Θετική Νοοτροπία: Ο βοηθός σου στο Φλερτ - Men's Bible

Θετική Νοοτροπία: Ο βοηθός σου στο Φλερτ

Θετική Νοοτροπία: Ο βοηθός σου στο Φλερτ

Μπορεί να μην πιστεύεις πως έχει σημασία, αλλά η αισιόδοξη και θετική νοοτροπία έχει ουσιαστική επίδραση στον τρόπο που δρας και λαμβάνεις αποφάσεις.

Ο τρόπος που έχεις μάθει να σκέφτεσαι, επηρεάζει σαν ντόμινο τις πράξεις σου και δίνει σχήμα και μορφή στη ζωή σου.

Σε κάθε κατάσταση έχεις πάντα δύο επιλογές. Μπορείς να εστιάσεις στις θετικές πλευρές, να δεις με αισιοδοξία το μέλλον και να παλέψεις με όλη σου τη θέληση για όσα επιθυμείς. Ή μπορείς να μείνεις στα αρνητικά και να κολλήσεις εκεί, βυθισμένος στην απραξία, σαν να έχεις πέσει σε κινούμενη άμμο.

Ότι και από τα δύο και αν διαλέξεις, η κατάσταση και τα γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί δεν αλλάζουν.

Αυτό που αλλάζει είναι το πώς εσύ αντιδράς. Και όπως πιστεύω γνωρίζεις, οι αποφάσεις μας και οι πράξεις μας είναι που μας καθορίζουν.

Το να κοιτάζεις μονάχα τα αρνητικά της κάθε περίστασης, όσο δύσκολη και αν είναι, και να μείνεις άπραγος βλέποντας απαισιόδοξα το μέλλον, δεν σε βοηθάει να αποκτήσεις όλα εκείνα που ονειρεύεσαι.

Αντίθετα, όταν βλέπεις τον κόσμο υπό ένα θετικό πρίσμα όχι μόνο νιώθεις περισσότερο ικανοποιημένος και χαρούμενος, αλλά και η συμπεριφορά σου είναι ανάλογη.

Φέρεσαι με περισσότερη αυτοπεποίθηση και διεκδικείς αυτά που θες και που σου αξίζουν.

Φυσικά ξέρω πως η θετική σκέψη ακούγεται εύκολη στη θεωρία, αλλά στην πράξη δεν είναι και τόσο απλή.

Ωστόσο, ο τρόπος σκέψης είναι και αυτός μια νοητική συνήθεια. Μπορείς λοιπόν να καλλιεργήσεις μια θετική νοοτροπία, αρκεί πρώτα να έχεις το νου σου να αναγνωρίζεις τις διάφορες νοητικές παγίδες στις οποίες μπορεί να πέφτεις.

Η θετική νοοτροπία είναι βασικό θεμέλιο του φλερτ

Το ίδιο το φλερτ ως διαδικασία, απαιτεί να είσαι σε μια κατάσταση ευθυμίας και αισιοδοξίας.

Πρώτα απ’ όλα γιατί η απόρριψη είναι μέσα στο παιχνίδι. Αν φοβάσαι την απόρριψη, την παίρνεις προσωπικά και σκέφτεσαι πάντα αρνητικά, τότε τις περισσότερες φορές θα αποφεύγεις να μιλήσεις στην κοπέλα που σου αρέσει και να τη φλερτάρεις.

Αν πάλι αντιμετωπίζεις το φλερτ με θετική νοοτροπία, τότε θα είσαι και πολύ πιο άνετος με την όλη διαδικασία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Το κλειδί εδώ είναι να δεις την απόρριψη με άλλο μάτι. Να τη δεις ως κάτι θετικό, ως σύμμαχο στην πορεία βελτίωσης σου, να εξασκηθείς και να γίνεις καλύτερος στο παιχνίδι του φλερτ.

Ας πούμε για παράδειγμα πως η κοπέλα που σου αρέσει, σού λέει πως είσαι πολύ κοντός.

Υπάρχουν δύο τρόποι να το αντιμετωπίσεις.

Είτε να συνεχίσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου και να μην αφήσεις το σχόλιο της να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο της φέρεσαι και της μιλάς. Ή να πάρεις τα λεγόμενα της προσωπικά και να νιώσεις πως δεν είσαι αρκετός.

Φυσικά ενώ στην πρώτη περίπτωση δείχνεις ανεπηρέαστος και συνεχίζεις να φέρεσαι ελκυστικά, στη δεύτερη περίπτωση θα είναι πολύ πιο δύσκολο να συνεχίσεις να φλερτάρεις με αυτή την κοπέλα ή με κάποια άλλη αργότερα.

Θες να μάθεις τα μυστικά του αποτελεσματικού φλερτ; Δες εδώ

Η θετική νοοτροπία θέλει εξάσκηση

Η νοοτροπία μας ξεκινά από το ασυνείδητο κομμάτι του μυαλού μας. Από την αθέατη εκείνη πλευρά μας που αντιδρά περισσότερο σε εικόνες, σύμβολα και ιδέες παρά στη λογική.

Είναι η συναισθηματική μας πλευρά.

Διάφορα γεγονότα και τραυματικές εμπειρίες, ειδικά από την παιδική μας ηλικία, καλλιεργούν σ την ασυνείδητη πλευρά του εαυτού μας μια αυτόματη αντίδραση. Μοτίβα σκέψης που συνεχίζουν για πολλά χρόνια μετά την τραυματική εμπειρία να μας επηρεάζουν.

