Πως να ψωνίσεις ρούχα για να ντυθείς με Στυλ - Men's Bible

Πως να ψωνίσεις ρούχα για να ντυθείς με Στυλ

Πως να ψωνίσεις ρούχα για να ντυθείς με στυλ

Το να ψωνίσεις ρούχα για να χτίσεις ενα ωραίο στυλ δεν είναι δύσκολο. Χρειάζεται όμως να εστιάσεις στα σωστά σημεία.

Βλέπεις, αρκετός κόσμος έχει μια κάπως παρεξηγημένη ιδέα για το τι σημαίνει «ντύνομαι με στυλ». Έχει συσχετίσει τη λέξη αυτή με την υπερβολή και κάθε φορά που ακούει για «ντύσιμο με άποψη», στο μυαλό του σχηματίζονται εικόνες ανδρών με πολύχρωμα και φανταχτερά ρούχα και υπερβολικές λεπτομέρειες.

Αυτή η ιδέα για το στυλ αποτρέπει πολλούς από το να πειραματιστούν και να εξερευνήσουν το πώς θα μπορούσαn να εξελίξουν την εικόνα τους.

Ευτυχώς, στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι απλά. Τα ζωηρά χρώματα και οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες παίζουν τον ρόλο τους, όμως δεν είναι απαραίτητα για να χτίσεις μια εικόνα με χαρακτήρα και άποψη.

Στην ουσία είναι θέμα σωστών προτεραιοτήτων.

Για αυτό τον λόγο, ακολουθούν οι τρείς σημαντικότεροι παράγοντες που πρέπει να προσέξεις την επόμενη φορά που θα βγεις να ψωνίσεις ρούχα, ώστε να διαλέξεις τα σωστά ρούχα και να χτίσεις μια ελκυστική εικόνα.

Αυτοί οι τρεις παράγοντες ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής εικόνας που βγάζεις προς τα έξω.

Όλα τα άλλα απλά προσθέτουν μικρές πινελιές, οι οποίες παίζουν μεν τον ρόλο τους, αλλά δεν σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στο πως δείχνεις.

#1 Fit: Ο βασιλιάς της ανδρικής ένδυσης

Από τους τρεις παράγοντες του καλού στυλ, το fit των ρούχων είναι ο πιο καθοριστικός και αυτός στον οποίο πρέπει να δώσεις τη μεγαλύτερη προσοχή όταν βγεις να ψωνίσεις ρούχα.

Καλό fit σημαίνει πως το ρούχο «αγκαλιάζει» το σώμα σου. Δηλαδή δεν περισσεύει ύφασμα και δεν χαλάει το περίγραμμά του σώματος σου, ενώ παράλληλα το φοράς με άνεση.

Ένα ρούχο με σωστό fit αναδεικνύει το σώμα σου και σε βοηθάει να μαγνητίσεις τα βλέμματα για τους σωστούς λόγους.

Το μεγάλο ζήτημα εδώ είναι πως ο μέσος άνδρας δεν θα δώσει την απαραίτητη προσοχή στο fit όταν βγει να ψωνίσει ρούχα.

Συνήθως γιατί προτιμά ρούχα σε μεγαλύτερο μέγεθος απ’ ότι πρέπει ώστε να «κρύψει» τις όποιες ατέλειες. Ωστόσο το περίσσιο ύφασμα στα ρούχα χαλάει το περίγραμμά του σώματος σου και σε κάνει δείχνεις ατημέλητος.

Μήκος

Το γνώρισμά του κακού fit (που εύκολα μπορείς να αναγνωρίσεις όταν θες να ψωνίσεις ρούχα) είναι το λάθος μήκος. Αν κάποιο ρούχο το νιώθεις πολύ μακρύ ή πολύ κοντό τότε σίγουρα έχει κακό fit για εσένα.

Σε γενικές γραμμές ακολούθησε τις εξής κατευθύνσεις για να βρεις το σωστό μήκος :

 • Τα μπατζάκια των παντελονιών θα πρέπει τόσο μακριά ώστε ίσα ίσα να αγγίζουν τα παπούτσια σου.
 • Τα μανίκια των πουκάμισων θα πρέπει να καλύπτουν το μεγάλο φαρδύ κόκκαλο στην έξω πλευρά του καρπού σου, όταν τα χέρια σου είναι χαλαρά στο πλάι.
 • Τα μανίκια στα υπόλοιπα ρούχα (μπλουζάκια κλπ) θα πρέπει να είναι ένα εκατοστό πιο κοντά από εκείνα των πουκαμίσων και να σταματούν εκεί που αρχίζει το μεγάλο κόκκαλο του καρπού.
 • Η ουρά των πουκάμισων θα πρέπει να μπαίνει τουλάχιστον πέντε εκατοστά μέσα στο παντελόνι που φοράς.
 • Μπουφάν, δερμάτινα κλπ (εκτός και αν είναι τύπου καμπαρντίνα) θα πρέπει να φτάνουν ίσα ίσα να καλύπτουν την πάνω καμπύλη των γλουτών όταν στέκεσαι ακίνητος.
Φάρδος

Καθώς ο καθένας μας είναι ξεχωριστός, το σωστό πλάτος στα ρούχα διαφέρει αρκετά από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα όταν θες να ψωνίσεις ρούχα καθώς οι τυποποιημένες κατηγοριοποιήσεις των ρούχων σε small, medium, large κλπ, απέχουν από το ιδανικό.

