβολές. Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνεις έξι μέρες την εβδομάδα γυμναστήριο, ούτε να τρως κάθε μέρα βραστό στήθος κοτόπουλο με σαλάτα.

Όμως η συμβουλή για σωστή διατροφή και η άσκηση δεν είναι απλά συμπληρωματική συμβουλή. Είναι απαραίτητο να προσθέσεις αυτά τα δύο στη ζωή σου αν θέλεις να την αλλάξεις και αν θέλεις να έχεις περισσότερη ισορροπία.

Θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!