Τα καλά νέα είναι πως αυτά τα αρνητικά μοτίβα σκέψης είναι στην ουσία εδραιωμένες συνήθειες και με αρκετή και συνεπή εξάσκηση μπορούμε να τα αλλάξουμε και να υιοθετήσουμε μια πιο θετική νοοτροπία.

Φυσικά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σε αυτή την προσπάθεια.

Τι εννοώ με αυτό.

Εννοώ πως δε πρέπει να δεις τα πράγματα με μια οπτική άσπρο-μαύρο καθώς οι αρνητικές σκέψεις είναι σε ένα βαθμό φυσιολογικές. Ο στόχος είναι να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων ώστε να μην σε παρασέρνει ο αρνητισμός και να μη βυθίζεσαι στην απραξία.

Άρα οι θετικές σκέψεις πρέπει και αυτές να είναι ρεαλιστικές. Σε αντίθετη περίπτωση κάνεις περισσότερη ζημιά στον εαυτό σου παρά καλό.

Από εκεί και πέρα αυτό που θες είναι να μάθεις να είσαι διορθώνεις ο ίδιος τον εαυτό σου. Δηλαδή κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται αρνητικά και να εστιάζει στη μουντή πλευρά μιας κατάστασης, βάλε ένα στοπ και άλλαξε το που εστιάζεις.

Για να το καταλάβεις καλύτερα, φαντάσου την κάθε κατάσταση σαν μια σκοτεινή θεατρική σκηνή και τον τρόπο σκέψης σου σαν ένα μικρό προβολέα που τη φωτίζει.

Όταν ο προβολέας πέφτει στην μουντή και όχι-τόσο-όμορφή πλευρά της σκηνής, εσύ βλέπεις μονάχα αυτό το σημείο και αγνοείς ότι άλλο υπάρχει τριγύρω γιατί δεν φωτίζεται από τον προβολέα.

Το να σκεφτείς πιο θετικά σημαίνει να μετακινήσεις τον προβολέα και να δεις και τα υπόλοιπα σημεία της σκηνής τα οποία είναι λιγότερο μουντά ή άσχημα και περισσότερο όμορφα και θετικά.

Μην περιμένεις να αλλάξεις νοοτροπία και τρόπο σκέψης μέσα σε ένα βράδυ.

Οι νοητικές συνήθειες που σε συνοδεύουν χρόνια χρειάζονται επιμονή και εξάσκηση για να αλλάξουν.

Ωστόσο όσο πιο συνεπής είσαι και όσο περισσότερο μάθεις να επανεστιάζεις την προσοχή σου κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται αρνητικά, τόσο περισσότερο η θετική νοοτροπία γίνεται κτήμα σου.6 τρόποι για να δείχνεις πιο Νέος, Θετική Νοοτροπία: Ο βοηθός σου στο Φλερτ

Η δύναμη του θετικού τρόπου σκέψης

Η βασική αρχή της θετικής σκέψης είναι να καταλάβεις πως το να είσαι αισιόδοξος και θετικός πηγάζει από μέσα σου.

Κανένα εξωτερικό συμβάν, κατάσταση ή γεγονός δεν μπορεί πραγματικά να σε επηρεάσει. Αυτό που στην ουσία σε επηρεάζει είναι η ερμηνεία και ο συμβολισμός που δίνεις σε αυτά τα εξωτερικά γεγονότα.

Δεν παίζει ρόλο αν είσαι πλούσιος ή όχι, αν οι γυναίκες κόβουν εισιτήριο για το κρεβάτι σου ή όχι, σε κάθε περίσταση μπορείς να βλέπεις τον κόσμο θετικά και να εκπέμπεις μια αύρα αισιοδοξίας, ευτυχίας και αυτοπεποίθησης.

Με λίγα λόγια το να είσαι χαρούμενος και ευτυχισμένος εξαρτάται από εσένα και όχι από τις περιστάσεις γύρω σου. Πολλοί άνδρες νομίζουν πως αν βγάλουν πολλά λεφτά ή αν περικυκλωθούν από σέξι γυναίκες, θα ζήσουν μια ζωή γεμάτη ευτυχία και χαρά.

Δεν είναι έτσι.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τα πάντα και νιώθουν μίζεροι και υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα αλλά ξυπνούν κάθε μέρα με χαμόγελο και με σπινθηροβόλο βλέμμα.

Η επίγνωση πως η ευτυχία και η αυτοπεποίθηση πηγάζουν από μέσα σου είναι και αυτή που θα σου δώσει τη δύναμη να πιάσεις το τιμόνι της ζωής σου στα χέρια σου.

Ξεκίνα λοιπόν να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου και να θυμάσαι: κάθε φορά που θα πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει αρνητικές σκέψεις βάλε ένα στοπ και μετακίνησε λίγο τον προβολέα.

Εξασκήσου στο να βλέπεις τη θετική πλευρά κάθε κατάστασης και θα δεις πως μετά από ένα διάστημα θα σκέφτεσαι και θα βλέπεις διαφορετικά τον εαυτό σου, τη ζωή σου και τον κόσμο γύρω σου.

Και με λίγη εξάσκηση και αισιοδοξία θα μπορέσεις να εξελιχθείς στον ελκυστικό και δυναμικό άνδρα αξίας που πραγματικά είσαι.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!