Δεν είναι σπάνιο να βρει κάποιος ένα μπλουζάκι στο ιδανικό μήκος, το οποίο παρόλα αυτά να είναι πιο φαρδύ απ’ όσο πρέπει.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, όταν βγεις να ψωνίσεις ρούχα, δώσε βάση στα εξής:

 • Στα παντελόνια, τα μπατζάκια πρέπει να στενεύουν ελαφρώς καθώς κατεβαίνουν από την γάμπα ως τον αστράγαλο, ακολουθώντας τη γραμμή του ποδιού.
 • Η μέση του παντελονιού πρέπει να είναι αρκετά στενή, ώστε να μην μπορείς να βάλεις ή να βγάλεις το παντελόνι χωρίς να το ξεκουμπώσεις.
 • Το παντελόνι δεν πρέπει να σακουλιάζει στον καβάλο.
 • Η γραμμή του πουκάμισου πρέπει να ακολουθεί το περίγραμμα του στήθους. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος είναι αδύνατος, το πουκάμισο που θα διαλέξει πρέπει να στενεύει στη μέση και αν κάποιος είναι πιο γεμάτος τότε το ύφασμα πρέπει να κατεβαίνει ίσια μέχρι τη μέση.
 • Τα μανίκια στο πουκάμισο πρέπει να είναι στενά ώστε να χρειάζεται να τα ξεκουμπώσεις για να βγάλεις το πουκάμισο.
 • Ο γιακάς του πουκαμίσου θα πρέπει να αγγίζει ελαφρώς το δέρμα όταν το πουκάμισο είναι εντελώς κουμπωμένο.
 • Οι ώμοι στα μπουφάν, παλτά κλπ, πρέπει να τελειώνουν στο σημείο που σταματάει ο ωμός και ξεκινάει ο δικέφαλος. Η ραφή του ώμου δεν πρέπει να κείτεται προς τα κάτω.
 • Τα μπουφάν μπορούν να στενεύουν στη μέση ή να πέφτουν ίσια, αλλά σε κάθε περίπτωση, όταν είναι κουμπωμένα, θα πρέπει να μην τα νιώθεις χαλαρά στο στήθος, αλλά και να μην τα νιώθεις και τέρμα τεντωμένα.

Σε γενικές γραμμές μπορείς να έχεις μια ιδέα για το φάρδος του ρούχου από το πώς το νιώθεις όταν το φοράς.

Αν το ύφασμα ζαρώνει επειδή τεντώνει πολύ ή αν κουνιέται επειδή το ρούχο είναι πολύ χαλαρό, τότε δεν κάνει για εσένα.Πως να ψωνίσεις ρούχα για να ντυθείς με στυλ

#2 Ύφασμα

Το ύφασμα αποτελεί ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν όταν βγεις για να ψωνίσεις ρούχα και είναι και εκείνο που έχει την μεγαλύτερη επιρροή στην τιμή του ρούχου.

Και έχει σημασία καθώς το ύφασμα από το οποίο έχει δημιουργηθεί το ρούχο επηρεάζει διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με την εικόνα σου.

Παράγοντες όπως είναι η υφή, ο τρόπος που το ρούχο καλύπτει το σώμα σου, το πώς νιώθεις το ρούχο όταν το φοράς πολλές ώρες, όπως και το πόση φροντίδα χρειάζεται.

Πολλά ανδρικά ρούχα φτιάχνονται από βαμβάκι ή από μαλλί και για αυτό θα πρέπει να εξοικειωθείς με τα χαρακτηριστικά του καθενός.

Μαλλί

Το μαλλί είναι βασική πρώτη ύλη από την οποία φτιάχνονται συνήθως ανδρικά κουστούμια, μπουφάν και παντελόνια.

Είναι πιο ζεστό από το βαμβάκι και έχει πιο απαλή υφή στο σώμα. Επίσης τα ρούχα που έχουν φτιαχτεί από μαλλί είναι πιο ακριβά και απαιτούν φροντίδα για να διατηρηθούν.

Κουστούμια, μπουφάν και παντελόνια φτιαγμένα από μαλλί βρίσκεις σε διάφορες τιμές με αρκετά από αυτά να έχουν τιμές που κυμαίνονται σε τριψήφια νούμερα.

Βαμβάκι

Κάποια από τα πιο απλά και καθημερινά κομμάτια της ανδρικής γκαρνταρόμπας όπως τα t-shirt και τα πουλόβερ φτιάχνονται από βαμβάκι, το οποίο δίνει στα ρούχα μια πιο χαλαρή και μαλακή υφή.

Όπως επίσης τα ρούχα αυτά είναι συχνά και πιο φθηνά από τα μάλλινα.

