Έχεις βρει τι θέλεις να κάνεις στη Ζωή σου; - Men's Bible

Έχεις βρει τι θέλεις να κάνεις στη Ζωή σου;

Έχεις βρει τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;

Πολλοί πιστεύουν πως αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου, το πάθος σου, το όραμα σου, σού αποκαλύπτεται ξαφνικά.

Όπως ο Αρχιμήδης πετάχτηκε από το μπάνιο φωνάζοντας «Εύρηκα!», έτσι κι οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε ότι θα έρθει απότομα η ιδέα στο κεφάλι μας  και θα πεταχτούμε φωνάζοντας «Το βρήκα!».

Όμως η αλήθεια είναι πως το να βρεις τι πραγματικά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου, είναι μια διαδικασία και όχι ένα γεγονός. Είναι κάτι που ανακαλύπτεις σταδιακά καθώς πειραματίζεσαι και αποκτάς περισσότερες εμπειρίες και αυτογνωσία.

#1 Κατάλαβε ποιος είσαι

Γνωρίζεις ποιος πραγματικά είσαι; Ναι, σίγουρα ξέρεις πως σε λένε, όμως αυτό που εννοώ είναι αν γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου. Αν καταλαβαίνεις τί σε κινητοποιεί, τί σε φοβίζει και το γιατί κάνεις ό,τι κάνεις.

Πίσω από κάθε κίνηση, κάθε απόφαση και κάθε πράξη μας, βρίσκεται ένα «γιατί» και ένα συναίσθημα που μας καθοδηγούν. Όμως αυτά δεν είναι πάντα φανερά. Πολλές φορές λειτουργούμε στον αυτόματο πιλότο και δρούμε χωρίς να σκεφτόμαστε γιατί επιλέγουμε να κάνουμε το Χ ή το Ψ.

Το πρώτο βήμα λοιπόν για να βρεις τι θέλεις να κάνεις απ’ τη ζωή σου είναι να ρίξεις μια διορατική ματιά στον εαυτό σου, τις πράξεις και τις αποφάσεις σου και να ψάξεις για τα κοινά μοτίβα και κίνητρα πίσω απ’ τις επιλογές σου.

Για παράδειγμα μπορεί να γουστάρεις να παίζεις videogames. Όμως τί είναι αυτό που σε κινητοποιεί να ασχοληθείς μαζί τους;

Δεν είναι όλα τα videogames ίδια και δεν ασχολούνται όλοι μαζί τους για τους ίδιους λόγους.

Μπορεί αυτό που σε τραβάει στα videogames με τα οποία παθιάζεσαι να είναι το στοιχείο του ανταγωνισμού και το γεγονός πως διαγωνίζεσαι με άλλους παίκτες για το ποιος είναι καλύτερος. Μπορεί να είναι τα συναισθήματα που σου προσφέρει μια άρτια φτιαγμένη ατμόσφαιρα και μια καλοστημένη ιστορία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι πραγματικά σε κινητοποιεί και σε ωθεί να ασχοληθείς με τα χόμπι και τις δραστηριότητες που σε παθιάζουν, όπως εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζεις ποιο κίνητρο και συναίσθημα βρίσκεται πίσω από την κάθε σου απόφαση.

Αποκτώντας περισσότερη αυτογνωσία, θα είσαι σε θέση να βρεις γρηγορότερα αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.Διστάζεις να ρισκάρεις; Διστάζεις να ζήσεις!, Έχεις βρει τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;

#2 Κατάλαβε ποιες θυσίες είσαι πρόθυμος να κάνεις

Συνήθως, όταν λες ότι γουστάρεις το Χ ή το Ψ πράγμα και ότι αυτό είναι που θες να κάνεις στη ζωή σου, σκέφτεσαι μονάχα τα θετικά που μπορεί να σου δώσει.

Αν πχ, έχεις πει ότι θέλεις να γίνεις  μεγάλος συγγραφέας, ίσως σου αρέσει η ιδέα να γράψεις ένα μεγάλο και συγκλονιστικό μυθιστόρημα το οποίο θα γοητεύσει χιλιάδες ανθρώπους και θα κερδίσει βραβεία.

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου να πετυχαίνει και να κερδίσει την αναγνώριση του αναγνωστικού κοινού, όμως μέσα σε όλα αυτά αφήνεις έξω κάτι πολύ σημαντικό. Τους κόπους που χρειάζεται να καταβάλεις προκειμένου να κάνεις τη φαντασία και τα όνειρα σου πραγματικότητα.

Όπως έχουμε ξαναγράψει σε προηγούμενο άρθρο, δε γίνεται να τα έχεις όλα. Πολλές φορές μας γοητεύει η ιδέα να κάνουμε κάτι, αλλά στην πορεία αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είμαστε πρόθυμοι να καταβάλουμε τους κόπους και τις θυσίες που χρειάζεται για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε.

Γι’ αυτόν το λόγο λοιπόν δεν αρκεί μονάχα να σκέφτεσαι τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου και τι θέλεις να πετύχεις, αλλά και το ποιες θυσίες είσαι πρόθυμος να κάνεις.

#3 Πειραματίσου για να βρεις τι να κάνεις στη ζωή σου

Όπως είπαμε, το να βρεις τι πραγματικά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου είναι μια διαδικασία.

Μια διαδικασία η οποία απαιτεί πειραματισμό και πολλές διαφορετικές εμπειρίες. Η σκέψη από μόνη της δεν αρκεί για να βρεις το πάθος σου στη ζωή. Δεν μπορείς να καταλάβεις με τη φαντασία αν το Χ ή το Ψ πράγμα τελικά θα σου αρέσει ή όχι.

Χρειάζεται να το ζήσεις, να το βιώσεις και μετά να αποφασίσεις.

Γι’ αυτό να είσαι ανοιχτός και να κυνηγάς νέες εμπειρίες και βιώματα. Ταξίδεψε, ασχολήσου με διάφορα χόμπι και δραστηριότητες, κάνε νέες γνωριμίες και φίλους, όπου κι αν πηγαίνεις.

Αυτός ο πλουραλισμός εμπειριών θα σε βοηθήσει να είσαι και πιο δημιουργικός και με περισσότερες ιδέες, θα σου δώσει μια γεύση από διάφορα πράγματα και θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

Θέλεις να γίνεις καλύτερος άνδρας; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!