Κόψε τις Δικαιολογίες: 4 Μύθοι του Ανδρικού Στιλ που πρέπει να πάψεις να Πιστεύεις - Men's Bible

Κόψε τις Δικαιολογίες: 4 Μύθοι του Ανδρικού Στιλ που πρέπει να πάψεις να Πιστεύεις

Κόψε τις δικαιολογίες: 4 Μύθοι του Ανδρικού Στιλ που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις, 4 Λάθος πεποιθήσεις για τα ρούχα που σε εμποδίζουν να αποκτήσεις Καλό Στυλ, Γιατί στο φλερτ πρέπει να προβάλλεις σωστά τον εαυτό σου, Βελτίωση προσωπικού στυλ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Όταν μιλάμε για στιλ, και ειδικά για ανδρικό στιλ, πολλοί άνδρες διατηρούν λανθασμένες πεποιθήσεις ως δικαιολογίες για να αποφύγουν να βγουν από τη στιλιστική ζώνη άνεσης τους και να εξελίξουν την εικόνα τους. Αυτοί οι μύθοι αποτελούν συχνά και το μεγαλύτερο εμπόδιο ανάμεσα σε έναν άνδρα και την εικόνα που ονειρεύεται να προβάλει στους άλλους.

Γι’ αυτόν το λόγο, στο συγκεκριμένο άρθρο παραθέτουμε μερικούς από τους πιο κοινούς μύθους , ώστε να αποφύγεις επιτέλους τα παλιά ξεχειλωμένα jean και το hoodie και να αρχίσεις να εξερευνάς τον υπέροχο κόσμο της κομψής ένδυσης.

#1 «Για να έχεις στιλ πρέπει να ακουλουθείς τα τελευταία trends»

Οι μύθοι που υπάρχουν γύρω από την καλή εμφάνιση είναι πολλοί, ένας από τους πιο συνηθισμένους όμως είναι η πεποίθηση πως χρειάζεται να ακολουθείς πιστά τη μόδα και τα τελευταία trends.

Αυτό που λέμε μόδα κάποιες φορές ξεκινά αυθόρμητα όταν κάποιοι άνθρωποι ξεκινούν να ντύνονται με παρόμοιο τρόπο. Όμως, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η μόδα και τα στιλιστικά trends τις κάθε εποχής, ξεπηδούν από το τμήμα μάρκετινγκ κάποιας εταιρίας.

Είτε έχεις δει ένα συγκεκριμένο στυλ στον κατάλογο του Zara είτε το είδες σε κάποια blockbuster ταινία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το look που «φοριέται πολύ αυτή την εποχή» υπάρχει γιατί οι βιομηχανίες ένδυσης θέλουν να αγοράζεις ρούχα όλο το χρόνο, κάθε χρόνο.

Και το να ακολουθείς πιστά τη μόδα και τα εκάστοτε trends δεν είναι εύκολο. Το πρώτο πρόβλημα είναι προφανώς το κόστος. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν την πολυτέλεια να επενδύουν σε νέα ρούχα κάθε μερικούς μήνες.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που προκύπτει, είναι πως τα trends είναι εξορισμού αναγνωρίσιμα. Αυτό σημαίνει πως οι σχεδιαστές μόδας προσπαθούν να δημιουργήσουν ρούχα που δείχνουν ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Έτσι σχεδιάζουν ρούχα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μοτίβα.

Αυτή η προσπάθεια να δείχνεις ξεχωριστός απλά για να δείχνεις ξεχωριστός, τείνει να μην μένει σε βάθος, πράγμα που σημαίνει πως όταν η εκάστοτε μόδα και τα εκάστοτε trends φύγουν, μένεις με ένα ρούχο το οποίο μπορεί να δείχνει περίεργο αντί για cool.

Τέλος, τα trendy ρούχα σπάνια είναι φτιαγμένα για να αντέχουν καθώς η λογική είναι πως ο αγοραστής τους θα τα αντικαταστήσει μέσα σε ένα – δύο χρόνια. Έτσι, ακλουθώντας τα trends, δεν παίρνεις κάτι καλό για τα λεφτά που δίνεις.

Αντί λοιπόν να πιστέψεις τους μύθους του στιλ που λένε πως πρέπει να ακολουθείς πιστά μόδα και trends, καλύτερα να ψωνίζεις κλασσικά, πρώτης ποιότητας, ρούχα τα οποία μπορεί να μην είναι «in» αυτή την εποχή, αλλά είναι κλασσικά και δεν χάνουν ποτέ τη στιλιστική τους αξία.

Θες να αναβαθμίσεις το πώς σε βλέπουν οι γυναίκες; Δες εδώ

#2 «Για να δείχνω εμφανίσιμος και με στιλ πρέπει πρώτα να αποκτήσω γυμνασμένο σώμα»

Αν και όντως η φυσική μας κατάσταση και το να δείχνουμε υγιείς και δυνατοί παίζουν το ρόλο τους στην εμφάνιση μας και στην εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω, συχνά υπερβάλλουμε στο πόσο σημαντικά είναι.

Το να είσαι γραμμωμένος δείχνει πολύ ωραίο στην παραλία, όμως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το υπόλοιπο 99% του χρόνου σου που κυκλοφορείς ντυμένος.

Ναι, ο άνδρας με στιλ δεν παραμελεί την υγεία του, ούτε αδιαφορεί για την εικόνα που έχει το σώμα του, ωστόσο δε χρειάζεται να αποκτήσεις σώμα παγκόσμιου πρωταθλητή για να είσαι σταθερά ωραίος και καλοντυμένος.

Το κλειδί στο να δείχνεις ωραίος βρίσκεται στο να γνωρίζεις τι είδους ρούχα ταιριάζουν στο σωματότυπό σου.