Συνθετικό ύφασμα

Από συνθετικά υφάσματα, όπως το νάιλον και ο πολυεστέρας, μπορούν να φτιαχτούν κάποια καλά ρούχα για καθημερινή χρήση όπως πχ, κάποιο απλό πουκάμισο ή μπουφάν.

Ωστόσο, η καλή σου ενδυμασία θα πρέπει να απαρτίζεται από ρούχα φτιαγμένα από μαλλί και βαμβάκι.

Αυτό γιατί τα περισσότερα συνθετικά υφάσματα δεν δημιουργούν ρούχα τα οποία σε κολακεύουν.

Μοναδική εξαίρεση είναι τα ρούχα τα οποία είναι μεν φτιαγμένα από μαλλί ή βαμβάκι ωστόσο περιέχουν ένα μικρό ποσοστό συνθετικού υφάσματος.

Τα ρούχα αυτά διατηρούν την ιδιότητα του φυσικού υφάσματος να κολακεύει το σώμα αρκεί το ποσοστό των συνθετικών υλικών να μην είναι περισσότερο από δύο τις εκατό.

Θες να μάθεις στην πράξη πώς να ψωνίσεις ρούχα και πώς να χτίσεις μια ελκυστική εικόνα; Δες εδώ

#3 Χρήση

Αν και ως έννοια η χρησιμότητα των ρούχων είναι ίσως η πιο αόριστη, στην πραγματικότητα πρόκειται για το πιο σαφές και ξεκάθαρο κομμάτι του καλού στυλ.

Απλά συλλογίσου για ποιο λόγο θες να ψωνίσεις ρούχα και ποιο σκοπό θα εξυπηρετήσει το σύνολο που θα χτίσεις.

Πας σε γάμο; Πας σε αυστηρό επαγγελματικό meeting; Πας για καφέ με φίλους; Πας σε πρώτο ραντεβού;

Θες το ντύσιμο σου να είναι αυστηρά επίσημο, να είναι πιο smart ή εντελώς καθημερινό;

Σε γενικές γραμμές τα ρούχα που φοράμε λειτουργούν ως ένα εργαλείο με το οποίο βοηθάμε τον εαυτό μας να πετύχει κάποιους στόχους.

Αυτό γίνεται γιατί μέσα από το ντύσιμο μας, στέλνουμε ένα μήνυμα στους άλλους για το ποιοι είμαστε.

Μπορεί πχ, να πας για ένα χαλαρό καφέ με συναδέλφους ντυμένος με κουστούμι και μπορεί όντως το κουστούμι αυτό να σου πηγαίνει τέλεια.

Ωστόσο, επειδή είσαι πολύ επίσημα ντυμένος για την περίσταση, οι άλλοι θα σε νιώσουν πιο απόμακρό ή ακόμα και δήθεν και αυτό πολύ πιθανό να επηρεάσει την επαφή σου μαζί τους.

Ακόμα λοιπόν και αν έχεις ψωνίσει ρούχα τα οποία έχουν το ιδανικό fit για εσένα και δείχνουν υπέροχα πάνω σου, αυτό δεν αρκεί για να έχεις καλό στυλ.

Γιατί, αν δεν είσαι σωστά ντυμένος για την περίσταση και το σύνολο που φοράς δεν στέλνει τα σωστά μηνύματα για εσένα, τότε έχεις επενδύσει σε λάθος ρούχα.

Ειδικά στο φλερτ, το μήνυμα που στέλνει το ντύσιμο σου για εσένα είναι πολύ σημαντικό. Είναι αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τους άλλους άνδρες και που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις δυνατά μια νέα γνωριμία.

 

Όταν λοιπόν βγεις να ψωνίσεις ρούχα, μαζί με το fit και την πρώτη ύλη, λάβε υπ’ όψιν σου τον σκοπό για τον οποίο αγοράζεις αυτά τα ρούχα.

Σε τι περιστάσεις θα τα φορέσεις και τι χαρακτηριστικά θες να προβάλει το στυλ σου και το ντύσιμο σου στους άλλους;

Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι τρείς παράγοντες είναι εξαιρετικά σημαντικοί και δεν πρέπει να παραλείψεις κανέναν.

Το fit των ρούχων καθορίζει το πόσο καλά αναδεικνύει το σώμα σου η ενδυμασία σου.

Το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένα τα ρούχα καθορίζει την υφή τους, τη φροντίδα που απαιτούν και την τιμή τους.

Τέλος, η χρήση των ρούχων, αντιπροσωπεύει το πόσο καλά εξυπηρετούν το σκοπό τους ως επένδυση.

Ιδανικά, όταν θες να ψωνίσεις ρούχα, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή και στα τρία αυτά στοιχεία του καλού στυλ.

Αν ωστόσο χρειαστεί να βάλεις προτεραιότητες τότε δώσε πρώτα τη μεγαλύτερη έμφαση στο fit των ρούχων, έπειτα στο πόσο καλά εξυπηρετούν το σκοπό σου και τέλος στην πρώτη ύλη από την οποία είναι φτιαγμένα.

Και θα δεις πως το καλό στυλ είναι όντως απλό.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!