Για παράδειγμα, οι αδύνατοί άνδρες με αδύνατα άκρα χρειάζεται να προσθέσουν όγκο στο σώμα τους με το ντύσιμο τους, ενώ οι εύσωμοι άνδρες με αρκετό βάρος στην κοιλιακή χώρα θέλουν με το ντύσιμο τους να δείχνουν πιο αδύνατοι.

Επίσης, ένα καλός ράφτης μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Ακόμα και άνδρες χωρίς καθόλου αυτοπεποίθηση στην εμφάνισή τους άνετα μπορούν να αναθεωρήσουν αν βάλουν ένα καλοραμμένο, με καλή εφαρμογή κουστούμι.

Ένα καλό σακάκι μπορεί να κάνει τους ώμους να δείχνουν φαρδύτεροι και τη μέση αδύνατη. Πετυχαίνει δηλαδή παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό που προσπαθούν τόσοι και τόσοι άνδρες να πετύχουν στο γυμναστήριο.

Φυσικά όλα αυτά δε στα λέω για να έχεις μια δικαιολογία να μην ασχοληθείς με το γυμναστήριο. Αν θες να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χρειάζεται να προσέξεις και τη φυσική σου κατάσταση και το πώς ντύνεσαι, αρκεί να μην υπερβάλεις και να μην πιστέψεις τους μύθους που λένε πως πρέπει να έχεις αγαλματένιο σώμα για να αποκτήσεις καλό στιλ.Κόψε τις δικαιολογίες: 4 Μύθοι του Ανδρικού Στιλ που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

#3 «Οι άλλοι πρέπει να με κρίνουν απ’ τον χαρακτήρα μου και όχι απ’ την εμφάνιση μου»

Όσο ευγενές και ιδανικό θα ήταν να μας κρίνουν οι άλλοι αποκλειστικά από το χαρακτήρα μας, δυστυχώς αυτό δε γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις.

Και αυτό γιατί οι άνθρωποι που συναντάς χρειάζεται να σχηματίσουν μια γνώμη για εσένα πολύ πριν σε γνωρίσουν αρκετά. Και σε αυτές τις περιπτώσεις θα βασιστούν στην εμφάνιση σου για να αποφασίσουν αν θέλουν να μιλήσουν περισσότερο μαζί σου, αν είσαι απειλή ή αν είσαι κάποιος που αξίζει να έχουν στην παρέα τους.

Καλώς ή κακώς ο εγκέφαλος λαμβάνει πολλές ενστικτώδεις αποφάσεις βασισμένος στο τι δείχνει καλαίσθητο ή απειλητικό.

Ως αποτέλεσμα η εμφάνιση σου αποτελεί και ένα μήνυμα που στέλνεις στους ανθρώπους γύρω σου.

Μια παρατημένη εμφάνιση, πχ αχτένιστα και ακούρευτα μαλλιά, ξεχαρβαλωμένα jean, παλιά t-shirt, εκπέμπει την εικόνα ενός τύπου που δεν επενδύει και δεν προσέχει τον εαυτό του και που ενδεχόμενος να μην είναι ιδιαίτερα οργανωμένος.

Τρία χαρακτηριστικά που δεν είναι καθόλου ελκυστικά.

Το να ντύνεσαι με τρόπο που αναδεικνύει τον εαυτό σου πάντα θα είναι σημαντικό.

Δε χρειάζεται να πιστεύεις πως τα ρούχα σε κάνουν καλύτερο ως άνθρωπο. Απλώς χρειάζεται να γνωρίζεις την επιρροή που ασκεί η εικόνα σου στην εντύπωση που σχηματίζουν οι άλλοι για εσένα πριν καν ανοίξεις το στόμα σου.

#4 «Για να ντυθείς κομψά χρειάζεται να επενδύσεις πολύ χρόνο και κόπο»

Πολλοί βλέπουν το καλό στιλ ως μια πολύ μεγάλη επένδυση χρόνου και κόπου. Αν και είναι λογικό στην αρχή να δυσκολευτείς ψάχνοντας τι σου ταιριάζει, τι υποστηρίζεις, τι κομμάτι της προσωπικότητας σου θες να βγάλεις προς τα έξω, τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο εύκολα.

Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Για αρχή, όσο περισσότερο ασχολείσαι, τόσο περισσότερο εξοικειώνεσαι με τη διαδικασία και τόσο πιο εύκολο είναι να αποφασίσεις στα γρήγορα τι θα αγοράσεις και τι θα φορέσεις.

Επίσης, οι ενδυματολογικές σου επιλογές διευρύνονται με το πέρασμα του χρόνου, ειδικά αν αγοράζεις ποιοτικά ρούχα που φθείρονται με αργούς ρυθμούς.

Όσο περισσότερα ρούχα έχεις στην ντουλάπα σου, τα οποία σου ταιριάζουν και σου κάθονται καλά, τόσο πιο εύκολο είναι να βρεις κάτι να σου αρέσει. Και, ως άνδρας που σκέφτεται στρατηγικά, έχεις συγκεντρώσει ρούχα και αξεσουάρ που ταιριάζουν γενικά μεταξύ τους και μπορείς να δημιουργήσεις άπειρούς συνδυασμούς.

Αντίθετα, κάποιος που έχει στην ντουλάπα του ρούχα που δεν του ταιριάζουν, θα σπαταλήσει αρκετή ώρα μέχρι να φτιάξει ένα καλό σύνολο, όταν θα θέλει να ντυθεί πιο καλά.

Για αυτό τον λόγο αξίζει μια ή δύο φορές το χρόνο να κάνεις ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στη ντουλάπα σου και να βγάζεις οτιδήποτε δεν σου ταιριάζει, δε σου κάθεται καλά ή απλά δε φοράς.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!